Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jongkind: ‘We zijn bij Guardiola geweest, die praat alleen over Johan’

Laatste update:

De manier waarop Manchester City dit seizoen speelt, begint steeds meer te lijken op het spel dat Josep Guardiola Barcelona jaren geleden liet spelen, gebaseerd op de ‘Hollandse School’ en de filosofie van Johan Cruijff. Volgens Wim Jonk en Ruben Jongkind, die namens Cruyff Football de filosofie van Cruijff uitrollen, laat Guardiola bij the Citizens de doorontwikkelde vorm van de Hollandse School zien. Het tweetal gingen onlangs in gesprek met de bevlogen Spanjaard.

"We zijn bij Pep Guardiola geweest, die praat alleen over Johan", laat Jongkind weten tegenover de Volkskrant. "Toen we spraken over zijn aanpak en trainingsvormen zei hij: ‘Heb je een usb-stick, dan zet ik het er even op.’ Weet je hoeveel oefeningen dat waren? Zeven. Dat is de basis. Cruijff, plus gedachten van de moderne tijd. Als je die basisgedachte uitrolt en praktisch maakt voor trainingen, heb je de Hollandse school. In Nederland zijn we daarvan afgeweken. Cruijffiaans denken en de Hollandse school zijn twee verschillende dingen."

Het City van Guardiola imponeert dit seizoen in de Premier League. De ploeg uit Manchester gaat ongeslagen aan kop en was woensdagavond nog met 3-1 te sterk voor Watford. Jonk prijst het werk van Guardiola bij Manchester City. Hij beseft dat de club financieel daadkrachtig is en vrijwel iedere speler ter wereld kan kopen, maar altijd vasthoudt aan dezelfde filosofie. "Kijk naar verdediger Otamendi, die niet bekendstaat als de beste opbouwer. Die gaf onlangs tegen Tottenham drie passes tussendoor, dat wil je niet weten. Daar staan De Bruyne en Silva. Zij creëren ruimte en lopen vrij, tussen de linies. Ze zoeken dan meteen Jesus, Sterling of Sané. Boem, tussendoor, diepte voor breedte. Meteen één tegen één creëren."

Manchester City wordt dit seizoen ongeslagen kampioen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik moet zeggen dat Guardiola mijn Cruijff hart ook op hol laat slaan. Prachtig bewijs van een trainer die de filosofie in een modern jasje gestoken heeft. City is echt heerlijk om naar te kijken. Het bewegen zonder bal, vooruit willen voetballen, passen op goede snelheid, snel kunnen combineren (door het bewegen zonder bal). Het is gewoon werkelijk waar fenomenaal. Ik begin bijna te schuimbekken als ik dat voetbal zie.

Btw als ik de naam Jonk zie steekt mij dat elke keer weer. Zo zonde dat die man niet meer bij Ajax zit en de Cruijff visie verder implementeert.

3 januari 2018 om 09:14

Inderdaad dat voetbal is om te smullen. Ik hoop dat Jonk de Cruijff visie in Nederland implementeert hoe hij dat moet doen weet ik niet maar doe het......
Het zal het Nederlands voetbal weer omhoog helpen.

Het is ook de verdienste van Pep dat ze nu ongeslagen aan kop staan. Een ieder die vervolgens komt zeuren dat ze veel hebben uitgegeven en dat iedereen dit kan, heeft weinig verstand van voetbal. Ik heb nog nooit zoveel Engels voetbal gezien als dit seizoen, dat is puur omdat Pep met City ongekende dingen laat zien in deze tijd.
Hij en zijn City zijn pure reclame voor de Bpl.

Al lijken andere potjes vervolgens wel op een gemiddelde Eredivisie-duel als je eerst City hebt gekeken, maar ook Spurs en Liverpool spelen bij vlagen geweldig voetbal.

3 januari 2018 om 09:17

Het zijn dan ook die buitenlandse invloeden die de BPL maakt tot de mooiste competitie van de wereld, ze hebben nu ook kwaliteit bijgekregen. De ouderwetse Britse coaches zijn van het principe eerst organisatie en dan pas zoeken naar het doelpunt. Paar voorbeelden : Alan Pardew, Tony Pulis, Roy Hodgson, Sean Dyche, Harry Redknapp, Sam Allardyce.

En dan heb je de "nieuwe" Britse coaches, die door invloeden uit het buitenland (door samen te werken uit iemand van het buitenland of door stages af te werken etc.) : Brendan Rodgers(met Carlo Ancelotti gewerkt), Garry Monk(samen gewerkt met Roberto Martinez) , Mark Hughes (bij Barcelona gespeeld) die ook mooi voetbal trachten te spelen.

3 januari 2018 om 10:35

@janmessi

Heeft niks met de concurrentie te maken, je wint geen 18 van de 20 wedstrijden omdat de concurrentie slaapt.

Edit : Daarnaast is het een kwaliteit om bijna alle wedstrijden te winnen, en niet eens met geluk maar met totale dominantie. Dan heeft de concurrentie niets te zeggen.

Cruijff heeft vele gaven maar een daarvan is dat hij altijd foute vrienden om zich heen verzamelde en een daarvan tijdens de revolutie was Ruben Jongkind. Een sleutelfiguur, meer dan Jonk en Bergkamp. De uitvinder het van het 'plan Cruijff' en de bedenker van het Wiel. Karrevrachten bevriende performance coaches werden binnengereden en het is goed dat Bergkamp aan de bel getrokken heeft wat ook het vertrek van Jonk betekende. Kritiek was dat er mee gepeformancetrainingen gedaan werden dan voetbaltrainingen. Het blijft een voetbalclub.

Maar nu dus de sier maken met de naam Cruijff. Als het maar geld opbrengt.

Ik ga er ook niet snel van afwijken. Echt belachelijk dat mensen op bepaalde mensen altijd reageren wanneer iets niet goed gaat. Het Nederlands elftal presteert niet? Het ligt aan het fysiek en mentaal?! Hoe dan? Als we spelers zoals Wijnaldum (simpele renner), Strootman ( gewoon helemaal niks) en Klaassen opleiden dan ligt dat toch niet aan fysiek of mentaal. Dat ligt eraan dat we geen creatieve super spelers meer opleiden. We zitten hier te gillen om Ziyech. Juist in het creatieve aspect is waar wij Nederlanders goed in zijn. Cruijff, Bergkamp, van Basten, Rvp. Spelers met een creatieve geest, briljant bijna. Dat is juist wat we missen. De creatievelingen en die leid je op met de Cruijff filosofie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren