Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fluitconcert in De Euroborg komt hard aan: ‘Mensen doen gekke dingen in emoties’

Laatste update:

Kaj Sierhuis keerde donderdagavond voor even terug in De Euroborg. De aanvaller nam het met Fortuna Sittard in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker op tegen FC Groningen (verlies na strafschoppen), maar kon niet rekenen op een warm onthaal. Een deel van het Groningse publiek floot Sierhuis uit.

Groningen en Fortuna kregen het in hun kwartfinale nauwelijks voor elkaar om het aanwezige publiek te vermaken. Toen na 120 minuten voetballen nog steeds een 0-0 brilstand op het bord stond, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin bleek een misser van Mouhamed Belkheir fataal voor Fortuna.

"Ik ging er al vanuit dat als het penalty's zouden worden, ik niet meer in het veld zou staan", aldus Sierhuis, die na 100 minuten spelen werd gewisseld, bij ESPN. "Dan is het aan anderen en heb je niks meer in de hand. Dat is vervelend, maar dan hoop je op het beste."

Sierhuis is van mening dat Fortuna meer kansen had om de wedstrijd te winnen dan FC Groningen. "Maar ik moet een compliment maken aan Hidde Jurjus. Die keepte een grandioze wedstrijd en pakte drie hele knappe ballen."

Zelf werd Sierhuis niet zo leuk ontvangen in het stadion waar hij in 2019 een jaar speelde. "Tijdens de wedstrijd was ik daar niet mee bezig. Ik had in de gaten dat ze mij uitfloten toen ik van het veld ging. Dat moeten ze lekker zelf weten."

"Ik heb een jaar lang keihard mijn best gedaan voor deze club. Volgens mij hebben we best wel mooie dingen meegemaakt. Toen ik kwam stonden we zestiende en binnen een half jaar eindigden we op de zevende plek. Daarna hebben we nog een half jaar mooie momenten beleefd in het stadion."

Voor Sierhuis waren er dan ook geen redenen om hem uit te fluiten. "Maar dat is hun keuze. Ik snap dat het in het heetst van de strijd gebeurt. Dat zijn emoties, dan doen mensen gekke dingen."

Sierhuis werd in de winter van het seizoen 2019/20 door Ajax verhuurd aan FC Groningen. Onderdeel van dit contract was een optie tot koop met terugkoopoptie. Sierhuis verhuisde een jaar later echter naar Stade Reims, dat vier miljoen euro voor hem betaalde aan Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan iemand mij vertellen waarom de fans hem uitfluitte? heeft hij iets gezegd of gedaan om dat te 'rechtvaardigen'?

9 februari 2024 om 08:57

Nee, totaal niet.
Sierhuis was in zijn tijd bij Groningen een zeer hardwerkende speler en waar 'we' ook heel tevreden mee waren.
De verkoop van Sierhuis ging uiteindelijk ook prima, met een goede deal met Ajax.
Het uitfluiten verbaast mij dan ook. Als je alle spelers gaat uitfluiten die inmiddels bij andere clubs spelen kun je elke wedstrijd los.
Volgens mij werd Alessio Da Cruz niet zo uitgefloten en heeft toch ook een geschiedenis bij Groningen.

9 februari 2024 om 09:05

Verrips daarentegen werd ook uitgefloten bij elk balcontact. Zeer sneu niveau.

9 februari 2024 om 09:29

Voor alle ballen die Verrips heeft door gelaten vorig seizoen heeft die wel een goede verdiend.

9 februari 2024 om 09:32

Je kunt 'm wel waardeloos vinden maar dan nog fluit je hem niet uit. Respectloos.

9 februari 2024 om 10:39

Terecht verrips was 1van de hoofdredenen van degradatie

Keurige reactie op een vreemd fluitconcert. Je moet er als speler ook niet teveel waarde aan hechten. Kajgoede reactie

Slaat natuurlijk helemaal nergens op dat ze hem uitfluiten.
Sierhuis heeft volgens mijn helemaal niks misdaan?

Moet zeggen sinds hij bij Fortuna speelt hij het toch weer behoorlijk goed doet!
Werkt hard en pakt zo nu en dan zijn doelpuntjes mee.

Tja, sommige supporters zijn nou eenmaal leeghoofden. Voelen het al als verraad als een speler voor een andere club spelt. Zo werd Declan Rice laatst uitgefloten door de supporters. Van West Ham, als ex-aanvoerder.. gaat nergens over natuurlijk.

Ik zat in het stadion en Sierhuis is misschien door een heel klein deel uitgefloten, maar zelf heb ik er niks van vernomen. Hij kreeg ook gewoon een applaus toen hij van het veld af ging bij de wissel (En niet een juicht applaus van 'hij gaat er af'

De enige speler die echt uitgefloten werd is Verrips en ook flink de hele wedstrijd.

9 februari 2024 om 09:50

Goed verhaal, maar uiteindelijk zegt ie zelf ook dat ie werd uitgefloten. Als het merendeel van de mensen zou klappen dan had hij echt niet een paar mensen horen fluiten en dan was er al helemaal geen opmerking over gemaakt. Wellicht dat in het deel waar jij zat wat minder gekkies aanwezig waren, maar laten we niet rechtpraten wat krom is.

9 februari 2024 om 10:10

Ik zit op noord, ben ook al 20+ jaar seizoenskaarthouder bij Groningen. Als je mensen gekkies noemt in ons stadion, dan heb je het over de harde kern op de Noordtribune

Dus ik denk dat ik wel goed beeld heb over welk geluid daar weg komt. Omdat ik daar zelf ook aan mee doe (Net als dat ik mee floot richting Verrips). Misschien dat Sierhuis het idee heeft gehad dat het gefluit ook richting hem bedoeld was?

Verder zie ik nergens dat het merendeel van de mensen zou klappen. Ik geef aan dat er een applaus was. Dit was uiteraard niet extreem luid, maar er werd wel gewoon geklapt. Sierhuis is gewoon een gewaarde oud speler van onze club

9 februari 2024 om 10:22

Ik noem mensen die een ex-speler zonder reden uitfluiten inderdaad gekkies. En je kunt allerlei ervaring hebben in het station, maar als je er nu bij gaat halen dat hij zich misschien vergist en dat het uitfluiten wellicht niet naar hem maar naar een ander was, dan heb ik nog steeds het gevoel dat er rechtgepraat wordt wat krom is. Sierhuis is ook niet gek. Die gaat daar echt niet over beginnen als het niet zo was en dat weet je zelf stiekem ook wel.

Tsja, van het fluitconcert des levens krijgt niemand het program.

Bij Verrips begrijp ik het nog. Dat die man nog keept begrijp ik nog steeds niet. Nog noit zo'n beroerde keeper gezien. Ik weet dat VAK G met gehandicapte jongeren Sierhuis aan het uitgluiten waren. Dus niet teveel warden aan hechten

Sierhuis was een goede jongen en is niet op een gekke manier weggegaan. Hij was uiteindelijk een huurling en heeft nog een deel opgeleverd. Maar het mocht nauwelijks een naam hebben, die paar mensen die Sierhuis uitfloten.

Verrips daarentegen, keur ik ook niet goed. Hij zal echt niet bewust zo slecht hebben gekeept. En uiteindelijk is de staf er debet aan omdat ze hem in de goal hebben laten staan. Hij heeft inderdaad veel punten gekost, maar dat geld ook voor dat batterij vreselijke huurlingen die toen werden aangetrokken. en de volledig ongeschikte trainer die in de dug out zat.

Huh ik was in het stadion en heb geen fluitconcert gehoord voor Sierhuis. Wel werd Verrips uitgefloten.

Kwam dat hard aan? Sierhuis kwam met een nette, goed gearticuleerde en feitelijke reactie. Hij begreep het niet en vond er wat van, maar dat kwam niet hard aan.

Er heeft helemaal niemand gefloten tegen Sierhuis want Sierhuis is zo'n oud speler wat niemand wat interesseert. Zelfde voor Da Cruz en Oratmangoen, die zelfs nog onder contract staat bij Groningen. Nietszeggende spelers. Heeft niemand wat mee, heeft niemand wat tegen.

Maar goed is typisch voor voetballers, hebben wel vaker last van hun ego's en denken dat ze de middelpunt van de belangstelling van alles staan.

Buijs werd als een held onthaald en Verrips had nog een veel harder fluit concert moeten krijgen bij elke bal aanraking en onzin wat hij deed. Waarom denk dat je Peersman (wat volgens mij echt een hele rustige gast is als ik de verhalen hoor) zo persoonlijk reageerde richting Verrips na zijn penal?

Of waarom denk je dat Fortuna voor de wedstrijd al heeft aangegeven dat Verrips geen interview ging doen?

Verrips is gewoon een arrogante kneus met een teer zieltje. Grote muil maar verder... Maar goed de meesten hier hebben geen flauw idee.

9 februari 2024 om 12:41

Wel grappig dat hier een heel stel Groningen fans zitten die gewoon gaan ontkennen dat het gebeurd is. Het begint er bijna op te lijken dat je echt denkt dat zowel Sierhuis als ESPN er uit het niets over beginnen, terwijl 'niemand heeft gefloten tegen Sierhuis'. Waarbij Sierhuis zelfs toegeeft dat hij erop reageerde (met een gezichtsuitdrukking richting de fans). Die leven dan dus in een soort van schijnwereld ofzo?

9 februari 2024 om 14:08

Ontkennen doe ik niet, maar ik zat aan de lange zijde en ik heb er niets van gehoord dat Sierhuis werd uitgefloten. Verrips wel een striemende fluitconcert want die heeft met zijn fout op fout bijgedragen aan de degradatie van Groningen.

9 februari 2024 om 19:28

Misschien dat de heftigheid van het concert richting Verrips ervoor zorgde dat die van Sierhuis een beetje ondersneeuwde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren