Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jeremain Lens over periode bij Dynamo Kyiv: ‘Ze kwamen bewapend op me af lopen'

Laatste update:

Jeremain Lens is naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste jaren als profvoetballer. De inmiddels 35-jarige buitenspeler staat op dit moment nog onder contract bij het Franse FC Versailles 78, spelend op het derde niveau in Frankrijk. In het kader van de VZ Zomertour zocht Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters hem op in Frankrijk, waar hij met Lens terugblikt op zijn periodes bij Dynamo Kyiv en Sunderland.

Door Jelle Kusters

Lens begon zijn profcarrière in Nederland in 2005 bij AZ alvorens, hij de overstap maakte naar PSV in 2010. Na drie jaar in Eindhoven te hebben gespeeld besluit, de geboren Amsterdammer dat hij toe is aan een buitenlands avontuur. Zo vertrekt de rechtsbuiten in de zomer van 2013 naar Dynamo Kyiv. Deze keuze was volgens hem niet volledig gericht op het verdienen van veel geld. ‘’Een rode draad in mijn carrière is dat ik een sportieve uitdaging zoek bij een club en op dat moment waren ze al zes of zeven jaar geen kampioen geworden. ’’Vervolgens geeft Lens toe dat het financiële plaatje ook niet verkeerd was. ‘’Ik verdiende zeker een getal met zes nulletjes’’, vertelt hij met een glimlach.

Ondanks het rooskleurige beeld op sportief- en financieel gebied, heeft Lens in Oekraïne ook dingen meegemaakt waar hij vantevoren niet op had gehoopt. In De Krim brak ongeveer driekwart jaar nadat Lens de overstap naar Oekraïne had gemaakt, de oorlog uit. ‘’Op een gegeven moment kwamen er allemaal mannen met zwarte kleding op mijn auto af gelopen en toen dacht ik wel: dit is het,’’ blikt Lens terug. ‘’Maar een paar auto’s achter mij stond een politieauto en die sloegen ze kort en klein.’’

Dit was niet het enige wat Lens voorbij heeft zien komen in zijn tijd in Oekraïne. ‘’Ik heb de halve stad in vlammen zien opgaan. Dat zijn geen dingen die je ooit hoopt mee te maken.’’ Met deze gebeurtenissen in het achterhoofd had de speler van Versailles 78 dan ook nooit de overstap naar Dynamo Kyiv gemaakt. ‘’Daar is geen geld tegenin te brengen als je van je leven houdt’’, vertelt Lens.

Toch is de aanvaller na zijn eerste seizoen blijven spelen voor de Oekraïense club. ‘’We speelden driekwart van onze wedstrijden in Kyiv. We vlogen vanwege de oorlog niet meer naar het oosten en het zuiden van het land en bijna alle ploegen kwamen naar Kyiv om hun wedstrijden te spelen.’’

Na twee jaar in Oekraïne te hebben gespeeld, jaagde de aanvaller zijn sportieve droom na: spelen in de Premier League. ‘’Je wil als voetballer in volle stadions spelen, je wilt uitwedstrijden spelen.’’ Toch pakte dit avontuur anders uit dan Lens vooraf had gedacht. ‘’Ik heb daar helaas degradatievoetbal moeten spelen,’’ blikt hij terug op zijn periode bij Sunderland.

‘’Het verhaal was dat ze dat jaar echt gingen investeren. Er werd mij verteld dat ze echt goede spelers gingen halen.’’ Dit viel uiteindelijk tegen en na acht wedstrijden in dat seizoen vertrok manager Dick Advocaat al. Sam Allardyce werd de opvolger van de kleine generaal. ‘’Dat was al helemaal ander soort voetbal. Vooral lange ballen en de tweede bal winnen. Dat was niet het voetbal wat ik wil spelen,’’ aldus Lens, die naar eigen zeggen dan ook geen leuke tijd heeft gehad in Engeland op sportief vlak.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een sportieve uitdaging in Oekraïne, Tuurlijk Jeremain! Was al een conflict gebied.
En ze zijn daar nou ook niet echt dol op andere etnische groepen. Ging gewoon voor het geld.

4 oktober 2023 om 15:13

Slap gelul inderdaad.. zó grappig om te lezen dat voetballers nog steeds dezelfde bewoordingen en termen gebruiken om iets te verhullen, namelijk het geweldige financiële plaatje. Blijkbaar is het not done om gewoon te zeggen dat je er financieel een stuk op vooruit ging toen je daar ging voetballen. Ik had die eerlijkheid veel meer gewaardeerd dan dit slappe gelul.

Enfin.. die jongen is inmiddels 35 en bijna eind carrière. Hij had er wat goede wedstrijden tussen zitten. Ik herinner me hem anderzijds ook als een heethoofd met soms een kort lontje. Ik denk dat hij ook puur voor het sportieve plaatje naar Versailles in de 3e divisie Frankrijk is gegaan joh!

4 oktober 2023 om 15:30

Hoezo was het op dat moment een conflict gebied. Er staat toch dat dat pas gebeurde nadat hij er zat.
Dinamo was een grote club die wel eens verder kwam dan de nederlandse clubs in europees verband. Maar je gaat er als international niet heen voor het sportieve. Dan had ie beter kunnen wachten op een beter aanbod.

4 oktober 2023 om 15:54

Lens verhuisde in 2013 daarheen, in 2014 werd de Krim ingenomen. Staat letterlijk in de tekst dat het na zijn transfer was.

4 oktober 2023 om 15:57

In 2013 was het geen conflictgebied.

Wat betreft andere etnische groepen: ik ben er zelf geweest, als halve Surinamer, nooit een probleem gehad. Sterker nog: mijn partner is Oekraiense. Qua racisme vind en vond ik het daar juist minder dan bij 'ons' in Nederland waar het schering en inslag is, online, op straat, in de media, en in de politiek.

Wat betreft het geld: zeker. Hij vertelt onzin, bij Dynamo Kyiv was het altijd bakken geld verdienen.

4 oktober 2023 om 16:18

" Tuurlijk Jeremain! Was al een conflict gebied"

"in De Krim brak ongeveer driekwart jaar nadat Lens de overstap naar Oekraïne had gemaakt, de oorlog uit."

Of doel je soms op de verbale dreigingen voorafgaand aan de inval van Rusland?

Ik moest even 2 keer kijken naar de foto, ik dacht even dat hij in een rolstoel zat.

4 oktober 2023 om 17:01

Ik dacht dat ook haha. Nou ja gelukkig voor hem van niet.

Lens heeft wat te veel fantasie gehad. Zelf meermalen geweest in die periode.

Bijzondere reacties van sommige mensen. Geeft aan "om sportieve redenen" en dat het geld ook goed was. Er was toen geen oorlog en hij speelde bij een goed team waar hij kampioen zou kunnen worden. Helemaal niet raar toch?

4 oktober 2023 om 17:55

Mensen hebben hier al snel een minderwaardigheidscomplex mbt Nederland.
Alles buiten NL wat niet top 4 is zien ze als 'geld achterna zitten'. Want toegeven dat andere landen ook interessant kunnen zijn en voetbal ademen is eng

dynamo kiev had echt geen koekebakkers in die tijd.
sportief was het misschien meer een stap opzij dan vooruit.
financieel natuurlijk een flinke stap vooruit.

in die jaren hadden ze wel een aantal gelouterde spelers als: vida, veloso, dragovic, vukojevic, yarmolenko, bezus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren