Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft zet vraagtekens bij keuze voor Dumfries: ‘Het is niet eerlijk’

Laatste update:

Wim Kieft is kritisch op de keuze van PSV-trainer Mark van Bommel om Denzel Dumfries aan te wijzen als nieuwe tweede aanvoerder. De rechtsback heeft de band overgenomen van Pablo Rosario, die voetballend gebukt leek te gaan onder de druk die het aanvoerderschap met zich meebrengt. Kieft had het logischer gevonden wanneer Daniel Schwaab of Nick Viergever was gekozen als tweede aanvoerder achter eerste keus Ibrahim Afellay, die dit seizoen nog niet in actie kwam.

Volgens Kieft is de ‘onevenwichtige samenstelling van de spelersgroep’ de belangrijkste reden voor de slechte prestaties van PSV. “Vandaar is het niet eerlijk om jongens als eerst Pablo Rosario en nu Denzel Dumfries aanvoerder te maken en hun als woordvoerder te laten opdraven om de problemen te duiden. In deze fase horen ervaren krachten als Nick Viergever of Daniël Schwaab dat te doen”, schrijft Kieft zaterdag in zijn column voor De Telegraaf. “PSV zal Schwaab niet hebben teruggehaald vanwege zijn defensieve kwaliteiten, maar voor zijn routine. Maar hem of Viergever zie je niet. Nu moet Dumfries iedere keer vertellen wat er fout is gegaan en waarom het niet loopt. Maar dat weet die jongen helemaal niet, hij speelt na Sparta en Heerenveen pas voor het tweede seizoen bij PSV in de top.”

Kieft vindt dat men van jonge spelers als Donyell Malen en Mohamed Ihattaren niet mag verwachten dat zij de kar trekken bij PSV. “Maar van Bergwijn mogen we intussen veel meer verwachten”, stelt de oud-spits. “Hij loopt al even mee, bezit de potentie en dan mag je een constantere prestatie verwachten. Wellicht zit het niet in zijn persoonlijkheid, maar iedere keer als je die grilligheid ziet, denk je: gooi die handrem eraf! Maak die actie, toon durf en flair!”

Ook Van Bommel staat er bij Kieft niet goed op. Hij wijst naar de slechte prestaties van de Eindhovenaren onder zijn leiding en het feit dat de coach met PSV nog geen prijs heeft gewonnen. “Het is geen pleidooi voor z’n ontslag, want ook Van Bommel is zo goed als het spelersmateriaal waarmee hij is opgezadeld. Hij is daar trouwens medeverantwoordelijk voor, want die nieuwelingen zijn hem echt niet door de strot geduwd door De Jong”, vervolgt Kieft. “Als coach doet Van Bommel behoudens die affaire met Zoet geen hele domme dingen en blijft hij kalm. Hij zou meer de gedaante van de speler Van Bommel moet aannemen. Dat is grote onzin. Een speler kan zelf iets doen op het veld, voor een trainer is dat niet zo gemakkelijk.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kieft doet net of de media te woord staan de enige taak van de aanvoerder is. De aanvoerder is ook iemand die het team moet motiveren en voorop in de strijd gaat. En dan is Dumfries de juiste keuze.

7 december 2019 om 08:39

Dan zal ik er eens op gaan letten hoe Dumfries als aanvoerder iedereen motiveert, iedereen met zn schreeuw, hand en arm gebaren aanvoert en wijst naar waar ze moeten staan en of lopen, de onbetwiste leider in het veld is, het verlengstuk van Mark... Iedere aanvoerder die van Bommel aangewezen heeft 'is geen aanvoerder' daar hoeven we niet moeilijk over te doen lijkt mij?

7 december 2019 om 08:44

Ik zeg niet dat Dumfries een goede aamvoerder is. Maar hij is wel duidelijk de beste keuze. Deze selectie heeft nou eenmaal niet veel geschikte aanvoerders.

7 december 2019 om 08:55

Het is inderdaad een gebrek aan beter maar zou ook eerder voor een iets oudere speler kiezen en daarnaast voor een aanvoerder die meer centraal speelt, overzicht heeft en in die dusdanigheid de poppetjes kan dirigeren.

7 december 2019 om 09:26

@FR_JC toch heb ik Dumfries in Oranje vaak zijn benen uit zijn reet zien lipen. Het is wel een jongen die een hoop energie in zijn spel legt. Dat hij verbaal niet heel sterk is dat is weer een ander verhaal en daarin heeft Kieft zeker een punt

7 december 2019 om 16:26

@japie, Ik heb het nergens over Dumfries zn werk ethiek, dat spreekt altijd in zijn voordeel, hij blijft gaan. Maar een aanvoerder moet over andere kwaliteiten beschikken, het moet de leider zijn van het elftal, degene die mensen stuurt indien nodig, en dat is die toch niet of ben ik helemaal gek? (vele aanvoerders van elftallen spreken weinig tot niet in het veld, een blik of een handgebaar is voldoende. Wat een aanvoerder zegt na de wedstrijd kan mij gestolen worden, in het veld moet het gebeuren.)

7 december 2019 om 09:21

Je moet mi ook een bepaalde status hebben en niet alleen maar het hardst roepen en het meest boos kijken. Afellay eerste aanvoerder sloeg sowieso nérgens op, wanneer gaan we hem op t veld zien?

7 december 2019 om 09:43

Dumfries kan aardig rennen , maar daar zijn er wel.meer van die aardig kunnen rennen. Een aanvoeder is volgens mij een kerel die doet wat zijn team nodig heeft op het juiste moment .
Het lijkt er op.dat bij PSV die aanvoedersband een negatieve invloed heeft op het presteren van de persoon die hem draagt.
Dan kan je hem beter aan die Swaab geven die kan toch niet slechter.....Maar heeft wel de ervaring en de rust

7 december 2019 om 10:10

Kom nou, Dumfries heeft het intellect van een stoeptegel. Een aanvoerder moet ook een beetje kunnen nadenken behalve veel "energie" in z'n spel kunnen leggen.

7 december 2019 om 12:31

Niet elke leider is slim, om maar te zeggen. Deze jongen is de beste keuze. Viergever en schwaab zeggen niet zoveel vgm

PSV heeft gewoon geen leiders. Dus een aanvoerder is altijd te betwisten. Maar ik vind Dumfries geen rare keuze. Gaat er altijd vol voor. Op gebied van inzet verzaakt hij nooit. Dat hij alleen de lagere school heeft afgemaakt en daardoor het voor de camera minder goed doet is van minder belang. Daarbij heb ik altijd zoveel respect voor de weg die hij heeft afgelegd naar zelfs het Nederlands elftal. Barendrecht, Sparta en nu PSV. Niks mis met Dumfries.

7 december 2019 om 09:42

@woutersl nee eens Dumfries is betere keuze dan viergever of schwaab. Denk alleen dat Bergwijn een betere keuze was. is toch een van je beste spelers.

Het zou me.niet verbazen als.na.de winterstop Zoet aanvoeder is .Ik neem aan dat van Bommel ook wat inspraak heeft gehad op het aankoopbeleid . En verder zou hij ook meer zijn spelers moeten begeleiden , maar ok hij is pas trainer. En inderdaad mag je niet van die jonge gasten verwachten dat ze de kar trekken . Die kunnen af en toe beslissend zijn , maar nog geen tientallen wedstrijden lang

7 december 2019 om 09:42

Zoet staat niet eens basis. En die gaat Unnerstall er ook niet meer uitkeepen.

7 december 2019 om 09:43

Dat maak bij PSV niet uit de eerste aanvoeder is Affeley , die staat er ook niet in ....

Misschien een gekke suggestie, maar is Bergwijn geen goeie optie? Is toch wel het gezicht van het huidige PSV en lijkt altijd wel veel inzet te tonen. Lijkt me ook we dat deze jongen goed in de groep ligt.

Op basis van inzet in de wedstrijd is Dumfries de aanvoerder. Deze jongen jaagt en jaagt. Staat hij voor de camera dan is hij wel de laatste die aanvoerder zou moeten zijn. #lastigekeuze

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren