Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Je ziet in het Nederlands elftal vier jongens die niet door één deur kunnen'

Laatste update:

Ruud Gullit maakt zich zorgen over het Nederlands elftal. De ploeg van Guus Hiddink verloor al twee van de drie EK-kwalificatiewedstrijden en haalt bij lange na niet het niveau van het afgelopen WK in Brazilië. Volgens Gullit is haantjesgedrag het grootste probleem bij Oranje en hij pleit voor een 'stevig gesprek' tussen de ego's van het nationale team.

/

Volgens Gullit is er sprake van frictie. "Je ziet in het elftal vier jongens die niet door één deur kunnen. Dat zijn Wesley Sneijder, Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben. Het zijn allemaal ego's", zei Gullit zondagavond bij Studio Voetbal. "Op het WK (in 2010, red.) begon het met Van Persie en Sneijder. Van Persie werd telkens gewisseld, terwijl Sneijder niet goed speelde, maar wel op miraculeuze wijze telkens scoorde."

"Daarna kreeg je Huntelaar die ineens gek ging doen (tijdens het EK van 2012, red.) en je had Robben die voor aanvoerder gingen spelen (tijdens het WK afgelopen zomer, red.), omdat hij zo in vorm was. Er spelen dingen in het elftal. Daar moet over worden gepraat", aldus Gullit. De eerstvolgende interland van Oranje is op 12 november tegen Mexico, in de Amsterdam ArenA.

Er moet een stevig gesprek komen tussen de 'grote vier' van Oranje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar rook is is vuur zeggen ze.. Maar denk dat dit allemaal een beetje overdreven is.. Waarop baseert hij dit eigenlijk..

27 oktober 2014 om 07:49

Op wat iedereen kan zien?

Hij zegt helemaal niks geks, dat zie je ook telkens op het veld. Die Sneijder geeft nooit een bal af tenzij hij op de middellijn staat. Robben geeft pas een bal af als er totaal niks te halen valt.

Als van der Vaart speelt, rendeert een spits dan ook veel beter dan met Sneijder.

27 oktober 2014 om 08:36

En RvP. Die doet niets fout? Als je wat wilt bereiken moet iedereen meewerken en niet alleen over Sneijder en robben beginnen. Trouwens Robben is nog de enige speler van wereldnivo die we hebben.

27 oktober 2014 om 09:16

Alle drie hebben ze een probleem met Van Persie. Zou het misschien door Van Persie komen in plaats van door die drie andere spelers? Het is niet zo gek dat Robben voor aanvoerder gaat spelen als de eigenlijke aanvoerder dat al jaren vertikt. Dat kan je moeilijk Robben kwalijk nemen.

27 oktober 2014 om 09:48

Denk dat RvP de man met het grootste ego is. Duidelijk te zien in de interviews etc. Ook hoe kinderachtig hij reageerde op van Hooijdonk de afgelopen WK. Denk dat Sneijder er ook wel wat van kan. Robben is gewoon een hele symphatieke gozer, en lijkt me de laatste persoon die voor onrust zorgt. Huntelaar neemt al bijna zijn hele interland carriere genoegen met een reserve plaats terwijl hij vrijwel bijna altijd scoort, dus die heeft wel recht om een beetje gefrustreerd te zijn af en toe. Denk dat rvp en sneijder de mannetjes zijn met het grootste ego.

27 oktober 2014 om 10:05

Eh, Van Persie staat in de as en is dus de enige die daadwerkelijk het slachtoffer is van het egoisme van die andere jongens. Sneijder hoort de spits te voeren, Robben hoort de spits te voeren (niet altijd, maar wel veel meer dan hij nu doet) en Huntelaar moet genoegen nemen met zijn rol tot het moment dat hij als eerste spits wordt opgesteld.

Maar goed, hier is een werkelijke heksenjacht bezig richting van Persie zoals we wel gewend zijn van het Nederlands volk als er iemand boven het maaiveld uitsteekt.

27 oktober 2014 om 10:06

Ik zie het net iets anders.
Van Persie rendeert alleen niet met Sneijder achter zich.

Een 2mans aanval bestaande uit Robben/rvp zou de beste oplossing zijn

27 oktober 2014 om 10:30

RvP steekt helemaal niet boven het maaiveld uit! Jij zoekt gewoon weer een reden om hem te beschermen. Sneijder staat ook in de as. KJH ook als die meedoet. Wat een onzin vertel je.robben is verreweg de beste speler die NL heeft en daar heeft onze vriend RvP moeite mee. Moet Robben nu maar de bal gaan inleveren bij VP?

27 oktober 2014 om 10:53

@ claro2

Ehm, dat doet hij wel degelijk. Van Persie is een absolute wereldster. Het Nederlands volk ziet het liefst dat hij zich nederig en beleefd opstelt en als een soort Epke Zonderland zich verontschuldigt voor zijn kwaliteiten. Het feit dat hij dat niet doet, is een doorn in het oog van mijn volk. 'wij' hebben dat namelijk graag wel, en anders gaan 'we' ons enorm storen aan een speler.

Robben hoeft helemaal niet elke bal in te leveren, kan je ook lezen of pretendeer je dat alleen maar te kunnen? Ik zei namelijk dat hij dat vaker moet doen dan hij nu doet. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden om de bal af te geven voor Robben. Dat hoeft niet alleen aan RvP te zijn, maar ook aan bijvoorbeeld Vd Wiel de afgelopen interlands. Dan kiest Robben er toch voor om een kansloze actie in te zetten. Dit werkt niet.

Sneijder staat in de as als aangever ja. Hoe kan hij in hemelsnaam afhankelijk zijn als hij er staat om de aanvoer te leveren? Denk toch na voor je typt.
En ja, ook Huntelaar is afhankelijk. Heb jij hem gezien tegen Ijsland? Ik niet namelijk. En dat komt door de gebrekkige aanvoer van de vleugels en het middenveld.

27 oktober 2014 om 11:52

jij zegt zelf dat VP de enige is die in de as staat .dat Robben nooit afspeelt. Dat Sneijder en Robben voor RvP horen te spelen. Dan moet je maar duidelijker zijn. KJH mag alleen meedoen als NL achterstaat dus dan is het zowieso al vaak moeilijker om nog een opening te vinden. Bovendien vind ik je toon vervelend maar dat past ook wel een beetje bij RvP (en zijn vriendjes) dus dat begrijp ik dan wel weer.
RvP is al 2 seizoenen geen wereldspeler meer . Niet bij NL en niet bij Manu. Dat is lullig voor hem maar het is zo. Ik vond hem fantastisch het eerste seizoen bij Manu maar nu is het een stuk minder. Als persoon vind ik hem niet prettig overkomen. En ik geloof niet in complotten tegen hem. Je ziet toch zelf ook wel dat hij slecht speelt. Heb je de media niet voor nodig. Maar het is typerend dat iedereen de schuld krijgt maar RvP (en zijn aanhangers) nooit de hand in eigen boezem steken.
Bovendien ALS er 4 spelers zijn en van die 4 zijn er 3 die niet met 1 VP (voor de duidelijkheid) kunnen opschieten ligt het dan aan die 3 of aan die ene?

27 oktober 2014 om 12:17

@claro2

Eigenlijk verdien je niet nog een reactie, omdat je blijkbaar niet kan of wil lezen wat anderen zeggen en alleen je eigen verongelijkte houding wil etaleren. Maar hier, speciaal voor jou nog eens:

Ik zei dat Robben vaker kan afspelen en ook vaker moet afspelen. Hij gaat nu vrijwel altijd voor eigen succes, terwijl dat in minder dan de helft van de gevallen gerechtvaardigd is. Robben heeft namelijk de kwaliteiten om een geweldige steekpass te geven. Kijk maar eens naar de steekpass op Ribery tegen AS Roma van vorige week.

Sneijder hoort te spelen voor de spitsen ja. Zijn taak is om ballen af te geven en assists te produceren en waar mogelijk eens een keer uit te halen met een lange afstandsschot. Zijn grootste kwaliteit is een weergaloze pass die we al sinds Inter niet meer dan zeer sporadisch gezien hebben. Als je dan ook maar elke bal lukraak op doel schiet, dan loop je er voor niks bij.

RvP is al 2 seizoenen geen wereldspeler meer? Oh ja? Volgens mij heeft afgelopen seizoen voor Manchester United 18 keer gescoord in 28 wedstrijden. Een seizoen waarin hij voornamelijk geblesseerd was. Het seizoen daarvoor heeft hij Manchester United persoonlijk kampioen gemaakt door 30 keer te scoren en vaak miraculeus de punten binnen te halen.

De Van Persie haters zullen alles aangrijpen om hem de zwarte piet toe te wijzen, maar dat valt reuze mee. Als Huntelaar daar had gestaan, zou hetzelfde met hem gebeuren. Er lopen te veel egos rond, en Robin van Persie is daar een van, maar zeker niet de enige. Wel de meest afhankelijke.

27 oktober 2014 om 13:59

bedankt dat je nog de moeite hebt genomen om te reageren. je bent helemal niet zo arrogant als ik dacht...wel een beetje verongelijkt. Ik ben geen Van Persie hater dat maak jij er van. We zijn het niet eens maar geeft niet hoor.

27 oktober 2014 om 14:04

Woel, op grond van wat steekt RvP boven het maaiveld uit?

27 oktober 2014 om 14:07

Van Persie een wereldster? Nooit geweest in Oranje, wel in dat jaar toen hij in zijn eentje ManU kampioen maakte. Maar ter zijn verdediging, een Messi vind ik ook minder bij Argentinie. RvP vind ik op zijn retour bij zowel ManU als Oranje, heel snel een oude man geworden.

27 oktober 2014 om 14:16

Claro, haha moest wel ff lachen om je opmerking vervelende toon en RvP vriendjes. Ben het met je relaas eens, vind ook dat een aanvoerder dat soort dingen in de kiem moet smoren. Jammer dat het zo een zooi is bij Oranje.

27 oktober 2014 om 15:03

@sulejmanii

Puur gebaseerd op het gezegde. In Nederland mag je niet rijk of goed zijn. Je moet vooral 'normaal' zijn zodat wij met zn allen kunnen zeggen "goh, hij is zo gewoontjes, net als ik".

Van Persie is natuurlijk wel gewoon een wereldster, wat je ook van zijn maniertjes mag vinden. Hij is niet voor niks de speler met de meest verkochte shirtjes in de Premier League.

27 oktober 2014 om 07:49

Op basis van wat hij ziet denk ik? Gullit is namelijk echt niet de enige die deze conclusie trekt. Op dit forum zullen er ongetwijfeld veel mensen het met hem eens zijn. Ik in ieder geval wel

27 oktober 2014 om 10:18

Het is gewoon een feit dat er problemen zijn. Huntelaar is niet zo heel erg lang geleden uit de selectie glaten omdat hij voor problemen zorgde. Idem Van der Wiel om er nog maar is eentje bij te pakken.

Op voetballend vlak kan elke leek zien dat het niet botert tussen Sneijder en Van Persie. Van Persie krijgt/kreeg geen enkele bruikbare bal en loopt alleen op een eilandje te ballen.. Met een Van der Vaart op 10 liep het opeens wel als een tierelier. Dus tja. Van Robben hoeft hij ook geen bruikbare aanvoer te verwachten. Te ego. Maar Robben is gewoon van een ander niveau dus kun je die onmogelijk eruit halen.

Ik zou persoonlijk Sneijder en Huntelaar thuislaten. Om voetballende en persoonlijke redenen. Geef op 10 maar eens de kans aan iemand anders. Sneijder is al lang niet meer de voetballer van weleer. Ik schat Toornstra (laat ik er maar eentje noemen) al een stuk hoger in.

27 oktober 2014 om 11:02

Ja laat vooral je 2e beste spits thuis ook al is dat de beste pinch hitter die we op dit moment hebben.

En volgens mij heb je de 2 wereld doelpunten gemist waarmee Sneijder de wedstrijd besliste voor Gala tegen aartsrivaal Fener. Dat zie ik Toornstra met alle respect echt niet doen.

Ik kan mij nog een beeld herinneren van tijdens het WK. Beeld was gericht in de catacomben en Oranje wachtte zoals altijd af totdat ze volledig waren alvorens naar het veld te lopen. Van Persie had geen zin meer om te wachten en liep in zijn 1tje door de tunnel richting het veld.. gevolgd door niemand. Iedereen keek hem na, maar niemand volgde.

27 oktober 2014 om 14:18

Hahaha, ik haakte af toen je zei dat we onze beste spits thuis moeten laten. Ben je nou serieus?

27 oktober 2014 om 07:52

Dit is gewoon onzin wat hij zegt. Je gaat me niet vertellen dat sneijder en RVP hier nog meezitten. Dat van Huntelaar is passé, oke misschien met van persie. Maar hij blaast dit op. En Robben aanvoerder spelen?

Ik heb t idee dat Gullit zijn stem maar al te vaak wil laten gelden, omdat hij nooit wordt benaderd voor bondscoach. Hij teert enkel op zijn naam als speler in zijn glorie dagen. Maar dit vond ik een ongegronde uitspraak die echt nergens overging.

27 oktober 2014 om 08:02

Hij heeft gelijk, ik zou Huntelaar niet meer selecteren. Raar mannetje.

27 oktober 2014 om 08:31

Waarom Huntelaar? Van Persie is volgens mij degene waar iedereen moeite mee heeft in dat elftal. Kijk maar in dit artikel, alledrie de "conflicten" betreft het van Persie. Guus moet hem lekker een aantal keer laten banken ofzo, gun Huntelaar eens een kans.

27 oktober 2014 om 08:54

Ik ben het mer je eens. Laat Huntelaar maar in de spits spelen en Robben en Depay van de zijkanten.

27 oktober 2014 om 09:13

Wel selecteren natuurlijk, maar iedereen (inclusief van Persie) gewoon op de plaats zetten. Speel maar eens 4-4-2 met Robben en Depay. Laat iedereen die niet presteert maar gewoon eens op de bank en speel maar met de jongens in vorm, ook als dat ten koste gaat van de vaste speelwijze.

27 oktober 2014 om 09:17

Iedereen doet alsof Huntelaar zo'n lief ventje is maar het is gewoon een walgelijk ego'tje, dat zag je al een paar jaar terug dat die een vrije trap wilt nemen terwijl v.d. Vaart daar de man voor was, al jaren zit die met een chago kop op de bank en als die speelt scoort die tegen nobody landjes maar tegen 1 van redelijk niveau is die al nergens... Tegen Spanje waren we nooit teruggekomen met Stuntelaar voorin. Van Persie krijgt shit qua aanvoer maar als die een redelijke voorzet krijgt maakt die hem magistraal af, iets wat KJH niet kan.

27 oktober 2014 om 10:54

Beste Fron010 dat is een aannaming. Een feit is dat we zonder Huntelaar niet voorbij Mexico waren gekomen (goal en assist).

27 oktober 2014 om 15:10

@ scrumpti0uz

Je bedoelt een aanname*? Grappig dat je vervolgens zelf een aanname doet, want je hebt geen idee hoe het afgelopen zou zijn. De assist was totaal niet bedoeld, en de penalty zou er toch wel ingeschoten worden hoor. Met andere woorden, doe niet zo mal.

27 oktober 2014 om 09:12

Hij ziet dingen en extrapoleert dat op een manier die eventueel zou kunnen kloppen.

Dat er wat scheve gezichten zijn is best te zien, of het allemaal zo erg is als ome Gullit beweert is natuurlijk de vraag. Het lijkt me wel goed als Hiddink er een keer met de mannen over praat en dan ook gewoon kiest voor een nieuwe aanvoerder.

Ik heb namelijk de indruk dat van Persie het aanvoerdersschap weliswaar een eer vindt, maar dat hij het ook als een extra last beschouwt. Robben heeft die rol van nature, geef hem dan ook die band.

En verder heeft Oranje gewoon een spitsenprobleem, in de zin van dat we eigenlijk geen Oranjewaardige spits hebben die in het systeem van Hiddink echt uit de verf komt. Daar moet iets op verzonnen worden, want ook in de jeugd komt een dergelijke spits er niet aan.

Gullit lult maar wat? Waar kan hij dit op baseren? Geen duidelijke feiten in dit artikel.

27 oktober 2014 om 07:53

nou met twee heeft hij wel gelijk en dat is RVP en de Hunt, die andere twee vindt ik ook wat gek.

27 oktober 2014 om 08:04

Moet het per se gegrond zijn? Dit is gezegd in studio voetbal, waar een aantal gasten hun kijk op voetbal laten blijken en ja daar zitten ook meningen tussen. Wees blij anders waren al die discussieloze programma's niks aan.

Dit is al jaren het probleem denk ik. Met name afgunst denk ik. Rvp wil graag een beslissende speler zijn denk ik , maar wordt hier gewoon enorm in afgetroefd door robben. Het is naar mijn mening al jaren geen echte elftal, zo komt het op mij over althans. Hoe kun je een speler aanvoerder maken die voornamelijk voor zichzelf kiest. Geen goed voorbeeld lijkt me.

Waar is dit op gebasseerd? Vind het ook niet nodig dat iedereen vriendjes is met elkaar. Ze moeten wel hetzelfde doel hebben en dat is winnen met Oranje.

Het enige wat je ziet is dat van persie weinig klaar maakt, al jaren lang en Sneijder en Robben meer moeite hebben om van Persie te vinden dan KJH in het veld.

Prima, van Persie en Sneijder weg, die voegen op dit moment helemaal niets toe. Huntelaar en Robben komen er dan samen wel uit.

Het enigste wat er moet gebeuren is dat de bondcoach openlijk laat zien dat er ook voor de geariveerde spelers en toppers een grens ligt aan de hoeveelheid krediet die ze krijgen.

Ook een sneijder en v persie moeten banken als ze slecht spelen .
Aangezien ze dat al interlands achter elkaar doen zou ik daar eens mee beginnen.

Spelers opstellen die "hot" zijn op dat moment ongeacht de naam , club en hoeveelheid interlands.

Huntelaar hoort op dit moment in de spits , is veel scherper en beter in vorm dan van persie.

Het is ook te hopen dat vlaar en strootman weer snel de oude zijn dan kunnen die in ieder geval weer aansluiten.
Memphis en willems ook opstellen aan die linkerkant.
Propper op de plek van sneijder en dat centrum compleet vervangen.

"we " hebben goede voetballers zat die wel in prima vorm steken , gebruik die dan ook en blijf niet vastgebakken zitten aan de traditionele hap die overduidelijk problemen met zichzelf en elkaar heeft.

van Persie aanvoerder slaat in ieder geval nergens op, een aanvoerder moet wat mij betreft iemand zijn die sturing geeft, een leider is, en het veld kan overzien. Robben voldoet dus ook niet. Dat karakters botsen zal vast, het zijn ook ego's en dan zijn er ook nog eens een paar op hun retour.

Ik word eerlijk gezegd wel een beetje moe van Ruud "spuit elf" Gullit. Gefrustreerde kerel die maar wat graag bondscoach zou willen zijn, maar iedereen kan zien dat hij daar niet geschikt voor is behalve ruud zelf. Vandaar de frustratie.

27 oktober 2014 om 10:08

Welke frustratie zie jij? Volgens mij ben jij redelijk gefrustreerd dat je Gullit's uitspraken zo hoog opneemt. Hij zegt dit gewoon aan tafel bij Studio Voetbal en heeft daarmee nog gelijk ook.

Ze doen het met de beste bedoelingen. Het is aan de TRAINER om ze terecht te wijzen en ze te remmen waar nodig!

Dus allemaal een probleem met van Persie.

Dan lijkt mij de oplossing simpel.

Er zijn 4 spelers waarvan 3 er alleen een probleem hebben met 1 andere. Doet een beetje denken aan "hoezo een spookrijder, er rijden hier wel 100". Het is duidelijk dat Van Persie het ego is, dat de anderen niet accepteert. Mede gezien het feit dat Van Persie niet rendeert in Oranje en hij zelfs resultaten van Oranje in de weg staat, lijkt mij maar één conclusie de juiste: Van Persie maar even niet meer selecteren.

Gewoon met 2 spitsen spelen
2 aanvallende backs die voor de voorzetten kunnen zorgen
3 man centraal achterin
Huntelaar in de spits om de voorzetten van de backs af te maken en met Robben in een vrije rol om hem heen.

Krul
Vlaar
de jong
Van Dijk
vd wiel
Clasie
Strootman
Blind
Wijnaldum
robben
huntelaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren