Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FIFA legt Spaanse bondsvoorzitter schorsing van negentig dagen op

Laatste update:

De FIFA heeft de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales per direct geschorst. De omstreden Rubiales lag flink onder vuur nadat hij sterspeelster Jenni Hermoso een kus op de mond gaf. Eerder vandaag kwam al naar buiten dat de Spaanse bond zich achter de voorzitter schaarde, daar zij na een uitgebreide reconstructie concludeerden dat de kus met instemming van de speelster was. Nu grijpt de wereldvoetbalbond dus in. Voorlopig geldt de schorsing voor negentig dagen, omdat de FIFA nog onderzoek doet naar het incident.

Op televisiebeelden was te zien dat toen Hermoso langs Rubiales liep, hij haar eerst stevig knuffelde, waarna hij haar hoofd vasthield en een kus op haar mond gaf. Vervolgens gaf Rubiales Hermoso een tik op haar rug toen zij wegliep. Hermoso liet na het incident weten het 'niet leuk' te vinden dat Rubiales haar op de mond kuste. Volgens Rubiales was er echter sprake van instemming, waardoor hij weigerde zelf op te stappen. Wel bood hij zijn excuses aan.

Voor Spaanse speelsters en voetbalsters over de hele wereld was dat echter nog lang niet genoeg. Twintig Spaanse speelsters eisten in een uitgelekte brief het vertrek van de 'huidige leiders', waaronder dus de bondsvoorzitter, en lieten weten dat zij anders geen interlands meer gingen spelen. "Ik wil duidelijk maken dat ik, zoals te zien is op de beelden, op geen enkel moment heb ingestemd met de kus die hij mij gaf", zegt Hermoso in de brief.

De Spaanse voetbalbond (RFEF) schaarde zich echter toch achter Rubiales. Na een fotoanalyse betichtten zij Hermoso van leugens. "De RFEF kondigt aan alle passende juridische stappen te ondernemen ter verdediging van de eer van de voorzitter van de RFEF, die duidelijk en eenvoudig heeft uitgelegd hoe de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden", valt te lezen in een verklaring. "De RFEF en de voorzitter zullen alle leugens blootleggen die worden verspreid door iemand namens de speler of, indien van toepassing, door de speler zelf."

Nu heeft de tuchtcommissie van de FIFA dus ingegrepen. De wereldvoetbalbond schorst Rubiales in ieder geval voor de komende negentig dagen. De bond is een onderzoek gestart naar het incident en heeft besloten om de bestuurder uit te sluiten van alle voetbalgerelateerde activiteiten op nationaal en internationaal niveau. Daarnaast mag de voorzitter geen contact meer hebben met Hermoso. Datzelfde geldt voor de rest van de Spaanse bond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Haha, "snel meer" is hier wel van toepassing, want hoop dat deze idioot snel meer schorsing krijgt dan 90 dagen.

26 augustus 2023 om 14:30

Eens formus, seksueel wangedrag mag hopelijk leiden tot een zwaardere straf dan een schorsing van 90 dagen.

Dit moet worden aangepakt!
Uiteindelijk verdient iedereen een tweede kans maar het moet wel goed worden gezegd en ook praten met elkaar kan helpen.

Wellicht is die functie niet meer goed voor hem.

26 augustus 2023 om 14:36

Ik vind het goed dat de FIFA hem voorlopig 90 dagen schorst. Daarmee geeft de FIFA de Spaanse bond de tijd om een beslissing te nemen. En als de Spaanse bond de enige juiste beslissing neemt hoeft de FIFA hem niet langer te schorsen omdat hij geen bondsvoorzitter meer is.

26 augustus 2023 om 14:42

Wel fijn dat je de Spaanse bond nog 90 dagen gunt maar zelf al wel tot de enig juiste conclusie gekomen bent.

26 augustus 2023 om 14:46

Ik kijk gewoon naar de beelden. De zeggen mij meer dan genoeg om tot deze conclusie te komen.

26 augustus 2023 om 15:33

Persoonlijk vind ik de beelden niet zo schokkend, ik vind dit verkeerd enthousiasme tijdens emotie en geen sexueel wangedrag. Excuses zijn aangeboden, zou imo genoeg moeten zijn.

Maar daarna heeft hij zich echt bizar gedragen; rare vent. Met alles wat er gebeurd is lijkt zijn positie wel klaar, evenals zijn carriere.

26 augustus 2023 om 15:37

Naar je zak grijpen en vrouwen ongevraagd optillen en kussen, waarvan enkele op de mond, vind ik best wel seksueel wangedrag.

En die excuses... Zijn woorden waren in de trend van: "als vrouwen daar echt last van hebben gehad wil ik hen wel mijn excuses aanbieden". Dat komt op mij ook niet heel oprecht over.

Gelukkig komen we wel tot dezelfde eindconclusie.

26 augustus 2023 om 16:10

Ben benieuwd wat jij er van vind als een man je zo maar op je bek pakt.

26 augustus 2023 om 16:43

Elke man grijpt wel eens naar zijn zak zonder ook maar iets sexueel te denken.

26 augustus 2023 om 16:48

@musi26: Kijk jij even naar de beelden. En daarbij, ook al is het niet seksueel, hij gedraagd zich als een debiel, wat totaal niet past bij de rol die hij bekleed.

26 augustus 2023 om 20:07

Zelfs al was het met goedkeuring. Een bestuurder/leidinggevende die zich op die wijze gedraagt maakt zich afhankelijk van anderen. Hij heeft zich kwetsbaar gemaakt en had slimmer moeten zijn. Zijn positie is hoe dan ook onhoudbaar.

En terecht! DIt gedrag kan echt niet van deze man. Hopelijk zal hij snel moeten aftreden.

26 augustus 2023 om 14:28

Terecht? Een schorsing van 90 dagen en daarnaar? Weer normaal de functie bekleden? Wat dacht je gewoon van een schorsing van minimaal een aantal jaar voor alle functies die gerelateerd zijn met voetbalactiviteiten.

26 augustus 2023 om 14:31

Dat zeg ik ook, hopelijk snel aftreden (permanent dus)

26 augustus 2023 om 14:44

En na die aantal jaren? Weer normaal de functie bekleden?

26 augustus 2023 om 15:00

Inderdaad. Ik weet niet of het zo is maar de FIFA kennende heb ik haast het idee dat dit meer is om deze man zijn positie te redden dan dat het echt nut heeft. In Spanje is een heksenjacht gaande en deze man had echt niet kunnen blijven zitten.

Maar nu? Kunnen ze na 90 dagen zeggen van: ‘hij heeft zijn straf uitgezeten?’ Of wellicht dat de storm dan al wel is gaan liggen. Bij de FIFA moet je altijd maar afwachten of er niet iets achter de schermen speelt.

Vind het allemaal een beetje overdreven. Hij was iets te enthousiast. Zat geen verkeerde bedoeling achter

26 augustus 2023 om 14:29

Wat jij kent de beste man en zijn bedoelingen?

26 augustus 2023 om 14:31

Je ziet toch dat hij het in the heat of the moment doet. Of denk je dat hij dacht laat ik haar voor miljoenen kijkers even aanranden?

26 augustus 2023 om 14:33

Alsnog geen reden om het te doen, wat de situatie ook is

26 augustus 2023 om 14:33

Dat is dus het grote probleem, dat sommige mannen denken dat ze dit 'in the heat of the moment' kunnen doen.

En door het goed te praten bevestigen ze duizende andere mannen in soortgelijk of nog verdergaand gedrag.

26 augustus 2023 om 14:36

Heat of the moment nog wel. Dan denk ik aan fight or flight situaties, niet iemand op haar bek pakken tijdens het feliciteren met een kampioenschap.

26 augustus 2023 om 14:56

Het grootste probleem is niet wat er gebeurd is, want als hij diep door het stof was gegaan was het hem misschien vergeven. Het grootste probleem is zijn opstelling daarna. Waar hij zegt haar gevraagd te hebben, haar van leugens beticht, en de Bond haar wel even zal aanpakken. Duidelijker kun je het niet hebben als je het hebt over narcisme, machtsmisbruik en geen fatsoensnormen hebt..

26 augustus 2023 om 17:14

Leuk voor de opvoeding van je dochter cocacola!
Als haar baas haar tijdens een feestje haar hoofd in zijn enthousiasme vasthhoudt en haar vol op haar mond zoent, dan moet ze niet zeuren. Of je zoon natuurlijk.

26 augustus 2023 om 18:36

Ajajax jij snapt het tenminste, het is het arrogant hufterig gedrag achteraf wat deze man achtervolgt. Niet de daden an sich.

26 augustus 2023 om 14:30

@cocacola: Zou ik normaal ook gezegd hebben, maar wat ie erna allemaal doet. Eerst excuses, dan zeggen dat het allemaal niet zo erg was, dan nota bene zeggen dat zij het zelf ook wilde (toestemming had gegeven) en dan zeggen dat ie zelf slachtoffer is......Plus die speech met zijn klapvee. Vreselijke vent. En daar heb ik geen lichaamstaal-experts voor nodig. Zelfs geen objectieve. 😉

26 augustus 2023 om 14:33

Precies dit!

Ik heb weleens beelden van een programma gezien waarbij een man en een vrouw perongelijk dezelfde kant op gingen. Wat super ongemakkelijk werd en ze beide direct van baalden etc.
Dan is het nog zoiets van 'kan gebeuren'.
Of je praat er beide niet over of je zegt sorry oeps haha

Maar niet wat deze man allemaal doet.

26 augustus 2023 om 14:35

Hij is blijkbaar van mening dat hem onrecht wordt aangedaan door aan zijn intentie te twijfelen. Als je geschoren wordt moet je stilzitten, maar dat vertaalt waarschijnlijk niet zo goed naar het Spaans. Was Cruijff nog maar in leven….

26 augustus 2023 om 14:57

Damn schrijf ik dit als antwoord hierboven scroll ik een reactie naar beneden staat het er letterlijk al...lol

26 augustus 2023 om 14:59

Onrecht. Hij ziet zijn hele luxe leven in rook opgaan. Van salaris tot aan steekpenningen. Het draait hem niet op recht of onrecht

26 augustus 2023 om 14:30

Hoe weet jij nou of er geen verkeerde bedoeling achter zit? Als je jezelf al bij de kloten grijpt naast de koningin ben je gewoon een dorpsgek die in zo’n functie niet thuishoort.

26 augustus 2023 om 14:31

Valt gewoon niet goed te praten, wat z'n bedoeling ook was. Kom nou.

26 augustus 2023 om 14:32

@cocacola Overdreven?Daarvoor zat hij nog met zijn hand in zijn kruis, vindt je dat normaal?Als ik hem zo zie op tv en gesprekken is het een narcist eerste klas

26 augustus 2023 om 16:45

Ja dat is normaal of jij hebt niks tussen je benen hangen. Elke man doet dit. Vermoedelijk 9 van de 10 keer onbewust, want het is gewoon menselijk gedrag.

26 augustus 2023 om 17:31

Bijzonder milieu zit jij in. Daar zitten alle mannen in het openbaar dus al lachend, verwijzend en constant aan hun kruis ?

26 augustus 2023 om 18:58

Niet op de manier hoe hij het doet.
Ik zit ook wel eens aan mijn kruis maar ik heb opvoeding genoten en dit ga je dit echt niet doen terwijl je weet dat je op tv kan komen met miljoenen kijkers.

26 augustus 2023 om 14:34

@cocacila, als het overdreven was zou niet bijna de hele dames selectie in opstand komen tegen deze man.

26 augustus 2023 om 14:36

Het gaat ook om proffesionaliteit. En het is gewoon raar. Als jij ongevraagd door een (ouwe) kerel op je mond wordt gepakt ben je ook niet blij. En dan is het ook nog eens de directeur die dat doet. Hij hoeft niet de gevangenis in he, hij had gewoon meteen sorry moeten zeggen, dan was het niet zo uit de hand gelopen.

26 augustus 2023 om 14:44

Vervolgens wel haar de schuld geven hmmm

26 augustus 2023 om 18:32

Je dochter (als je die hebt) mag dus gekust worden in een vreugde situatie waarbij een man enthusiast is..

26 augustus 2023 om 14:29

90 dagen zijn goed als er binnen die termijn maar een nieuwe bondsvoorzitter komt.

Het lijkt me dat hiermee de situatie definitief onhoudbaar is geworden? Als een regelgevend orgaan hooger in de hiërarchie dit uitspreekt zullen ze bij de Spaanse bond ook overstag moeten.

Echt weer een Fifa actie. Die Rubiales is gewoon een mafketel die ze per direct moeten ontslaan.

26 augustus 2023 om 14:31

De FIFA kan hem toch helemaal ontslaan.

26 augustus 2023 om 14:36

Hij staat alleen niet onder contract bij de Fifa, dus kunnen ze hem niet ontslaan. Ze kunnen hem alleen schorsingen en boetes opleggen.

26 augustus 2023 om 14:38

Een levenslange schorsing en uitsluiten van elke functie in het voetbal en participatie in voetbalactiviteiten kan dan toch?

26 augustus 2023 om 15:01

Ik weet niet of een levenslange schorsing ook tot de mogelijkheid behoort, ik weet zo even niet wat de maximale lengte is.

Maar ik schat in dat dit een schorsing is gedurende het onderzoek en dat naar aanleiding van dat onderzoek wellicht nog een zwaardere straf kan volgen (indien dat onderzoek hem schuldig bevind).

Niet zo gek ook, als die bond zelf niet ingrijpt is dit precies waarom we een FIFA hebben! Wat een gekken lopen daar rond zeg.. Ik heb met constant stijgende verbazing zitten kijken naar hoe deze saga meer en meer uit hand liep, het dieptepunt natuurlijk de bond die de speelster beticht van liegen. Trap die hele bestuurslaag er uit en vervang ze met mensen van deze tijd alsjeblieft! Als die bondsvoorzitter “gewoon” zijn excuses had gemaakt en had toegegeven dat hij fout zat was er niets aan de hand geweest, maar hoe dit zich ontwikkelt en de kansloze reacties op overduidelijk racisme tijdens het vorige seizoen zorgen dat die hele bond zijn geloofwaardigheid verloren heeft…

26 augustus 2023 om 15:07

Het is volgens mij een strijd tussen deze man en Tebas over wie de grootste idioot kan zijn. Tebas lijkt te verliezen. Hoe is dat in vredesnaam mogelijk?

26 augustus 2023 om 15:38

Ach dat is toch net zo’n gevecht als in Engeland op dit moment gaande is tussen Dean, Taylor en Webb.. Wie heeft er het minst kaas van gegeten en wie zou permanent naar het dammen verbannen moeten worden? Aan de andere kant is dat gevecht over wie er het meest incompetent is en hier gaat het om een gevecht wie het minste hoopje mens is..

Huh wederzijds ? Had de speelster niet geklaagd over hem ?!

"daar zij na een uitgebreide reconstructie concludeerden dat de kus wederzijds was"

Hoe dit dan? haha

26 augustus 2023 om 14:37

Het is dezelfde logica als een vrouw met een korte rok verwijten dat ze op aandacht uit is. maw, slechte excuses voor mannen die nooit ergens verantwoordelijkheid voor hebben hoeven nemen.



Die Rubiales heeft natuurlijk al het nodige veroorzaakt, maar dat de Spaanse bond volledig achter hem staat en stappen onderneemt tegen de speelster, geeft me het gevoel dat er meer aan de hand is achter de schermen van de bond en dat ze zo snel mogelijk alles in de doofpot willen stoppen. Het zal me niet verbazen als blijkt dat de Spaanse bond structureel corrupt is en lange tijd bezig is met zoals een voormalig analist zo goed had verwoord 'duistere dealtjes'. Neem de voorzitter van La Liga en hoe hij bijvoorbeeld het gebeuren van Vinicius Jr. afhandelde.

Hopelijk gaat dit terug tot 20 jaar geleden en is Oranje alsnog uitgeroepen tot WK 2010 .



26 augustus 2023 om 14:35

Als ze het allemaal zo erg vindt dan moet ze aangifte doen. Dan kan er een rechter naar kijken.

26 augustus 2023 om 15:27

Ik denk dat de FIFA daar de gelegenheid niet voor zal geven. De globale belangen van FIFA lijken zwaarder te wegen dan het rechtssysteem van Spanje.

26 augustus 2023 om 19:25

De gelegenheid geven? Iedereen kan een politiebureau binnenlopen en aangifte doen. De FIFA heeft daar geen zeggenschap in.

Gewoon opzouten deze malloot .
Kijk dan hoe hij de andere vrouwen ook beet pakte ,niet normaal
En wat er in het verleden ook al heeft voor gevallen

Terecht. Wegwezen met dit soort walgelijke figuren. De voetbalwereld zit vol met seksistische en (vaak) witte racistische mannetjes die schijt hebben aan vrouwen, donkere spelers, islamitische spelers en mensenrechten an sich. Dit soort vrouwenhatende figuren moeten opdonderen. Verder wordt er ook niks tot nauwelijks iets gedaan aan racisme in de voetballerij en worden er toernooien gehouden in landen waar mensenrechten worden geschonden.

En dan over de kus. Je blijft met je POTEN van vrouwen af. Punt. Nog zo en publique een vrouw aanranden. Laat staan wat er achter de schermen gebeurt. En dat sommige mannen dit willen bagatelliseren is ongelofelijk. Alsof jij het zo leuk zou vinden als een man je hoofd met 2 handen grijpt en je vol op de mond kust. Schoon schip maken aub.

Een schorsing van negentig dagen heeft gelijkenissen met de persberichten die Real Madrid en Barcelona naar buiten hebben gebracht; onvoldoende, halfslachtig en alleen focus op het incident en niet het verhaal wat al langer speelt. Symptoombestrijding zou je het kunnen noemen. Nogmaals, iedereen maakt fouten. De ene wat schadelijker en erger dan de ander, maar op het moment dat Luis Rubiales zijn excuses had aangeboden met 'in de emotie van het moment heb ik een verkeerde inschatting gemaakt en persoonlijke grenzen overschreden' dan was er nog ruimte voor vergeving van Jennifer Hermoso. Nu komt er een excuses van 'ik vind het vervelend dat jullie allemaal er een probleem van maken en daarvoor biedt ik mijn excuses aan' en krijgt Hermoso zelfs een klacht aan haar broek omdat ze zou hebben gelogen. De situatie op zichzelf was vervelend, maar de manier waarop er nu mee omgegaan is bij de grootste Spaanse clubs, de voetbalbond en nu ook de FIFA is kortzichtig, onvoldoende en een voorbeeld van symptoombestrijding. En zelfs dat laatste doen ze nog onvoldoende.

Mag hij nou 90 dagen niet op z'n kantoor komen ofzo? Fifa reageert alleen maar omdat er wat commotie is

Weetje wat zo leuk is aan dit soort artikelen. Ze geven hints. 20spelers tekende ietsDe overige 5/7 niet. Waarom niet ? Positie kado gekregen ?Daar gaat het speculeren beginnen. Nu zijn de mensen thuis slim genoeg om het op te zoeken en links te maken. Daar ligt de waarheid.

Ik denk dat de FIFA aan de achterkant, met andere hoge functionarissen de druk op gaan voeren en de Spaanse bond niks anders kan doen dan hem uit zijn functie ontheffen en hopelijk nog meer sancties die op lange termijn dit soort gedrag en met name het gaslighting van het slachtoffer uitroeien. Vooral met het oog op een eventueel gezamenlijk WK bid van Spanje, Portugal en Marokko voor 2030. Dan maak je simpelweg geen kans als er zulke beroerde beslissingen worden genomen. Guilt by assosiaction wilt ook niemand dus ik denk echt dat dit ondanks de omweg, af gaat lopen met een ontslag of opstappen van. Wel bizar dat de bond zich zo openlijk achter hem schaart en meegaat in de megalomanie van zo een ziek figuur.

26 augustus 2023 om 15:09

Je hebt de fifa een beetje te hoog zitten. Fifa geeft niks om niemand, alleen aan hun eigen verrijking. Die Luis Rubiales is juist iemand die er goed opstaat bij Gianni die willlen ze bin de fifa juist niet kwijt.

Deze schorsing is alleen maar schijn. Over drie maanden is iedereen dit alweer vergeten en dan zal de fifa zeggen we hebben hem genoeg gestraft hij heeft geleerd van zijn fouten en iedereen verdiend een tweede kans.

26 augustus 2023 om 15:20

Ben ik niet mee eens. Ik denk dat bij FIFA de belangen, de agenda, of kortom het systeem belangrijker is dan de personen. Als jij zegt dat deze Rubiales goed bekend is bij Gianni, dan wordt hij juist opgeofferd voor grote belangen.

Wat een arrogantie daar bij die bond. Die lui menen dat ze boven iedere wet staan. Zieke toestand daar. Net als bij de eufa en fifa. Ziek!

Die Rubiales is een oversexte narcist die zijn emoties niet onder controle heeft. Die vent moet ‘vol op de bek gaan’ maar dan anders 🤣

ik kan iedereen aanraden effe naar "El Pais" te gaan en dan in de Engelse versie het artikel aangaande dit onderwerp te lezen..

En terecht. Sommige denken dat ze alles kunnen maken. Niet dus. Ook zijn gedrag op de tribune dat hij naar zijn kruis greep. Bah vies mannetje en dan zeggen dat hij slachtoffer is. Hopelijk word hij dus definitief geschorst. En ik hoop ook dat de speelsters nu niet alleen maar zeggen maar t ook doen. Zeggen dat ze niet meer spelen zolang hij voorzitter is dat is prima snap ik ook maar hou t dan wel vol alleen dan maak je een standpunt duidelijk

Had niet anders verwacht dat FIFA zou ingrijpen. De Spaanse voetbalbond heeft al aangekondigd dat ze juridische stappen zullen ondernemen tegen Hermoso omdat ze zou liegen. Ik zou aanraden dat ze het in Spanje onderling met elkaar uitvechten. Tenslotte is Spanje een rechtsstaat. Maar de FIFA is in dit opzicht blijkbaar machtiger dan de Spaanse regering en hun rechtssysteem. Hoe het kan dat de Spaanse regering machteloos is in vergelijking met FIFA? Deze vraag leg ik hier neer.

Ik begrijp er echt niets meer van. Hoe kan het dat een bond FIFA nodig heeft om de juiste beslissing te maken? Fifa, dezelfde organisatie die geleid word door "today I feel gay, disabled" Infantino? Hoe slecht is het dan maar niet gesteld met de Spaanse bond?

Wellicht kan de Fifa voorstellen dat vrouwelijke spelers voortaan voor de wedstrijd op beide knieën gaan zitten en dat aanvoerders een band met de kleuren van de Spaanse vlag om hun arm dragen om dit soort gedrag tegen te gaan.

Mooi dat de FIFA wel actie onderneemt. Die Rubiales is helemaal van het padje af door andere de schuld te geven van zijn wangedrag. Gaat eerst zijn excuses aanbieden maar draait dan 180 graden om en geeft opeens aan dat het met wederzijdse toestemming was haha.

Als het wederzijds was , dan bied je naderhand geen excuses aan.

Klinkt alles behalve logisch…

Wat een onzin zeg. Dit was puur een kus uit emotie en verder niets. Het wordt steeds erger. Nog even en je moet en je moet net als een paard oogkleppen hebben.

26 augustus 2023 om 18:07

: Dit was puur een kus uit emotie en verder niets. "

Het zal allemaal best wel zijn, maar dat boeit voor geen meter. Want dit gaat over hem. Maar zelfs als zijn intentie 'goed/niet slecht bedoeld/onschuldig' zou zijn geweest is dat irrelevant. Relevant is dat hij zijn emoties en zijn 'onschuldig bedoelde' acties heeft geuit op iemand anders. En die andere persoon heeft uiteraard én vanzelfsprekend recht op lichamelijke integriteit. Het is evident het recht van die speelster om niet alleen niet gediend te zijn van dit soort ongevraagde uitingen van 'emoties' en gewoon niet ongevraagd én ook nog eens volledig ongewenst aangeraakt te worden door een man die daar op dat moment denkt behoefte aan te hebben.

Het mag zo zijn dat we eeuwenlang de traditie hebbe gehad dat mannen aan voruwen mogen zitten zoals ze dat goed dunkt, we leven nu in de 21e eeuw. En dit is geen woke, dit is niet tever doorgeslagen lamlendigheid die aantoont dat de wereld verrot en kapot is! Alleen al de suggestie dat dit moet kunnen omdat de wereld anders verrot is, geeft al aan hoe verrot het is dat je deze handtastelijkheden durft goed te praten.

Een vrouw heeft het recht om niet ongevraagd aangeraakt te worden en het recht om niet ongevraagd gezoend te worden. Punt uit!

Filmpje even bekeken. Mag inderdaad niet wat die doet maar heb het gevoel dat het meer in een opwelling uit blijdschap is. Om de man hierom werkloos te maken en publiekelijk aan de schandpaal te nagelen gaat mij te ver. Hij heeft een fout gemaakt en zijn excuses aangeboden. Trek er een les uit en ga verder met leven. Om iemand zijn carrière te ruïneren voor een kusje na het winnen van een wk moet niemand willen lijkt me. Zal wel aantal mensen boos maken met mijn mening en nee ik keur dit absoluut niet goed.

Als de FIFA nu ook eens zo terecht kritisch op haar eigen personeel zou worden...

Anderen terecht soms de maat nemen, maar de eigen puinhoop en wanordelijkheden lekker onder het tapijt vegen.

26 augustus 2023 om 18:08

Oh prima hoor, wat mij betreft. FiFa zou inderdaad ook eens intern grote schoonmaak moeten houden.

Maar ik neem maar even aan dat dit gegeven verder helemaal niets afdoet aan het feit dat wat die voorzitter heeft gedaan gewoon 100% fout en strafwaardig is toch?

26 augustus 2023 om 18:13

Dat geef ik ook aan terecht kritisch op die bondsvoorzitter en goed om een sanctie op te leggen voor dit gedrag 100%.

De voetbal macho cultuur in Spanje denkt zich alles te kunnen permitteren. Goed dat de FIFA hem geschorst heeft. Een man met zijn positie behoort dit niet te doen. Ontsla hem !!!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren