Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jude Bellingham wint Kopa Trophy; Xavi Simons kan niet stunten

Laatste update:

Jude Bellingham heeft maandagavond beslag gelegd op de Kopa Trophy, de trofee voor beste speler onder 21 jaar. De twintigjarige middenvelder van Real Madrid kreeg de prijs uitgereikt op het gala van France Football, het medium dat ook de Ballon d'Or-verkiezing organiseert. De Kopa Trophy-winnaar wordt, anders dan bij de Gouden Bal-verkiezing, niet door journalisten en mede-voetballers gekozen, maar door voormalig Ballon d’Or-winnaars.

De Engelsman heeft de prijs verdiend vanwege zijn goede prestaties bij zijn vorige club, Borussia Dortmund. De Kopa Trophy wordt, net als de Ballon d’Or vergeven naar aanleiding van de prestaties in het seizoen 2022/23. Bellingham was door deze prestaties topfavoriet voor het winnen van de trofee voor beste speler onder 21 jaar. Vorig seizoen was de destijds negentienjarige Bellingham al regelmatig aanvoerder van die Borussen. Ook werd hij, verdeeld over alle competities, topscorer bij de Duitse volksclub.

Afgelopen zomer vertrok Bellingham na 132 wedstrijden (24 doelpunten en 25 assists) voor liefst 103 miljoen euro naar Madrid. De prestaties van Bellingham in Spanje zijn indrukwekkend te noemen, daar het toptalent na dertien officiële wedstrijden nog altijd een-op-een loopt wat betreft doelpunten. Twee van deze doelpunten maakte de Engelsman afgelopen zaterdag in het met 1-2 gewonnen uitduel met FC Barcelona, waarin hij eigenhandig de wedstrijd omdraaide in het voordeel van de Koninklijke.

Bellingham troeft onder meer Jamal Musiala (Bayern München), Eduardo Camavinga (Real Madrid), Pedri (FC Barcelona) en Gavi (FC Barcelona) af. Ook zij stonden volgens de bookmakers hoog in de lijst voor het winnen van de prijs. De twee laatstgenoemde talenten van Barcelona gingen er in de voorgaande twee jaar al met de prijs vandoor.

Ook de laatste overgebleven Nederlander op de shortlist, Xavi Simons (RB Leipzig), grijpt naast de prestigieuze prijs. De voormalig PSV’er was een van de laatste tien overgebleven kanshebbers voor de Kopa Trophy. De nominatie verdiende Simons door vorig seizoen gedeeld topscorer van de Eredivisie te worden met 19 doelpunten. Bij Leipzig is de negenvoudig international van Oranje ook goed begonnen. De Amsterdamse Paris Saint-Germain-huurling staat na veertien officiële duels op vier doelpunten en zeven assists.

Overige genomineerden:
De andere spelers die nog in aanmerking kwamen voor de Kopa Trophy waren Rasmus Højlund (Manchester United), Alejandro Baldé (FC Barcelona), Antonio Silva (SL Benfica) en Elye Wahi (RC Lens). Zij completeren de top tien voor beste spelers onder 21 jaar van het afgelopen jaar.

Winnaar 2019
In 2019 won Matthijs de Ligt de Kopa Trophy. Hij is tot op heden de enige Nederlander die aan de haal ging met deze trofee, daar de prijs pas in 2018 voor het eerst werd uitgereikt. Simons was dus dicht bij het opvolgen van De Ligt dit jaar, maar Bellingham steekt dus een stokje voor zijn plannen.

Is deze uitslag terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bellingham meer dan verdiend dat hij de golden boy award heeft gewonnen, wat een fenomeen is het nu al!!

30 oktober 2023 om 21:33

Maar dit is de Kopa Trophy, niet de Golden Boy. Maar nu hoef ik in december niet meer in spanning af te wachten wie deze gaat winnen. Wedden heeft toch geen zin denk ik, want Bellingham is toch topfavoriet 😉. On: super terecht natuurlijk. Echt een groot talent. En iemand die het door weet te trekken bij een andere club, en dan niet zo maar een club. Dat is weinigen gegeven en zeker nog minder Engelsmannen.

30 oktober 2023 om 21:38

@Formus

Voor mij is de Kopa Trophy gewoon het zelfde als de golden boy award eerlijk gezegd.

30 oktober 2023 om 21:40

Nope, dit is van l'Equipe en Golden Boy is van Tuttosport, wat eigenlijk de echte is. Elk sportblad wil zijn eigen trophee plus uitreiking. Maar je bent niet de enige die ze door elkaar haalt zie ik hieronder 😉. Deze bestaat pas sinds 2018. En de andere sinds 2003 , de eerste winnaar was Van der Vaart.

30 oktober 2023 om 22:58

Gefeliciteerd met je Gouden Bal (dus (nog) niet die FIFA best player). 😉

En terecht.

Ondanks dat het over het vorig seizoen gaat. Is toch de beste speler jeugdspeler. En nog maar 20 jaar.. pff eindbaas.

30 oktober 2023 om 22:13

Ook vorig seizoen de belangrijkste kracht bij een Dortmund dat bijna kon stunten en verkozen tot BuLi speler van het jaar. Ook op het wk prima gepresteerd.

Enige terechte uitslag, wat een speler is dit zeg.

Het is jammer dat dit soort dingen al maanden van tevoren bekend zijn, maar uiteindelijk is het wel terecht. Musiala zou wat mij betreft misschien een nog wat betere keuze geweest zijn, maar Bellingham is ook een top, top keuze!

Terecht al zou ik het ook niet gek vinden als Musiala hem won. Volgende jaar de ballon d'or als hij zo blijft spelen.

Wat was de top 10 nou dan?

30 oktober 2023 om 21:06

Jude Bellingham (1st)
Jamal Musiala (2nd)
Pedri (3rd)
Eduardo Camavinga (4th)
Gavi (5th)
Xavi Simons (6th)
Alejandro Baldé (7th)
António Silva (8th)
Rasmus Højlund (=9th)
Elye Wahi (=9th)

30 oktober 2023 om 21:09

@D.costa9CFC

Ik had het ook wel mooi gevonden als Alejandro Balde had gewonnen, Maar Bellingham heeft hem meer dan verdiend gewonnen.

30 oktober 2023 om 21:10

Geen Wirtz dus. Logisch ook net weer fit. Sesko mis ik ook. Bellingham uiteindelijk terechte winnaar.

30 oktober 2023 om 21:12



Dat zou toch niet heel terecht zijn naar mijn mening. Om even de drie Barca spelers onderling te vergelijken, Pedri is een best groot deel niet fit geweest, en Gavi was wat mij betreft ook minder goed dan Baldã©. Baldã© heeft een uitstekend seizoen gehad, waarin hij eigenlijk verantwoordelijk was voor bijna alle aanvallen vanaf links van Barca.

Dat lag natuurlijk ook aan de positie waarop Gavi speelde, maar toch droeg Baldã© echt veel meer bij aan het spel van Barca wat mij betreft.

30 oktober 2023 om 21:20

@EIRompelineas

Ja eens, van mij mocht balde wel in de top 5 of top 4 staan, was misschien wel de beste linksback invorm van vorig seizoen.

30 oktober 2023 om 21:33

@messi_123 en ElRompelineas

Zowel Gavi als Pedri waren quasi kansloos, die hebben hem al is gewonnen en dat is zowat een onbeschreven regel.

Bellingham uiteraard de terechte winnaar 👍

30 oktober 2023 om 21:39

Deze ongeschreven regel ken ik van de Golden Boy (Mbappe werd in het seizoen dat De Ligt hem won ineens zevende, twrwijl hij het jaar ervoor gewonnen had). Maar wist niet dat de Kopa Trophy dit ook kende.

30 oktober 2023 om 21:40

@FCBInsider1899

Ja klopt, gelukkig hebben inderdaad Pedri en Gavi hem al is gewonnen, alleen was het stiekem mooier geweest als die naar ook naar Balde ging, was echt mooi geweest dat die 3x naar Barca ging

30 oktober 2023 om 21:47

Gavi heb ik nooit begrepen. Bellingham was vorig jaar al beter dan hem of Musiala.

30 oktober 2023 om 21:51

Dat klopt volgens mij Fcbinsider, en anders geldt het sowieso voor de golden boy award. Ik bedoelde ook puur de onderlinge verhouding tussen die drie; wat mij betreft had Balde boven Pedri en Gavi mogen staan.

Bellingham en Musiala de terechte top 2 inderdaad.

30 oktober 2023 om 22:07

Gavi is ook gewoon een fenomeen volgens mij besef je niet dat zo een jonge speler bij de Spaanse elftal wel met kop en schouders bovenuit steekt. Alleen al de intensiteit die hij per wedstrijd brengt. Als je het echt niet begrijpt. Een technischbegaafde kilometer vreter. Dat is een heel andere koek dan Milner of Kuyt.

Was te verwachten. Wat een geweldige speler is dit. Die zie ik ook ooit nog de ballon d or winnen

Kopa trophy, volgens mij heb ik die ook weleens gewonnen. Wel met Mario kart, maar toch.

30 oktober 2023 om 22:25

Hahaha lekkere opmerking deze. Moest even lachen.

Aangezien het gaat over de prestaties van het vorig seizoen vind ik de uitslag niet helemaal terecht. Bellingham was vorig seizoen goed. Maar Musiala vond ik toen beter. Was toen altijd goed, en technisch zo onzettend vaardig. En Bayern persoonlijk kampioen maken als de druk zo hoog is en niemand er nog op rekent.

Dat Bellingham dit seizoen beter is dat kan iedereen zien maar daar gaan deze verkiezingen niet over. Kandidaat ballon d'or 2024 maar dat ligt er wel aan of hij het ook laat zien op het EK.

Zo terecht! Ook bij Dortmund een fantastische jaar. Jammer dat die de laatste wedstrijden niet kon meedoen door een blessure.

Wie vinden jullie beter Gavi of Camavinga en waarom

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren