Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘24-jarige speler met woestijnspijt bereikt akkoord in de Premier League’

Laatste update:

João Pedro Neves Filipe, kortweg Jota, gaat spoedig vertrekken uit Saudi-Arabië, zo lijkt het. De 24-jarige aanvaller van Ittihad Club speelt pas sinds afgelopen zomer in de Saudi Pro League, maar lijkt nu onderweg naar de Premier League. West Ham United gaat zich op korte termijn versterken met de Portugees, aldus Foot Mercato.

In een eerder stadium leek het erop dat the Hammers zich zouden gaan versterken met Ibrahim Osman van FC Nordsjaelland. Die transfer ging uiteindelijk niet door, daar de Deense ploeg eisen stelde die voor West Ham te gortig waren.

De ploeg uit Londen verlegt daarom de aandacht naar Jota. De Portugese aanvaller kwam in de zomer van 2023 nog voor een slordige 30 miljoen euro over van het Schotse Celtic.

Het avontuur van Jota in Saudi-Arabië werd niet wat beide partijen ervan gehoopt hadden. Dit seizoen kwam de buitenspeler pas vijf keer in actie in de Saudi Pro League.

Hij startte echter geen enkele van die vijf duels in de basis. Wel wist hij één keer te scoren: in december scoorde Jota de 0-2 in het uitduel met Al-Wehda (0-3).

Nu wacht dus mogelijk een transfer weg uit Saudi-Arabië. West Ham bereikte reeds een akkoord op persoonlijk vlak met de aanvaller. Het wachten is nu op een deal tussen de Londense club en Ittihad.

Volgens CBS-journalist Ben Jacobs betreft het een huurdeal. Of West Ham een optie tot koop poogt te bedingen, is vooralsnog onbekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha woestijnspijt.. woord van 2024?

29 januari 2024 om 15:41

Ik dacht precies hetzelfde 😊

29 januari 2024 om 15:42

Haha heerlijk, ik stem voor!

Woestijnspijt zou ik dit niet noemen. Die club heeft hem gewoon keihard aan de kant geschoven.

29 januari 2024 om 15:22

Ze hebben allemaal woestijnspijt. Een competitie kan je niet kopen, die moet je opbouwen.

29 januari 2024 om 15:36

Beetje pijnlijk, als je je in Saoedi-Arabie niet in de basis weet te spelen.

29 januari 2024 om 15:48

Bij een middenmotor ook nog, dan moet je je denk ik wel kapot schamen haha

29 januari 2024 om 16:05

Dat is wat simpel hoor hangover. In Saudi Arabie mag je maar met een bepaald aantal buitenlanders tegelijk spelen. Hij heeft Benzema, Fabinho en Kanté als teamgenoten. Die zullen sowieso nooit banken.

Fan van 'woestijnspijt'. Dit viel natuurlijk wel te verwachten, zeker voor een nog redelijk jonge voetballer. Het zal deze zomer ook wel weer uitgaande transfers regenen in Saudi-Arabië, maar ben benieuwd of ze uberhaupt nog grote namen weten te lokken.

De term "woestijnspijt" is alleraardigst gevonden en geeft ook een trend weer. In de queeste naar een aansprekende voetbalcompetitie in Saudi-Arabië lijkt er zo langzamerhand aardig wat zand in de motor te zijn gekomen.

Woestijn/zandbak vind ik beetje denigrerend.
Ze hebben laatst een prachtig WK georganiseerd, ze moeten eenmaal met geld gooien om "sterren" uit de hele wereld daar naar toe te trekken. Als je ziet welke ontwikkeling het land heeft gedaan de afgelopen 20 jaar dan mag mag dat wel gezien worden.

29 januari 2024 om 15:37

Het WK was in Qatar, niet in Saoedi-Arabie.

29 januari 2024 om 15:43

Dat wk komt nog. Infantini heeft er uiteraard weer geslepen voor gezorgd dat het in 2034 daar zal zijn. 🙄😏

29 januari 2024 om 15:50

Er was geen ander land dat die zich kandidaat stelde, dus hij kon moeilijk anders.

29 januari 2024 om 17:05

Komt dat niet doordat het WK daarvoor op verschillende continenten wordt gespeeld? Daardoor mochten volgens mij alleen landen uit Oceanië en Azië een bid indienen en laten dat nou net de continenten zijn waar de sport misschien wel het minst leeft.

29 januari 2024 om 18:37

Australië trok zich ineens terug. Op de laatste dag voor de stemming volgens mij. Toeval?

29 januari 2024 om 16:01

Dat WK was niet in Saoedi-Arabie, maar in Qatar. Het feit dat je dat toernooi prachtig vindt, zegt alles over je morele kompas. Het had meteen moeten worden afgeblazen toen de misstanden rond de werknemers aan het licht kwamen...

29 januari 2024 om 20:43

Dat is alleen niet aan het licht gekomen. De cijfers zijn opgeblazen en totaal niet reëel. Daarnaast gaan men vrijwillig naar het land, ondanks dat ze weten hoe het er aantoe gaat. Misschien dus iets meer richting bijvoorbeeld india kijken. Had India zijn zaakjes op orde, dan kwamen ze niet naar het land.

29 januari 2024 om 19:04

Waarom is het opeens denigrerend. Dit was toch gewoon geaccepteerde taal over een regio wat redelijk veel over zand beschikt? Net zoals....een zandbak. Wat is er mis met een zandbak en/of een woestijn?

29 januari 2024 om 21:58

Ik weet niet of mensen in Nederland het leuk zouden vinden om bij elk artikel bijv ' het moeras' genoemd te worden ipv gewoon Nederland genoemd worden.

30 januari 2024 om 00:38

Denk eerder Holland. De Nederlandse regering wilde perse sinds 2020 van die bijnaam af omdat het clichébeelden zoals tulpen en klompen zouden geven. Stel je voor dat jezelf zou schamen maar voor je eigen cultuur?

Voetbal is allereerst emotie, gevoel, passie, historie, competitie en rivaliteit. Dit is niet iets wat je zomaar binnen een paar jaar creëert. Leuk dat ze daar met geld smijten maar voetbal is veel meer dan alleen sport die wordt bekeken door fans. Voor mij voelt het zielloos aan wat ze daar aan het doen zijn in Saudi Arabië, 0 gevoel erbij. Gewoon maar een beetje voormalige wereldsterren contracteren en hopen dat de competitie interessanter wordt. Zodra Ronaldo vertrekt verdwijnt ook een groot deel van de interesse, hetzelfde in minder mate met andere spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren