Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Anderlecht-preses betaalde 'graag' vier ton voor onbekende V/d Brom

Laatste update:

John van den Brom werd woensdag gepresenteerd als de nieuwe trainer van Anderlecht. De Amersfoorter volgt in Brussel Ariël Jacobs op, met wie de samenwerking ondanks het veroveren van de landstitel niet geprolongeerd werd. Voorzitter Roger Vanden Stock van Paars-Wit bekent dat hij aanvankelijk niet wist wie Van den Brom was, toen zijn algemeen manager met de naam van de Nederlander kwam aanzetten.

/

“Eerlijk, ik kende hem niet”, zegt Vanden Stock in La Dernière Heure over zijn nieuwe coach. Het was manager Herman Van Holsbeeck die zijn preses tipte over de opmars van de Vitesse-trainer. “Herman heeft mij overtuigd van zijn enorme kwaliteiten. Na het vertrek van Ariël Jacobs wilde ik een jonge, hongerige trainer. In België waren de opkomende trainers nog niet ervaren genoeg en dus kwamen we in het buitenland uit.”

Van den Brom had volgens Vanden Stock 'het ideale profiel' om Anderlecht onder zijn hoede te gaan nemen. Dat er een afkoopsom overgemaakt diende te worden richting Vitesse, vond Vanden Stock naar eigen zeggen niet zo'n ramp. “Normaal geef ik niet graag geld uit aan een trainer, maar 400.000 euro wilde ik graag aan Vitesse betalen. We hebben veel vertrouwen in onze samenwerking. Daarom hebben we een overeenkomst voor drie jaar.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat ze een goede afkoopsom hebben vastgelegd in zijn contract, want langer dan 1 seizoen zal die toch niet blijven.....

31 mei 2012 om 11:45

En geef hem is ongelijk! Hij maakt enorme stappen Van Den Brom, hij heeft met Agovv vaak bovenin meegedaan (waar ze nu weer onderin slungelen na zijn vertrek), hij heeft met ADO (ook al met een beetje geluk van de vorm van Bulykin) Europees voetbal gehaald na jaar.

Hij heeft met Vitesse in zijn 1e seizoen gelijk Europees voetbal gehaald en Anderlecht heeft net zoals Ajax ontzettend veel talenten, en nu komt er ook een goede lichting aan.
Voor Anderlecht zou een kwartfinale plek in de EL al een hemels geschenk zijn en als die kan overstappen naar een Europese middenmoot/subtopper, waarom niet?

Ik vind het jammer voor Vitesse, maar aan de andere kant heerlijk voor Van Den Brom. Zijn carrière lijkt erg op die van Mourinho.

Europees voetbal halen met een degradatiekandidaat (ado), bovenin meestrijden met een nu (niet letterlijk, want ze gaan niet naar de Topklasse) degradatiekandidaat, zie je ook hoeveel impact Van Den Brom had, met een middenmotor Europees voetbal halen en de eerste weken bovenin meestrijden.

Als hij Anderlecht kan tillen naar het niveau van de Nederlandse top, heeft hij het al prachtig gedaan, maar ik ben ervan overtuigd dat als hij langer dan een seizoen blijft, hij het daar uitstekend doet.

John het is je gegund,

Een Adofan.

31 mei 2012 om 11:53

Leuk verhaaltje, totdat je met die vergelijking met Mourinho aan kwam zetten!

31 mei 2012 om 12:00

Het is toch zo?

- Mourinho heeft ervaring bij een topclub opgedaan als assistent (FC Barcelona).

- Van Den Brom als jeugdtrainer (ajax, natuurlijk niet van het niveau FC Barcelona, maar je leert er ontzettend veel, kijk maar welke spelers en trainers er allemaal hebben rondgelopen).

-mourinho haalde Europees voetbal met een degradatiekandidaat (união Leiria)

- Van Den Brom haalt Europees voetbal met een degradatiekandidaat (ado Den Haag), een middenmotor (vitesse) en speelt in de bovenste regionen met een club die nu op één na laatst is geëindigd (agovv).

Vervolgens gaat:

Mourinho naar een nationale topclub FC Porto.

Ook Van Den Brom gaat naar een nationale topclub (anderlecht).

Verder heeft Van Den Brom geen Europese prijzen nodig, want FC Porto had toen ook beter materiaal, maar wint hij een paar seizoenen de landstitel en haalt hij de kwartfinales EL of zelfs de groepsfase van de CL, wordt hij als een toptrainer gezien.

Edit:

Verder zeg ik niet dat Van Den Brom dezelfde kwaliteiten en potentie als Mourinho heeft (het zou kunnen, maar ik kan niet in de toekomst kijken).

Hun begin lijkt erg veel op elkaar en dat vind ik een goed teken en zeg nou zelf: Heb jij ooit trainers dit zien presteren?

Ik kan me alleen Ferguson, een Bordeauxtrainer (maarja dat is Frankrijk waar een 5e klasser bij wijze van spreken over 10 jaar ook landskampioen kan worden) en Mourinho herinneren.

Er zullen ongetwijfeld meer zijn, maar ik noem wat ik ken.

31 mei 2012 om 12:36

Mooi, dan wint Anderlecht binnenkort de Cl!

Goede vergelijking. Hoop dat hij niet onder de druk bezwijkt in Anderlecht, want in België slaag je enkel bij Anderlecht als je er kampioen speelt (en dan nog liefst met goed voetbal).

31 mei 2012 om 12:41

"als hij Anderlecht kan tillen naar het niveau van de Nederlandse top, heeft hij het al prachtig gedaan, maar ik ben ervan overtuigd dat als hij langer dan een seizoen blijft, hij het daar uitstekend doet."

Ik ben het met je eens, behalve met deze alinea. Rsca is beter als de Nederlandse top, enkel Ajax is even sterk denk ik.

31 mei 2012 om 13:13

Niet mee eens, want Az schakelde anderlecht uit door 2 x van hun te winnen en ik denk dat anderlecht kun je vergelijken met AZ, Psv, Ajax dat zijn de 3 clubs, twente kan er ook aan komen maar dan moeten ze beter presteren dan wat ze nu doen

31 mei 2012 om 13:14

AZ vergeten?

31 mei 2012 om 15:06

@makalele

AZ en Ajax (zelfs na verlies van hun sterspeler) wonnen gemakkelijk bij Anderlecht, de beste Belgische club van de afgelopen jaren.

31 mei 2012 om 18:57

Wonnen gemakkelijk bij Anderlecht? Ajax ok maar az had na een kwartier eigenlijk al met 3-0 moeten achterstaan. Soms gaat de bal er gewoon niet in ;

Succes John, jij komt er wel, bedankt voor het mooie seizoen en bedankt dat je vitesse europa in laat gaan. ben benieuwd wie de nieuwe trainer word

31 mei 2012 om 11:58

Sportieve reactie, ik heb namelijk ook andere reacties gehoord van Vitesse-fans. Ik snap persoonlijk wel dat vd Brom verder wil in zijn loopbaan omdat het me niet makkelijk lijkt om te werken onder Jordania. Ook ik wens vd Brom veel succes bij Anderlecht.

31 mei 2012 om 13:11

Ja klopt je moet de positieve punten eruit pakken en dat is dat john een middelmatig team met een paar spelers die er boven uit staken ( Bony, Kalas, Kashia en Annan ) toch europees heeft weten te halen dat vind ik zelf bijzonder knap en ik weet zeker dat John wou blijven maar hij moest weg en waarschijnlijk heeft Jordania hem weggestuurd aangezien er iets niet pluis zit tussen die twee, zo'n vermoeden heb ik, ik hoop dat de nieuwe trainer toch fred rutten wordt of Frank de Boer :P ( geintje ) maar we kunnen natuurlijk ook Josep Guardiola proberen hij is namelijk na dit seizoen transfervrij ( sorry positieve energie over ), we moeten gewoon zorgen dat we een goeie trainer krijgen en ik zou zelf voor Rutten gaan want misschien kan die Reis weer aan de doelpunten krijgen en ben ook benieuwd wie de versterkingen gaan worden, maar ik denk zelf dat dat er niet van gaat komen

31 mei 2012 om 13:15

Ik denk inderdaad dat Fred Rutten een goede optie is voor Vitesse. Vitesse is een club in ontwikkeling en met een goede coach kan je ver komen. Vitesse moet wel voorkomen dat ze teveel spelers huren, want dan kunnen ze niet bouwen aan de toekomst. Over een paar jaar zie ik in Vitesse een stabiele subtopper.

31 mei 2012 om 13:50

Ja mee eens, maar als je Kalas nog een jaar kan huren dan moet je dat gewoon doen, want kopen kun je toch niet want chelsea wilt hem niet kwijt. ze moeten nu rutten aanstellen en dan spelers halen voor de basis, zoals deze hebben ze echt nodig : Rechtsback, Nummer 10 en een linksbuiten, spelers daarvoor zijn in mijn aanmerking :

Rechtsback : Manolev ( nee grapje ) Verhaegh denk ik aan
Nummer 10 : een type martens
Linksbuiten : Wildschut

31 mei 2012 om 13:58

De meeste en waaronder jij zullen mij waarschijnlijk voor gek verklaren, maar is Di Matteo geen kandidaat / optie voor Vitesse? Hehe.

Ik vind het toch opmerkelijk hoe John zo ineens BAM is vertrokken. De ploeg heeft een prima resultaat gehaald door zich te plaatsen voor Europees voetbal, de sfeer in het team was goed en volgens mij had hij een prima relatie met zijn assistenten Menzo en Cappellas.

Volgens mij zag Abramovic zo een mooie optie om Di Matteo misschien op een manier tevreden te stellen door hem hoofdcoach te maken en hem een aantal goede talenten te beloven van Chelsea voor aankomend seizoen en natuurlijk een vette salaris. Er moet al een opvolger zijn als je het mij vraagt dat het vertrek van John opeens zo gehaast is en volgens mij zag Jordania een goede optie om John te laten vertrekken/wegjagen en hem dan de boetekleed aan te laten trekken. Ik denk dan ook dat Vitesse al voor het weekend met een nieuwe naam gaat komen en waarschijnlijk een opmerkelijk. Of misschien wel een van Gaal? Hehe

hahaha nee da denk ik ook niet vd brom kennende gaat ie aant einde vant volgende seizoen weer weg

31 mei 2012 om 11:54

Dat allemaal omdat hij vorig jaar erg graag naar Vitesse wilde en dat het daarom niet zo prettig afgelopen is bij Ado den Haag? Want het Vitesse verhaal heeft hij gister toch duidelijk gemaakt. Zijn tijd was voorbij volgens Vitesse.
Hij heeft gewoon goed gepresteerd met de middelen die hij afgelopen jaren bij Ado en Vitesse had. Tuurlijk een aantal goeie spelers maar een trainer zorgt er ook vaak voor dat bepaalde spelers in vorm raken en/of hoog rendement halen. Dat is niet voor alle trainers weggelegd.

Ik blijf het jammer vinden dat die weg is en het verhaal hoe en waarom zal wel nooit duidelijk worden. Ongetwijfeld zal de werkhouding wat schade hebben opgelopen, maar John heeft zelf altijd alleen maar gezegd dat die enorm gevleid was door de interesse en eigenlijk nooit in de media gezegd dat die wilde blijven. Bij het supportershome na afloop van de huldiging voor Europees voetbal zei die nog dat WIJ Europa in gaan. De fans en spelers liepen met hem weg, ik vrees nu voor een vertrek van andere spelers. Zeker als Fred Rutten komt, dat zie ik helemaal niet zitten. Ik hoop dan op Menzo of van Gaal, een Nederlandse trainer is wel belangrijk gezien het verleden met Ferrer. John was gewoon verreweg de beste optie, maar helaas kiest die voor nog meer geld, nadat Vitesse zoveel moeite heeft gedaan om hem deze zomer over te nemen van ADO en hem voor zijn grote liefde te laten tekenen..

31 mei 2012 om 11:53

Tsja zo is Van de Brom, vorig jaar zong hij ook 'wij gaan Europa in' en riep hij alle spelers op om te blijven tijdens de huldiging, en twee weken later was hij weg!

lelijke k*tzooi man. k*t belgen... hij kende hem niet eens neem dan lekker iemand die je wel kent.
En de opmars is ook makkelijk te verklaren, iedere trainer zou zevende worden met dit materiaal...
Dus dat is niet per se aan van den Brom toe te schuiven vind ik....

HIj kent hem niet dus bij tegenvallende resultaten ligt hij er zo weer uit let maar op... ik hoop overigens gewoon dat hij het gaat maken hoor, gun het hem wel...

31 mei 2012 om 11:47

Dat vraag ik mij ook af.

Geen idee hoe hij het deed bij Agovv
Maar bij ADO had hij mazzel dat de huurling Kubik super goed was, Bulykin voor het eerst in 5 jaar weer meer dan een paar keer per jaar scoorde. En Toornstra, Immers en W. Verhoek met een top seizoen had.

Bij Vitesse had iedere trainer 7de moeten worden als je 2x 10-15 spelers haalt, of in ieder geval het kapitaal ervoor hebt.

Bony, Annan, Kalas, Velthuizen zijn toch niet de minste spelers, Ginkel wordt ook wel een goede.van der Heijden, ibarra etc zijn nuttig.
Dus ik had Bijna iedere trainer wel 7de zien worden

Maar ze werden 7de met een straatlengte achterstand (om het van de andere kant te bekijken en niet plek 7 louter als goed te zien)

31 mei 2012 om 11:50

en "straatlengte" voorsprong... en die acht punten zijn net verloren na de winterstop, toen Vitesse Bony Kashia en Annan miste tijdelijk en tegen Feyenoord, AZ, Twente en PSV speelde..... 3 uit en 1 keer thuis dus tsja

dat zelfde probleem hebben we trouwens ook weer dit jaar aangezien er weer een Afrika cup is...

31 mei 2012 om 12:05

Ja zo kan je dingen blijven zeggen.
Vertrek van Wernbloom, aantal weken dat Holman soms miste bij AZ, Marcellis bij AZ 3-4 maanden miste, Martens 5 maanden miste.

Zo kan je door blijven gaan.

Je staat uiteindelijk waar je hoort e nvoor vitesse is dat buiten de top 6, ondanks 20 aankopen in 2 jaar tijd.

Benieuwd wie de kar nu gaat trekken.

De kar van Vitesse heeft een Van Gaal nodig om de top 3-4 te bereiken, of een Adriaanse (zoals hij bij AZ deed in 2004-2005 met oogstrelend voetbal!)

Een Rutten zou dra-ma zijn, die man is niet gemaakt voor een top team.

Als Jordania slim is, investeert hij zijn geld in een goede trainer (van de brom kan er een worden).

31 mei 2012 om 12:19

Dirk kan je beter een heel seizoen missen

31 mei 2012 om 19:57

Marcellis was een van de steunpilaren dit jaar.
Alleen Wildschut ''dolde'' hem af en toe, voor de rest had hij iedere linksbuiten in zijn zak, werd er nooit uitgesprint, liet nooit zijn man lopen.

En komt ook continu op, geeft voorzetten, combineert met Beerens, voetbalt dus gewoon lekker en effectief (!) mee!

Reijnen was zand in de AZ machine, volgend jaar lekker Johansson RB, Marcellis centrum! De Dani Alves van Zweden! belooft wat

1 juni 2012 om 21:35

Ik heb zo een gevoel dat je ergens in de buurt van Alkmaar woont. Feyenoord - AZ gezien toevallig?

31 mei 2012 om 11:49

Vandenstock kende hem niet, maar Van Holsbeek (de man die eigenlijk alles regelt, vandenstock draagt niet veel meer bij tot het sportieve, enkel het financiële) overduidelijk wel.

31 mei 2012 om 11:55

Het is toch ook niet de taak van een voorzitter om de trainers uit andere landen te kennen. Zijn taak is de eigen club te runnen en te kijken naar de werking van Anderlecht. Hij wordt bijgestaan door andere mensen, zoals Herman Van Holsbeeck, die advies geeft en mogelijke trainers voorstelt. In overleg beslissen ze dan wie ze gaan kiezen. Een logische werking, lijkt mij.

31 mei 2012 om 12:17

klinkt logisch inderdaad, voor mijn beurt gesproken wellicht is toch ook een beetje de teleurstelling die de bovenhand heeft hier bij mij op dit moment.

Denk je lekker europa in te gaan met een stabiele organisatie nou moet je het nog maar afwahten maar aan de andere kant als Vitesse straks Zuiverloon, Elia en de Bruyne presenteert dan lach je je ook weer kapot dus ja...

we zullen het maar weer moeten afwachten

31 mei 2012 om 12:53

Aan Anderlecht kunnen veel clubs in Nederland een voorbeeld nemen.zelfs kunnen ze salarissen aan spelers betalen waar men bv.bij Ajax van achterover valt,maar dat doen die nuchtere Brusselaars niet(vraag dat maar aan bv. Renzenbrink).
De fiscus zit om de hoek te kijken en daar heeft Anderlecht al ervaring mee op gedaan.informatie,zit hoog in het vaandel bij Anderlecht.

31 mei 2012 om 13:56

@taartmeester

Bony kon ook naar Sunderland en andere clubs maar hij koos voor Vitesse. Je weet het maar nooit, misschien dat Chelsea hem adviseert om een jaartje bij Vitesse te spelen omdat de Nederlandse competitie nou eenmaal weer een niveautje hoger is dan belgie... en omdat ze hem dan wekelijks makkelijk kunnen volgen... Ik zou het ook wel weten als ik de Bruyne was aangezien Atletico een fantastische club is bijv. maar past hij wel in Spanje, wat toch heeeel anders is als Engeland.

Ik kan me herinneren dat Bryan Ruiz ook speler van het jaar was en naar Twente kwam...

Een zeer goede trainer maar hij is naar mijn mening iets TE hongerig! Te gefocust om het maximale eruit te halen maar hij moet weten welke gevaar er hierachter schuilt. Hij staat nu al bekend als een trainer, die zo snel mogelijk de biezen pakt. Als hij mislukt bij Anderlecht, wat ik overigens niet hoop, zal hij moeilijker aan een baan kunnen komen bij een subtopper. De reden daarvoor is zijn imago. Als hij een goede seizoen draait, is hij meteen weg!

31 mei 2012 om 11:49

Bij Agovv, ADO en Vitesse deed hij het goed omdat de verwachtingen niet zo hoog waren (7de bij vitesse is realistisch).

Bij Anderlecht Moet je kampioen worden, Moet je het goed doen in europa en in de beker.
Hoop niet voor hem dat hij zijn carriere verpest als hij hier flopt.

Nu moet vitesse iemand anders vinden die in 2013 kampioen wordt..... of was het 2014? Of toch maar 2015 van maken? Van de brom leek wel de ideale trainer en ''club man''.
Voor het geld zou het toch niet doen, toch? jordania heeft geld zat.

31 mei 2012 om 16:44

Tja, aan de andere kant zijn voetballers ook net zo. Als Bony elders een dik contract kan tekenen is hij ook meteen vertrokken. VD Brom zat bij zijn clubje, maar Anderlecht is een stap hoger. Hij hoefde ook niet per se weg maar ziet dit, logischerwijs, als een stapje hoger. Hij is ook bezig met zijn eigen carriere, dus ik geef hem opzich wel gelijk.

Vd Brom had moeten blijven. Hij heeft Vitesse weer laten voetballen wat Ferrer vergeten was.
Ik ben nu benieuwd wie de coach word. Hoop niet Fred Rutten.
Adrie Koster of Frank Rijkaard of toch Menzo een kans geven.

31 mei 2012 om 11:58

Koster heeft getekend bij Beerschot.

31 mei 2012 om 11:59

Hij zal er zeker een team van hebben gemaakt. Maar je kan mij toch niet vertellen dat je nu hebt genoten van het betonvoetbal van vitesse dit seizoen? De goede wedstrijden zijn toch echt op 1 hand te tellen. Ik ben er dan ook niet rouwig om dat van de Brom weg is.

31 mei 2012 om 16:30

Van Den Brom heeft er in tegenstelling tot Ferrer een team van gemaakt, zeer zeker. Daar verdient ie alle credits voor. Maar echt goed laten voetballen? Nee. Het was puur resultaatgericht, het frisse en felle spel wat ie er bij Den Haag in heeft geslepen heeft hij bij Vitesse nooit voor mekaar gekregen. Dat mag, het is absoluut zijn keuze, maar ik had echt anders verwacht gezien zijn prestatie bij Ado.

Goed dat ie een drie jarig contact heeft, want dan kan Anderlecht na dit seizoen ook een afkoopsom bijschrijven!

Natuurlijk is het telkens een stap hogerop, maar elke keer verklaart hij weer dat dit (waar hij dan zit) zijn club is.. Ik kan me goed voorstellen dat, na de ADO supporters, de Vitesse supporters teleurgesteld zijn in de persoon John van den Brom!

31 mei 2012 om 12:16

je bedoeld wederom teleurgesteld, ik weet niet hoe oud jij bent, maar halverweg jaren 90 heeft die als aktieve voetballer Vitesse al eens "verraden" door na het verkrijgen van een contract voor het leven over te stappen naar Ajax.
Wonderbaarlijk genoeg hebben vele het hem vergeven maar denk ook omdat veel jongere supporters dit niet zelf meegemaakt hebben en dit verraad nooit zelf ervaren hebben.
Hij heeft nu Vitesse hetzelfde geflikt als wat hij bij ADO heeft gedaan.
Hij heeft ruimte genoeg gehad om Jordania zelf rechtstreeks te benaderen maar heeft dat niet gedaan, hij heeft het "handig" uitgespeeld via Laros, en zogenaamde vertrouwelingen van Jordania.
Het woord vertrouwen wat overigens niet bij v/d Brom in het woordenboek voorkomt.
Het is een wolf in schaapskleren en wat mij betreft mag die in pek en veren de stad Arnhem uit gezet worden zodra die ook maar één voet over de stadsgrens zet.

John v/d Brom Alias de Judas het gaat je niet goed en hoop dat je na een slecht eerste helft van het seizoen op straat gezet wordt, ik gun je het licht in de ogen nog niet.

31 mei 2012 om 15:12

Ik ben bijna 28.. Ik moet toegeven, af en toe voel ik me 62!

Nee zonder gein, ik weet inderdaad dat vd Brom Vitesse eerder heeft verlaten.. Jongere supporters weten over het algemeen niet inderdaad. Hij komt met mooie woorden, ''vitesse is mijn club'', ''ik kom thuis'' en de rest van de woorden blijken wederom niets waard!

Het is ook niet slim om dit zo te doen.. Hij staat er inmiddels om bekend en dat is geen positief signaal! Als vd Brom als clubhopper bekend staat dan is een deel van zn carriere over. Een club die wilt bouwen zal hem niet snel benaderen.

Ik voelde hem al aankomen na de beslissende wedstrijd tegen Rkc.. Termen als ''we zien wel'', ''ik heb niets te zeggen'' en ''je hoort later meer'' zeiden al genoeg.. Toen wist ik zeker, hij gaat weg.. Exact hetzelfde deed hij bij Ado..

Ik kan me zeer goed voorstellen dat de Vitesse supporters hem dit kwalijk nemen! Ik had dit ook niet leuk gevonden als het om mijn cluppie ging..

Wat ik wel vind is dat vd Brom een goede trainer is.. Kan een team beter maken, maakt individueel beter en straalt zelfvertrouwen uit.. Als het slecht gaat, gaat het slecht en dan maakt hij het niet mooier dan het is.. Voor mij is hij op dit moment de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde.. Dat stokje neemt hij over van Maaskant, die werd altijd de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde genoemd.. Ik denk dat vd Brom het verder kan(!) schoppen, maar dan moet ie wel wat vastigheid en zekerheid inbouwen!

31 mei 2012 om 16:47

Ach, hij kon als speler hogerop. Nu is hij trainer en kan hij weer hogerop. Ja, Vitesse is zijn club en ik denk dat hij best gevoelens heeft bij die club. Maar moet je per se werken bij je clubje? Ik vind van niet. Hij kiest ook voor zijn eigen loopbaan als speler en nu als trainer, dat doet tegenwoordig iedereen. Als Bony ergens een euro meer kan krijgen is hij ook per direct vertrokken. Nee, vd Brom kijkt gewoon naar zijn carriere en ik vind niet dat hij het nu slecht heeft gespeeld door te zeggen dat hij per se weg wil.

Ik ben erg benieuwd hoe van de Brom gaat presteren volgend seizoen.

Hij heeft bewezen dat hij bij clubs waar hij vanuit een underdog positie kon acteren goed te kunnen presteren. Dit doet hij door een hecht team te creëren en spelers boven zichzelf uit te laten stijgen. Dat is bij Agovv en bij Ado uitstekend gegaan. Ik denk dat hij daar ook op het juiste moment is vertrokken omdat de kans dat dit nog een seizoen zou lukken gering was.

Bij Vitesse heeft hij naar behoren gepresteerd. Niet goed en ook niet slecht. Zelf denk ik dat hij met deze selectie hoger had kunnen/moeten eindigen. Tegen de clubs die boven ons zijn geëindigd heeft hij niet een keer gewonnen. Hij heeft m.i. te veel gewisseld met opstellingen en met de invulling van de opstellingen. Daarnaast heeft hij dit keer, misschien wel door de druk, niet gekozen voor een aanvallende speelwijze maar voor een behoudende speelwijze. Met de selectie die hij tot zijn beschikking had was dat niet nodig geweest.

Bij Anderlecht zal de druk nog hoger zijn en ligt er een verwachtingspatroon dat hij als veel belovende Nederlandse coach een aanvallend systeem zal gaan spelen en zal hij kampioen moeten worden.

Ik wens hem het beste toe en hoop dat hij aan de verwachtingen kan voldoen.

vreemd want op een andere site verklaart hij nog nooit van deze trainer gehoord te hebben , maar ja we kennen roger hé , straks zal hij weer met zijn belachelijke uitspraak uitpakken , dat gaat weer een zoon worden van mij ;-)

Ik snap niet dat iedereen zegt dat hij het bij Agovv zo goed gedaan heeft. Hij is in zijn eerste jaar 18de geworden. Dat is normaal gewoon degradatie maar dat bestond toen nog niet. Jaar daarna 11de en het jaar daarna 5de.

Tja Helmond sport stond dit jaar op de rand van promoveren. Daarvoor was het Veendam , toen was het een jaar Agovv , daarvoor was het fortuna. Volgend jaar misschien Almere City. Door die periode titels word de competitie naar de klote geholpen. Een team dat een periode titel haalt als bijvoorbeeld Veendam kan het hele seizoen slecht spelen en toch gewoon playoffs meedoen. Ik vind het belachelijk. Ook die degradatie regel gaat nergens over. Competitie word in leven gehouden puur voor de 1of 2 clubs die moeten promoveren/degraderen naar de Eredivisie.

Bij Ado heeft hij het qua resultaat goed gedaan, maar geen 1 jeugdspeler is doorgebroken, en hij heeft het jaar erop spelers gekocht waar de honden geen brood van lusten. ( n toko, hocher ,verhoek gehuurd enz).

Bij Vitesse met alle geluk 7de geworden door de individuele klasse van spelers als Bony buttner en het centrale duo. Iemand die anders zegt is gewoon niet goed want meer was het niet bij Vitesse. opstellingen waren klote, wissels waren dom, zijn interviews waren shit van Meneer Hart voor Vitesse.

Ik baal nog steeds dat hij weg is bij ons. Zeker omdat het mij onduidelijk is, welke fricties er hebben plaatsgevonden.....
De prestaties waren goed, de spelers waren tevreden, de gehele trainersstaf werkte goed samen, het publiek had geen reden tot mopperen. Dus waarom dan ??

In ieder geval succes bij Anderlecht. Lever daar ook maar goed werk en hopelijk voor meer dan 1 seizoen, want anders kleef de bijnaam clubhopper wel erg aan je naam.

Wie wordt nu de nieuwe trainer bij Vitesse ?
Mijn voorkeurslijstje:
1) Van Gaal
2) Groenendijk
3) Menzo
4) Jonker
5) Bosz

In ieder geval geen Rutten, Boskamp of Sturing ...

Door onze geldschieter zijn we nu een toptrainer kwijt. Hij heeft Vitesse al in een seizoen beter laten spelen. Nu moet Vitesse bij 0 beginnen. Spelers als Hofs, Propper, Reis waar Vd Brom zich over bekommerde, kunnen nu waarschijnlijk allemaal hun spullen inpakken. Heel jammer dit. Ten tweede vind ik het logisch dat Vd Brom zeer gemotiveerd is om bij Anderlecht aan de slag te gaan. Er spelen echt een paar topspelers. Het is wel lastig om de prestaties van zijn voorganger te overtreffen.

Ik vind het wel apart dat v/d Brom elke keer naar zijn droomclub gaat en na een jaar al weer een nieuwe droomclub heeft.

Daarnaast vraag ik me af of John van den Brom past bij een club als Anderlecht. Sowieso heb je als Nederlander al je afkomst tegen bij de gemiddelde Belg. Daarnaast is Anderlecht een bonte verzameling van nationaliteiten terwijl van den Brom nauwelijks ervaring over de grens heeft.

31 mei 2012 om 12:45

Anderlecht had ook liever Dick Advocaat gehad .. die staat er beter op in Belgie

On:elke trainer heeft als droom om de beste trainer ter wereld te worden. Maar je moet ook groeien in een bepaalde rol. Ik denk dat types als Brom , Been , van Basten enz die te veel hooi op hun vork nemen en denken dat ze sneller kunnen dan andere.

Frank de Boer is de enige man die weet wat hij wel en niet kan en hij geniet van zijn baan bij Ajax.

31 mei 2012 om 13:03

Van den Brom heeft eerst drie jaar bij Agovv gezetten, toen Europees gehaald bij ADO Den Haag en daarna bij Vitesse. Dus hoezo te veel hooi op zijn vork?

31 mei 2012 om 13:10

Denk je niet dat het verschil is dat de situatie bij Frank de Boer iets anders is dan bij de andere trainers die jij benoemt?
Frank de Boer heeft geen belemmeringen van bovenaf en buitenaf. Door alle onrust binnen Ajax bleef het eerste elftal buitenschot(zover de kon overigens want ook deze hadden hier na een tijd toch duidelijk last van). Hij kan en mag doen wat hij wilt. Geniet het volste vertrouwen van spelers, ''bestuur'', supporters, media.

Echter bij die andere drie was de situatie wel anders:
Van de Brom lag in de klins met Jordania. Toch andere visie en wilde toch meer zeggenschap hebben over hoe en wat binnen de selectie. van den Brom heeft niet teveel hooi op zijn vork genomen want hij heeft het gewoon heel behoorlijk gedaan met zijn clubs. Voor volgend jaar is afwachten maar een goede trainer dat is het naar mijn inziens echt wel.
van Basten werd te vroeg gehaald maar deed dit omdat hij heel blij was dat hij bij zijn club aan de slag mocht en als redder werd binnen gehaald. Ik denk dat heel veel trainers zo'n aanbod toch had aangenomen( des te knapper vind ik het nu van Cocu bij Psv). Hij kreeg Carte blanche en heeft in zijn onervarenheid verkeerde keuzes gemaakt, ondere andere door zoveel geld uit te geven in totaal/ aan bepaalde spelers. Is dit zijn fout of de fout van een topclub die zo iemand dit allemaal laat bepalen. De lat kwam hierdoor veel te hoog te liggen, kampioen worden of falen. Dat laatste gebeurde omdat alles en iedereen hem de schuld gaf terwijl het bestuur etc ook een beste duit in de zak had mogen doen. Daarnaast is Bondscoach zijn is toch heel wat anders dan trainer van een club zijn.
Been heeft het aan het begin nog prima gedaan met Feyenoord. Echter ging het daarna bergafwaarts. Waar het bij hem fout is gegaan durf ik eerlijk gezegd niet precies te zeggen. Hij had de middelen niet en na een tijd werden de prestaties minder maar omdat op het conto te schrijven van Been vind ik iets te ver gaan ook al heeft koeman het afgelopen fantastisch gedaan(wel weer een aantal wijzigingen in de selectie geweest)

Volgens mij zijn het alle vier goeie trainers en kunnen best hoog geplaatste clubs trainen geven.

31 mei 2012 om 13:14

Hij heeft bij elkaar geteld 2 jaar Eredivisie ervaring. Nou dan denk ik dat je nog niet klaar bent voor een club als Anderlecht. Hij heeft 2x qua resultaat een succesvol jaar gehad. Nu kijken of hij er vervolg aan kan geven maar dan is hij er niet meer.

Ik noem dat gewoon te veel hooi op je vork nemen. Been dacht ook dat hij klaar was voor Feyenoord maar was toch lastig. Van Basten dacht dat hij klaar was en nu ook John. Ik denk het nog niet , maar tijd zal het zeggen

31 mei 2012 om 13:23

@koosie

Uiteindelijk is en blijft het altijd een gok. Been had het zeer goed gedaan bij NEC en er was vertrouwen vanaf de kant van Feyenoord en hij wilde de stap wel eens wagen bij zijn club feyenoord. . Begon goed eindigde minder. van Basten kreeg nogmaals heel veel vertrouwen van Ajax. Dat bleek wel uit de carte blanche en nam de gok ook vanwege het feit dat Ajax zijn club was.. en van den Brom heeft het afgelopen jaren goed gedaan dus is het niet raar dat wanneer het bij Vitesse niet meer te houden is en er een topclub komt om de gok te wagen. Kan altijd fout gaan maar wie niet waagt wie niet wint.

Anderlecht is vast John van den Brom's nieuwe liefde jongens. Neem hem niks kwalijk;

31 mei 2012 om 19:59


Ook dat, maar hij mist nu wel het kampioenschap van Vitesse volgend jaar! ''zijn cluppie''.

On:
Anderlecht is een grote stap vooruit, vooral in de zin van: ''moeten winnen'' terwijl het bij Ado, Agovv en Vitesse vooral ging om ''win zoveel je kan''. Het pakken van prijzen, presteren in top wedstrijden en omgaan met spelers als Jovanovic, Mbokani, die toch niet de makkelijkste personen zijn wordt al een hele klus.

Het zal mij benieuwen hoe van den Brom het doet! Ik wens hem het beste!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren