Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Oranje treft twee toplanden in groepsfase EK 2023

Laatste update:

Jong Oranje is in de groepsfase van het EK Onder-21 in 2023 gekoppeld aan Georgië, België en Portugal. Het team van bondscoach Erwin van de Looi kwalificeerde zich met 26 punten uit tien wedstrijden vrij eenvoudig voor het eindtoernooi, dat volgend jaar zomer wordt georganiseerd in Roemenië en Georgië.

Het EK wordt gespeeld tussen 21 juni en 8 juli, waar Oranje alle wedstrijden in de groepsfase zal afwerken in de Georgische hoofdstad Tbilisi. De Nederlandse beloften beginnen het toernooi tegen Jong België. Naast de eer en een titel staat er komende zomer nog meer op het spel. Mocht Oranje namelijk bij de beste drie landen eindigen, dan plaatst het zich ook voor de Olympische Spelen in Parijs van 2024.

Jong Oranje kwalificeerde zich voor het EK door tijdens de kwalificatiewedstrijden als koploper te eindigen in een poule met de beloften van Zwitserland, Moldavië, Wales, Bulgarije en Gibraltar. Het team van Van de Looi bestaat onder anderen uit Jeremie Frimpong, Mitchel Bakker, Lutsharel Geertruida, Quinten Timber, Brian Brobbey en Ryan Gravenberch. De twee laatstgenoemden mochten zich de afgelopen transferperiode na de gewonnen interland tegen Jong België (1-2) melden bij het grote Oranje. Het tweetal verving toen de geblesseerden Memphis Depay en Frenkie de Jong.

Vorig jaar zomer bereikte Jong Oranje de halve finale van het EK, maar zag het de uiteindelijke winnaar Jong Duitsland na een 1-2 nederlaag naar de finale gaan. Destijds waren spelers als Justin Kluivert, Noa Lang en Teun Koopmeiners nog onderdeel van het team van Van de Looi. Jong Oranje wist het EK in 2006 en 2007 te winnen. Dat was destijds onder leiding van Foppe de Haan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan best dat Kvaratskhelia meegaat met Georgie, aangezien ze geen andere eindronde hebben gehaald. Verder idd geen makkelijke poule

18 oktober 2022 om 21:00

Mamardashvili mag volgens mij ook nog meedoen. Die is dit jaar pas 22 geworden en heeft nog meegedaan met een oefeninterland met jong georgie. Dan ziet het Jong Georgie ook wel anders uit. Maar moet wel zeggen dat Jong Portugal er dit jaar minder eng uitziet dan de lichting die de jeugd ek finale had verloren van Duitsland. Toen speelden ze nog met Leao (milan), Vitinha (psg, toen Porto), Vieira (arsenal, toen Porto), Leite (union Berlin, toen Porto), Costa (porto), Djalo (lille), Dalot (united), etc. En bij Jong Belgie zitten veel jongens op de bank. Al kan het over een jaar er ook weer anders uitzien.

Een toernooi in Roemenië en Georgië? Waarom zou je dat doen, die landen liggen niet eens naast elkaar.

18 oktober 2022 om 20:52

De bids deze dagen worden steeds raarder. Saoedi Arabië, Egypte en Griekenland voor het WK 2030 ook al

18 oktober 2022 om 22:00

Ze liggen wel naast elkaar, alleen een zwarte zee ertussen

18 oktober 2022 om 22:08

Dus niet naast elkaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren