Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kees Kwakman pleit voor debutant in Oranje: ‘Gaan met die banaan’

Laatste update:

Kees Kwakman zou tegen Frankrijk kiezen voor een middenveld met Mats Wieffer, Joey Veerman en Tijjani Reijnders. Dat zegt de analist van ESPN te gast in Voetbalpraat. Wieffer is niet de enige Feyenoorder die Kwakman zou opstellen, daar de voormalig verdediger Quilindschy Hartman prefereert boven Daley Blind. “Gaan met die banaan”, aldus Kwakman.

De kans is groot dat Veerman door de afwezigheid van Frenkie de Jong in de basis start bij Oranje. Omdat de middenvelder van PSV veel risico in zijn spel legt, hoopt Kwakman dat Ronald Koeman kiest voor een controleur achter hem. “Zeker als je naar Frankrijk kijkt, is het wel de vraag hoe Koeman dat gaat doen.”

Omdat les Bleus vaak kiezen voor Antoine Griezmann op 10, staat Koeman volgens Kwakman voor een lastige keuze. “Ga je daar iemand op zetten, zoals Slot deed met Zerrouki? Of speel je met twee controleurs die hem om en om op moeten pakken, want Griezmann gaat natuurlijk zwerven.”

“Ik denk niet dat Koeman voor Veerman en Reijnders naast elkaar kiest”, gaat Kwakman verder. “Ik zou daar Wieffer tussen zetten, meer als controleur, omdat hij ook goed kan verdedigen.” Volgens Kwakman kan Wieffer anderen daardoor vrijer laten spelen.

“Reijnders kan dan in zijn rol van AC Milan spelen, wat dieper. En Veerman dan als verbindingsspeler”, lepelt Kwakman zijn ideale middenveld op. “Voorin heb je dan alleen Malen en Simons, die zou ik daarin dan een vrije rol geven.”

Kwakman zou vanuit de achterhoede kiezen voor twee extra aanvallende wapens. “Hartman en Dumfries. Hup, gaan met die banaan!” Jan Joost van Gangelen vraagt waarom Blind niet wordt genoemd. “Dan zou ik voor Hartman kiezen. Omdat je dan ook wel meer diepgang nodig hebt, wanneer je op het middenveld kiest voor Wieffer en Veerman.”

Kwakman vreest echter dat Koeman een andere keuze maakt. “Ik denk niet dat dit de opstelling wordt hoor. Ik denk dat hij met De Roon gaat spelen, gewoon op Griezmann. Al moet ik zeggen dat ik niet altijd goed zit wat betreft het Nederlands elftal.”

Moet Hartman de voorkeur krijgen boven Blind in Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie geen enkele reden om Blind nog op te stellen. Speelt niet meer als LB en heeft ook aangetoond niet meer over de snelheid te beschikken om dat te doen. Dat mensen in de poll nog stemmen op 'nee' is voor mij een raadsel.

12 oktober 2023 om 11:37

Heb speciaal voor jou op nee gestemd.

12 oktober 2023 om 14:14

Haha, ik ook

12 oktober 2023 om 11:40

Het probleem is natuurlijk dat we alleen maar matige linksbacks hebben. Blind heeft zeker niet mijn voorkeur, maar alle andere opties zijn minstens zo matig. Het is tekenend dat Ake die bij City wel eens wordt misbruikt op die positie eigenlijk onze beste linksback is..

12 oktober 2023 om 11:46

@martijn, als je Hartman matig vindt dan raad ik je toch aan vaker Feyenoord te kijken.
Hartman is echt geweldig bezig en op dit moment ruim, maar dan ook ruim beter dan Blind.

12 oktober 2023 om 11:48

Hartman matig? Dan is het wel heel duidelijk dat je geen Feyenoord kijkt.

12 oktober 2023 om 11:50

Hartman vind ik dus typisch zo'n speler die als hij namens Ajax werd opgeroepen alle Feyenoorders hier lopen te mopperen dat spelers van Ajax zo makkelijk worden opgeroepen. Hartman is een nuttige speler voor Feyenoord, of zou een van de betere zijn bij een subtopper. Maar Hartman heeft toch niet het niveau wat je zou verwachten bij een Nederlands elftal. Malacia vond ik toch wel een stukje beter en die komt een niveau hoger ook maar beperkt aan spelen toe.

12 oktober 2023 om 11:52

Hartman is op dit moment een heel veel betere linksback dan Blind. Dat weet jij ook best. Blind doet het leuk bij Girona hoor (muv de 3 goals waar hij tegen Real aan schuldig is), maar speelt daar centraal. Hij kan de flank namelijk niet belopen. Hartman daarentegen heeft 7 paar longen, is verdedigend uitstekend en wordt iedere wedstrijd in zowel zijn korte als lange passing beter. Daarnaast is Blind gewoon klaar, we moeten op die positie doorselecteren en Hartman is op dit moment na een uitstekende seizoensstart en twee CL wedstrijden waarin hij de beste op het veld was (dit is altijd het argument, "ja maar nu nog in de Cl) gewoon de meest logische kandidaat.

Boeie joh, dat ie voor die stomme club uit Rotterdam speelt.

12 oktober 2023 om 11:52

Hahah je maakt jezelf belachelijk, ontwikkelt zich enorm snel, steady, goede mentaltiteit, verdedigend sterk, aanvallend goed oa tegen Atletico de beste man van het veld.
En als hij bij Ajax had gezeten dan had ik dat ook gevonden. Kwaliteiten zijn niet afhankelijk van het shirt wat de speler aan heeft.

12 oktober 2023 om 11:59

Helaas laat iedereen zijn clubvoorkeur altijd weer spreken.

Hoe kan je in hemelsnaam Blind beste LB van NL noemen, minstens zo matig. We hebben er nu zoveel op LB, Hartman Meijer Bakker Malacia.

12 oktober 2023 om 11:59

@migi
Ik betwijfel ook niet dat Hartman op dit moment een betere back is dan Blind hoor. Ik maak mij ook zeker niet hard voor Blind in Oranje.

Maar ik wordt tegelijkertijd ook wel een beetje moe dat men om de interlandperiode maar andere spelers aan blijft dragen voor die positie. Niet zo lang geleden had je Wijndal en Malacia die men daar wilde zien. Er was zelfs een roep om spelers als Bakker, Van Aanholt en zelfs Smal heb ik genoemd zien worden. Toen was het weer Ake omdat hij daar vijf potjes had gespeeld voor City en nu zijn we weer uitgekomen bij Hartman.

Hartman vind ik best een prima speler, en behalve Ake - wiens positie dat ook niet is - vind ik niemand aantoonbaar beter. Maar jullie doen nu ook wel of je de nieuwe Marcelo in Rotterdam hebt spelen.

12 oktober 2023 om 12:00

Toen Wijndal zo goed was bij AZ en naar Ajax ging was dat toch logisch. Malacia heb ik nooit echt onbetwist een kandidaat voor de basis gevonden, maar Hartman doet het op dit moment echt heel erg goed. Wat mij betreft een stuk beter dan Malacia ooit voor ons geweest is. Hartman is (nog) geen Roberto Carlos, maar hij verdient obv zijn huidige prestatie wat mij betreft een plek.

12 oktober 2023 om 12:03

@migi
Daar kan ik mij best in vinden.

12 oktober 2023 om 12:05

Fijn! ff op ja stemmen in poll dus

12 oktober 2023 om 12:11

@martijn,
Dat je Hartman een prima speler vindt blijkt niet uit "andere opties zijn minstens zo matig" en "hartman is een nuttige speler voor Feyenoord, of zou een van de betere zijn bij een subtopper. Maar Hartman heeft toch niet het niveau wat je zou verwachten bij een Nederlands elftal" en als je Malacia echter beter vindt dan heb je Hartman de laatste maanden echt te weinig Feyenoord gekeken om een mening te vormen, maar goed....fijn dat Migi je heeft kunnen overtuigen.

12 oktober 2023 om 13:46

Zie je het al voor je. Blind tegenover Mbappe of Dembele.
Dan kun je beter thuis blijven.

12 oktober 2023 om 14:00

Whahahahaj sorry maar hier laat je echt je kleur zien.
Je mag best je eigen mening hebben maar dat je niet ziet dat Hartman een topper is dan of je kijkt gewoon nooit voetbal of bent zo een oranje supporter die voor de gezelligheid gaat of je snapt er echt helemaal niets van.

Kies maar.

12 oktober 2023 om 14:17

Hartman doet het absoluut goed, en het is goed dat hij bij oranje zit maar ik vind hem echt nog niet beter dan bijvoorbeeld Malacia in zijn tijd bij Feyenoord.

12 oktober 2023 om 14:34

@lucatoniet, Hartman is verdedigend niet minder dan Malacia, maar aanvallend een stuk beter, dus jawel, hij is wel beter dan Malacia

12 oktober 2023 om 22:30

Ik vind overall eigenlijk hartman beter dan malacia. Ook over meer potentie beschikken. Malacia was defensief sterk maar toch aan bal heel druistig en niet zon goed voorzet en schot. Hartman is aanvallend en verdedigend echt sterk en fel, snel ook en heeft een goed voorzet wat zich resulteert in assist of aanleiding tot een assist van ander.

12 oktober 2023 om 11:52

@instapmoment

Daarentegen doet Blind het gewoon goed bij Girona een geoliede voetbalmachine die 2de staat in Spanje.

Mijn probleem met Blind op links is vooral dat hij daar enkel kan spelen als dus iemand standaard aan de zijlijn op links staat gezien Blind die diepgang niet heeft.

Als dat dus niet het geval is, zou ik liever met Hartman spelen, maar anders is Blind ondanks dat hij traag is nog altijd de beste optie. Ik heb het traag argument sowieso nooit echt gesnapt. Was ook gewoon traag bij Ajax en die veegden wereldploegen met wereldspelers op links gewoon van de mat of maakte ze het heel lastig.

En oprecht kan ik me weinig herinneren dat zulke wedstrijden als ze verloren gingen, verloren gingen door Blind zijn snelheid of dat hij bij grote fouten betrokken was.

Blind heeft eigenlijk nooit echt veel goed kunnen doen naar mijn idee volgens velen.

Tsja, eigenlijk zou ik het mooi vinden als hij zijn debuut maakt, maar misschien beter om dat tegen Griekenland te doen. Tegen Frankrijk is er geen eer aan te behalen en als ook hij wordt overlopen, door veldbezetting en het grote kwaliteitsverschil van Nederland en Frankrijk, wordt hij direct afgeschreven.
Zo zit 95% van de voetbalwereld, inclusief voetbalzone leden, namelijk in elkaar. 1 wedstrijd goed en je bent een wereldtopper in wording, 1 wedstrijd slecht en je kan er niks meer van.

12 oktober 2023 om 13:47

Gewoon voor de leeuwen gooien. Heb ik Hartman dan nog het meeste vertrouwen tegen Mbappe of Dembele

12 oktober 2023 om 13:48

En toch zie ik hem liever tegen Frankrijk, de kans dat Blind wordt overlopen is wel groter dan dat Hartman dat overkomt.

12 oktober 2023 om 14:04

Ja en wat krijg je dan , Hartman kan het niet aan en dan krijg je blind weer..

12 oktober 2023 om 16:29

Tegen Atleti ging Griezmann op een gegeven moment maar op links staan, omdat er rechts niks te halen was. Geertruida en Hartman speelden beiden verdedigend ijzersterk.

Je moet er toch niet aan denken dat Dembele een drafje inzet tegen Blind. Dat worden Jhonny van de Burgerking taferelen.


wat boeit dat debut nou, Hartman maak je de pis toch niet lauw. Debut van Geertje was ook tegen Mbappe

middenveld klinkt wel smullen, verstandige woorden van Kwakman.

12 oktober 2023 om 11:42

Het middenveld smullen??
Je weet dat we niet tegen Andorra spelen?
Dit is toch gewoon een matig middenveld.
Er zit wel potentie, maar ze moeten nog heel wat stappen zetten voordat t smullen is

Koeman kennende speelt hij met de volgende opstelling. Daarbij is de vraag of hij Olij laat debuteren of Verbruggen. Verbruggen zit er net 1 interlandperiode langer bij dan Olij, maar beiden zullen het debutanten zijn, dus is het om het even. Persoonlijk zou ik Olij kiezen.

Daarnaast zal Koeman zeker voor ervaring kiezen en juist daarom voor de Roon en Blind kiezen i.p.v. Reijnders en Hartman.

Verbrug/Olij
Geertruida
Van Dijk
Aké
Dumfries
De Roon
Wieffer/Veer
Blind
Simons
Weghorst
Malen
12 oktober 2023 om 11:50

Verwacht inderdaad ook deze opstelling. Maar ik verwacht wel dat hij Verbruggen inzet.

Koeman gaat geen debutanten opstellen tegen Frankrijk denk ik. Wieffer, Veerman, Reijnders, lekker voor die onervaren jongens om er samen in te staan tegen zo'n tegenstander. Maak je borst maar nat als we worden overlopen (gaat gebeuren).

12 oktober 2023 om 12:00

Dit Oranje was ook met alle afwezigen overlopen. Wat Frankrijk kan opstellen aan spelers is ongekend. Absolute favoriet voor het EK, met Engeland daarachter.

12 oktober 2023 om 12:04

Ja weet ik, maar voor jongens met zo weinig interlands is het gewoon extra naar, omdat die dan obv zo'n wedstrijd worden afgebrand, omdat ze verzuipen tegen Frankrijk, terwijl vrijwel alle middenvelden ter wereld niet goed genoeg zijn tegen Frankrijk.

12 oktober 2023 om 12:44

Ik denk dat Koeman tegen Frankrijk ook kiest voor Wieffer - De Roon met daarvoor een Simons denk ik.

Voorin dan Malen met Weghorst of Bergwijn met Weghorst (als hij opeens weer een kronkel krijgt en Malen op de bank zet)...

Flanken met Blind en Dumfries, al hoop ik ook op Maatsen of Hartman (liefst Hartman).

Achterin gewoon Geertruida (gewoon, ja) - Van Dijk - Aké gok ik en op goal Verbruggen.

Al zou ik het ook mooi vinden als Vd Ven speelt ipv Blind en Aké als ''wingback'' speelt. Dumfries meer naar voren, Aké meer teruggetrokken.

Als ik Koeman altijd hoorde: Bergwijn leverde bij mij in Oranje, dan denk ik dat hij boven Malen gaat spelen....

En verder: het kan ook best dat Koopmeiners op 10 komt te spelen en daardoor Simons voorin komt. Koopmeiners is in Oranje niet de Koopmeiners uit Italië, maar ik denk wel dat dit systeem (en dan op 10 spelen) hem wel ligt.

Verbruggen
Geertruida
Van Dijk
Van de Ven
Dumfries
Wieffer
De Roon
Aké
Simons
Malen
Weghorst
12 oktober 2023 om 12:46

@groenekat,

Engeland wordt altijd als één van de favoriete beschouwd. Echter zie ik Engeland geen schijn van kans maken als die met een coach als Southgate aan blijven kloten...

Die selecties van die man slaan nergens op. Idem dito de opstellingen zo nu en dan...

Hoe kan hij nu een speler als Maguire oproepen en een speler als Benjamin White (die RB en CV kan) nu links laten liggen?

Idem dito voor een Ward-Prowse bijvoorbeeld die niet gekozen wordt boven een Kalvin Phillips die never nooit speelt...

Lachwekkende coach in mijn ogen.

En voorheen snapte ik ook de keus voor Pickford niet t.o.v. Ramsdale. Ramsdale is verder en beter. Nadeel is dat hij nu opeens niet meer speelt... Dus dat zie ik niet snel veranderen.

En Johnstone i.p.v. een Pope is ook lachwekkend. Tenzij Pope bedankt moet hebben, maar vgm niet.

Hartman vind ik wel echt ongekend. Vorig seizoen al erg knap hoe hij er stond en gevaar stichten aan die linkerkant met Idrissi. Alleen af en toe wat wilde tackles op soms posities waar het niet nodig was. Waar ik misschien dit jaar een dipje van hem had verwacht vind ik hem juist nog beter geworden. Hoe hij er tegen Atletico telkens tussen zat zonder keiharde tackles nodig te hebben en voetballend prima. Afgelopen zondag ook weer genoten van hem, zat even te strooien met wat cross-passen. De man is in vorm.

12 oktober 2023 om 11:45

Echt compleet met je eens. Ik vind hem dit ook nog beter. Nog betrouwbaarder en aan de bal steeds betere keuzes.

Wel moet ik zeggen dat je jezelf goed kan ontwikkelen binnen de omstandigheden bij Feyenoord. Zit reten goed in elkaar, elke pot dominant. En een Hancko in je rug is ook wel heel erg lekker. Had eigenlijk wel een groot bedrag verwacht voor Hancko afgelopen zomer. Was opmerkelijk rustig rondom hem

12 oktober 2023 om 12:14

Ja dat is wel lekker als je stok achter de deur Hancko is. Volgens mij gingen de verhalen dat Hancko zelf graag wilde blijven. Dus dan zullen er achter de schermen al wat clubs afvallen die anders misschien een poging wilde wagen. En dat de niet te weigeren clubs nog niet bij hem hebben aangeklopt maar dat zal toch nog wel gebeuren.

'' Wieffer is niet de enige Feyenoorder die Kwakman zou opstellen '' Voetbalzone, ik hoop niet dat Kwakman tegen Feyenoord start

12 oktober 2023 om 11:58

Ik snap je grap niet, geloof ik.

12 oktober 2023 om 13:48

Je kan de zin die Valencia beschrijft lezen op 2 manieren:

1. Kwakman zou niet alleen Wieffer, maar ook een andere feyenoorder opstellen.

2. Wieffer zou Kwakman opstellen, en hij is niet de enige Feyenoorder die Kwakman zou willen opstellen.

Of je zijn grap leuk vind is aan jou om te bepalen

12 oktober 2023 om 14:33

Ah, hebbes! Op zich wel leuk gevonden. :-)

12 oktober 2023 om 15:13

Hij is leuk gevonden, maar het zou niet tegen Feyenoord zijn. Het zou gewoon tegen Frankrijk zijn

Ik hoop dat Blind gaat spelen. Een sprintduel tussen Mbappe en Blind zou zelfs die koppige Koeman misschien eindelijk overtuigen dat het klaar is.
En nee, niemand kan Mbappé bijhouden, maar een Mbappé die achteruit hinkelt is nog sneller dan Daley Blind met windkracht 14 mee.

12 oktober 2023 om 12:08

Ja jokes on you. Die sprint duel gaat er nooit komen. Mbappe speelt op links dan staat die tegeonover een rechtsback waar dus onze nationale held Dumfries staat.

Maar ja Dembele is net zo snel

12 oktober 2023 om 12:47

En Dembele is nog onvoorspelbaarder, gezien zijn sublieme tweebenigheid....

Wat een elftal heeft data Frankrijk hé. Maar net als bij Engeland: een hele aparte bondscoach met rare keuzes (vaak) in mijn ogen.

Blind al LB kan hij dus niet meer belopen. En centraal moet hij dus concurreren met Ake, Botman, van Dijk, vd Ven, de Vrij, de Ligt, Geertruida en Timber…. Ik vraag me af waarom hij überhaupt nog geselecteerd wordt.

Aub geen veerman. Zodra hij tegen een buitenlandse club speelt, zakt hij door het ijs. En Wieffer wordt compleet overlopen tegen Frankrijk. Het middenveld is toch al niks zonder Frenkie, dus het maakt eigenlijk niks uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren