Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Klaassen staat er zeer goed op bij 15-voudig landskampioen: overstap lonkt’

Laatste update:

Davy Klaassen heeft zich in de kijker van Besiktas gespeeld, zo schrijft het Turkse Fanatik. De middenvelder van Ajax geldt in Istanbul als alternatief voor Talisca, mocht die komende zomer niet haalbaar blijken voor de Kara Kartallar. Dat laatste lijkt namelijk het geval te zijn. Talisca ligt nog tot medio 2026 vast bij Al-Nassr en strijkt daar een torenhoog salaris op.

Besiktas wil graag een offensieve middenvelder aan zijn selectie toevoegen en de prioriteit ligt bij de komst van Talisca. De 29-jarige Braziliaan speelde tussen 2016 en 2018 al voor de vijftienvoudig Turks landskampioen en moet verleid worden tot een tweede dienstverband. Talisca heeft het echter naar zijn zin bij Al-Nassr en schoot dit seizoen in het kielzog van Cristiano Ronaldo al twintig competitiedoelpunten tegen de touwen. Besiktas wil wel met hem in gesprek, maar vreest het ergste.

Daarom is de club uitgekomen bij Klaassen. De 'Ajax-ster', zoals Fanatik hem noemt, wordt als goedkoop alternatief gezien voor Talisca. Omdat Klaassen nog een eenjarig contract heeft bij Ajax én met zijn dertig jaar al op leeftijd is, denkt Besiktas niet de hoofdprijs te hoeven betalen. Als de scoutingsrapporten Besiktas kunnen bekoren, kan Ajax binnen afzienbare tijd een bod tegemoetzien.

Klaassen is bezig aan zijn tweede periode in Amsterdam. In 2020 betaalde Ajax zo'n 11,7 miljoen euro aan Werder Bremen om zijn verloren zoon terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA. Werder zou volgens Fanatik overigens óók wel oren hebben naar een terugkeer van Klaassen. De 41-voudig Oranje-international kwam tussen 2018 en 2020 tot 81 wedstrijden voor die Grün-Weißen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie transfer. Lekker ruimte maken voor de nieuwe generatie en afbouwen in het zonnetje. Ajax legend maar komt tekort voor het gewenste niveau.

3 juni 2023 om 11:38

Hij mag wel goed smeren dan.

3 juni 2023 om 12:15

Of hij kan er meteen goedkoop iets laten doen aan zijn haarlijn. Dan komt hij straks als een Jorrit Hendrix of zelfs een Ruud van Nistelrooy terug.

3 juni 2023 om 11:47

Istanbul is geen antalya he. Weer is niet heel veel anders dan hier. Vriest alleen minder in Istanbul. Maar het regent er wel.

3 juni 2023 om 11:59

Wel een prachtige stad. Ik wist het wel als ik hem was.

3 juni 2023 om 14:49

"afbouwen in het zonnetje". Dat gaat niet over de stad (istanbul is inderdaad prachtig), maar over het klimaat.

3 juni 2023 om 14:56

Istanbul heeft echt 4 seizoenen. Kun je totaal niet vergelijken met hier.

3 juni 2023 om 15:24

Want wij hebben geen 4 seizoenen?

3 juni 2023 om 16:15

Wij hebbeb 4 seizoenen op 1 dag

3 juni 2023 om 11:59

Ajax legend gebaseerd op wat? Klaassen is zo’n beetje de Guus Till van Ajax. Ik zou eerder een Daley Blind een Ajax legend noemen dan Klaassen.

3 juni 2023 om 12:14

Guus Til gaat wel heel ver. Klaassen is in het verleden hartstikke waardevol geweest voor Ajax, stond er vaak gewoon in belangrijke wedstrijden en maakte hele belangrijke goals. Ook in de Europa League eerder. Voor de CL kwam hij wel tekort. De meeste Ajacieden hebben gewoon mooie herinneringen aan hem.

3 juni 2023 om 14:13

Een leuke herinnering maak je toch geen legend? Klaasen behoort tot een 13 in dozijn voetballer met een Ajax loopbaan, zoals Heitinga, Veldman, Aldeweireld, Mazaroui, etc, etc, etc. Legends zijn Cruijff, Bergkamp, Kluivert, Van Basten, etc. Eigen jeugd die buiten Ajax ook indruk hebben achtergelaten in de voetbalwereld.

3 juni 2023 om 14:24

Dat zeg ik niet. Ik ga in op de vergelijking met Guus Til qua status en dat is weer het andere uiterste. Klaassen is een zeer gewaardeerde speler. Vanzelfsprekend geen legende in een rijtje Cruijff, Van Basten, etc.

3 juni 2023 om 12:03

Nee joh, besiktas is niet echt omhoog vanaf Ajax. hij moet hoger mikken, een suptopper in een grote competitie of zo

;p

3 juni 2023 om 12:07

Volgens mij schijnt er in Nederland meer de zon dan in Istanbul.

3 juni 2023 om 12:08

Ik zag altijd een spits in hem maar daar heeft hij bijna nooit gestaan. Kan goed afronden, koppen en schieten.

3 juni 2023 om 13:31

Jij geeft de term legende wel een hele andere lading. Deze dertien-in-een-dozijnvoetballer zal niet door veel mensen een Ajax legende worden genoemd.

Klaassen is toch wel een tijdje de belichaming van de eredivisie geweest. Er was een periode waarin hij tot de beste spelers van de eredivisie hoorde. Dat zegt genoeg over het niveau van toen. Fijn om te zien dat hij daar nu niet meer bij hoort. Het niveau is sinds het tijdperk de Boer gelukkig toch wat gestegen in Nederland.

3 juni 2023 om 11:49

Of jij onderschat deze klasbak. Niet de mooiste voetballer idd, maar mega waardevol geweest. Heeft zoveel belangrijke doelpunten gemaakt. Geeft altijd 100% en behoorde terecht tot de top van de eredivisie. Nu wordt het idd een tikkeltje minder bij hem, mooie transfer die hem gegund is. Echt Ajacied en gaat weg door de voordeur.

3 juni 2023 om 12:02

Waardevol zeker, maar als voetballer toch te beperkt voor het niveau dat ajax zou willen halen. Dan moet je op een gegeven moment ook verder.

3 juni 2023 om 12:05

Klaassen in de eredivisie ja…destijds toch de verbeterde versie van Siem de Jong? waarna de verbeterde versie van Klaassen kwam, genaamd van Beek die weer ruimte moest maken voor zijn verbeterde versie genaamd Taylor.

Als je het zo hoort dan moet die laatstgenoemde wel fenomenaal zijn…maar de realiteit is dat hij door een flink deel van de VZ Ajax fans al maandenlang wordt weg geschreven

3 juni 2023 om 12:26

Dat laatste slaat eigenlijk ook nergens op. Gozer is net 21, liet eind vorig seizoen en eerste seizoenshelft structureel hele mooie dingen zien. Werd al gelijk omhoog geschreven en kwam zelfs in het NL elftal. En natuurlijk kwam dat te vroeg.

Maar door een paar mindere potten, (Frankrijk uit, Groningen uit, 1 verkeerde pass tegen Twente) (speelde ook goede potten, AZ thuis, Utrecht thuis, Feyenoord beker uit, Sparta thuis, etc.) in de tweede seizoenshelft en zogenaamde arrogantie en vreugdedansjes moet hij weg omdat hij het nieuwe pispaaltje is (ben er vrij zeker van dat zijn imago het grootste probleem is bij “supporters”. Bizar soms hoe hier met talenten om wordt gegaan. Wordt verwacht dat ze Ajax wel even dragen, terwijl hij het voor een eerste seizoen basis echt niet slecht heeft gedaan. Daarbij heeft hij te weinig concurrentie gehad en is het niet zijn fout dat hij een vaste basisplaats had (die hij overigens meer verdiende dan Klaassen).

3 juni 2023 om 12:50



Eens hoor. Ik ben weliswaar fan van de Eindhovense concurrent, maar heb dus met verbazing ook wel gekeken naar veel (niet alle) van de negatieve comments op Taylor, die in mijn ogen gewoon niet in vorm was. Daarna is mogelijk zijn zelfvertrouwen aan de haal gegaan.

Maar het mini betoog hierboven, was ook meer bedoeld om dat nog eens te laten zien. De gevestigde spelers worden vaak al weer weg gepraat, omdat er talent op de deur klopt en we zijn er als de kippen bij om die dan the next big thing te noemen. Maar als dat tegenvalt, een vormdip of een slechte pot, dan lijkt het alsof velen daar zelf niet mee kunnen dealen en al snel gaan afgeven, om maar geen onderdeel meer te hoeven zijn van de hype.

Maar jee, de carriã¨re van spelers is soms gewoonweg grillig. Soms komt iets er pas later uit…of nooit. Of zat het er aanvankelijk niet in, waarna het compleet tot wasdom komt. Gewoonweg observeren en kijken wat er gebeurt is er niet bij, meteen (ver)oordelen, want we willen zsm weer deel uitmaken van de succesvollen.



3 juni 2023 om 13:00

Ben het helemaal met je eens, je ziet het goed. Hij was nog wisselvallig dit seizoen, wat niet gek is. Zoveel comments die ook zo ongenuanceerd zijn of zelfs helemaal niet waar zijn om het maar sterker over te laten komen. Iets wat je niet in de hand hebt, maar waar ik mij wel aan stoor.

Klaassen heeft zijn waarde vaak genoeg bewezen maar is nu wel echt klaar. Bedankt voor alles maar je moet nu doorselecteren.

3 juni 2023 om 12:17

Ik denk dat het voor beide partijen een goede optie is. Hij komt eigenlijk kort als basisspeler bij Ajax en voor een niet basisspeler is hij qua salaris te duur.
Voor hem is het wellicht nog wel een leuke uitdaging, en kan nog even cashen,

Als PSV’er altijd bang als hij speelt of in het veld kom. Altijd het idee dat die steeds een goaltje mee kan pakken

Erg ondergewaardeerde speler!

3 juni 2023 om 12:18

Zullen wij m halen ipv Til?

Pff dat zou heerlijk nieuws zijn. Klaassen hapt met zijn 3 miljoen aardig in het salarishuis van Ajax en voegt daar amper wat aan toe. Leuk als wisselspeler maar in de basis komt hij flink tekort. En het is het niet waard om hem voor 3 miljoen te behouden als bankzitter.

3 juni 2023 om 11:46

Betwijfel ik. Met zijn belangrijke doelpunten ieder jaar kan dat vast wel uit. Als hij zich kan schikken in die rol lijkt het mij de ideale 13e of 14e man.

3 juni 2023 om 12:04

Kan een leuke wissel zijn maar 3 miljoen per jaar voor een wissel? Dat is wel teveel van het goede.

3 juni 2023 om 11:47

Verdient Klaassen echt 3 miljoen? Wat een belachelijk bedrag zeg.

3 juni 2023 om 12:03

Ja daarom is het dus absurd om hem te behouden als wisselspeler.

3 juni 2023 om 12:19

Hebben ze afgelopen seizoen toch ook al gedaan?

3 juni 2023 om 12:32

De vraag is of hij dan wel weg wilt? Verdient goed en vind het leven in of rondom Amsterdam vast wel fijn?

Wel droevig om te lezen dat Klaassen een alternatief is voor een speler die er al een tijdje niet meer speelt. Mocht BJK nu pas een alternatief gevonden hebben dan zou ik mijn geld eerder in het scoutingssysteem stoppen dan in Klaassen. Een club van het formaat van BJK zou toch wel moeten mikken op grotere namen dan Klaassen. Kijk naar Galatasaray die kunnen ook grote namen halen, dat zou Fener en BJK ook moeten lukken.

Daar wordt de eerste basisspeler geloosd. Je moet daar altijd wel afwachten of je je geld krijgt.

Die gaat wat beleven daar. Feyenoord uit is een paradijs als je ziet wat er in Turkije op het veld wordt gegooid

3 juni 2023 om 12:03

Beter op het veld dan op een hoofd

Zou Ajax gelijk moeten doen, dik salaris en voegt buiten de goals echt helemaal niets toe aan het spel met Taylor hebben we al een onzichtbare vervanger die hetzelfde trucje kan. Tijd voor voetballers op het middenveld.

3 juni 2023 om 11:58

Taylor is een hele andere speler maar prima jongen. Blijkbaar moet je daar nog achter komen.

3 juni 2023 om 13:17

Vallen beide in de categorie onzichtbare speler die uit het niets kan scoren, Taylor is iets beter aan de bal, Klaassen is iets beter zonder bal. Maar voor beide geldt dat je wel hoger mag inzitten dan iemand die mee hobbelt.

3 juni 2023 om 13:29

Niet iedereen is de spelverdeler (in ieder geval niet zijn beste rol) en Taylor is helemaal niet zo’n speler die ineens uit het niets scoort. Zijn goals zijn ook heel anders dan die van Klaassen als je dat vergelijkt. Hij is wel gewoon een speler die zich met de opbouw en combinaties wil bemoeien in tegenstelling tot Klaassen die inderdaad echt bijna alleen in de laatste fase van het veld aan bod komt. Een dynamische speler, maar niet persé een spelverdeler of balletjesafwachter. Hij zal vaak alleen scoren als hij lekker in de wedstrijd zit, bij Klaassen kan het zelfs zo zijn dat hij scoort als hij de bal daarvoor nog niet heeft aangeraakt. Vind het echt hele andere spelers. Taylor staat ook lager op het veld dan Klaassen.

Echte Ajacied en als hij gaat is hem dat gegund. Zou het perfecte moment zijn. Had altijd zijn waarde, maar basisniveau is het niet meer. Ideale 12e man, alleen verdient hij daar best veel salaris voor en dat zal hij zelf misschien ook niet willen. Dit zou het beste zijn voor alle partijen. Ruimte voor Fitz-Jim en Vos die sowieso wel als wissel willen fungeren.

Gun hem die overstap, was een nuttige speler die niet een duel uit de weg ging.
Bedankt als je gaat en nu de jeugd laten doorstromen.

Wel makkelijk om iedereen die bij Ajax weg gaat zo makkelijk af te schrijven..nieuwe spelersmoeten zich eerst maar bewijzen..

Klaassen als alternatief voor Talisca is voor de gemiddelde Besiktas-fan overstappen van een Ferrari naar een Fiat.

Nu nog Tadic, Bassey, Alvarez, Grillitsch, Taylor, Sanchez, Fitz-Jim en Rensch weg.

Kudus op zijn favorieten 10 positie zetten. Berghuis op rechts, Bergwijn op links en Brobbey in de spits. Zo moeilijk is het niet.
2 nieuwe middenvelders halen. Vd Beek als 8 en Gudelj als 6. Justin Kluivert erbij als concurrentie voorin. En nog een extra spits. Achterin een rechtsback en een lcv.

3 juni 2023 om 12:09

Tadic, Taylor en Fitz-Jim weg? Tadic is nog hartstikke waardevol, Taylor en Fitz-Jim zijn hartstikke talentvol en jong nog. Rensch kan ook prima als wissel, moet een goede rechtsback bij komen die hem scherp houdt. Moeten al die jonge gasten Ajax al dragen dan? Kudus wil en gaat weg. En doe normaal met Gudelj, bij Ajax bracht hij veel te weinig en was 1 van de redenen voor het stroperige voetbal. Van de Beek ook al jaren niet fit, kan je niet op bouwen als eerste optie.

3 juni 2023 om 12:14

Zo moeilijk is het niet, maar wel roepen dat Tadic weg moet?

Juist..

3 juni 2023 om 12:17

Dat is de gemiddelde Ajax-fan op internet in een notendop. Gelukkig zijn er een aantal die er wel kijk op hebben.

3 juni 2023 om 15:41

Nou nee, dat is niet de gemiddelde Ajax fan op internet in een notendop. Een beetje Ajax fan weet dat Tadic de eerste speler op het wedstrijdformulier is.

3 juni 2023 om 15:47

Zijn zoveel mensen die riepen dat hij klaar is. Maar niet alleen over Tadic, eigenlijk over vrij veel spelers wordt er kortzichtig gekeken over het algemeen.

3 juni 2023 om 12:18

Tadic weg, jij bent af hoor haha. De mvp moet weg, wat een giller.

Fanatik als bron 😁 maar goed Klaassen vergelijken met Talisca is zoiets als Peugeot 106 vergelijken met Bmw 540

Prima club en competitie voor hem denk ik. Maar ik zie hem ook nog wel in Italië slagen. Bij clubs als Lazio, Atalanta kan hij prima tot zijn recht komen.

Ik zou hem dus niet kopen. Hij heeft toch duidelijk bewezen dat hij "waardeloos" is buiten de nederlandse grenzen?

4 juni 2023 om 18:54

Bij Bremen toch goed gedaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren