Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Justin Kluivert verklaart overstap van rugnummer 34 naar 99 bij AS Roma

Laatste update:

Justin Kluivert maakte ruim een jaar geleden de overstap van Ajax naar AS Roma en koos bij zijn nieuwe club voor rugnummer 34, ter ere van zijn goede vriend Abdelhak Nouri. Dit seizoen draagt hij echter nummer 99 op zijn rug bij Roma. Op Instagram legt de Nederlands jeugdinternational uit waarom hij voor een nieuw nummer heeft gekozen en vertelt hij zijn doel voor dit seizoen.

“Ik ben geboren in 1999", begint de aanvaller. "Ik heb een jaar met rugnummer 34 gespeeld voor mijn beste vriend, dat was het plan”, aldus Kluivert, die net als veel andere voormalig ploeggenoten van Nouri voor nummer 34 koos. Dit seizoen besloot de ex-Ajacied om een ander nummer te dragen. “Ik wilde eigenlijk rugnummer 11, maar Kolarov heeft dat nummer, dus heb ik voor 99 gekozen.” Behalve Kluivert droegen vorig seizoen ook Amin Younes, Damil Dankerlui, Mauro Savastano, Reda Boultam, Adnane Tighadouini, Kevin Diks, Kevin-Prince Boateng, Philippe Sandler en Terry Lartey Sanniez nummer 34 ter ere van Nouri.

Kluivert maakte zijn debuut in het Nederlands elftal al, maar raakte uit beeld bij de bondscoach nadat hij de overstap naar AS Roma maakte. Hij was vorig seizoen in Italië niet zeker van een basisplaats en omdat hij in de ogen van Ronald Koeman te weinig speelde, moest hij zich melden bij Jong Oranje. Dit seizoen mag hij zich wel basisspeler noemen in Rome en heeft hij een duidelijk doel voor ogen. “Mijn grootste doel is het EK halen met het Nederlands elftal”, aldus Kluivert. “Dat vind ik belangrijk en een eer. En natuurlijk veel goals maken en spelen hier in Rome.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niks mis mee. Speelt tot nu toe een prima tot goed seizoen.

Geinig feitje; Donnarumma speelt ook met 99, met de zelfde reden; is geboren in 1999. Hij verkoos dat boven het prestigieuze nummer; nummer 1 !

17 oktober 2019 om 17:15

Met nummer 99 spring je er als keeper ook wel tussen uit. Donnarumma met #99 kan in de komende jaren best een iconische combinatie gaan worden. Het is wachten tot hij een officieel logo en kledinglijn uit brengt

17 oktober 2019 om 20:34

Tja Milan en rugnummers zijn niet altijd de beste combinatie als je ziet welke druk sommige nummers met zich mee brengen, kijk maar naar Piatek voor en na hij het "vervloekte" nr 9 kreeg. Wie weet of het misschien iets had veranderd in Donnarumma fenomenale groei als keeper, zit er ondertussen al 4 jaar onder de lat!

het maakt niet uit welk nummer je hebt, alles staat goed op dat nieuwe zwarte 3e shirt van Roma!

17 oktober 2019 om 18:03

Zwart? Volgens mij is ie donkerblauw hoor.

17 oktober 2019 om 18:17

Exact dit dus. Is gewoon een donkerblauw tenue 🤣

18 oktober 2019 om 00:39

Misschien bedoelt het 3e Inter shirt? Die is echt mooi (En zwart 😉). Maar on: hoop nog steeds dat ie het gaat maken, maar het lijkt alsof ie stilstaat of zelfs achteruit gaat ipv vooruitgang boekt. Golden Boy niet er bij, NL niet er bij.... tja

"Justin Kluivert verklaart overstap van rugnummer 34 naar 99 bij AS Roma"

Dus de verklaring is dat het plan was om 1 jaar met nr. 34 te spelen? Dat klinkt niet heel logisch. Suf antwoord en suf artikel. Dat 99 slaat op zijn geboortejaar was al duidelijk op het moment dat hij overstapte naar een ander rugnummer. Doet het er verder iets toe? Nee. Zegt het iets over hoe hij tegen Nouri aankijkt? Nee.

Vindt zelf alleen dat hij zijn nummer niet moet veranderen van 34 naar een nummer dat niet bij de eerste 11 zit. Blijf dan lekker met het nummer van Nouri spelen

Ik vind het altijd een beetje aanstellerij en populair doen, die hoge nummers. Maar dat kan ook aan mij liggen.

17 oktober 2019 om 20:11

Hoezo aanstellerij? Wat maakt het nou uit wat voor nummer ze hebben. De eerste 11 zijn naar mijn idee wel het mooiste, maar als die niet beschikbaar zijn zou het mij ook worst wezen welke er gekozen wordt. Lijkt me juist wel lachen als ze dan om de meest onzinnege reden een nummer kiezen of juist zoals boularouz een cv met nummer 9.

17 oktober 2019 om 22:35

Toen gallas met 10 speelde vond ik dat ergens ook wel tof.

Zijn beste vriend was/is toch Noa Lang...?

18 oktober 2019 om 08:51

Je kunt natuurlijk niet meerdere vrienden hebben?

18 oktober 2019 om 14:58

Klopt, meerdere vrienden kan wel, maar meerdere beste vrienden niet... ;-)Check de verhalen van toen hij klein was en foto's, hij en Lang waren een soort duo penotti, altijd samen. Samen op vakantie en bij elkaar thuiskomen enz. Was overigens meer een constatering, zeker geen vingerwijzing en in een opwelling gepost.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren