Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keuze Koeman werd betwist: ‘Waarom geen grotere club, vroegen ze’

Laatste update:

Na drie seizoenen bij Feyenoord koos Ronald Koeman er vorig jaar zomer voor, opnieuw aan de slag te gaan in het buitenland. Na eerdere verblijven bij Benfica en Valencia ging hij ditmaal de uitdaging aan bij Southampton in de Premier League. Van die keuze heeft Koeman nog geen seconde spijt gehad: als in een achtbaan wervelden the Saints zich naar de tweede plaats in de competitie en Koeman geniet volop.

/

Op dit moment staat Southampton slechts zevende, maar voorafgaand aan het seizoen had men daar misschien zó voor getekend. Koeman geloofde meteen dat er iets mogelijk was met de Premier League-club, zegt hij in een interview op de FIFA-website. “Mensen vroegen me: waarom Southampton? Waarom geen grotere club? Maar ik heb nooit het idee gehad dat ik hier bij een kleine club terecht zou komen”, legt Koeman uit.

“Dat is niet hoe ik naar Southampton kijk. Ik wilde deel uitmaken van een club die vooruitdacht en zich mede focuste op jeugdspelers, die dat als fundament nam. Dat is wat ik ook gewend was in Nederland en waar ik plezier in had. Hier staat net zo goed een raamwerk: de opleiding is super, de faciliteiten geweldig en het is een club met een strategie voor de lange termijn”, somt Koeman enthousiast op.

“Ik maak daar graag deel van uit en vindt dat interessant als trainer. Mijn gevoel zei me dat dit zo’n soort club zou zijn. En ik moet zeggen dat de mensen hier heel duidelijk waren in hun verhaal. Ze zeiden dat het de ambitie was om mee te doen om de hogere plekken in de competitie en dat ik het ingekomen transfergeld mocht investeren. En ze hebben woord gehouden”, constateert Koeman tevreden.

Ronald Koeman heeft een uitstekende keuze gemaakt voor Southampton

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had niet verwacht dat Southampton zo (goed) ging presteren eerlijk gezegd

6 mei 2015 om 14:29

Waarom niet. Sinds de familie Liebherr daar de scepter zwaait zijn ze al twee keer gepromoveerd en is er alleen vooruitgang geboekt.

6 mei 2015 om 18:39

@vierdag

omdat vrijwel alle sterkhouders vertrokken waren afgelopen seizoen, de trainer weg ging en het nog maar zien was of types als Pellè en Tadic zouden aanhaken op BPL niveau. Ik was in ieder geval ook nog niet volledig overtuigd dat Soto zo hoog zou gaan eindigen dit seizoen. Wat dat betreft petje af voor Koeman, en ook de spelers die hij aangetrokken heeft, want die pakken het niveau snel op; met name Tadic.

7 mei 2015 om 02:07

Ze doen het dit seizoen buiten gewoon goed, maar dat kan een stuk geluksfactor zijn. Volgend jaar zal meer duidelijkheid verschaffen. Ook voor Koeman.
Zoals gezegd, 2 maal promoveren in de laatste 4 jaar, alleen maar een stijgende lijn. Dan zijn dus wel kwaliteits injecties in het team geweest. Southampton weet wat ze nodig hebben.

Ja heeft een goede keus gemaakt, ja hij doet het goed.
Maar komop, hij had een reeks waarin hij elke wedstrijd wel won, maar geen toppers speelde. Daarna volgde direct een reeks met opvolgend chelsea man u tott en ga zo maar door en meneer stond in eens 15 punten achter de koploper, waar hij net daarvoor verkondigde mee te willen doen om de titel...

6 mei 2015 om 12:38

Ben je nou zo naïef? Tuurlijk heeft die tegen de toppers moeite, gek he als je het met een Pelle en een Tadic moet doen waar hun een Hazard en een Rooney hebben. En tegen Arsenal en United heeft die zelfs nog gewonnen volgens mij (weet niet meer zeker) dus wat is daar slecht aan? Helemaal als je nagaat dat er een leegloop was niet zo lang ervoor.

6 mei 2015 om 12:40

Extra motivatie voor speler misschien? Logisch dat je voor het hoogst haalbare gaat.

6 mei 2015 om 12:40

Het is nog steeds een geweldige prestatie dit seizoen van de broers Koeman. Het zou uitzonderlijk zijn geweest als ze echt in de top 3 waren geëindigd, maar dit is al boven verwachting

6 mei 2015 om 13:21

Hij heeft ook geen kwaliteit in de breedte van de selectie om het hele seizoen goed te kunnen presteren, zoals de topclubs wel hebben. Is gewoon heel knap en hoop dat hij Europees voetbal haalt en volgend seizoen tegen een Nederlandse club moet ik de Europa League!

Ik denk dat iedere club, op Arsenal, Chelsea, Liverpool, City, United en Spurs na, voor plek 7 zou tekenen voor het begin van het seizoen. Dat is, op een uitzondering na, gewoon het hoogst haalbare voor de meeste clubs. En al helemaal voor Soton, die toch heel veel spelers zijn kwijtgeraakt.

6 mei 2015 om 12:51

Nouja als je er vanuit gaat dat de meeste pundits bij de BBC voor het seizoen dachten dat Southampton zpu degraderen, is dit een ongelofelijke wereldprestatie!

Ik ben toch heel benieuwd hoe Southampton het komend seizoen gaat doen.

Dit jaar was het allemaal hosanna na de ijzersterke start, wat ook gewoon super knap is.
Uiteindelijk wist denk ik iedereen wel dat ze de top 3-4 positie niet vast konden houden.

Toch ben ik er bang voor dat ze nog wel eens verder weg kunnen zakken dan menigeen door heeft. De nieuwigheid is er af en de selectie is gewoon te small voor een lang PL seizoen. Ik denk niet dat dit komend seizoen ineens veel beter is.

Als je realistisch kijkt dan is er een behoorlijk verval ingezet. Van de laatste 13 wedstrijden werden er slechts 4 gewonnnen. Dat was tegen Qpr, Crystal Palace, Burnley en Hull. Toch echt wel de staartploegen van de PL. Er werd 2x knap gelijkgespeeld (tegen Chelsea en Tottenham), plus nog een gelijkspel tegen West Ham.
Daar staat dus tegenover dat wedstrijden tegen Swansea, Liverpool, West Brom, Everton, Stoke en Sunderland verloren zijn gegaan.

Met zo'n moyenne over een geheel seizoen eindig je in het rechter rijtje.

Ik ben dus zeer benieuwd of Koeman het kunstje van de ijzersterke start weer kan herhalen. De nieuwigheid is er toch een beetje af en het lot van de kleinere clubs zal ook Southampton niet bespaard blijven. Spelers als Schneiderlin, Clyne en Alderweireld zullen sowieso vertrekken en je moet hopen dat er niet aan zo'n Ward Prowse getrokken gaat worden bijvoorbeeld. Dat zal lastig op te vangen zijn.

De door Koeman aangetrokken spelers zijn nou ook niet allemaal even succesvol. Na een sterke start zijn ook Pele en Tadic ver teruggevallen. En dan hebben we het nog niet eens over Elia en Djuricic bijvoorbeeld.

Ben toch zeer benieuwd.

Hij heeft wel talenten uit eigen kweek als Ward-Prose en Clyne.
Ja verrassend is het inderdaad.

6 mei 2015 om 14:20

Clyne komt uit de jeugd van Crystal Palace volgens mij. Hij werd daar al met grote clubs in verband gebracht, maar koos voor Southampton als tussenstap. Speelt daar nu een jaar of drie.

Shaw was wel uit eigen jeugd.

6 mei 2015 om 15:59

Ja Shaw wel ja, en Calum Chambers die door Arsenal gekocht werd. Ward-Prowse doet het best aardig daar. Iig heeft Sothampton die 100 miljoen te pakken aan tv gelden. Daar zal toch wel een deel van geinvesteerd worden. Misschien dat Vilhena en / of Boetius de overstap maken deze zomer. Of misschien toch Immers

Echt knap om met de sleectie waarvan hij wist dat er spelers zouden vertrekken zo goed te presteren. Plek 7 is goed, zeker met de vele topclubs die Engeland heeft.

Denk wel dat ze nu door moet pakken, er komt een berg aan tv geld binnen en waarschijnlijk ook weer dikke transfers.

Weet niet of ze nog steeds dikke schulden hebben maar afgelopen jaar hebben ze volgens mij wel heel erg veel verdient met uitgaande transfers + van 25 miljoen pond.

Denk dat er wel weer wat spelers uit Nederland komen.

Met de Pl inkomsten kun je international leuk shoppen. Tegen de top 6 leg je het af qua koopkracht, maar met wat slim beleid blijf je de rest voor. Ik zie Southampton gewoon weer meespelen voor een plek in het linkerrijtje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren