Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Josip Sutalo spreekt met VI opnieuw over heimwee-geruchten: ‘Ik moet...’

Laatste update:

Josip Sutalo heeft opnieuw gereageerd op de bewering van Andy van der Meijde dat hij zou kampen met heimwee. De 23-jarige verdediger van Ajax ontkent het verhaal dat hij zich niet thuis voelt in Amsterdam nogmaals en stelt zelfs dat hij er ‘niet aan moet denken’ om terug te keren naar zijn thuisland Kroatië. Sutalo benadrukt daarbij dat hij een goede relatie onderhoudt met zijn teamgenoten.

Eerder ontkende Sutalo het heimwee-gerucht al in de Kroatische media, maar ook tegenover journalist Lentin Goodijk van Voetbal International wil de mandekker een punt maken. “Dat heb ik trouwens ook gelezen, dat ik last zou hebben van heimwee. Daar is echt geen sprake van.”

Sutalo gaat uitgebreid in op de kwestie. “Ik heb mijn hele leven in het teken gesteld van voetbal. Ik train hard en ik doe elke dag mijn best om te slagen. Dan verdien je na al die jaren een toptransfer naar het buitenland, en dan zou ik zomaar opeens weer teruggaan? Ik moet er niet aan denken.”

De verdediger denkt te weten waar de bewering vandaan komt. “Kijk, de resultaten waren er nog niet, dus ik snap waarom dit soort dingen in de media verschijnen, maar het klopt gewoon niet”, aldus Sutalo, die in Amsterdam tot medio 2028 vastligt. Afgelopen zomer kwam hij voor ruim 20 miljoen euro over van Dinamo Zagreb.

Ook het verhaal dat Sutalo niet zou praten met teamgenoten is niet waar, zo zegt de Kroatisch international zelf. “Ik ben hier gewend en we leren elkaar als groep steeds beter kennen. Natuurlijk heeft het tijd nodig om een nog betere band te krijgen, maar we hebben allemaal een goede relatie, dus dat is super.”

Van der Meijde
Het interview van Sutalo plaatst de woorden van Van der Meijde opnieuw in een ongeloofwaardige context. De analist bracht zijn verhaal begin oktober nog zeer stellig. “Die wil eigenlijk gewoon terug. Hij praat met niemand, ook niet met zijn ploeggenoten. Hij wil niets ondernemen, ook niet met zijn Kroatische ploeggenoten Borna Sosa en Jakov Medic. Zelfs niet koffiedrinken. Hij wil helemaal niks. Hij heeft gewoon heimwee en dat is moeilijk voor zo'n jongen.”

Sutalo ontkende de uitspraken van Van der Meijde eerder al tijdens een interlandperiode van Kroatië, maar komt er nu voor het eerst in de Nederlandse media op terug. Van der Meijde heeft het na zijn bewering in Veronica Offside nooit meer gehad over de heimwee waar Sutalo mee zou kampen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan ben ik wel benieuwd van welke bron vd Meijde dit verhaal heeft, misschien ligt het verhaal wel een beetje in het midden, wie zal het zeggen? Heb ook ergens gelezen dat Satulo geen Engels spreekt, dus dan wordt het wel lastig om direct een klik te krijgen met je teamgenoten.

8 november 2023 om 09:38

Ik vind het überhaupt heel bijzonder dat je als voetballer geen Engels praat. Vaak heb je buitenlandse teamgenoten en als je de potentie hebt die Sutalo heeft (ondanks dat het er nog niet echt uit komt), weet je toch dat je Engels nodig gaat hebben.

8 november 2023 om 09:47

Hij zegt in het interview dat hij Engels spreekt, maar grammaticaal houdt het niet over. De voertaal op de club is Engels, en hij volgt lessen, dus hij wil het snel verbeteren. Maar hij voelt zich nog niet comfortabel genoeg om interviews in het Engels te geven.

8 november 2023 om 09:47

Feliix ik zal dat echt nooit begrijpen. Hij zegt in dit artikel zelfs nog dat hij zijn hele leven in het teken gesteld heeft van voetbal, met het doel een transfer naar het buitenland te verdienen.

8 november 2023 om 10:10

Bij Dinamo zat er niemand die van zichzelf Engels sprak volgens mij en is 80% gewoon Kroaat. Hoop voetballers kennen het voetbal engels wel, maar niet voldoende Engels om een normaal gesprek te voeren. Daarnaast, ga je naar spanje, dan is Engels ook niet voertaal. Idem in Duitsland en Italie. Het engels dat ze daar spreken is vaak ook enkel het voetbal gedeelte.

8 november 2023 om 11:10

zonde elk buitenland avontuur dat je aangaat gaat heel veel makkelijker zijn met kennis van de engelse taal. Zelfs in frankrijk of japan kun je een stuk beter uit de voeten met engels dan met kroatisch. 2 jaartjes uurtje per week les en je hebt redelijke basiskennis. Ik vind het echt heel onlogisch.

8 november 2023 om 10:12

Ik vind het eigenlijk wel bijzonder, als iemand zegt dat jij je klote voelt en ik vraag aan jouw of dat klopt. Ligt de waarheid dan in het midden, of zou ik jouw moeten geloven, aangezien het over jouw gaat. Als die man zegt dat die geen heimwee heeft en niet terug wil.. hij wint daar toch niets mee door daarover te liegen..

8 november 2023 om 11:13

Sowieso niet meer relevant, dat gedoe over waarheid in het midden. Als je ziet hoe veel onzin er tegenwoordig klakkeloos overgenomen wordt. Als Driessen zegt dat Kudus eigenlijk vijf jaar ouder is, en z’n zaakwaarnemer zegt van niet, is Kudus dan 2,5 jaar ouder?

Of als ik zeg dat iemand graag kinderen slaat, en diegene zegt van niet, ligt de waarheid dan in het midden? Of waar rook is, is vuur?

Vervelend hoor, die halve....

Hij zal zich er doorheen moeten bijten wil hij de top bereiken. Hij kan echt wel ballen, maar externe factoren zoals deze kunnen de doorslag geven.

Clickbait titels naar nieuwe hoogte getild.

Het begint er mijns inziens vooral op te lijken dat Sutalo gewoon overrated is. Kroatië is gewoon een heel hecht landenteam met enkele absolute wereldsterren. Men spreekt van 'verbetering' van Sutalo tegen Volendam en Heerenveen maar ik zie hem nog steeds continue schutteren en zo onzeker zijn in z'n tackles en positie kiezen. En dat tegen twee van de zwakste broeders van de Eredivisie thuis, he. Voor zijn leeftijd, prijskaartje en reputatie had ie eigenlijk vanaf dag 1 de show moeten runnen.

Het is dus niet gek dat van der Meijde zoiets als dit de wereld in slingert, want dat past bij twee veronderstellingen: 1. Van der Meijde is een onverantwoordelijke en egocentrische man die nooit echt de consequenties heeft moeten aanvaarden van zijn gedrag en uitspraken, en 2. Sutalo is zo goed gewoon niet. Dat is tragisch ook, want met Medic, Avila of Rensch centraal gaat het ook niet lukken.

8 november 2023 om 09:38

Je kunt Sutalo overrated vinden, maar ik snap niet waarom het niet gek is dat Van der Meijde dit de wereld in slingert omdat een aankoop niet presteert. Om dan maar gewoon eens even op het idee te komen dat hij heimwee heeft. Past inderdaad gewoon meer bij het idee dat hij onverantwoordelijk, egocentrisch, en te dom om te poepen is.

Verder heb ik zat vertrouwen in Sutalo. Laat hem maar meegroeien met het team en je zal zien dat hij zekerder en zekerder wordt. Tegen Heerenveen was het gewoon hartstikke overtuigend en legde hij een goede pot op de mat. Sutalo is misschien niet de leider vanaf dag 1, kan ook door zijn communicatie komen. Maar ook dat coachen doet hij meer en meer, dat wil Schip ook van hem zien. Ik denk dat Van 't Schip de juiste man is om de aankopen thuis te laten voelen en goed te laten presteren.

8 november 2023 om 10:35

Je raakt allebei de dingen die ik noem, natuurlijk. Het is niet gek dat van der Meijde dit roept omdat we inmiddels weten hoe hij is. Ik snap niet waarom men hem nou maar altijd zo'n jolige vent vindt. Dit verzint ie ook waar ie bijstaat. Daar zijn we het dus eens.

Vervolgens maak je wel de fout die anderen ook maken. Sutalo is bijna elke wedstrijd de slechtste man op het veld geweest. Dat is knap op zichzelf. Tegen Volendam viel hij meermaals door de mand en tegen Heerenveen was het echt niet zo overtuigend als jij nu zegt. Je spreekt ook al vol vertrouwen uit in van 't Schip na 2 wedstrijden tegen laagvliegers waar ontzettend veel fout ging. Voorlopig is Sutalo gewoon keihard geflopt, een paar goede slidings tegen Heerenveen maken nog geen zomer.

8 november 2023 om 10:53

Ik wil het geen fout noemen, ik spreek gewoon hoop en vertrouwen uit. Hij heeft bij Kroatië laten zien dat hij veel meer in huis heeft dan hij tot nu toe bij Ajax heeft laten zien, maar de situatie waarin hij terecht kwam was ook zo’n beetje het slechtst denkbare voor nieuwkomers.

Moet je hem op basis daarvan dan al afschrijven, of kijken of er meer in het vat zit als het team een stijgende lijn te pakken heeft?

En ja, ik spreek vertrouwen uit in Schip op basis van wat ik tot nu heb gezien, want dat wekt bij mij optimisme. Spelers lopen nu al met hem weg, ze lachen weer en in het spel zit meer lijn dan ik in maanden van Steijn heb kunnen ontdekken. Of dat doorzet moeten we nu gaan ontdekken.

8 november 2023 om 10:56

Tis niks en het wordt niks. Gewoon om je gelijk te halen. Beetje zoals Derksen doet. In het begin keihard iets doms roepen en daar aan vast houden. Zoals bijv bij Martinez. We zullen zien met Sutalo. Denk dat jij ook een beetje het “wens is de vader vd gedachte “ , laat Sutalo falen , uitspreekt

8 november 2023 om 12:13

Bongiorno; je concludeert te snel. Zoals je waarschijnlijk ook Martinez en Alvarez zal hebben afgeschreven na hun eerste maanden. Geef hem nog even, hij zal je positief gaan verassen verwacht ik. En als het over 4 maanden nog steeds niet overtuigend is, kun je spreken over een flop.

8 november 2023 om 13:45

Ik schreef Martinez en Alvarez helemaal niet af na een paar maanden. Ik schrijf Sutalo ook helemaal niet definitief af. Het is gewoon een feit dat hij eigenlijk niet slechter had kunnen spelen in zijn eerste maanden. Martinez en Alvarez kostte samen ook nauwelijks wat Sutalo nu heeft gekost zonder bonussen he, en die kwamen ook wel zonder zijn status binnen.

Voorlopig kan je gewoon zeggen: die is geflopt. Want dat is ie (voorlopig) ook.

8 november 2023 om 14:25

Prijs heeft er niks mee te maken. Sutalo zal je nog verbazen. Als je dat dan kunt toegeven. Ik vond hem tegen Hveen 1 van de beste spelers op het veld.

8 november 2023 om 19:18

Ik wil dolgraag dat ie slaagt, maar waarom ben ik dan zogenaamd cynisch als zo'n jongen als absolute toptransfer binnenkomt, zelfs de aanvoerdersband een paar keer draagt- en geen enkele wedstrijd ook maar een beetje thuisgeeft tot een thuiswedstrijd tegen een dolend Heerenveen. Ik slik m'n woorden 100 procent in als ie slaagt, ik wil dat ook graag, maar ik vond hem nog niet de beste op het veld die wedstrijd zelfs en hij zal tenminste een tijdje consistent moeten presteren om het label 'flop' te doen nuanceren

Nou ik kies ervoor om Šutalo te geloven hij komt er wel, Meijde, Sneijder en consorten zijn even af. Die kunnen lekker koffie drinken met Steijn, hun geloofwaardigheid is weg.

8 november 2023 om 11:13

Haha Sulejmanii, mooier had ik het niet kunnen zeggen 😆 Ongelofelijk hoe zo'n figuur als vd Meijde nog kan slapen 's nachts. Zijn hele carrière verpest met zuipen, drugs, gokken en vrouwen. En nu lekker dom lullen op tv. Wat een figuur zeg. Zijn "bij Andy in de auto" rubriek op youtube was ook van een zielig laag niveau.

8 november 2023 om 11:48

Grovertje hehe, ben nog steeds pissig op die twee. Ik heb Steijn lang verdedigd, maar op gegeven moment lukte dat ook niet meer natuurlijk. Niemand staat boven de club, en ieder ander was allang weggestuurd. Dus je hebt echt boter op je hoofd, net als onder andere Meijde en Sneijder. Haha ja dat ook nog, die gasten hebben een modderfiguur geslagen.

8 november 2023 om 12:30

Vd Meijde, Sneijder en Vd Vaart hebben veel voetbalintelligentie, maar weinig andere intelligentie. Als het niet direct met voetbal te maken heeft, zou ik ze sowieso niet teveel aannemen van ze.

8 november 2023 om 18:50

Ze hebben ook niet veel voetbal intelligentie. Ze kunnen gewoon goed voetballen. Dat is niet hetzelfde.

Ik begrijp niet dat deze discussie al enkele weken voort suddert en nog niemand aan Andy van der Meyde heeft gevraagd waar hij zijn wijsheid vandaan heeft gehaald. Heeft hij iemand binnen Ajax horen praten over die heimwee of heeft hij dat zelf geconstateerd dan wel verzonnen ? Het kan allemaal, maar waarom is het nog niet expliciet aan van der Meyde gevraagd ?

8 november 2023 om 09:50

Dan zegt Van der Meyde gewoon dat hij het gehoord heeft van iemand binnen de club, maar dat hij zijn bronnen natuurlijk niet gaat prijsgeven.

8 november 2023 om 10:03

Ene M. Steijn, die er toen nog zat wellicht?

8 november 2023 om 10:37

Tsja, logische verklaring natuurlijk. Maar goed, Andy zal dat nooit zeggen en hij zit ook in een programma waar geen kritische noot wordt gekraakt over de vaste gasten. Die kunnen gewoon lekker doorgaan met het spuien van onzin en het verder ongeloofwaardig maken van zichzelf. Niemand die het wat boeit als het ten koste gaat van andermans reputatie.

8 november 2023 om 11:50

Dat is VI voor je. Het was jaren terug al zo, dat bijv. Gijp de vierde man belachelijk maakte. Dat ie naar een seksclub gaat en dan zegt "ik ben de vierde man" en ze lachen hem uit. Niet wetende dat de vierde man ook gewoon andere wedstrijden fluit als scheidsrechter. Ze zijn vaak erg ongeïnformeerd.

Ik kon er eerst nog wel om lachen, zoals die grap over Sneijder in de auto, maar nu gaat het vaak om het afkraken om het afkraken. Ze komen te vaak op tv en hebben te weinig om over te praten.

Verder heb je gelijk, Andy zal zijn bronnen nooit prijsgeven. Grote kans dat het via Steijn kwam, maar bewijzen zal lastig worden.

Van der Meyde, Sneijder, Verweij en Driessen moeten wij gewoon niet serieus nemen.
Ik geloof er ook gewoon niets van over dat heimwee, tuurlijk zal hij zich aan moeten passen in Nederland en dat hij het er moeilijk mee heeft oke.
Komt goed voetballend met hem want tegen Heereveen vond ik hem degelijk spelen en maakte geen fouten.

Ik snap sowieso niet waarom bijna iedereen hier van der Meijde zo blindelings geloofde? Volgens mij staat die gozer gewoon bekend als een blaaskaak die van alles en nog wat roept voor sensatie. Had ook veel verhalen groter gemaakt dan ze daadwerkelijk waren van de tijd dat hij zelf nog voetballer was.

Zelfs in het artikel waar Sutalo de woorden van v/d Meijde ontkrachtte had je hier nog mensen die steevast stelden dat Sutalo(!) degene was die loog hahahaha

8 november 2023 om 22:14

Melo dat klopt, de waarheid komt altijd naar buiten.

Ik denk dat Andy heimwee heeft naar meer aandacht.....

Andy van der Meyde komt regelmatig op T.V. Het kan toch niet heel moeilijk zijn voor een presentator om hem op de man af te vragen hoe hij aan die "heimwee" informatie is gekomen ? Heeft iemand van binnen Ajax hem dat ingefluisterd ? Was het iemand die op enge afstand van Sutalo staat of juist niet ? Heeft v.d. Meyde maar wat zitten te lullen uit zijn nekharen ? Ik wee het niet, mar die vraag vind ik ondertussen wel interessant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren