Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Jezus, ik werd helemaal gek van Van Gaal! Nog voor het WK ging ik naar huis’

Laatste update:

Theo Janssen heeft in het verleden moeite gehad met de persoonlijkheid van Louis van Gaal, zo laat hij maandagavond weten tijdens het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport. Van Gaal selecteerde Janssen in 2001 voor een jeugd-WK in Argentinië, maar de linkspoot kreeg tijdens de voorbereiding de kriebels van de momenteel 72-jarige oefenmeester.

Rafael van der Vaart, die eveneens aanwezig is in de uitzending van Rondo, werd destijds ook geselecteerd door Van Gaal en kan zich de voorbereiding op het WK Onder 20 nog goed herinneren.

“Van Gaal zei tegen Theo Janssen: ‘Het lijkt wel of je liever op het strand ligt met je vrienden.’ Theo reageerde vervolgens: ‘Ja, inderdaad.’ En is vervolgens gewoon weggegaan.”

“Dat kwam meer door Van Gaal dan dat ik het WK Onder 20 niet leuk vond”, legt Janssen uit. “Van Gaal deed eerst het grote Oranje en toen hij zich niet plaatste voor het WK 2002 vond hij het leuk om bondscoach van Nederland Onder 20 te worden. Nou, daar zat ik niet op te wachten, moet ik eerlijk zeggen.”

“Van Gaal is best een dominante man”, vervolgt Janssen. “Op voetbalgebied is hij top, maar alles eromheen… Jezus, ik werd helemaal gek! Van Gaal is veeleisend en daardoor had ik echt na een paar weken zoiets van: ik wil naar huis.”

“We waren toen zes weken onderweg in onze voorbereiding”, geeft Van der Vaart aan. “Theo had natuurlijk ook een geweldig linkerbeen. Dan namen we samen wat hoekschoppen en ging Van Gaal uitleggen hoe we moesten schieten. Toen stonden we samen bij die cornervlag en dachten we: laat maar lullen.

Janssen fakete uiteindelijk een blessure om het jeugd-WK nog tijdens de voorbereiding te kunnen verlaten. “Ik zei dat het na een corner in mijn lies was geschoten”, schreef de oud-prof daarover in zijn boek 'Theo Janssen, op pad met de Dikke Prins'. “Eerst mocht ik nog niet weg. Jürgen Colin van PSV was ook geblesseerd, die zei: ‘We mogen niet naar huis.' Ik heb toen bij Van Gaal aangeklopt en gezegd: ‘Luister, ik ga naar huis.’ Nee, zei hij, samen uit, samen thuis.”

"Prima, zei ik, dan regel ik zelf wel een ticket. Ik ben gewoon gegaan. Ik denk dat hij dat stiekem wel mooi vond. Ik ben naar huis gegaan, heerlijk op vakantie geweest (naar Mallorca, red.) en daarna weer gaan trainen bij Vitesse.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tekent ook wel de mentaliteit van Theo. Die had het veel verder kunnen schoppen met het juiste karakter.

11 maart 2024 om 21:44

Met een ander karakter bedoel je zeker? Ik vind het karakter van Theo persoonlijk prachtig en ben er zelfs een beetje jaloers op. Gewoon doen wat je hart je ingeeft en je zeker niet laten leiden door geld en/of je omgeving!

11 maart 2024 om 21:58

Dat mag, ik vind het ook mooi als je lak kan hebben aan al die ambitie en gewoon kiest voor wat dicht bij je ligt. Maar het is niet het juiste karakter voor de topsport.

11 maart 2024 om 22:31

Zijn broer kon ook fantastisch goed voetballen. Maar die heeft het nooit hoger geschopt dan de 3e klasse zondag.

Theo heeft daarentegen toch een mooie carrière gehad met Twente en Ajax. En voetbal is nou niet bepaald topsport. Welke topsporter kan roken (cruijff, Janssen, van Basten etc), naar burgerking (van Beukering) of stomdronken tegen een lantaarnpaal staan op vrijdagnacht terwijl je zondag aan de bak moet (theo Lucius). En zo kunnen we nog wel ff doorgaan.

11 maart 2024 om 22:50

Voetbal geen topsport? Die jongens in de PL die 50/60 wedstrijden per seizoen spelen, dat doet geen normaal persoon hen na. De meeste voetballers zijn ongelofelijk fit en laten enorm veel voor hun carrière.

12 maart 2024 om 00:35

Dat klopt, de meesten wel ja. Theo had het gewoon geweldig naar de zin bij Vitesse en had er alle vrede mee dat hij daardoor zijn leven kon invullen zoals hij wilde. v Gaal is het averechtse, logisch dat dat niet werkt. Ik vind het persoonlijk prima en blijkbaar was het het juiste karakter voor een profcarrière op degelijk niveau. En dan was hij nog steeds beter dan alle spelers van gelijkwaardige clubs als Vitesse.. had best willen zien waar zijn plafond lag, maar we hadden met v Bommel, de Jong, vd Vaart en Sneijder prima alternatieven op het middenveld.

12 maart 2024 om 06:45

Voetbal geen topsport zegt ie gewoon, kijk even hoe fit de meeste zijn. 90% van de mensen houd het geen half uur vol in de kkd.

12 maart 2024 om 09:02

er is er een stiekem ontsnapt uit de keuken en ingelogd op dr man zn voetbalzone account volgends mij.

12 maart 2024 om 10:54

Dat was hij in zijn jonge jaren al
Heb altijd met plezier met hem gespeeld

Wat een bespottelijk verhaal. Stoere kerel ben je, Theo. Van Gaal probeerde hem te stimuleren harder te werken en hij heeft daar schijt aan. Jammer. Theo's plafond was Ajax in de CL. Heeft het daar leuk gedaan, toonde aan dat hij ook als 6 uit de verf komt. Hij had grote internationale successen kunnen boeken.

11 maart 2024 om 21:47

Alleen niet iedereen heeft dezelfde ambities. Als Ajax in de CL voor hem genoeg was dan is het prima geweest toch zo?

11 maart 2024 om 22:53

Ik denk dat Theo Janssen het meeste uit zijn carrière heeft gehaald. Niet uit zijn talent, maar wel uit zijn complete mogelijkheden. Die jongen was doodongelukkig geworden en had niets meer gepresteerd als ie volledig voor de sport was gegaan. Voetbal is niet zijn lust en zijn leven. Het is een passie, maar het leven er omheen vindt Theo ook leuk. En die combinatie leek me altijd noodzakelijk bij hem om het hoogst mogelijke eruit te halen.

Stoer hoor Theo! Begint net als Andy van der Meijde gewoon een trieste karikatuur te worden van zichzelf. Altijd maar herhalen hoe stoer en rebels ze wel niet waren. In zekere zin hetzelfde als Van Gaal met zijn zelfverheerlijking. En Van der Vaart natuurlijk weer dom meelullen. Wat een simpele zielen zijn het ook.

11 maart 2024 om 21:49

Haha, vind het af en toe ook wel wat blabla, maar vind jouw reactie wel wat zuur hoor. Probeer gewoon meer van dit verhalen te genieten, maakt het allemaal een stuk leuker!

11 maart 2024 om 22:03

Zo Grovertje, ga je lekker met je zure reactie? Zijn toch juist de mooie anekdotes dit?!

11 maart 2024 om 22:11

Formus en Zwollenaar01, het was nog wel leuk geweest als iemand het over hem zou hebben verteld, maar hij brengt het zelf alsof hij het heel erg stoer vond van zichzelf. Zelfde als met Andy. Dat is dan het niveau van de analysten in Nederland. Sorry, maar ik vind dat triest en al helemaal geen voorbeeld voor de jeugd. Noem het zuur, prima, maar ik ben jaloers op de kwalitatieve analyses en discussies in Engeland.

12 maart 2024 om 09:29

Dan ga je toch lekker naar de Engelse zenders kijken. En dat voetballers een voorbeeldfunctie hebben blijf ik ook altijd onzin vinden.

11 maart 2024 om 22:09

Jij klinkt anders ook wel behoorlijk simpel. Theo Janssen afschilderen als trieste karikatuur, terwijl je hem hoogstwaarschijnlijk niet persoonlijk kent. We zijn nou eenmaal niet allemaal hetzelfde, was iedereen maar zo goed als Grovertje..

11 maart 2024 om 22:15

Mooie strawman Redisthecolour. Waar zeg ik dat ik zelf geweldig ben? Ik mag toch een mening hebben? Het is niet alsof dit de eerste soortgelijke uitspraak is van Janssen. In een topsportklimaat is hij gewoon keihard gefaald. En dat loopt hij dan te verheerlijken op tv. Jij mag daarvan vinden wat je wilt. Net als ik.

11 maart 2024 om 22:55

In een topsport klimaat heeft Theo Janssen het Nederlands elftal en de CL gehaald, terwijl hij genoot van het leven. Ik zou zeggen dat dat een heel groot succes was.

12 maart 2024 om 00:00

Van der Meijde en Janssen vergelijken is niet eerlijk. Janssen is altijd zichzelf gebleven en heeft daardoor misschien niet alles uit zijn carrière gehaald. Van der Meijde is een egocentrische verslaafde die behalve zichzelf ook zijn familie en omgeving ontzettend veel pijn heeft gedaan.

Dit verhaal tekent juist mooi af wat het contrast is tussen persoonlijkheden. Van Gaal heeft succes gehad als trainer he, begrijp me niet verkeerd, maar dat ie zich niet kwalificeert voor het WK met Oranje en dan maar met de onder-20 meegaat is zo hilarisch typisch. Snap heel goed dat zo'n zooitje tieners af en toe denkt "waar heeft die man het over".

12 maart 2024 om 09:14

jij bent een gezellige collega op werk zeker. wat een zure reactie, hij geeft alleen aan dat van Gaal zn gedrag niet voor iedereen werkt. Niet elk persoon is het zelfde, een soort vader die zijn zoon zit te pushen om zn best te doen op school zodat hij doctor kan worden maar die zoon wil gewoon lekker met zn maten in de bouw werken.

Tjah Theoke stoer verhaal maar zonde. Wel apartmet hem Vd Meyde, Hofs en John van de Burgerking allemaal vitesse spelers die verloren zijn gegaan aan volkse verlokkingen. Paffen drank en geen echte topsportmentaliteit. Je zou denken dat mo Ihataren daar ook heeft gespeeld.

Met een beetje mentaliteit had Theo een vaste basis plaats kunnen hebben in Oranje en was misschien wel na de grote 4 de beste speler geweest maar dit verhaal maakt pijnlijk duidelijk waar het fout ging.

Desalniettemin leuke carrière gehad en hij vindt het zelf ook helemaal prima, wie zijn wij dan om te oordelen.

Ik zat tot vorige jaar met Theo in een vriendenteam. En we speelden tegen een 5e elftal met een aantal "jonkies" 1 van die jonkies ging voor hem staan en deed een paar dubbele scharen.. Theo stapte aan de kant en gaf hem een synisch aplaus.. "wat goed van jou dat je dat op je 18e kan" riep die.. Die jongen heeft geen bal meer geraakt de rest van de wedstrijd hahaha. Ergens ook ontzettend arrogant van Theo natuurlijk maar Theo is echt een lieve gozer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren