Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kaj Sierhuis rondt transfer naar Nederland af en tekent voor drie seizoenen

Laatste update:

Kaj Sierhuis is komend seizoen weer in de Eredivisie te bewonderen. De spits komt over van Stade Reims en is woensdagavond gepresenteerd door Fortuna Sittard. Sierhuis koos mede vanwege goede herinneringen aan assistent-trainer Adrie Poldervaart, die hij nog kent van hun gezamenlijke periode bij FC Groningen, voor een overstap naar Fortuna. De aanvaller tekent een contract tot medio 2026.

Op de site van Fortuna reageert Sierhuis op zijn overstap. "Ik heb er zin in. “Ik heb de laatste seizoenen te maken gehad met enkele tegenslagen, daarom is het voor mij belangrijk om weer veel minuten te maken. Dat hoop ik de komende seizoenen te kunnen doen in het shirt van Fortuna." In Sittard krijgt hij dus te maken met Poldervaart en Danny Buijs, die hij al kent van zijn uitleenperiode bij Groningen. Daarnaast is het fijn om met de trainers bekende gezichten tegen te komen in Sittard. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging."

De goaltjesdief gold in zijn jongere jaren als een groot talent bij Ajax. Zo werd hij in het seizoen 2016/17 topscorer van de Youth League. Speeltijd in het eerste elftal was echter ver weg, ondanks dat hij drie keer in actie kwam voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. Ajax verhuurde Sierhuis daarom in de winterstop van het seizoen 2019/20 aan FC Groningen, waar hij samenwerkte met assistent-trainer Poldervaart. Met 10 goals en 4 assists drukte Sierhuis in het hoge noorden zijn stempel in de Eredivisie. Zijn prestaties wekten de interesse van Reims, dat in januari 2020 vier miljoen overmaakte naar Ajax om hem over te nemen.

In de Ligue 1 was de geboren Griek mede door blessureleed niet onomstreden en Reims besloot hem in de zomer van 2021 voor een seizoen te verhuren aan Heracles Almelo. In negentien wedstrijden voor de club uit Overijssel kwam hij tot vier goals en drie assists, waarna hij terugkeerde bij Reims. Mede door de aanwezigheid van Ligue 1-sensatie Folarin Balogun startte Sierhuis afgelopen seizoen slechts een keer in de competitie. Een treffer of assist in de 206 minuten die hij kreeg zat er niet in. Wel vond hij twee keer het net in de Coupe de France. Bij Fortuna moet Sierhuis de opvolger worden van Burak Yilmaz, die zijn kicksen aan de wilgen heeft gehangen.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze man was ooit niet te stoppen in de Youth League. Hopelijk kan hij nog doorstoten a la Zian Flemming bij Fortuna Sittard.

30 juli 2023 om 20:08

Mwah, niet te stoppen? Buiten die fenomenale omhaal toch nooit zo waanzinnig gepresteerd daar? Nota bene strafschop gemist waardoor Ajax uitgeschakeld werd door PSG

31 juli 2023 om 01:23

Viel ook allemaal wel mee destijds. Was vooral een Instagram talent om zo maar te zeggen, mede door die omhaal idd. Had desondanks wel verwacht dat hij iets verder was nu, vaste spits bij pakweg AZ had ik toch wel ingeschat. Iig leuk dat hij weer naar de ED komt en Fortuna heeft slechtere spitsen gehad afgelopen jaren..

2 augustus 2023 om 22:15

Heeft 2 goede seizoenen gehad bij Jong Ajax, en een redelijk seizoen bij een degraderend Heracles. In Frankrijk heeft hij de trainer niet kunnen overtuigen aan zijn cijfers te zien, heeft daar een hele hoop invalbeurten gehad zonder (veel) goals. Daarnaast ook wel 2 lange blessures gehad. Ik denk dat hij het bij Fortuna wel weer leuk mee kan doen. Achteraf zou je zeker zeggen dat hij misschien beter naar een subtopper in de Eredivisie had kunnen gaan, daar had hij waarschijnlijk wel meer gespeeld.

2 augustus 2023 om 22:20

Zo zie je maar dat prestaties in de jeugd weinig zeggen over prestaties bij de echte mannen. Benieuwd welke route Borges gaat bewandelen

3 augustus 2023 om 07:23

Nou ja Sierhuis heeft dan ooit wel een aardige reeks in de Youth League gehad, maar heeft bij Ajax nooit bekend gestaan als toptalent hoor. Dat is bij Borges toch wel iets anders. Maar inderdaad, prestaties in de jeugd zeggen nog niets over het vervolg op het hoogste niveau. Dan schiet bij mij ook altijd de naam Geoffrey Castillon binnen, die man schoot ook alles aan flarden in de jeugd. Al bleek later dat dat voornamelijk vanwege zijn fysiek was.

Eeuwige zonde dat het er bij Kaj niet uitkwam. Leek echt een tijdje een absolute topspits voor Ajax te worden, had alles in de jeugd, snelheid, goede positionering, meevoetballen en fantastisch schot. Jammer hoe het is gelopen maar een mooie stap is hem absoluut gegund.

30 juli 2023 om 16:14

Herinner je je die fenomenale omhaal nog in de Youth League?

30 juli 2023 om 16:24

Kun je zo'n goal ooit vergeten?

30 juli 2023 om 16:16

Snelheid? Deze jongen is best traag hoor.

30 juli 2023 om 16:24

Voor mijn gevoel kon hij in de jeugd best goed op de dieptepass spelen en raakte hij in een later stadium zijn snelheid kwijt, maar misschien had dat dan meer te maken met positionering dan met daadwerkelijke snelheid.

31 juli 2023 om 01:25

Was vooral een sterke spits met een hard schot in zijn linker, maar miste ook redelijk wat kansen en techniek. In de media vooral een nieuw toptalent, maar in realiteit had hij nog veel stappen te zetten.

30 juli 2023 om 16:33

Jammer hoe het is gelopen? Kennelijk was hij totaal niet goed genoeg, anders sta je op je 25e niet op het punt om voor Fortuna te tekenen. Wel een mooi voorbeeld van hoe lastig het is om jeugdspelers in te schatten

30 juli 2023 om 16:40

Als hij niet goed genoeg bleek dan is dat toch gewoon jammer gelopen voor een groot jeugdtalent die de hele Youth League aan flarden schoot? Snap niet zo goed waarom je aanslaat op die opmerking..

2 augustus 2023 om 22:25

Ik vond hem helemaal niet zo'n begenadigd talent. Goede cijfers, maar ook omdat hij uit een lichting met héél veel talent kwam. Toen Dolberg de jeugd in kwam lopen was het volgens mij vrij snel duidelijk wie het grote talent was. Wat mij betreft was het veel meer zonde dat het bij Dolberg beperkt bleef tot dat ene weergaloze seizoen.

2 augustus 2023 om 22:31

Ik ook niet. Ik vond het wel een talent, maar toptalent was het zeker niet. Hij heeft één ontzettend goed seizoen gedraaid in de jeugd destijds en daardoor werd hij door vele Ajacieden gelijk de hemel ingeprezen. Wat je absoluut niet omheen kon/kan, is dat deze jongen wel behoorlijk slim is en goede zelfkennis heeft. Dat blijkt nu ook in zijn keuze om terug te keren naar de Eredivisie. Ik vind Fortuna wel een slimme stap terug. Met name omdat hij gewoon weer een stapje omhoog kan als hij één of twee goede seizoenen draait.

2 augustus 2023 om 22:53

Oh zeker. Het is ook gewoon een leuke gast, en met je eens dat hij slim is en goed weet wat hij wel of niet kan. Fortuna is wat ik van zijn niveau destijds verwachtte. Misschien kan hij straks nog één stapje doen, en dan heeft hij gewoon een mooie carrière gehad.

Geboren Griek, nooit geweten haha. Is inderdaad (na opzoeken) geboren in Athene.

2 augustus 2023 om 22:25

Zijn vader was zelfs nog een tijdje voorzitter van AEK Athene

3 augustus 2023 om 00:10

Heet ook eigenlijk Kostas Sierhuistopoulos

Als je toevallig in Griekenland geboren bent maakt je dat nog geen Griek. Foutje dus, VZ.

Nooit een echte topper gevonden, maar wie weet kan hij bij ons wel potten breken. Hopelijk blijft hij heel, want Gladon is een toffe peer en heeft een bulk inzet, maar is zeker geen topper waar je een heel seizoen mee in kan.

Ik hoop echt dat Sierhuis er 20 inknalt. Ontzettend harde werker en volgens mij heel sympathiek. Vooralsnog geen geluk gehad in de Eredivisie...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren