Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jansen verrast niet en begint met zelfde elf aan Conference League-avontuur

Laatste update:

De opstelling van AZ voor het Conference League-duel met Zrinjski Mostar is bekend. Trainer Pascal Jansen kiest voor dezelfde elf namen die afgelopen weekend afrekenden met Sparta Rotterdam (2-0). Het duel in Bosnië en Herzegovina begint om 18:45 uur en is te zien op Veronica en ESPN 2.

Mathew Ryan verdedigt het doel en ziet een viermans verdediging voor zich staan, bestaande uit Yukinari Sugawara, Riechedly Bazoer, Alexandre Penetra en David Møller Wolfe. Jordy Clasie en Sven Mijnans staan centraal op het middenveld, terwijl Dani de Wit op 10 achter spits Vangelis Pavlidis staat. De Griekse goalgetter moet vanaf de flanken bediend worden door Mayckel Lahdo (rechts) en Myron van Brederode (links).

Zrinjski werd vorig seizoen afgetekend kampioen van Bosnië en Herzegovina en is de eerste deelnemer aan de Conference League uit dat land. De club kent echter geen al te beste voorbereiding, daar de laatste twee duels in de competitie met 1-0 verloren gingen. De ploeg van trainer Krunoslav Rendulic staat daardoor slechts tiende in de competitie die twaalf ploegen kent, al heeft het door de voorrondewedstrijden in de Conference League één tot drie wedstrijden minder gespeeld dan de overige clubs.

Bij AZ gaat het daarentegen prima in de competitie. De manschappen van Jansen wonnen al hun vier Eredivisie-wedstrijden en staan daarmee in punten gelijk met koploper PSV. Bovendien kreeg Jansen goed nieuws uit de ziekenboeg, daar doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro en middenvelder Tiago Dantas fit genoeg bleken om de reis naar het Balkanland te maken. Ernest Poku moet het duel echter missen. De vleugelspeler is ziek. "We hebben Zrinjski goed bekeken en we zijn klaar voor ze", liet Jansen weten. "Het is een team met een hoop lengte in de ploeg."

Opstelling Zrinjski: Maric; Corluka, Radic, Jakovljevic, Memija; Ivancic, Balic, Canadija; Cuze, Bilbija, Ticinovic.

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Penetra, Møller Wolfe; Clasie, De Wit, Mijnans; Lahdo, Pavlidis, Van Brederode.

Zrinjski - AZ:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

goedzo pascal, goeie opstelling dit moet minimaal een 0-4 worden

21 september 2023 om 18:20

Hoezo, Az speelt nooit makkelijk in Europa een kleine tegenstander weg.
Overigens gewoon de regerend landskampioen en 8x in totaal.
Zal denk ik een lastige 1-2 worden tegen een defensief moeilijk te kloppen tegenstander.

21 september 2023 om 19:18

Tinus, we hebben het over een team uit Bosnië. Ondanks dat tegen dit soort tegenstanders vaak slecht gespeeld wordt door AZ, hoor je hier wel gewoon minimaal 4-0 te winnen

Prima opstelling en gewoon de eerste wedstrijd met dikke cijfers winnen

Geen excuses, wil je wederom ver komen in de Conference League zal je deze moeten winnen.

21 september 2023 om 18:00

Lijkt me ook dat AZ dit redelijk eenvoudig zal winnen toch? Ben ergens nog steeds niet overtuigd van Pascal Jansen als trainer, maar hij presteert Europees altijd wel heel consistent. Misschien geen enorme stunts (al was halve finale ConL vorig jaar prima), maar wint altijd als hij moet winnen naar mijn gevoel; dat is een wel een kwaliteit met een elftal wat elk jaar zo enorm verandert als AZ.

21 september 2023 om 18:17

En daar is ie weer, onderschatting.
Dit was gewoon de landskampioen van afgelopen jaar.
Uiteraard denk ik dat Az dit gaat winnen, maar ik voorzie een moeizame 1-2.
Az en "makkelijke" defensief ingestelde tegenstanders liggen Az niet zo.

21 september 2023 om 18:26

Kampioen van Bosnië en Herzegovina inderdaad, maar dat zegt natuurlijk niet zo heel veel. Dat is de 41e competitie van Europa (als je alleen hoogste niveaus per land meerekent), zelfs competities als die van Faeröer, Liechtenstein en Kosovo staan hoger op de ranking, dan weet je wel voldoende denk ik haha. AZ moet (en zal) deze pot gewoon vrij eenvoudig winnen neem ik aan hoor.

21 september 2023 om 18:27

Gewoon de landskampioen van Bosnië dus zegt niks. Beter deze landskampioen dan de nummer 18 van Frankrijk.

21 september 2023 om 18:31

We gaan het zien.

21 september 2023 om 18:59

Nou dat is na een minuut of 10 al wel duidelijk, die gasten zijn echt van niveau KKD, hier wint AZ met twee vingers in de neus van. Hadden na 1 minuut al met 10 man moeten staan ook.

Komop AZ. Haal weer punten binnen voor ons land!

21 september 2023 om 18:18

Eerst voor onszelf, daarna komt het land.

Hier moet AZ gewoon winnen, punten pakken voor de coëfficiëntenlijst!
Voor sommige landen toch wel een zege die Conference League, Nederland spint er in ieder geval garen bij.

21 september 2023 om 17:58

Sowieso voor alle deelnemers wel. Snap de argumentatie van het drukke speelschema en sommige wedstrijden is wel erg ver vliegen, maar het is toch prachtig voor die Oost-Europese of andere kleine clubs dat ze ook Europees kunnen spelen?

Daarnaast kun je met mooie prestaties in de ConL inderdaad je land goed op de kaart zetten of in het geval van Nederland werken aan de coëfficiëntenlijst. Ook voor een elftal als AZ dat over het algemeen haar spelers jong haalt en met winst doorverkoopt is dit een hele goede ervaring om eens tegen totaal andere ploegen te spelen met hele andere speelstijlen dan in Nederland en als je ver komt kom je uiteindelijk ook wel goede ploegen tegen waar je kunt zien wie de echte talenten in een elftal zijn (denk bijvoorbeeld aan Reijnders die vorig seizoen tegen West Ham één van de weinige was die zich moeiteloos aanpaste aan het niveau en weinig last van druk leek te hebben).

21 september 2023 om 18:22

Mostar is wel een opkomende club, ik zie ze al 3 jaar lang elke keer nipt verliezen tegen grote clubs. Ik zou ze niet onderschatten als ik jou was.

Weer met van Brederode beginnen. Had er in de eerste wedstrijd wel vertrouwen in dat Pascal gestopt was met hem in de basis zetten. Maar hij gaat er gewoon verder mee. Poku en Bommel zijn echt wel een stuk beter en brengen ook veel meer creativiteit in de ploeg. Die creativiteit kan je wel gebruiken tegen tegenstanders die niet veel zullen aanvallen.

21 september 2023 om 18:25

Brederode is idd fysiek helemaal niet klaar voor dit niveau. Veel te slap nog allemaal tot aan zn schot.

21 september 2023 om 18:54

Poku vind ik in potentie net als Addei fantastische spelers. Van Bommel heb ik toch mijn twijfels nog bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren