Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Joshua Zirkzee hakt knoop door en tekent huurcontract met optie tot koop

Laatste update:

Joshua Zirkzee maakt het seizoen af bij Parma, zo bevestigt de club uit de Serie A via de officiële kanalen. De spits van Bayern München wordt door Bayern de rest van het seizoen verhuurd aan de club uit de Serie A, die tevens een optie tot koop hebben bedongen bij de onderhandelingen. Over het bedrag dat Parma in dat geval zou betalen worden geen mededelingen gedaan, maar volgens Fabrizio Romano gaat het om vijftien miljoen euro. Bovendien ontvangt Bayern 7,5 procent van een eventuele toekomstige transfersom voor het talent.

Zirkzee werd de voorbije maanden met meerdere clubs in binnen- en buitenland in verband gebracht, nadat hij bij Bayern niet op veel speeltijd hoefde te rekenen sinds de komst van Eric Maxim Choupo-Moting. Parma en Everton waren de laatst overgebleven clubs, nadat ook Eintracht Frankfurt, 1. FC Köln en Heracles Almelo lieten weten interesse te hebben in de jeugdinternational van Oranje. Uiteindelijk bleek de belangstelling van Parma het meest concreet. Zirkzee moet met Parma degradatie naar de Serie B zien te voorkomen. De ploeg staat op dit moment voorlaatste in de Serie A, met een achterstand van één punt op de veilige plekken.

Bayern was bereid om Zirkzee te laten gaan, omdat de club niet tevreden is over zijn ontwikkeling. De jonge Nederlander had nog een contract tot de zomer van 2023 bij de recordkampioen van Duitsland, nadat hij in 2017 werd opgepikt uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Trainer Hans-Dieter Flick stoorde zich onder andere aan het Instagram-gedrag van zijn pupil, die afgelopen zomer veel foto's op Instagram plaatste van zijn luxueuze vakanties op de Griekse eilanden Mykonos en Santorini. Daarop werd Zirkzee al eerder bestraffend toegesproken door Flick, die zich zou storen aan de vermeende sterallures van Zirkzee.

Dit seizoen kwam Zirkzee tot drie optredens in de Bundesliga, waarvan twee keer als invaller. Scoren deed hij niet. Zijn laatste officiële optreden voor Bayern dateert van 1 december, toen hij vijf minuten voor tijd inviel in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid (1-1). De aanvaller behoorde op 13 januari voor het laatst tot de wedstrijdselectie van Bayern. Trainer Hansi Flick haalde Zirkzee bij de groep voor het duel met Holstein Kiel (2-2, verlies na strafschoppen), maar liet hem de volledige wedstrijd op de bank zitten.

Is Parma een logische vervolgstap voor Joshua Zirkzee?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het leek op een droom voor hem vorig seizoen en wat rendement was het ook best aardig, maar voetballend is het gewoon veel te mager. Op zich niet gek ook, want hij had nog geen wedstrijd op seniorniveau gespeeld toen hij ineens met Bayern mocht meedoen, op wedstrijden op het 3e niveau van Duitsland na, wat ook een niveau van niks is natuurlijk. Prima om nu hopelijk veel aan spelen toe te komen en zich te gaan ontwikkelen. Je kunt nog zo vaak met Lewandowski trainen, maar echt ontwikkelen doe je pas als je veel speelt, ook al is dat met spelers die nog niet de helft van de kwaliteit van Lewandowski hebben, bij wijze van spreken.

1 februari 2021 om 19:50

Ja logisch op die leeftijd dat hij nog tekort komt maar ditt is over 3 jaar zeker de eerste spits van oranje worden want voor een spits met zijn postuur kan hij voor zijn leeftijd ook prima voetballen. Snel sterk goede kopper echt een complete forward zoals we dat graag zien in Nederland.

1 februari 2021 om 20:03

Juist... spelen is echt essentieel tussen 19 en 22... veel voorbeelden van spelers die op het trainingsveld in Engeland en in oefenwedstrijden helaas niets bijleren... omgaan met druk en daarin presteren haalt het beste in je naar boven.

7,5 procent doorverkoop voor Parma? Dat moet voor Bayern zijn lijkt me toch? Anders is het wel een slechte deal; 15 mil transfersom en 92,5 procent afstaan aan eventuele verkoopbedrag

1 februari 2021 om 18:35

Nee hoor, vanaf een transfersom van 200 miljoen verdient Parma eraan. Heel interessant.

1 februari 2021 om 18:35

Ik zou denken dat het dan is als Parma de aankoopoptie niet licht. Dat ze dan wel 7,5% van toekomstige bedragen ontvangen.

1 februari 2021 om 19:04

Als hij zich bij Parma in een jaar mega ontwikkeld en een andere grote club gaat hem kopen van Bayern .... op zich logisch dat ze dan meedelen toch?

Duidelijk dat Zirkzee zijn minuten niet in het huidige Bayern kan maken en op zoek moet naar een andere club. Echter, de keuze voor Parma en daarmee de Italiaanse competitie snap ik niet. Het is zo ontzettend tactisch en vol met goede verdedigers daar in Italië, lijkt me niet gemakkelijk om er daar als jonge spits zomaar even 10 in te schieten. Ik was als Zirkzee misschien eerder naar een subtopper in Frankrijk of Duitsland gegaan, toch competities waar het me gemakkelijker lijkt om te aarden voor iemand als Zirkzee. Hij is namelijk een spits die ruimte nodig heeft, iets wat je over het algemeen in Italië juist niet hebt.

1 februari 2021 om 18:38

Een seizoen 2e Bundesliga was ook niet slecht geweest. Je kent het land en de speelstijl en als je het daar goed doet kun je het jaar erop in de Bundesliga zelf terecht.

1 februari 2021 om 19:36

Vreemd waar die 'hij is namelijk een spits die juist ruimte nodig heeft' vandaan komt, gezien hij in de kleine ruimte juist (ook) bijzonder sterk is. En anderzijds komen sterke, vrij complete spitsen toch ontzettend goed uit de verf in Italië en daar schaar ik deze Zirkzee ook absoluut onder. Los van het feit dat Serie A ofwel Italiaans voetbal tegenwoordig echt een doelpuntenfestijn is met veel aanvallende ploegen.

1 februari 2021 om 20:20

Ik heb een paar wedstrijden van Zirkzee live gezien inderdaad, daarin was hij behoorlijk beperkt in de kleine ruimte ja. En om Zirkzee een vrij complete spits te noemen gaat wel heel ver, al helemaal gezien hij tot nu toe alweer aan de kant is gezet door Flick. Hij moet het eerst allemaal nog maar gaan bewijzen. Daarnaast zijn de complete spitsen die jij opnoemt wereldtoppers waardoor de Serie A qua doelpuntenfestijn inderdaad iets weer is opgebloeid. Een speler als Zirkzee is totaal andere koek.

1 februari 2021 om 20:27

Compleet betekent ook niet direct kwalitatief goed genoeg voor Bayern, natuurlijk. Dat snap je hopelijk ook wel. Bij Bayern sprong hier en daar nog wel eens een bal van de voet af, maar ga er maar aan staan als broekie zonder wedstrijdritme op hoger niveau. Ik heb 'm juist vaak gezien waar hij technisch ongelooflijk sterk was.

1 februari 2021 om 20:50

Als Flick in die jongen genoeg potentie zou zien, dan had ie hem er echt wel bijgehouden hoor. Bayern wou Zirkzee namelijk kansen geven in hun roulatiesysteem, maar als hij zelfs bij Bayern ll niet zijn stempel kan drukken, wordt het natuurlijk een lastig verhaal. Kijk zijn statistieken de afgelopen seizoenen bij de beloften er maar op na.

hmm nee ik snap dit ook niet zo, maar laat me graag verassen!! Iig hadden we voorin toch wel wat nodig. En met Dennis Man en N'koulou erbij hebben ze zich in ieder geval wel versterkt. Maar belangrijkste transfer was toch wel de terugkeer van Roberto D'aversa als coach.

1 februari 2021 om 18:43

Is er al bekend hoe lang Inglese eruit ligt?

1 februari 2021 om 18:52

Geen idee. Kan op de website van Parma in ieder geval niks vinden.

1 februari 2021 om 19:12

Ik las ook een gerucht over Callejon . Gaat die transfer nog door? Hoop echt dat Parma de weg omhoog gaat vinden

1 februari 2021 om 20:27

Callejon weet ik niet. Schijnt wel dat Pelle komt. En die heeft wel meer sneue clubs uit de brand geholpen 😉

1 februari 2021 om 20:17

Is Dennis Man gekomen van Steaua Boekarest? Leuke aankoop! Is het al officieel? Ik hoop dat Parma beter gaat draaien. Die horen in de serie A te blijven

1 februari 2021 om 20:28

Ja das officieel! Ben daar inderdaad blij mee. Blijkt wel dat nieuwe eigenaren de noodzaak inzien. Helaas hadden ze zo'n visie niet toen ze liverani aanstelden

1 februari 2021 om 22:11

Ooh ik zie het nu net inderdaad, Voor 13 miljoen. Leuke aankoop! Speelt al lang in de basis bij Steaua Boekarest ondanks zijn jonge leeftijd.

Maar te hopen dat ie beetje redelijke indruk maakt want na Parma kom je in het gelukzoekerstraject terecht zoals Bouy. Er is altijd wel een club die de gok wil wagen maar ideale plaatje met trainer die je op juiste manier gebruikt is dan al snel toeval. Laat staan als je een langere blessure krijgt.
Enfin, Zirkzee heeft nog niks laten zien en is daarmee nog een stapje lager dan Kluivert, Groeneveld, Dilrosun, Redan, Chong en zeker Gakpo, Lang. Kan zo weer veranderen maar meesten houden bank warm. Doodzonde van al t talent maar volgende generatie komt er ook alweer aan.

1 februari 2021 om 22:21

Ik snap wat je bedoelt hoewel Juventus natuurlijk wel wat anders is dan Parma. Op zich geen verkeerde keuze, Wie weet verbaasd die

Laat mij raden. Is Raiola zijn zaakwaarnemer?

1 februari 2021 om 19:28

Op welke manier is dat relevant?

1 februari 2021 om 19:33

Verpest doorgaans jonge talenten door ze vroegtijdig naar het buitenland te werken met leuke praatjes.

1 februari 2021 om 19:36

Is dat dan gebeurd bij Zirkzee? Alsof een stap van Feyenoord naar Bayern zo slecht en onbegrijpelijk is.

1 februari 2021 om 20:25

Dumt de talenten die onder zijn beheer zijn altijd in Italië.

Overigens is ook al bijna 100 procent bekend met wie deze jongen bij Parma moet gaan concurreren: niemand minder dan Graziano Pelle wordt gerapporteerd door Football italia

1 februari 2021 om 19:52

En dan lopen inglese Gervinho en Cornelius daar ook nog .

Dan moet ie er wel heel veel inleggen komend half jaar wil Parma zoveel betalen voor een speler die nog zo weinig heeft laten zien

Die zien we dus nooit meer terug, over een paar jaar speelt hij waarschijnlijk bij Telstar. Wat een olie domme keuze. Had beter paar jaar ervaring kunnen opdoen in de eredivisie en vanuit daar naar de europese top. Weer een "wasted talent"

Wat een rare stap. Was er in de Bundesliga of in de Premier League niets interessanters dan Parma? En dan met het risico dat je straks jaren vastzit aan een Italiaanse club, terwijl je qua voetbal niet bij die competitie past.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren