Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft wijst op verbeterpunten Ajax: ‘Daarin dient De Ligt stappen te maken’

Laatste update:

Wim Kieft genoot woensdagavond van het spel van Ajax tegen Bayern München (3-3) in de Champions League, maar hij blijft kritisch op de ploeg van trainer Erik ten Hag. In zijn column voor De Telegraaf gaat de oud-international in op de plek op de bank van Lasse Schöne en de fouten die werden gemaakt door Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong.

Dat het duel een groot spektakel werd in de Johan Cruijff ArenA had volgens Kieft alles te maken met de speelstijl van Ajax. “De manier waarop de ploeg speelde, durfde te spelen tegen de kampioen van Duitsland, hoort helemaal bij Ajax en het Nederlandse voetbal: avontuurlijk, creatief, met risico en door veel jonge spelers die net komen kijken op dit niveau. Geweldig natuurlijk, veel lof voor de Ajacieden”, aldus Kieft. “Het gelijkspel en de overwintering in de Champions League is meer dan verdiend.”

Kieft benadrukt dat er kritisch gekeken moet blijven worden naar de benadering van wedstrijden in de Champions League, omdat in het toernooi nog sterkere tegenstanders meedoen dan Bayern. “Robert Lewandowski scoorde tweemaal, maar miste ook twee levensgrote kansen. Toch opmerkelijk als Matthijs de Ligt en Max Wöber samen één spits in de gaten moeten houden. De Ligt was het contact soms kwijt met Lewandowski en dat is de verdienste van de Pool. Daarin dient De Ligt stappen te maken”, aldus Kieft.

Ten Hag koos voor Daley Blind als verdedigende middenvelder, waardoor Schöne op de bank zat. “Dan krijg je geschuif en dat komt de organisatie in een elftal niet ten goede. Vooral in de eerste helft zag je Ajax worstelen. Ik zou een andere afweging hebben gemaakt omdat Ajax zonder Schöne moeite heeft controle op het middenveld te krijgen”, gaat Kieft verder. “Eenmaal stond het strafschopgebied van Bayern vol met Ajacieden. Desondanks stormde Daley Blind het zestienmetergebied binnen. Dat mag hem niet overkomen, omdat hij als middenvelder degene was die de verdedigende organisatie moest bewaken als Ajax zo offensief speelt.”

Kieft kreeg na de openingstreffer van Bayern het idee dat Ajax rijp was voor een ruime nederlaag. De thuisploeg kwam echter steeds beter in de wedstrijd. “Toch geeft het te denken. Zoals Frenkie de Jong bij de 3-2 van Bayern een verschrikkelijke bal gaf. Op dit niveau, in deze fase van de Champions League moet je negentig minuten scherp zijn”, aldus Kieft, die van mening is dat de kritisch noot niet moet overheersen. “Want daarvoor ging veel te veel goed bij Ajax.”

Op welke tegenstander hoop jij in de achtste finales?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik ben t eens met hem, alleen jammen een raar dat hij dan vindt dat schone moet spelen. Tot voor kort kon iedereen maar echt letterlijk iedereen zien dat schone in wedstrijden waar de tempo moordend is verzuipt. Bal wordt van zn voeten afgesnoept als hij onderdruk wordt gezet. Zelfs tegen notabene pec gebeurde dat al 2x. Zn handelingsnelheid komt gewoon te kort. Nogmaals tot voor kort ziet iedereen dat behalve ETH. Nu ziet hij dat ook in, gaat kieft weer zeggen dat hij moet spelen. Nogmaals jammer, want voor de rest ben ik helemaal eens met zn bevindingen.

15 december 2018 om 09:02

Dat is meer omdat Ajax tactisch anders stond. Normaal speelt Schone altijd met de punt naar achteren maar tegen Bayern wisselden Blind en de Jong dat af. Tweede helft werd dat gecorrigeerd en speelde Blind daar vast

15 december 2018 om 09:24

Ja dat weer ik ook. Maar ongeacht de tactische invulling, schone onderdruk is gewoon garantie op bal verlies. Of hij dan vast op 6 zou staan of afwisselt zou geen verschil maken. Al helemaal in die wedstrijd tegen bayern. Schone heeft wel degelijk zn waarde nog hoor. Tegen opponenten die achteruit loopen, heb je veel aan schone. Dus thuis tegen de graafschap, nac etc.

15 december 2018 om 10:56

Ook Blind komt op het internationaal podium gewoon te kort op welke positie dan ook. In de Eredivisie kunnen beiden nog wel mee als nummer 6. Als Ajax zijnde is dat een cruciale positie waarvoor een dynamische, snelle verdedigende speler van een ander kaliber moet worden gehaald. Kunnen Schone en Blind keurig invallen of overnemen in een drukke periode. Zo hou je ook een volwaardige bank.

15 december 2018 om 11:35

Om te beginnen, schone komt te kort als hij zwaar wordt onderdrukt. Ongeacht de tegenstander. Uit tegen PEC ging al 2x mis. Dat overkomt blind minder snel. Natuurlijk is blind niet geschikt voor de absolute top in europa. Maar tegen opponenten waarvan je op voorhand weet dat ze gaan pressen, kies ik blind boven schone.

15 december 2018 om 11:45

Grappig toch, Ajax is 12x op rij ongeslagen de CL doorgekomen en overwintert na een heel sterke internationale campagne, maar toch blijven er mensen die beweren, dat belangrijke, ervaren routeniers als Blind en Schöne, die uitstekend, slim, rustig en functioneel cruciale sleutelposities innemen, tekort komen op het internationaal hoogste podium.

Jongens als Blind en Schöne worden een te lage handelingssnelheid verweten, zouden te traag te zijn en op basis daarvan geregeld ballen te verliezen, terwijl juist deze jongens nauwelijks ballen verliezen, er zelfs meer winnen, tactisch sterk en positioneel slim zijn en erg belangrijk in vooral de eerste en tweede fase van de opbouw.

Zulke tactisch slimme routeniers zijn van levensbelang in een elftal vol met rookies en aanvallend ingestelde spelers. Er wordt bij de selectief gezochte kritiek onevenredig veel nadruk gelegd op één of twee keer balverlies, terwijl ze de meeste tijd juist erg balvast zijn en het spel snel weten te verplaatsten.

Gelukkig staat er een verstandige coach aan het hoofd, die dat onderkend en overwegend een prima taktiek hanteert en inziet dat spelers complementair aan elkaar moeten zijn om een zo’n sterk mogelijk geheel neer te zetten. Die geen kamikaze-opstellingen bedenkt, maar toch offensieve intenties blijft behouden.

Woensdag had Ten Hag een tactische aanpassing, waarbij De Ligt en Wöber het centrale verdedigingblok vormde, waarschijnlijk met het oog op een tekort aan lengte t.o.v. Bayern.

In het gros van de Eredivisie en internationale potjes kan hij echter gewoon terugvallen op Blind als lcv en Schöne als cvm wanneer dat tactisch verantwoord is. Jammer dat velen de belangrijke inbreng van die twee zo vaak onderschatten.

15 december 2018 om 14:01

@buitenspelval, ik had het niet beter kunnen zeggen. Schöne wordt zo onderschat! Ja, hij is -net als Blind- niet de snelste, maar ze hebben beiden een gigantisch speloverzicht. Schöne brengt ook rust en balans op het veld. Maar veel mensen kijken alleen naar hun snelheid.

15 december 2018 om 14:17

Hoewel ik schones waarde niet wil onderschatten, is de tot nog toe geslaagde europese campagne niet dankzij zijn aanwezigheid. Ik ga ook niet beweren ondanks zijn aanwezigheid. Maar het is toch niet te ontkennen dat schone veel balverlies lijdt op t moment dat hij onderdruk staat. Ik zuig dat niet uit mijn duim. Nogmaals, hij kan zeker nog zn waarde hebben als je weet dat als je tegen opponenten die wat inzakken. Ook europees. Al wordt t nu in de volgende ronde heel moelek om zon tegenstander te loten.

16 december 2018 om 13:14

Tja, je kunt gaan staan dansen en alleen de goede dingen benoemen, maar als je de absolute top nastreeft moet je de ogen niet voor de minder goede dingen sluiten. Overigens vind ik Ajax het verder prima doen, maar er zijn best verbeterpunten. Al zijn we gelukkig al verlost van b.v. Dijks en Veltman. Verstand komt soms met de jaren;-)).

Het laat inderdaad zien dat de Ligt, ook bij Ajax, nog niet uitgeleerd is. En er komen in ieder geval nog 2 topwedstrijden aan. Ook in de competitie heb je sluwe vossen zoals van Persie en de Jong dus hij kan nog lekker aan de bak.

Klopt en die mannen moeten ook gewoon nog een jaar bij Ajax blijven en de kop niet gek laten maken.

Het is niet de eerste keer dat er slordig, onnodig en gevaarlijk balverlies wordt geleden. Zit een beetje opgesloten in het huidige Ajax. Prachtig aanvallend voetbal, afgewisseld met deze tekortkomingen. En die zijn volgens mij echt wel te voorkomen. Is het concentratieverlies of gewoon verkeerde nonchalance? Wie het weet mag het zeggen, maar zonder deze fouten had BM afgelopen woensdag veel minder kansen gekregen. Dus een uiteindelijk makkelijk te verbeteren punt. Maar dan wel direct mee beginnen....

Helemaal mee eens met kieft voor de bewaking op het middenveld. Blind werdt ook regelmatig overlopen ook bij die penalty voor bayern toen alcantre zomaar mocht doorlopen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren