Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kan jeugdinternational Oranje een sensatie worden? ‘Heeft wat weg van Osimhen’

Laatste update:

Süleyman Öztürk is lyrisch over Emanuel Emegha. De 21-jarige spits maakte afgelopen zomer voor 13 miljoen euro de overstap van Sturm Graz naar RC Strasbourg, waar hij het doel geregeld weet te vinden.

Emegha beleefde zijn doorbraak in het betaald voetbal bij Sparta Rotterdam, waarna hij in januari 2022 werd opgepikt door Royal Antwerp FC. Een half jaar later tekende hij bij Sturm Graz en inmiddels maakt hij naam voor zichzelf bij Strasbourg.

De spits stal afgelopen zaterdag nog de show in het competitieduel met FC Nantes. Emegha kwam in de uitwedstrijd twee keer tot scoren en bezorgde Strasbourg daarmee een 1-3 zege.

Emegha mocht zich vervolgens afgelopen maandag bij Jong Oranje in Zeist melden. De ploeg van bondscoach Michael Reiziger speelt donderdag een oefenduel met Noorwegen en volgende week maandag wacht de EK-kwalificatiewedstrijd tegen en in Moldavië.

Öztürk heeft complimenten over de jeugdinternational. “Emegha heeft snelheid, energie naar voren en diepgang”, begint de journalist in een video-item van Voetbal International. “Toen dacht ik: goh, als je daar een nummer 10 achter zet die dat begrijpt, bijvoorbeeld een Xavi Simons. Je kan Emegha zo bij RB Leipzig op de plek van Loïs Openda neerzetten, want Emegha heeft ook een ongelooflijk wapen.”

Presentator Jarno Verweij laat zich vervolgens ontvallen dat hij bij het zien van Emegha ‘een klein beetje’ aan Napoli-spits Victor Osimhen moet denken. “Ik ook, daar lijkt hij ook wel op”, reageert Öztürk. “Osimhen is natuurlijk ook via Charleroi naar Lille gegaan en uiteindelijk bij Napoli beland.”

“Bij Napoli is over Osimhen gezegd dat hij niet kan meevoetballen. Maar dat is helemaal het ding niet bij Osimhen”, stelt Öztürk. “Hij heeft een kwaliteit die heel veel andere spelers niet hebben. Emegha heeft dat ook. Als hij gelanceerd wordt, dan houd je hem niet meer tegen.”

De volger van het buitenlandse voetbal voorspelt dat Emegha een grote toekomst tegemoet gaat. “Als hij op de juiste manier bediend wordt door zijn ploeggenoten, dan kan hij een sensatie in de Ligue 1 worden. Emegha heeft dit seizoen al zeven keer in de Franse competitie gescoord. Dat is heel knap voor een jongen die net 21 jaar is geworden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is absoluut een spits die op de radar zou moeten staan van elke club. Een grote beer, die ontzettend doelgericht is. atypische opbouw van zijn carriere, maar dit zou absoluut een afmaker kunnen zijn, die in het NL elftal van waarde kan zijn... Oppassen, heeft Nigeriaanse roots...

20 maart 2024 om 11:49

Nou ‘Grote beer’… toevallig vanochtend wat videos van hem gekeken en hij heeft vooral lange benen. Is verder niet breed en komt ietwat slungelig over door zijn postuur. Wel ontzettend snel, kan een bijzondere speler worden als hij zo doorgaat.

20 maart 2024 om 11:52

Een zwaluw maakt nog geen zomer. Dit is pas zijn tweede seizoen waar die, op het hoogste niveau, meer dan 5x scoort. Uiteraard zullen clubs hem in de gaten moeten houden, maar om nu al over het Nederlands elftal te praten, vind ik echt veel te vroeg.

20 maart 2024 om 13:25

Ook wel pas 21 jaar natuurlijk. Osimhen schoot er op die leeftijd 13 in bij een betere club (lille). Verder wel met je eens hoor. Eerst maar eens zien hoe die jongen zich ontwikkelt.

20 maart 2024 om 12:15

7 goals in de competitie gemaakt en dat ontzettend doelgericht noemen?

20 maart 2024 om 12:25

7 doelpunten bij een team uit het rechterrijtje. Zijn medespits, Kevin Gameiro, heeft 3 goals en hij is degene die de penalty's en vrije trappen neemt. Dus ja, dat zijn echt prima statistieken.

Heb hem een keer zien spelen bij Sparta, maar dat was echt extreem slecht. Hij kon toen helemaal niks.

Wel mooi om te horen dat hij zich wel wat heeft ontwikkeld.

Je zal vast iets kunnen als je van Sturm Graz naar Strasbourg verkast voor 13 miljoen. Echter heeft deze jongen mij in zijn Sparta tijd totaal niet kunnen overtuigen. Bij Antwerp is het niets geworden en bij Sturm Graz ook ''maar'' 9 goals.

Hij heeft wel een bepaalde arrogantie dat hij zichzelf ook heel erg goed vindt, had laatst ook maar een vreemde uitspraak in mijn ogen met iets in de zin van dat maar weinig spelers iets hebben wat hij wel heeft.

Beetje over het paard getild ventje eerlijk gezegd.

20 maart 2024 om 12:20

Ik denk dat je het profvoetbal niet kan halen zonder heel veel zelfvertrouwen. Uitzonderingen daargelaten. Ze vinden zichzelf allemaal heel goed. Dat kan vervelend overkomen. Maar velen hebben de slimheid om zich bescheiden op te stellen (terwijl ze van binnen niet bescheiden zijn), maar hij heeft er misschien schijt aan hoe hij overkomt.

20 maart 2024 om 13:30

De meesten spelen juist dat zelfvertrouwen. Ze storten vaak al in elkaar als de weerstand wat omhoog gaat. Waarom denk je dat veel voetballers zich tegenwoordig omringen met ja-knikkers? Dat doe je niet als je zo zelfverzekerd bent. Dat doe je als je bevestiging buiten jezelf wilt, omdat dat stemmetje binnen in je aan je knaagt.

Je kunt het profvoetbal prima halen met andere eigenschappen. Waar het daadwerkelijk om gaat, is zelfreflectie. Als je dat hebt, kom je het verst. Dan weet je precies wat je sterke en zwakke punten zijn, waar je aan moet werken en waar je naartoe moet.

Altijd leuk om te zien hoe sommige jongens zich via een omweg toch zo weten te ontwikkelen. Laten we hem vooral rustig verder gaan en nu niet gelijk teveel op het schild hijsen.

Even opgezocht, en deze jongen tikt net niet de twee meter aan (1,95), en is daarmee toch al 10 cm groter dan Osimhen. Ik denk dat sommigen overschatten hoe groot Osimhen is, want het valt best mee. Wel een indrukwekkend postuur en absurde sprongkracht.

Osimhen nog wel. Nou ja, Jong Oranje speelt straks weer dus dan kunnen we hem nog eens bekijken. Voor de mensen die hem niet hebben zien spelen daar, verwacht vooral geen Osimhen. Ik betwijfel ten zeerste of hij zich sinds de vorige jeugdinterlands zo gigantisch ontwikkeld heeft, maar ik volg geen Strasbourg dus kan moeilijk bij voorbaat zeggen dat het je reinste lulkoek is.

Emegha is erg lang. Verder weinig talent gezien. Hij zal ook snel zijn, maar dat kon hij bij Jong niet tonen omdat we te ver naar voren speelden. Hij is ook geen kopper, mocht je dat hopen omdat Osimhen genoemd werd. Nee, ik heb echt niets van een toekomstige top, of zelfs maar Eredivisietopspits gezien. Lang en snel kun je wel veel mee bereiken op alles onder Eredivisie top10 niveau.

Maar, nogmaals, ik kijk geen Strasbourg he. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren