Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jürgen Klopp betaalt prijs voor pikante uitspraken: schorsing en geldboete

Laatste update:

Jürgen Klopp is door de FA voor twee wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De manager van Liverpool krijgt de straf opgelegd vanwege zijn uitspraken over scheidsrechter Paul Tierney na afloop van de spectaculaire 4-3 overwinning op Tottenham Hotspur van eind april. Door de sanctie mist Klopp het laatste thuisduel van dit seizoen met Aston Villa van zaterdag. Assistent-manager Pepijn Lijnders neemt dan de honneurs waar op de bank.

Klopp had ondanks de zege op Tottenham geen goed woord over voor Tierney. "We hebben een geschiedenis met hem", zo liet de Duitse manager optekenen in de Engelse media. "Ik weet niet wat hij tegen ons heeft. Hij zegt dat er niets speelt, maar daar geloof ik helemaal niets van. Ik begrijp niet hoe hij naar mij kijkt. Hoe ik het winnende doelpunt vierde was niet nodig, maar wat hij daarna tegen mij zei toen ik geel kreeg was ook niet bepaald goed te noemen." Klopp rende bij de 4-3 van Diogo Jota in blessuretijd richting de vierde official John Brooks en stond opzichtig in diens gezicht te juichen. Bij die sprint raakte de coach geblesseerd aan zijn hamstring, waarna hij alleen nog kon strompelen.

De FA is van mening dat de uitspraken van Klopp 'partijdigheid impliceren, de integriteit van de scheidsrechter in twijfel trekken, persoonlijk en kwetsend zijn en het voetbal in diskrediet brengen'. De Engelse voetbalbond schaart de woorden van de Liverpool-manager onder de noemer 'ongewenst gedrag'. Klopp moet naast het uitzitten van de schorsing een boete van omgerekend 86.000 euro betalen. Hij mag op de laatste speeldag tegen het reeds gedegradeerde Southampton weer in de dug-out plaatsnemen.

Voor Klopp is de tweede wedstrijd schorsing voorwaardelijk, met een looptijd tot het einde van het seizoen 2023/24. Lijnders neemt net als eerder dit seizoen de taken tijdelijk over van de Duitser, die in november werd geschorst vanwege beledigingen richting de assistent-scheidsrechter in de topper tegen Manchester City (1-0 nederlaag). Liverpool is door een zeer sterke reeks nog in de race om de vierde plaats en Champions League-voetbal. De achterstand op Manchester United bedraagt slechts een punt, al hebben the Red Devils een duel minder gespeeld in de Premier League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou hem eerder vanwege zijn gedrag dan vanwege zijn woorden schorsen, dat was echt stuitend, die woorden vielen nog wel mee.

18 mei 2023 om 18:56

Ik vind Klopp maar een eng mannetje die iets te veel in zichzelf is gaan geloven. Vind de schorsing en de boete nog wel mee vallen.

18 mei 2023 om 19:30

Die blik soms van hem als ie tekeer gaat, echt hondsdolheid in z’n ogen te zien

18 mei 2023 om 21:49

Dat noemen ze passie, teveel tere zieltjes tegenwoordig. Het blijft een mannensport, niet zo zeiken.

18 mei 2023 om 22:16

Steekje los vooral, passie tot daar aan toe, maar zodra het fout gaat zie je pas echt de ware aard

Je zou toch haast zeggen dat AZ speelt vanavond! Veel artikelen!

18 mei 2023 om 19:23

Helaas Prem, wel een artikel over supporters rellen. Interviews met spelers, vooruit blikken met oud spelers zij blijkbaar minder belangrijk op deze “voetbal” site. Schijnt iets te zijn met voorkeuren van de redacteuren en het aantal clicks waarom het hier draait. Misschien moet je solliciteren ze zoeken nog medewerkers.

18 mei 2023 om 19:26

Heb al aangegeven dat ik er wel zou willen werken. Geen reactie

18 mei 2023 om 19:28

En natuurlijk de classic, een provocerende titel boven een topic zetten en zodra het los gaat in de reacties het snel veranderen. Persoonlijk vind ik dat bezoekers voor de gek houden. Hopelijk heb ik mijn mening zo goed onderbouwd want anders pakken ze een punt van me af.

Dus op meer dan 300 wedstrijden gokken is 'maar' 55.000 pond boete (maar wel 8 maanden geschorst). En wat dingetjes over een scheids zeggen is direct 86.000 pond boete (en maar 2 weken geschorst).

18 mei 2023 om 20:42

.....en als grensrechter een elleboog uitdelen aan een speler is vrijspraak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren