Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kampioen Anderlecht moet noodgedwongen op zoek naar nieuwe coach

Laatste update:

Ariël Jacobs gaat 'in het belang van de club' niet verder als trainer van Anderlecht. Dat heeft de 58-jarige oefenmeester zondag na de laatste competitiewedstrijd van de club uit Brussel tegen Standard Luik (3-0) bevestigd op een persconferentie.

/

Jacobs besloot zijn aflopende contract niet te verlengen, maar het bestuur van de Brusselaars, die vorig weekend hun 31e landstitel vierden, wilde de oefenmeester graag behouden. Jacobs werd halverwege 2007/08 hoofdcoach in het Vanden Stock stadion en won twee titels, één Beker en de Super Cup.

Standard-coach José Riga kondigde eveneens aan dat hij vertrekt. "De redenen van mijn vertrek doe ik maandag pas uit de doeken." Enkele weken geleden had Standard-voorzitter Roland Duchâtelet nog bevestigd dat Riga ook volgend seizoen aan het roer zou staan bij de club. De Luikenaars plaatsten zich niet voor Europa.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leekens kan wel goed zijn, maar wie wordt dan de nieuwe coach van België? Anchelotti of van Gaal misschien?

13 mei 2012 om 17:43

Jans is denk ik niet het type om als bondscoach te fungeren.

13 mei 2012 om 17:45

Anchelotti zeker niet, die moet geen trainer worden van een belgische club denk ik, dat zou niet werken.

13 mei 2012 om 17:47

Zulke grote namen zie ik niet zo snel naar België komen om eerlijk te zijn. Bovendien is Ancelotti al bezet.

13 mei 2012 om 18:13

belgische bond kan die 2 niet betalen;

Ik heb een Goed idee "louis Van Gaal" kan daar goed aan de slaag en ze weer kampioen maken.;

Jammer, goede coach.

Olsen? Lijkt me een goede keuze!

13 mei 2012 om 17:51

Liever Olsen als belgisch bondscoach! En al Olsen daar bondscoach word gaat Andderlecht opeens deense talenten afpakken van Ajax...

Jacobs heeft het prima gedaan maar speelt gewoon geen gedruft voetbal. Prima twee keer kampioen geworden.

13 mei 2012 om 18:29

Nee man hij zit al bij Dk dan gaat hij echt geen Belgie doen =D Ik vond Jacobs tactisch echt zwak. Rsca is kampioen geworden door het kwalititieve verschil tussen rsca en de andere clubs.

Brugge krijgt een nieuwe trainer, en nu ook Anderlecht en Standard.. Zal een interessante zomer worden voor de topclubs, ook op het vlak van nieuwe spelers..
Blij dat Jacobs weg gaat, straalde geen charisma uit en het leek ook alsof hij echt niet genoot van zijn job, er kon amper een lach vanaf, reageerde ook altijd zo cynisch..
Het spel van Anderlecht was ook niet top dit seizoen. Jacobs heeft lang bij paars-wit op de bank gezeten, maar ze hebben nooit een typische speelstijl gehad, de hand van de coach was amper zichtbaar.

Jacobs is tactisch een drama en laat z'n ploeg extreem defensief spelen. Anderlecht heeft een trainer nodig die hun spelers dominant voetbal kan laten brengen. Vanhaezebrouck als opvolger? Ik hoop echt dat die pipo's van de Kbvb Jacobs niet aanstellen als bondscoach.. ik zie het al voor me. Olsen zal niet de nieuwe coach worden van Anderlecht, die is nogal gehecht aan Denemarken & zij aan hem. Maar hij mag wel onze nieuwe bondscoach worden van mij.

13 mei 2012 om 18:25

Ze zullen het waarschijnlijk niet doen, maar een Vanhaezebrouck verdient een tweede kans na zijn mislukt avontuur in Genk. Een andere mogelijkheid blijft Bob Peeters die zich al genoeg bewezen heeft bij Cercle. Jong en Belgisch moet het worden, iemand die kansen geeft aan de jeugd en houdt van mooi voetbal. Peeters naar Anderlecht.

De nationale ploeg is iets anders. Daar wil ik geen Belg, of het moet Gerets/preud'homme zijn. Al de rest zal aan een kant van de taalgrens slecht gevonden worden en behalve de twee genoemde heren heeft niemand de CV om te weten hoe je met sterspelers moet omgaan. Niet vergeten dat na deze zomer onze hele basiself bij topploegen zal spelen. Die jongens verdienen een topcoach, als ze dat krijgen is geen uitdaging te groot voor deze groep.

13 mei 2012 om 18:32

Olsen lijkt me geknipt als Bondscoach voor Belgie , hij woont in Brussel , heeft een Belgische vrouw , heeft hier gespeeld . Hij houdt van belgie imo. Tactisch is hij ook een genie , met Dk speelt hij leuk voetbal , geen defensieve rommel zoals leekens. Leekens was echt een drama, "de man met het plan" . Er was nooit een plan. Met Olsen als bondscoach zou Belgie het wk 2014 zeker halen!

Is voor Anderlecht een uitstekende zaak. De enige fout die het bestuur van Anderlecht nu kan maken is om een gelijkaardige coach binnen te halen. Doen ze dat niet, gaan ze er ongetwijfeld voetballend op vooruit.

Adriaanse hopelijk als opvolger.

13 mei 2012 om 18:28

Ja daar dacht ik meteen ook aan, zou niet verkeerd zijn voor Anderlecht alleen weet ik niet of Adriaanse daar zin in heeft aangezien hij ook gemakkelijk in het midden oosten aan de slag kan.

Fantastisch nieuws. Ik ben gelukkig aangezien het praktisch onmogelijk is een slechtere trainer aan te trekken.

13 mei 2012 om 19:16

Waarom is hij dan twee keer kampioen geworden?? Snap niet al die wantrouwen tegenover hem.

13 mei 2012 om 20:10

Omdat hij 4,5 seizoen trainer is geweest en dit seizoen was er nog steeds niets van automatismen te merken. Onze tactiek was: verdediging speel de bal naar biglia of trap een lange bal. Middenveld: loop wat rond en probeer te storen. Aanval: loop achter de lange bal aan en zoek het maar uit hoe dat je hem scoort...

13 mei 2012 om 22:51

met die ploeg was jij of ik als trainer ook kampioen geworden hoor !
Taktisch een dikke nul ! Europees telkens vroeg eruit en dat tegen mindere ploegen, (AZ dit jaar was een uitzondering)

13 mei 2012 om 19:55

2 keer kampioen en 1 beker is inderdaad geen echte hoogvlieger, zeker aangevuld met enkele blunders in Europa maar het kan toch erger? Vergeet ook niet dat het voor zowat 99% met dank aan Jacobs is dat Suarez alsnog doorbrak en überhaupt zelfs nog op Anderlecht speelt!

14 mei 2012 om 18:28

Zonder play-offs was Anderlecht zelfs 4 keer kampioen gespeeld... Ik vind de kritiek op Jacobs belachelijk. Je moet het maar kunnen om een team vol met vedettes te leiden. Akkoord in Europa was het niet veel soeps, maar in de competitie was Anderlecht heer en meester en dan vind ik dat Jacobs daar toch wel krediet voor verdient!
Het uitfluiten van Jacobs vond ik ook beschamend.
Geen tactiek? Anderlecht draait rond de vedettes zoals altijd, dat is toch ook een taktiek?
(genk-fan)
Ik vind het wel jammer dat hij de sutter zo weinig kansen gaf en zijn wissels waren ook vaak te laat of sloegen op niets, maar als trainer moet je nu eenmaal beslissingen en risico's nemen.
Respect voor Jacobs

Gelukkig. Ook al heeft hij de titel behaald bij ons, ben content dat hij weg is! Met wat voor opstellingen hij soms uitpakte. Ben benieuwd wie ze gaan halen.

Als mens is Jacobs, afgezien van zijn resultaten' is Jacobs een groot verlies voor Anderlecht. Zorgde voor stabiliteit bij de club, zowel in de kleedkamer als in zijn relatie met het bestuur, nam altijd de club voor op zichzelf(zoals ook nu) en verstopte zich nooit achter domme excuses in interviews.. Wat een heer, hopelijk zorgt de volgende coach voor eenzelfde sfeer!

13 mei 2012 om 19:58

Watte? Dan ben jij de enige Rsca supporter die ik ken die dit jammer vindt.
Met zo'n voetballers heeft em veel te weinig gebracht, en vooral Europees dan of ben je al die debaacles al vergeten misschien?

Andries Jonker?
Nee grapje joh, ik denk Olsen of van Gaal.

13 mei 2012 om 20:12

Ik denk dat Van Gaal bij de rode duivels gaat terecht komen. Wat Anderlecht betreft zou ik het niet weten, Rutten wordt vaak genoemd. Wat het lijstje van Belgische coaches betreft zie ik niet echt iemand die in aanmerking komt.

Als mens is Jacobs, ''afgezien van zijn resultaten'', een groot verlies voor Anderlecht.
Volgens mij heeft Jovanovic zijn ego er een even grote invloed op gehad dat het soms niet echt draaide

Misschien wel een klus voor Fred Rutten. Misschien dat hij in België wél een prijs kan pakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren