Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen ziet overgewicht bij Oranje: 'Geen gezicht, zo'n pens'

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman moet nodig op dieet, zo stelt Johan Derksen vrijdagavond bij Vandaag Inside. De bondscoach van het Nederlands elftal zei het eerder deze week vaak eens te zijn met de Snor, maar kwam daar vrijdag deels op terug. Noa Vahle weet wel waar de bondscoach op doelt.

"Ja, soms heeft hij ook ongelijk. Als hij het over mij heeft", kwam Koeman vrijdag terug op zijn uitspraak dat hij het vaak met Derksen een is. "Wat dat is? Laten we dat maar niet herhalen. Maar ik ben het niet altijd met hem eens."

Bekijk het fragment hieronder:

Vahle, die namens SBS altijd aanwezig is bij de persconferenties van Oranje, ging op onderzoek uit. "Jij hebt een maand geleden gezegd dat een dikke trainer geen gezicht is", legt de verslaggeefster Derksen voor de voeten in de uitzending.

"In zo'n strak trainingspak is een pens geen gezicht", herhaalt Derksen zijn woorden nogmaals. "Daar zou ik als trainer iets aan doen. Ronald heeft de aanleg om snel dik te worden, dat heeft Erwin (de broer van Koeman, red.) niet. Maar het is geen gezicht."

Ook René van der Gijp heeft het eens aan de stok gekregen met Koeman over zijn gewicht. In 2009 zei Gijp tijdens een uitzending van VI dat Koeman, net aangesteld als trainer van AZ, 'eruitzag alsof hij veertien centimeter ontsluiting had'. "Toen heeft hij mij drie jaar niet aangekeken."

Volgens Derksen is het geen kunst om af te vallen. "Dat is even doorzetten. Als je niet eet en niet drinkt val je af. Maar Koeman heeft er een hekel aan als je grappen maakt over zijn corpulentie. Dat kun je voor zijn, hè."

Ook vond Derksen Koeman 'schandalig en onbetrouwbaar', daar hij twee jaar geleden niet had verteld over de clausule die hij in zijn contract had bij de KNVB waardoor hij tussentijds de overstap kon maken naar FC Barcelona. "Dat vind ik onbetrouwbaar ja", herhaalt Derksen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het tekent het niveau van het de heren om het over iemand zijn uiterlijkheden te hebben, voor gek te zetten, uit te lachen. En dan zelf de grootste mond over hoe onfatsoenlijk (de) Nederland(se politiek) geworden is.

18 november 2023 om 09:27

Het is nog wel een verschilletje of je het in een entertainment programma zegt of dat je het zegt als vertegenwoordiger van heel het volk.

18 november 2023 om 11:11

Grappig dat je dat zegt redisthecolour. Laatst toen het over zwarte piet ging in een aflevering, noemde Derksen zichzelf iets in de trend van de stem van het hele Nederlandse volk.

Ze vinden zichzelf een entertainment programma als het ze uitkomt, een satirisch programma als ze iemand aan het beledigen zijn, maar willen tegelijkertijd heel serieus worden genomen als het over serieuze dingen gaat. Ze zullen alle kanten uitschieten, zolang het ze maar uitkomt.

18 november 2023 om 14:16

@redisthecolor

Moraal is moraal. Het maakt werkelijk geen moer uit of jij of ik het zegt, iemand van een entertainment programma of een volksvertegenwoordiger.

De teloorgang van respect komt door allen die hieraan bijdragen en zij zijn een van de grote voorbeelden van.

18 november 2023 om 15:08

Hahaha hoe ironisch. De teloorgang van respect komt vooral door moraal ridders zoals jij Heroseninn44. Probeer je eens tolerant op te stellen en te lachen om dingen die je leuk vind en de rest met respect te laten voor wat het is. Ik betwijfel of Koeman deze opmerking vervelend vindt, maar desalniettemin zijn er genoeg mensen die hier een mening over hebben. Zo jammer dit, laten we gewoon met zijn allen wat toleranter worden.

18 november 2023 om 10:20

Maar Johan zei ook dat Koeman geschikt is voor de functie bondscoach, maar hij heeft toch ook wel een punt dat zo'n strak pakje niet past bij zijn postuur

Dit is precies de reden waarom ik niet meer kijk. Mensen afbranden om hun uiterlijk vind ik echt vreselijk. En dan ook zeggen: afvallen is een kwestie van niet meer eten en niet meer drinken. Zo makkelijk dit.

18 november 2023 om 08:53

Niet meer eten en meer bewegen zeiden ze en daar hebben ze helemaal gelijk in.

18 november 2023 om 11:57

@s.snape ik zeg ook niet dat dat niet klopt maar het begint alleen bij de mindset. Dat is het meest moeilijke. Ff stoppen met eten en drinken en daardoor afvallen is niet zo makkelijk als Johan het wilt laten kijken.

18 november 2023 om 09:35

Dan kan je geen tv meer kijken. Geniepigheden gebeuren in elk programma, alleen in een iets andere vorm. Bij khalid & Sophie bijv, zullen ze hier normaal tegen ageren, tenzij iemand uit Budel een mening heeft die niet in hun straatje past. Dan rollen ze over de grond van het lachen.

18 november 2023 om 10:39

Niet meer kijken maar wel reageren op ‘nieuwsartikelen’ waarbij uitspraken vaker uit hun context worden getrokken dan andersom. Als u niet kijkt moet u ook niet reageren. Derksen heeft dit namelijk vaker besproken en het gaat er met name om dat je met overgewicht niet serieus genomen kunt worden door een groep internationals. Dat is niet mijn mening, maar die van Derksen. En ja dat wordt dan ietsjes overdreven met een grapje, erg he.

18 november 2023 om 14:12

@mijn optiek

Welke spelers hebben tegen hem gezegd dat een speler als Koeman die alles gewonnen heeft in zijn carrière als een van de beste verdedigers aller tijden niet serieus wordt genomen omdat hij een buik heeft?

Niemand dus. Iemand die niks voor voetbal betekent heeft als hij zou wat beter op zijn tellen moeten passen, want volgens mij projecteer hij het feit dat de spelers hem zo niet serieus nemen dat niemand meer bij VI op bezoek komt met Koeman.

20 november 2023 om 13:41

Derksen is jarenlang hoofdredacteur geweest bij een in die tijd heel goed lopend Voetbal International. In die tijd de belangrijkste nieuwsbron voor velen, nieuws consumptie via internet en social media bestond toen nog niet. Dat is natuurlijk al jaren geleden dus inderdaad met de huidige spelersgroep heeft hij geen directe lijntjes. Maar de man heeft echt wel een groot netwerk. Zoals ik al zei hij overdrijft het, maar er zit echt wel een kern van waarheid in.

Overigens; bij welke (voetbal) talkshow komen wel spelers op bezoek dan?

Vroeger was het soms wel leuk en wat meer inhoud over voetbal, bij deze mensen aan tafel, tegenwoordig is het alleen maar deuren trappen. Populistische geklets. Continue maar men “beoordelen” op hun uiterlijk ipv op hun kunnen.
Simpele zielen met simpele gedachtes.

Als iemand het mag zeggen en kennis van zaken heeft, dan is het in deze casus Derksen wel degelijk. Hoeveel is hij afgevallen? Gezien de foto's voor en na een kilootje of 30 a 40? Ik vind het bij Koeman er ook niet uitzien, hij ziet er uit als een pensionado op de golfbaan. Zelf ben ik de afgelopen maanden 19 kilo afgevallen, minder eten, minder snoepen en meer bewegen. Ik ben 0x naar de sportschool geweest, het begin met een keuze en discipline zoals de Snor ook zegt. Als voetballers een voorbeeldfunctie hebben, dan mag de bondscoach ook een gezonde lifestyle voorleven.

18 november 2023 om 09:08

Toch mooi dat wanneer voorheen dikke mensen voor zichzelf iets hebben gevonden dat werkt ze ineens de behoefte voelen om iedereen met overgewicht te veroordelen en gaan lopen preachen dat ‘het allemaal niet zo moeilijk is’.

Alsnog gefeliciteerd met je 19 kilo eraf, prestatie wel.

18 november 2023 om 09:17

Haha zelf eerst niet de discipline hebben om niet dik te worden en nu andere mensen veroordelen en zelfs fatshamen. Bijzonder

18 november 2023 om 10:11

En wie zegt jou (of Derksen) dat het niet door een lichamelijk probleem komt? Er zijn een hoop ziektes die je metabolisme en/of hormonen ernstig kunnen verstoren waardoor je bijzonder corpulent kan worden. Ik heb er daar zelf helaas 2 van. Gewoon minder eten zal helpen? Ik kan je vertellen dat het daardoor alleen maar erger word (in mijn geval)

18 november 2023 om 11:11

Ook gewoon een slechte smoes van mensen met overgewicht. Blabla ik kan er niks aan doen. Ja joh tuurlijk! Vervelend als het echt zo is maar de meeste mensen stoppen gewoon te veel eten in hun mond en bewegen te weinig

18 november 2023 om 12:00

999 van de 1000 Keer kunnen ze er wel wat aan doen

18 november 2023 om 14:00

@dramatisch

Klopt maar weten wij aan de hand van de buik waarnaar we kijken wie een goed excuus heeft of niet? Nee en daarom moet je wel een klootzak zijn om het maar aan te nemen.

Zelfde als Ronaldo waar jarenlang opmerkingen over gemaakt werd, hij 'El Gordo' de dikke werd genoemd en aan het einde van zijn carriére hij aangaf al die tijd een metabolische ziekte te hebben.

Ook al is iemand te dik, het is naar mijn idee eng gedrag dat mensen denken dat ze de vrijbrief hebben om met iedereen te bemoeien.

Ik heb liever iemand die dik is en tenminste en anderen respecteert dan iemand die niet dik is, maar dergelijk gedrag vertoont.

Ik bedoel ik dacht dat roddelen voor vrouwen was maar wat vinden veel mannen het toch leuk. Zal 2023 wel zijn.

18 november 2023 om 14:15

De verhalen over Ronaldo waren dan ook dat het een trainingsbeest was, die veel meer deed dan zijn ploeggenoten. Dat moet ook wel, door zijn trage schildklier. Die extra training was nodig om niet extra aan te komen.

En dat zegt de grootste onbenul die er op de buis komt en over alles en iedereen een mening heeft die maar voorbij komt , mensen schofferen en beledigen is de standaard bij die man ik snap niet dat mensen nog naar dat programma kijken .

Ik heb ook zoiets met vi. Die Derksen is zo oud en lelijk, kan die daar niet iets aan doen. Ik snap dat ie aanleg heeft om lelijk te zijn, maar iets van een facelift of botox? Keertje naar de kapper. Geen porum aan die tafel zo. Gijp misschien een pruik nemen en lenzen of gewoon een haartransplantatie ofzo.

18 november 2023 om 14:08

@migi

Hahahaha. Lekker dit. Die jankballen als er maar de minst geringste kritiek op hen wordt geleverd is er een 'cancelculture' maar zelf kunnen ze gewoon geen stop zetten op hun geroddel.

Oprecht net wijven, want ik dacht dat mannen dit gedrag niet vertonen. Nee dat lieg ik, ze hebben niet voor niets zoveel kijkers.

Het is nu weer de tijd dat men over Fatshaming gaat praten. Misschien moeten ze meer aandacht geven aan een gezondelevensstijl en dat meer promoten en motiveren ipv met het vingertje te wijzen en mensen monddood proberen te maken.
Het blijft een feit dat overgewicht niet gezond is, dus zou je meer naar de oorzaken moeten kijken en kijken of je daar wat aan kan doen .

18 november 2023 om 13:34

Wie zijn "ze" in dit geval dan? En vind je dat er door "hen" (wij "ze" ook mogen zijn) te weinig een gezonde leefstijl wordt gepromoot? Dat wordt juist heel veel, kijk bijvoorbeeld naar roken of de eindeloze campagnes over groente en fruit, maar dan janken "ze" weer over betutteling en dat "ze" toch echt wel zelf mogen weten of ze 17 kilo biefstuk per week eten of niet. Dat Koeman dik is, is voor z'n werk vrij irrelevant. Ik denk dat ie in z'n leven heeft aangetoont meer dan in staat geweest te zijn om te leven voor z'n sport. Itt die giegelende flapdrol bij Johan aan tafel.

En wie wordt er nou weer monddood gemaakt, Johan Derksen is 800 keer per week op tv.

18 november 2023 om 14:27

Dat Derksen een flapdrol is dat zal ik niet ontkennen , ik kijk deze show al jaren niet meer. Van de week maakte Wilders een opmerking over het gewicht van Timmermans en nu deze oude opmerking die weer naar voren wordt gehaald. Natuurlijk mag Derksen zeggen dat hij het geen gezicht vind. Alleen zijn oplossing is natuurlijk kort door de bocht.
Nu zal dit denk ik de komende tijd een hot issue worden fat shaming waardoor er dus meer naar het gevolg wordt gekeken en niet zo zeer naar de oorzaak. Het is ook een feit dat het gemiddeld gewicht van de bevolking is toegenomen, daar zo men eens moeten kijken hoe dat komt en wat daar aan te doen. Maar ja zo lang het sexier is om te eten bij die fastfood keten dan ergens anders, zal dit ook wel blijven door gaan.

18 november 2023 om 14:32

Ja daar heb je gelijk in. Ongezond eten is te goedkoop en vooral bij lageropgeleiden is obesitas best een groot probleem. Kwestie van voorlichting een de prijzen aanpassen. Maar op tv iemand uitlachen omdat ie dik js, helpt niemand. Niet dat ik het wil verbieden hoor, geintje moet kunnen over vrijwel alles, maar ik vind Derksen wel een loser dat ie het doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren