Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Justin Kluivert tekent contract tot medio 2028 en wordt vrijdag medisch gekeurd

Laatste update:

AS Roma en Bournemouth zijn het eens over de transfer van Justin Kluivert. Volgens Fabrizio Romano ontvangen i Giallorossi circa 11 miljoen euro voor de vleugelaanvaller, exclusief één miljoen aan te behalen bonussen. Het is nu alleen nog wachten op de medische keuring, die vrijdag plaatsvindt. Als hij die doorstaat, wordt Kluivert, die tekent tot medio 2028, de eerste Nederlander die in de vijf grootste competities van Europa uitkomt.

Romano schreef vorige week al dat de onderhandelingen zich in een vergevorderd stadium bevonden. Nu zijn de clubs er in ieder geval uit. Kluivert kan de vierde in een rijtje worden dat nu alleen nog uit Stefan Jovetic, oud-Ajacied Christian Poulsen en Florian Raducioiu bestaat. Ook zij kwamen uit in de zogeheten Big Five van Europa.

Die wordt gevormd door de Premier League, LaLiga, de Serie A, de Bundesliga en de Ligue 1. Alleen eerstgenoemde ontbrak nog op Kluiverts lijstje. De 24-jarige Zaandammer had vorig jaar ook al naar de Bournemouth gekund, maar toen klapte een deal vanwege problemen met een werkvergunning. Volgens Romano zullen die problemen nu niet optreden.

Het lijkt daarom zeer aannemelijk dat Kluivert binnenkort zijn lijstje completeert. De voormalig Ajacied werd al drie seizoenen op rij verhuurd door Roma. In 2020/21 was het RB Leipzig, daarna volgden OGC Nice en Valencia. Laatstgenoemde heeft nog altijd een optie tot koop op Kluivert. De tweevoudig Oranje-international kwam vorig seizoen tot 29 optredens voor los Che, waarin hij 8 treffers en 2 assists deed noteren. Zijn contract bij Roma loopt nog tot medio 2025.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

8 goals in 29 wedstrijden bij degradatiekandidaat valencia, dan heeft justin het helemaal niet zo slecht gedaan daar

21 juni 2023 om 10:04

Daarom maakt hij ook zo'n leuke Premier League transfer, en gaat-ie niet naar Sparta Praag ofzo.

22 juni 2023 om 21:25

Onbegrijpelijk. Overal een bankzitter. Speelt alleen bij blessures en schorsingen!

22 juni 2023 om 21:41

@woodsixty: Het enige onbegrijpelijke is hoe dom jij reageert. Als je echt geen inhoudelijke kennis hebt en Kluivert overduidelijk al meerdere seizoenen niet volgt, dan kun je soms beter zwijgen. Dat was in jouw geval nu heel slim geweest.

22 juni 2023 om 22:05

Toch knap, 27 duels in een jaartje Leipzig, 29 in jaartje Valencia, 31 in een seizoen bij Nice en 68 in twee seizoenen bij Roma. Veel blessures en schorsingen overal.. Dat komt wel goed bij Bournemouth dan, daar zal de concurrentie ook met bosjes neervallen! Edit: Serieus VZ, nu is er een up;date van de app geweest (nieuwe functie om reacties te melden bijv.) en nu werken de emoticons ineens weer niet meer... Hoofdletters in afkortingen of na haakjes, witregels en speciale tekens werken ook nog altijd voor geen meter. Wie werkt er aan die site/app van jullie, hoe kan dit na jaaaren nog altijd niet werken op zo'n groot platform als dit?! Edit2: Zelfs het woord 'up;date' kun je klaarblijkelijk niet typen zonder dat er allerlei vage tekens verschijnen. Denk dat menig eerstejaars ICT student een betere app in elkaar draait hahah, wat een gedoe zeg..

23 juni 2023 om 01:15

Hij heeft het zelfs goed gedaan, heel het seizoen moeten knokken met Valencia maar toch een van de weinige lichtpuntjes geweest, hoorde dat de fans idolaat waren van hem.

Voor 11 miljoen lijkt me dit een goede speler voor de top 3 in Nederland. Heeft al de nodige ervaring en nog relatief jong!

21 juni 2023 om 10:06

Perfect voor PSV als Simons vertrekt, ook voor Feyenoord wanneer Idrissi niet terugkomt. Of het gebeurt met zijn Ajax verleden is een tweede

21 juni 2023 om 10:34

Feyenoord gaat geen 11 miljoen uitgeven aan 1 speler.

21 juni 2023 om 11:37

Perfect voor psv opzich wel maar niet voor Simons. Voor Hazard. Simons moet op 10. Kluivert op links of spits

21 juni 2023 om 13:00

Zijn vader kwam ook uit voor PSV, dus alles is mogelijk.

21 juni 2023 om 10:07

Ik kan me zo voorstellen dat Kluivert niet zo zit te wachten op Nederland, met die achternaam heb je toch een bak extra media-gezeur en daar moet je maar net zin in hebben. Bovendien, Premier League voetbal is toch wel aanlokkelijk, Nathan Ake ging op die leeftijd ook naar Bournemouth bv, en kwam heel aardig terecht.

22 juni 2023 om 23:23

@hangover96, die was wel iets jonger. Op zijn 25e, een jaar ouder dan Kluivert nu, ging die naar City. Op zijn 21e zat ie al bij Bournemouth, daarvoor nog seizoen basis bij Watford wat destijds ook PL was

Sterker nog, hij heeft zelfs in de big six van Europa gespeeld.

21 juni 2023 om 11:00

Fout, want toentertijd was eredivisie nummer 7 toen hij er nog was. Zo wordt het wel erg makkelijk. Kan Ibra ook zeggen dat hij CL heeft gewonnen want heeft bij de clubs gespeeld die dat hebben gewonnen… alleen niet in zijn tijd... ja zo werkt dat niet. Net als dit geval met justin

21 juni 2023 om 11:12

Maar wacht even, als hij later nog een jaartje in Portugal speelt, kan hij dan wel zeggen dat hij in de top 7 heeft gespeeld?

21 juni 2023 om 11:28

Tsja, tenzij wij boven Portugal blijven, dan blijft het voor Kluivert top 5+1, in plaats van top 6

22 juni 2023 om 22:56

@maurootje:maar hoe zit het met de andere klasseringen op het moment dat hij in die competies speelde?

Heeft zich altijd netjes gedragen bij ons. Maar komt helaas tekort voor het niveau.

Bizar als je op je 24e dit al kan aftikken en je moet dan nog 10 jaar meegaan, misschien kan hij als eerste voetballer ooit de 10 competities aftikken in Europa

21 juni 2023 om 14:11

Ik weet niet of Kluivert ooit in de Schotse, Belgische en Oostenrijkse hoogste divisie wil voetballen.

21 juni 2023 om 14:25

Kan dat hij na Bournemouth naar een Rangers gaat en daarna naar Antwerp en op het einde van zijn carriere bij een Austria Wien afsluit

22 juni 2023 om 21:27

Wien. Daar waar z'n vader wereldberoemd werd... Mooie avond was dat...

22 juni 2023 om 23:09

Nog een keertje uitgeleend worden aan SC Braga. Alles is mogelijk.

Mooie prijs voor AS Roma nog, Bournemouth, Sja ik had het zelf niet gedaan. Maar leuk voor hem dat die nu in Engeland weer in een nieuwe top competitie gaat spelen

Engeland lijkt mij niet de meest verstandige keuze. Heeft vaak te veel bedenktijd nodig en in Engeland is dat doorgaans een groot probleem. Kan dan beter in Spanje blijven waar het voetballen makkelijker gaat en het meer een tactisch spel is.

Ik zie het oprecht echt nog wel in deze jongen zitten. Snel, diepgang, goede dribbel en toch best wel aardig rendement voor iemand die dit seizoen bij aan degradatiekandidaat speelde. Zal zich echter wel voor zijn hoofd slaan als je kijkt naar wanneer hij is vertrokken bij Ajax. Al had hij dat jaartje gebleven, dat grandioze CL jaar meegemaakt en zich daar goed geprofileerd, wie weet wat er dan was langsgekomen. Maar goed, blijft gissen in het donker.

Dit is nou niet echt een eer die je op je naam wilt hebben wanneer je ''pas''24 jaar bent. Elk jaar een handjevol wedstrijden in een ander land en competitie is ook niet goed voor je natuurlijk. Alhoewel ik persoonlijk geen fan ben van de ''kluivert familie'' is hij de laatste tijd wel op een goede manier in beeld en is het voor hemzelf ook duidelijk dat er wat vastighoudt aan mag komen.

22 juni 2023 om 22:14

Handjevol wedstrijden is ook gewoon onzin natuurlijk. Voor zowel Nice als Valencia speelde hij vrijwel altijd als hij fit was (resp. 31 en 29 duels) en ook in de twee seizoenen bij Roma kwam hij tot 68 duels. Nee, niet altijd als onbetwiste basisspeler, maar ook zeer zeker geen handjevol wedstrijden.

Wat een zwervend bestaan met minimale hoogtepunten. Had deze Kluivert telg bij ons gebleven had hij veel verder geweest. Zonde, zonde, zonde. Maar absoluut te licht bevonden voor de top

21 juni 2023 om 11:21

@AFCA

Je bedoelt bij die supporters die hem met de grond gelijk maakten bij een foute pass? Ik begrijp helemaal dat hij weg is gegaan.

21 juni 2023 om 17:38

Dat zullen we nooit weten natuurlijk.
Genoeg Ajacieden die wel langer bleven en het in het buitenland ook niet waar maakten dus dat was sowieso geen garantie geweest.
Daarnaast was hij door de komst van Tadic en het onverwachte blijven van Ziyech die zomer ook bij Ajax niet zeker geweest van een basis plaats.

Of je daar dan trots op moet zijn op deze leeftijd is toch de vraag. Het lijkt meer op een jobhopper zo. Verder wel benieuwd hoe hij het gaat doen en of hij zich nog verder ontwikkelt. Het lijkt toch dat hij de top nooit gaat bereiken, wat natuurlijk geen schande is. Ik denk dat zijn carrière nu al wel een enorme beleving is.

En, wellicht zelfs de tweede speler (na Stevan Jovetic) die in alle top 5 competities weet te scoren.

Alleen fans van de Eredivisie kiezen clubs uit de top 3 boven een club in de Premier League. Het niveau in de Premier League ligt zo ontzettend hoog. Ieder weekend speel je een topwedstrijd met een fantastische sfeer en prachtige stadions. Dat heb je niet in Nederland. Om nog te zwijgen over het salaris. Heb de keuze van Bergwijn nooit kunnen begrijpen om terug te gaan naar Ajax. Je ziet ook aan zijn belevenis dat de Eredivisie gewoon veel minder leuk is dan de Premier League ook al speel je bij de grootste club van het land en was Tottenham geen eens top 8 qua statuur in de Premier League. Voordeel van Kluivert is dat hij een aankoop is van de trainer. Ik denk dan ook dat hij het prima zal doen voor een buitenspeler bij Bournemouth. Linker rijtje eindigen zal moeilijk worden maar stel je hebt persoonlijk een leuk seizoen kan je zomaar een stap omhoog maken naar een middenmoter en vandaar weer verder. Zie bijvoorbeeld vorig jaar met veel spelers van Burnley die degradeerden maar alsnog een stap opzij of omhoog maakten. Kluivert zie ik ook nog wel doorgroeien naar een wezenlijk niveau, het talent heeft die en met zijn snelheid kan hij voor gevaar zorgen aangezien de ruimtes groter zullen zijn in de Premier League. Wie weet speelt hij zich weer in Oranje, de concurrentie valt tegen en hij is nog maar 24 jaar.

21 juni 2023 om 11:10

En Dusan Tadic. Die verkoos Ajax boven een basisplaats bij een (toen) middenmoter in de Premier League. Won daarna in vijf seizoenen zes prijzen met Ajax en kan drie (of vier, het is hoe je het bekijkt) kampioenschappen bijschrijven op zijn cv en memorabele Champions League-avonturen.

21 juni 2023 om 11:23

@suarez

En dat had zowel Tadic als niemand ooit verwacht van Ajax en gezien hie ze nu presteren, puur geluk dus voor Tadic.

21 juni 2023 om 13:20

Dat is niet alleen Tadic, er zijn een hoop spelers die het niet redden in topcompetities, een stap terug doen en vervolgens in een kleinere competitie wel bij de kampioen belanden. Ryan Babel bijvoorbeeld werd na zijn vertrek uit Engeland nog met Ajax en Besiktas kampioen.

21 juni 2023 om 15:11

Ajax is in veel Balkan landen nog een hele grote club qua naam en status. Tadic was een prima speler voor Southampton maar niet een hele grote of opvallende speler in de Premier League zelf. Bij Ajax op een stuk lager niveau was hij de grote man, en heeft hij Europees wedstrijden kunnen spelen die anders niet mogelijk waren. Ook zit hij waarschijnlijk qua salaris en incentives beter bij Ajax dan bij Southampton. Wellicht een scheve vergelijking maar als amateurspeler kan je ook van een hoofdklasse club naar de beste ploeg in de 4e klasse gaan, en ieder jaar kampioen worden maar ik weet niet of je daar zozeer gelukkiger van zou worden. Niet als het mijn werk zou zijn en ik een liefhebber zou zijn. Dan wil ik mij op het hoogste toneel week in, week uit willen bewijzen tegen de beste mogelijke spelers. Ook een van de belangrijkste redenen waarom je naar mijn mening als bondscoach altijd de voorkeur moet geven aan spelers die in de beste competities actief zijn aangezien dat ook de soort tegenstanders zullen zijn op een eind toernooi met name wanneer je de knock out fases bereikt.

21 juni 2023 om 11:49

Zit het vol ja, de sfeer vind ik bij veel clubs echt overschat hoor.

21 juni 2023 om 11:58

Het ligt er maar net aan hoe je er naar kijkt. Met jouw invalshoek heb je inderdaad een punt, maar vanuit de carriere van Kluivert is dit gewoon een domme stap. Hij staat al 5 of 6 jaar stil in zijn ontwikkeling en is nauwelijks beter geworden ten opzichte van zijn eerste seizoen bij AS Roma.

Kijkend naar zijn prestaties bij Roma, Leipzig, Nice en Valencia, wat is dan echt de kans dat hij het niveau uberhaupt aankan? Hij had al moeite met het tempo van die competities en gaat nu naar een competitie waar het tempo nog veel hoger ligt. Ik moet nog maar zien of hij uberhaupt een basisplaats weet te bemachtigen.

Verder is Kluivert juist geen speler als Bergwijn die rendeert met diepte. Kluivert is een dribbelaar; een hele wisselvallige welteverstaan. Puur voor z'n carriere vind ik dit een oliedomme stap. De concurrentie valt inderdaad tegen, maar van die concurrenten won hij het de afgelopen jaren ook niet.

21 juni 2023 om 15:04

Hij heeft bij Valencia afgelopen seizoen een van zijn betere seizoenen gehad en de trainer kent hem aangezien ze beiden actief waren in de Spaanse competitie. Hij is dus waarschijnlijk een aankoop van de trainer en zal kunnen rekenen op speeltijd om zich te bewijzen. Of het een domme stap is geweest moet nog blijken. Veel (met name Ajax fans) bekritiseren Kluivert voor zijn keuzes die hij heeft gemaakt maar ik begrijp niet zo goed waarom mensen er zo zeker van zijn dat het een betere optie zou zijn geweest als hij was gebleven bij Ajax. Ik heb gekeken naar de spelers met wie hij samen speelde of die daarna bij de club kwamen en maar een aantal spelers hebben daadwerkelijk echt mooie stap omhoog gemaakt of zijn bij betere clubs terecht gekomen dan Kluivert. De ervaring die hij heeft opgedaan bij al deze clubs zullen hem ook als speler en mens ontwikkelen en waarschijnlijk heeft ook financieel meer bij elkaar gevoetbald dan dat hij zou hebben gedaan als hij bij Ajax was gebleven. Welke keuze had Kluivert volgens jou moeten maken Sirius?

22 juni 2023 om 21:28

Niveau ligt dan misschien wel hoger, maar een Bournemouth is natuurlijk wel paar niveaus lager dan een Leipzig.

Die jongen leert het echt nooit. Neemt telkens veel te veel hooi op de vork. Hij heeft moeite met consistentie en wordt beduidend minder naarmate het tempo hoger wordt. Dan verkas je na jaren stil te hebben gestaan in de ontwikkeling ook nog naar de competitie waar het tempo het hoogst ligt. Die gaat daar echt niet slagen. Dat lijkt me gewoon heel onwaarschijnlijk.

Big 5 moet je niet vagen bij welke clubs, als het nou bij 5 topclubs was, en hoor mensen zeggen mooie transfer, en dan volgend jaar degraderen met Bournemouth

21 juni 2023 om 17:41

Geen top, maar het zijn toch ook niet de minste clubs geweest. Roma, Valencia en rb leipzig zijn best aardig

22 juni 2023 om 21:43

Leipzig is gewoon een top-3 club in Duitsland. Roma stond nog in de EL finale dit jaar. Valencia is een gevallen topclub.

22 juni 2023 om 22:17

RB Leipzig, AS Roma, OGC Nice en Valencia is gewoon een mooi rijtje clubs eerlijk gezegd.

Een echte voetbalnomade al op deze leeftijd. Heeft aardig wat clubs al versleten.

Ben je 24 en dan al bij zoveel clubs gespeeld. Ooit zo’n groot talent, te vroeg weggegaan. Het grote geld niet kunnen weerstaan. Zonde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren