Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voorganger Van den Brom aan de slag bij Deense vice-kampioen

Laatste update:

Ariël Jacobs gaat aan de slag bij FC Kopenhagen. Dat melden diverse Deense en Belgische media vrijdag. De 58-jarige Jacobs kwam in het seizoen 2007/08 aan boord bij Anderlecht en volgde gaandeweg de competitie Franky Vecauteren op in Brussel. Hij bleef uiteindelijk vijf seizoenen aan en won vijf prijzen met Paars-Wit. Desondanks werd hij in mei de laan uitgestuurd door Anderlecht.

/

Jacobs werd niet ontslagen, maar zijn aflopende contract werd ondanks het veroveren van de titel ook niet verlengd: Anderlecht koos voor John van den Brom als nieuwe trainer. Jacobs zat sindsdien zonder werk, maar zal vrijdagmiddag zijn handtekening zetten bij FC Kopenhagen. De negenvoudig kampioen van Denemarken, die in vijf van de laatste zeven seizoenen kampioen werd, deed het sinds januari met technisch directeur Carsten Jensen als trainer.

Jensen werd coach na het ontslag van Roland Nilsson, maar maakte een dag na het bereiken van plek twee in de competitie bekend dat hij niet door zou gaan als coach; wel als directeur. De zoektocht naar een nieuwe oefenmeester werd vervolgens begonnen en daarin is men uitgekomen bij Jacobs. Die had tot nu toe louter Belgische verenigingen onder zijn hoede: RWD Molenbeek, La Louvière, Lokeren, Moeskroen en Anderlecht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht even aan Albert Ferrer, maar dit klinkt inderdaad een stuk logischer!

22 juni 2012 om 19:02

Haha, ik als Kopenhagen volger schrok me inderdaad kapot, maar met Jacobs heeft Kopenhagen een prima trainer waarmee ze weer voor het kampioenschap kunnen gaan.

Mijn medeleven met de Kopenhagen fans. Al zal zijn saaie persoonlijkheid en manier van voetballen misschien wel passen bij een Scandinavische club.

Ik vind het maar een trainer van niks, straalt helemaal niets uit. Wel een grote club, dat Kopenhagen. Normaal gesproken alleenheerser in Denemarken maar de laatste jaren hebben ook daar de provincieclubs een flinke stap voorruit gemaakt.

Vele mensen hebben kritiek op hem, en ik vind hem ook niet de allerbeste trainer die er is of zelfs niet de beste Belgische trainer, maar hij was toch maar mooi 5 jaar coach bij Anderlecht terwijl het daarvoor toch wat chaos was bij Anderlecht(zowel Broos als Vercauteren ontslagen). Hij maakt soms tactische fouten, maar dat is ook omdat hij een coach is die er tactisch echt wel veel over nadenkt en daardoor soms(misschien iets te vaak in topmatchen) ook is een tactische fout maakt, langs de andere kant heeft het zijn tactische aanpak in de meerderheid van de matchen wel succes gehad.

22 juni 2012 om 13:23

Hij was gewoon 5 jaar coach bij Anderlecht omdat hij een persoonlijkheid heeft van een schoteldoek en hij voor het bestuur gewoon een makkelijk in de hand te houden speeltje was.

22 juni 2012 om 13:37

Nja niet volledig mee eens, je blijkt te vergeten dat hij het daarvoor als coach ook goed heeft gedaan bij La Louvière, en dat ze bij Genk ook niet blij waren met zijn vertrek als technisch directeur daar.

Toen hij aan het hoofd kwam bij Anderlecht was er enorm veel kritiek op de club, en sinds zijn aanstelling is dat heel wat geminderd. Ik zeg niet dat hij een topcoach was, maar zoals sommige mensen hem afschilderen vind ik ook weer zwaar overdreven.

22 juni 2012 om 13:42

Hij heeft in die 5 jaar dat hij bij Anderlecht zat geen enkele, maar dan ook geen enkele lijn gekregen in het spel. Een spelconcept, duidelijke visie,... had hij al helemaal niet. Het enige wat hij deed was teren op de flitsen van de jongens in zijn voorhoede. Een beetje deftige trainer had met het Anderlecht van afgelopen seizoen, met straten voorsprong de titel gehaald. En niet het geklungel dat we 5 jaar te zien kregen. En ja, voor een clubje als Lalou is hij misschien niet slecht. Maar hij is wel Anderlecht-onwaardig.

22 juni 2012 om 13:49

Het ontbrak hem inderdaad in al die jaren aan een echt goed spelsysteem dat volledig klopte, ik ben het ermee eens dat hij vooral op de sterke kanten van zijn spelers rekende en daar zijn tactiek vaak op baseerde, en hij is zeker niet de motor achter de titels van Anderlecht in de afgelopen jaren. Maar hij haalde wel resultaten, het is ook nooit echt een een grote chaos geweest onder hem bij Anderlecht, wat zeker niet zo evident is als je naar de periodes van zijn voorgangers kijkt.

Nogmaals hij is zeker geen topcoach voor mij; maar ik vind wel dat hij het verdienstelijk gedaan heeft al die jaren.

22 juni 2012 om 14:05

Klopt wel, op zijn geheel eigen wijze hield hij steeds de druk van zijn groep weg. Daar heeft hij inderdaad goed werk geleverd, maar meer ook niet. En dat je resultaten haalt met de selecties van Anderlecht, is maar normaal. Anderlecht is geen Brugge, want in Anderlecht primeert de manier waarop ze winnen. En daar wrong het schoentje ook 5 jaar lang, op enkele uitzonderingen na. En dat zal met van den Brom wel verbeteren, hopelijk dan toch...

Mooie cv bouwt deze man op

Jacobs' contract werd niet verlengd omdat hij daar zelf niet op in ging. Klopt dus niet wat er hier wordt geschreven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren