Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Jongens zoals ik worden niet gewaardeerd in Nederland’

Laatste update:

Emanuel Emegha heeft in gesprek met Ziggo Sport zijn onvrede geuit over de manier van benadering in het Nederlandse voetbal. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en maakte op Het Kasteel zijn profdebuut, maar 'wordt in het buitenland pas echt gewaardeerd'.

Emegha beleefde bij Sparta zijn doorbraak in het betaalde voetbal, waarna hij in januari 2022 werd opgepikt door Royal Antwerp FC. Een half jaar later maakte hij de overstap naar Sturm Graz.

Inmiddels draagt Emegha het shirt van Strasbourg en voelt hij zich goed in het buitenland. "Jongens als ik worden niet gewaardeerd in Nederland", vertelt hij. "In Nederland houden ze van positiespel, dit en dat. In het buitenland gaan de handen op elkaar voor mannen zoals ik."

In dienst van Antwerp kwam Emegha niet verder dan één wedstrijd. "Bij Antwerp is het helaas niet gelukt in dat halve jaartje, dat was jammer. Maar ik heb nooit opgegeven. Bij Sturm Graz had ik de mindset: 'Hier moet ik het doen, anders ga ik naar de KKD.'"

"De KKD is niet erg, maar voor mijn doen en de dromen die ik heb, dan zou ik die kapot moeten maken. Dat heb ik gedaan. Er was belangstelling van de hele wereld. Ik heb gekozen voor Strasbourg en mijn verhaal is nog niet klaar."

Emegha tekende afgelopen zomer een vijfjarig contract bij Strasbourg, de huidige nummer tien van de Ligue 1. In achttien officiële wedstrijden was hij vijf keer trefzeker en zorgde hij één keer voor het voorbereidende werk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geeft toch niks. Zo heeft elk land zijn voorkeuren qua type speler.

Fijn dat hij in andere landen wel uit de verf komt.

9 februari 2024 om 22:03

Ik snap dit soort opmerkingen ook nooit zo goed. Voelt een beetje als vissen naar complimentjes. In de jeugdopleiding van veel Spaanse ploegen zou deze jongen ook niet worden gewaardeerd, precies wat jij zegt.

Brobbey speelt toch ook voor 90% op fysiek en die krijgt genoeg waardering. Deze jongen maakte 3 goals voor Sparta in 40 wedstrijden en 9 goals in 27 wedstrijden in Oostenrijk. Dan ben je gewoon niet zo speciaal.

9 februari 2024 om 16:45

Toen die bij Sparta wegging was hij wel 18. Vind het ook wel een beetje overdreven van hem meerdere spitsen zijn namelijk niet zo sterk in het meevoetballen. Maar geloof best dat fysiek sterke spelers in sommige landen beter tot hun recht kunnen komen.

9 februari 2024 om 20:17

Mwa, Weghorst werd bij AZ ook op handen en voeten gedragen en zo zijn er genoeg spelers die complimenten krijgen om hun fysieke inspanningen. Onderaan de streep wordt iedere speler beoordeeld op wat 'ie levert. Daar is Nederland geen uitzondering in. Die jongen lijkt me gewoon in z'n ego gekrenkt omdat niemand hier echt naar hem omkeek en er nu even 4 in heeft liggen in de Ligue 1. Een beetje misplaatste arrogantie, aangezien je niet bepaald de meest geweldige speler hoeft te zijn om dat te bewerkstelligen. Een Boadu kwam er niet aan te pas bij Monaco, maar stel die een half seizoen op bij Strasbourg en die schiet er waarschijnlijk meer in dan 4 doelpunten.

En wat zijn dan die mannen zoals hij? Ben ik scheef, of staat daar helemaal niets over in het artikel?

9 februari 2024 om 16:41

Nee, dit is gewoon een zeer slecht geschreven artikel.
Als je uitgaat van de informatie die je hier kan vinden, is Emegha een speler die niet aan positiespel doet. In Nederland zouden we juist wel houden van spelers die aan positiespel doen. Verdere argumenten als 'dit en dat' zijn ook mij onduidelijk.

Heeft echt wel potentie deze gozer. Lang, snel, fysiek sterk. Zou toch mooi zijn als hij zich sterk ontwikkelt en we straks Brobbey, Zirkzee en Emegha hebben voor de spitspositie. Misschien kan Zeefuik zich ook nog sterk ontwikkelen, hebben we straks een luxeprobleem.

9 februari 2024 om 20:13

Mwa, da's dan puur op basis van zijn fysieke eigenschappen. Tot nog toe lijkt het geen heel groot talent te zijn. Op zijn leeftijd kan er overigens nog wel van alles gebeuren, maar er zijn denk ik meer dan genoeg spitsen met een dergelijke potentie, ook in Nederland.

Hij heeft alles wel om een goede spits te worden (misschien wat extra spierkracht kan geen kwaad). Echter miste hij keer op keer kansen toen hij als spits voorin stond bij Sparta. Hij was toen natuurlijk vrij jong, dus dat kan gebeuren. En nu is hij op jonge leeftijd actief onder Vieira. Er valt genoeg te leren onder hem en in de Franse competitie.

Ik heb hem alleen bij Jong Oranje gezien, maar zag daar geen kwaliteit. Hij is lang. That's it. Snap ook niet wat hij nu bedoelt. Als je geen positiespel doet, maar ook niet als aanspeelpunt kunt dienen, en ook niet extreem goed kunt afmaken... Dan ligt het niet aan de stijl van de Eredivisie maar aan het niveau.

Als je veel scoort dan word je overal gewaardeerd, ook in Nederland.

Als hij de mindset heeft dan wordt hij ook wel in Nederland op waarden gewaardeerd

3 uit 35 in de Eredivisie (1.334 minuten), 9 uit 27 in de Oostenrijkse Bundesliga (1.555 minuten), 4 uit 16 in de Ligue 1 (1.114 minuten). Allemaal leuk dit soort woorden, maar die jongen doet hier net alsof hij al het 1 en ander aan gort geschoten heeft en het laat zien op een verschrikkelijk hoog niveau. Misschien eerst echt presteren en dan pas met dergelijke praatjes aan komen zetten.

Wel is hij met 21 jaar nog behoorlijk jong, dus z'n cijfers zeggen nog niet alles, maar als je naar het rendement van spitsen in de Eredivisie bekijkt of voorheen een Zirkzee in de JPL, lijkt deze Emegha me niet bepaald een groot talent. Maar goed, dan wel met de nadruk op 'lijkt' aan de hand van z'n cijfers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren