Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jennifer Hermoso legt verklaring af: ‘Ik voelde mij niet gerespecteerd als mens’

Laatste update:

Jennifer Hermoso heeft een verklaring afgelegd tegen oud-bondsvoorzitter Luis Rubiales, die na de WK-overwinning van de Spaanse vrouwen haar tegen haar wil in op de mond zoende. Beelden van haar getuigenis in de rechtbank werden maandagavond uitgezonden door Codígo 10.

Daarin benadrukte Hermoso nog maar eens dat de kus verre van vrijwillig was. "Ik zat vol adrenaline na het mooiste moment uit mijn loopbaan, een historische gebeurtenis", legt de Spaanse voetbalster uit. "Ik had op geen enkel moment kunnen bedenken dat dit zou gebeuren. Ik had eerst de koningin begroet en omhelsde daarna haar dochter. Daarna sprong hij op me af."

"Ik zat nog vol adrenaline en omhelsde hem. Hij was een betrouwbaar persoon. Hij zei: ‘We hebben dit WK gewonnen dankzij jou'", memoriseert de doelpuntenmaker van het enige doelpunt van de finale tegen Engeland. "Het volgende dat ik me herinner zijn zijn handen op mijn hoofd en de kus op de mond. Niemand verwachtte dit. Ik ook niet. Ik had niet eens tijd om te reageren. Ik was in shock.”

In haar getuigenis vertelt Hermoso verder dat ze zich onder druk voelde gezet door de Spaanse bond om de kus te bagatelliseren. "Ze hebben mijn imago aangetast. Ik had het gevoel dat niemand mij als speler en werknemer van de bond beschermde, maar ze vroegen mij wel om hen te helpen en te beschermen. Geen enkel moment had ik het gevoel dat ze mij beschermden."

Vorige week verklaarden drie andere Spaanse speelsters in de rechtbank ook al dat Hermoso tegen haar wil in werd gezoend. Toch doken er kort na de WK-winst beelden op van hoe de Spaanse speelstersgroep lacherig deed over de kus.

"Er werd grappig over gedaan, maar ik voelde mij er niet comfortabel bij omdat het uiteindelijk iets was wat er met mij gebeurd was," vertelt Hermoso, die uitlegde dat ze meelachte om niet het plezier van haar ploeggenoten te bederven. "In de kleedkamer had hij de hele tijd zijn hand op mijn schouder. Ik begon in te zien dat er iets ernstigs aan de hand was. Ik begon te beseffen dat er iets abnormaals was gebeurd.”

"Ik voelde me niet gerespecteerd, noch als speler, noch als persoon", vervolgt de speelster, die beaamt dat ze het erg moeilijk heeft sinds het incident. "Ik verdien het niet om dit allemaal te hebben meegemaakt. "Waarom moet ik huilend in mijn kamer zitten terwijl ik niks fout heb gedaan?", vraagt ze zich af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Waarom duwde je hem niet weg dan? Op straat pik je dit toch ook niet van iemand? Je kan niet afkomen dat je je ondergeschikt maakte aan de situatie. Je bent volledig in je recht om iemand weg te duwen als ze je ongewenst benaderen. Op de bus werd nog gelachen om het incident, dat is wat me nog meer verbaast.

10 oktober 2023 om 16:39

Classic victimblaming. Deze vrouw is zielig. Je moet haar beschermen en boos zijn op de man.

10 oktober 2023 om 16:42

Weer iemand die niet goed kan lezen. Ik ben net voor bescherming en zeg dat ze hem had moeten wegduwen. Het gaat me verder niet om partijdig te zijn, daar ligt mijn interesse niet.

10 oktober 2023 om 16:53

Millonario, ik begrijp je punt volledig. De man wordt weggezet als crimineel dat in het rijtje Taghi, Holleeder Escobar en Guzman thuis hoort.
Ik praat het niet goed wat de man heeft gedaan, maar ik denk dat dit soort gebeurtenissen binnenskamers opgelost moeten en kunnen worden. De media maakt het wederom veel groter dan het allemaal is. Hopelijk komt hij er met een taakstraf van 20 uur vanaf en is het grote circus allemaal weer snel voorbij.

10 oktober 2023 om 16:54

Slachtoffer… van een non sexuele vreugde kus. In welke wereld ben ik toch beland.

10 oktober 2023 om 16:57

Nul mensen op Aarde, nu of op enig moment in de historie van de wereld zetten deze meneer in een rijtje met Taghi, Holleeder, Escobar en Guzman. Is nog nooit gebeurd. Dit soort vreemde stromannen hoor je altijd bij zulke zaken. Het is haar goedrecht om te reageren op deze situatie hoe zij wil. En als zij aangifte wil doen en zich niet gerespecteerd voelde kan dat gewoon. Gelukkig praat je het verder niet goed.

edit: sorry ik heb het mis, jij zet hem in dat rijtje, oeps.

10 oktober 2023 om 16:57

Nou nou, overdrijven is ook een kunst. Er wordt toch niet beweerd dat hij de gevangenis in moet? De man moet gewoon - heel simpel - met zijn vingers (en mond) van andere afblijven als dat niet wordt gewaardeerd. En in alle euforie wordt je niet snel boos en ga je ook niet snel mensen wegduwen. Zoals ze zelf ook zegt wilde ze het feestje voor haar teamgenoten niet verpesten.

10 oktober 2023 om 16:57

@millonario: en toch heeft Jack een punt. Victim Blaming richt zich juist op het handelen van de slachtoffer. Dat doe jij in je stuk ook. In plaats van dat je je (ook) richt op de dader. Juist deze invalshoek is mede debet aan het ontstaan van dit soort situaties.

10 oktober 2023 om 17:05

Het artikel gaat over Hermoso en met haar foto, dus beetje normaal dat ik me ook tot haar richt. Word je een beetje niet moe van alles te willen labellen? Je leest alles wat ik typ op je eigen manier. Ik heb hier niks te winnen als ik partijdig ben.

10 oktober 2023 om 18:20

@vitesserasr
Jij doet er ook aan mee om dit groter te maken door die namen te noemen.

10 oktober 2023 om 16:42

Geen idee waarom de vrouwenteam van Spanje zo aan het doen zijn. Alles wijst er op dat deze Hermoso de zoen niet erg vond. Waarom ze nu dan iemand zo kapot maken is mij een raadsel.

10 oktober 2023 om 16:47

Laat me wel zijn, je bent als persoon niet goed in je hoofd als je iemand zo kust die niet je partner is. En idd, er is heel veel commotie om iets dat snel opgelost kon worden. Nu opeens gaan die vrouwen doen alsof het zo erg was, op de bus was daar niks van te merken. Blame it on the alcohol, zeker?

10 oktober 2023 om 16:49

Heel simpel na weken is haar naam nog steeds in de media, sterker nog hiervoor hadden de meeste mensen nog nooit van haar gehoord. Sterker nog van heel dat toernooitje dat die vrouwen wonnen is haar naam nog steeds de enige van het vrouwen team dat ik kan onthouden. Je mag het blijkbaar niet zeggen maar het is gewoon aandacht, en daarvoor zijn ze bereid om iedereen onder de bus te gooien. Zoals je in de bus zag ze vonden het eerder leuk dan dat ze er echt last van hadden.

10 oktober 2023 om 16:58

Alles wijst erop dat Hermoso het niet erg vond, behalve dan dat ze zelf aangeeft dat ze dat wel erg vond natuurlijk.

10 oktober 2023 om 17:35

Alsof vrouwen niet kunnen liegen ofzo. Haar handelingen wijzen erop dat ze het niet erg vond en dat is iets waar ik meer waarde aan hecht dan aan wat ze zegt. Er gaan jaarlijks meer mannen de gevangenis in wereldwijd door de leugens van vrouwen dan andersom

10 oktober 2023 om 19:17

Deze dames wilden Rubiales al langer weghebben, zo bleek later. Dus ik sluit niet uit dat dit de perfecte stok was om mee te slaan. Dat zou kunnen verklaren waarom er eerst door het volledige team lollig om werd gedaan en dat daarna ineens het hele team zijn vertrek eiste. Geen idee hoe het echt zit, maar het blijft toch hoogst opmerkelijk.

10 oktober 2023 om 16:48

Zou jij je heel misschien voor kunnen stellen dat verschillende mensen anders reageren op bepaalde situaties? Niet iedereen duwt iemand op zo'n moment weg. Sommige mensen voelen zich overvallen en andere beginnen meteen te schreeuwen. Zoveel mensen zoveel reacties. Mijn prangende vraag bij dit voorval is eerder Waarom geeft die flapdrol niet gewoon een hand ipv een kus.

10 oktober 2023 om 17:00

Dat zou inderdaad kunnen, Migi, en dat sluit ik niet uit. Ik vind het alleen heel apart hoe je daarna op de bus zo gaat doen alsof er niks is gebeurd? Ben je dan zo bang als mens om voor jezelf op te komen? En haar teammaats gingen helemaal los ook. Die flapdrol is dit allemaal begonnen, laat dat duidelijk zijn. Ik zou het gewoon leuk hebben gevonden als ze dan en daar hem trakteerde op een duw of een mep in zijn gezicht

10 oktober 2023 om 17:05

Weet ik veel, peer pressure, het feestje niet willen verpesten, overdonderd? Ik zou persoonlijk niet uit het veld geslagen zijn door zoiets, maar zij misschien wel, weten wij veel.

10 oktober 2023 om 18:56

Nou, dan moet je die filmpjes uit de bus nog maar eens terugkijken, ook tot en met het moment dat hij ook de bus in komt. Een an al hilariteit en geen beschadigde vrouw te bekennen. Die kerel is een lompe macho, zeker, maar hier wordt echt iets gecreeerd door ene paar zure tantes en zij gaat erin mee en voelt zich nu waarschijnlijk echt nog klote ook, terwijl ze er anders nu al niet meer aan gedacht had.

10 oktober 2023 om 19:26

Ik vind het bij zulke gebeurtenissen vooral knap hoeveel video analytici en gedragsdeskundigen dit land stiekem verbergt. Je vraagt je soms zelfs af waarom er zo veel in AI geinvesteerd wordt, terwijl sommige mensen van nature al beter zijn.

10 oktober 2023 om 17:29

Tja, die wordt door allerlei mensen die er wat van vinden nu helemaal meegesleurd en beinvloed in het gedoe. Echter willen die mensen alleen een voorbeeld zodat ze die meneer aan de schandpaal kunnen nagelen. Nou wil ik uiteraard niet goedpraten wat die meneer in kwestie gedaan heeft natuurlijk. Da's gewoon fout, maar het is wel de bedoeling dat de ophef de lading dekt. Steeds vaker is de ophef groter dan de daadwerkelijke actie, al zijn er ongetwijfeld ook genoeg voorbeelden waarbij het andersom is. Het is momenteel wel een erg giftig onderwerp en dan is nuance en een gezonde dosis realiteit wel belangrijk. Als je er met een gestrekt been in gaat met al je emoties en weinig rationaliteit (iets dat erg vaak gebeurt in de huidige tijd betreft alles), krijg je een hele nare sfeer.

10 oktober 2023 om 18:37

Ik kan het niet meer eens met je zijn, Sirius. Perfect verwoord hoe ik over dit denk.

10 oktober 2023 om 19:52

Heb je het artikel wel gelezen Millionario? Uit alles in je comment blijkt immers dat je dat niet gedaan hebt. Zij verklaart immers hoe het komt dat ze hem niet heeft afgeduwd en ook waarom zee meelachte in de bus. Dus begin eens met haar uitleg te lezen. Dan zal de vraag die je stelt wellicht beantwoord zijn.

10 oktober 2023 om 23:33

Dat beantwoordt eigenlijk helemaal niks, rm1335. Je kan toch niet zo naief in het leven staan om alles te geloven wat men zegt? Dit zegt ze maanden na het voorval, hier is over nagedacht, gerepeteerd. Maar goed, ik hoop dat die Rubiales zijn terechte straf krijgt en dat zulke dingen in de toekomst nooit meer voorkomen.

Weet niet waarom mijn eerste reactie werd verwijderd. Maar deze reactie van Hermoso rijmt niet echt met dat filmpje uit de bus waar het hele team er grappig over deed. "beso, beso, beso" en luid gejuich toen de voorzitter de bus betrad.

10 oktober 2023 om 16:50

Dat legt ze toxh ook uit hier. Ze lachte mee om niet het plezier van haar teamgenoten te verpesten. Daarnaast heeft wat er achteraf gebeurt niks te maken met de daad op zichzelf. Die moet op zichzelf staand beoordeeld worden.

10 oktober 2023 om 17:10

Diezelfde teamgenoten die tegen een rechter verklaren dat het ongewenst was maar in de bus de grootste lol hadden.

10 oktober 2023 om 17:13

Mensen snappen echt niet hoe vooral de vrouw erg snel in shock kan raken maar toch alles weg wuift alsof er niks aan de hand is.

Het probleem is alleen, als zij beide man vrouw in alles gelijk willen zijn dan moeten ze hier niet raar van opkijken als men dit zo aanstellerig vinden. Het blijft lastig.

En ik heb zo mijn mening erover (over man en vrouw) maar dat zou een hele andere discussie worden dus ja.

Ik snap wel dat zij overdonderd is door de situatie op dat moment en dat ze zich daarna realiseert dat het gedrag van de voorzitter niet oke is. De voorzitter begaat een blunder. Als ik dit dan lees en zie dat de bond druk zet op Hermoso om het voorval te bagatelliseren dan wordt het een groter ding dan het was.
Het hadden gewoon excuses kunnen zijn met het verhaal dat iedereen blij was en het mis ging.
Dan had je samen een interview gedaan waarin hij excuses maakt en zij de excuses aanvaard. Nu is er zoveel schade berokkend aan alles en iedereen, alleen maar om een domme fout van de dader die gelynchd moest worden ipv gewoon een domme fout maakte.

10 oktober 2023 om 19:53

Dit was vast niet op die manier op te lossen. Het probleem is niet dat zij het zo erg opblaast, maar mensen met een bepaalde agenda. Dan krijg je allerlei hoog in de emotie zittende figuren die een voorbeeld willen stellen. Daardoor wordt dit zo'n gigantisch gebeuren. De ene wil het onder het tapijt schuiven, de ander is 1 of andere feminist die doet alsof ze in het openbaar verkracht is.

Je ziet dit trouwens gebeuren met alles op social media tegenwoordig. Rationeel discussieren is er steeds minder vaak bij. Het maakt het ook tevens een hele nare omgeving om in te zitten. Gelukkig valt dit op platformen als VZ nog relatief mee.

Wel mag zo'n actie uiteraard consequenties hebben voor zo'n kerel. Het is wel gewoon behoorlijk ongepast en niet iets wat je even doet bij iemand die je niet of nauwelijks kent. Daar mag ook zeker een sanctie of straf op staan. Je bent alleen wel af als je als persoon denkt dat zo'n kerel daardoor een celstraf verdient. Dat soort figuren moet je geen podium geven. Die zijn niet in staat om constructief te discussieren.

11 oktober 2023 om 08:58

Gewoon uit nieuwsgierigheid, wat vind jij een gepaste consequentie? Zelf denk ik dan aan jezelf 1 maand schorsen en een boete ofzo omdat die gasten geld genoeg verdienen. Boete komt dan ten goede aan 1 of ander doel naar keuze van Hermoso of Hermoso zelf.

Iemand ontslaan voor een kus die zichtbaar was voor de hele wereld, hij deed er verder niet geheimzinnig over en had in mijn optiek geen wrede intenties vind ik dan ook weer ver gaan bijvoorbeeld

11 oktober 2023 om 13:16

Puur met betrekking tot deze actie zou een bezoek aan een instantie die te maken heeft met vrouwenmisbruik al wel gepast zijn. Niet dat hij een misbruiker is, maar het zal vast z'n ogen openen. Maar goed, het is niet aan mij om een straf te verzinnen. Ik vind het vooral heel belangrijk dat er wel rationeel naar de situatie gekeken wordt. Ik heb het idee dat dat niet gebeurt.

Het verhaal van Hermoso vind ik heel plausibel overkomen. Zoals ze zegt respecteerde ze de man en was overdonderd. De beste man deed iets waarvan iedereen op dit forum kan aanvoelen dat het echt niet oké is, als het simpelweg niet je partner is. Ik sta in dit verhaal volledig achter Hermoso.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren