Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Jan-Scharie’ tovert opnieuw bij Feyenoord: ‘Ik ben blij dat hij raak schoot’

Laatste update:
/

Jan-Arie van der Heijden zorgde zaterdagavond weer een bijzonder moment. De verdediger, die sinds een paar maanden als Jan-Scharie door het leven gaat, had in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Groningen (2-0) een heerlijke assist in huis.

Van der Heijden liet zich in het strafschopgebied niet van de bal zetten en bediende Jens Toornstra met een hakbal achter zijn standbeen langs. "Ik kreeg de bal eerst niet goed onder controle", blikte Van der Heijden in gesprek met De Telegraaf terug op het moment. "Ik had Jens al zien staan, en passte achter het standbeen langs."

"Gelukkig schoot hij hem goed binnen." Van der Heijden was blij dat het scorebord voor een tweede keer in beweging kwam. "Het was een opluchting. De 2-0 wilde maar niet vallen. Als je dan de 2-0 zo maakt, en je geeft zo'n assist. Dan ben je extra blij. Ik ben blij dat hij raak schoot, anders hoor je er niemand meer over. Het is niet slecht." Feyenoord wacht rustig af wat Ajax en PSV zondag doen, tegen respectievelijk Sparta Rotterdam en FC Utrecht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop wel dat de mannen zich aan hun taak blijven houden. Het was echt een mooie actie hoor, maar als verdediger heeft hij daar in principe niet veel te zoeken. Nu gaat het goed, maar bij een uitbraak mis je een centrale verdediger.

12 februari 2017 om 09:52

De goal kwam uit een vrije trap waarbij de verdedigers altijd mee opkomen .
Dus hij heeft wel degelijk iets te zoeken daar en lost het zeer knap op.
Mooie assist 💪

12 februari 2017 om 09:56

Ja klopt, helemaal gelijk. Maar op zich ben ik bang (want ik heb het nou al te vaak meegemaakt) dat die spelers straks gaan denken dat wij fans het van hem gaan verwachten. Dan krijg je van die krampachtige acties van spelers die dat helemaal niet moeten doen. Zijn basistaak is verdedigen (en dat kan hij goed), moet hij ook niet vergeten.

Kijk bijvoorbeeld naar Karsdorp (oke, is nog jong). Die dacht op een gegeven moment ook dat hij meer aanvaller was dan verdediger. Kwam perfect op met voorzetten, maar vergat het verdedigen compleet.

12 februari 2017 om 10:50

Vd Heijden is een middenvelder van origine. Heeft aardig wat technische bagage. De fouten die hij maakt zijn nooit omdat hij een raar technisch hoogstandje probeert maar altijd concentratieverlies. En hij doet t nooit zomaar.

12 februari 2017 om 10:53

Het is natuurlijk in de eerste plaats onzin om te stellen, dat lange centrale verdedigers bij corners en vrije trappen kort op het vijandelijke doel niet te zoeken hebben. Die horen bij uitstek in de zestien opgesteld te staan. Bij tegenaanvallen staan er meestal snelle back om het te ondervangen.

Wat betreft een eventuele zelfoverschatting denk ik niet dat je Van der Heijden goed inschat. Dat is een nuchtere jongen, die zijn beperkingen en sterkte kent. Dat had hij in de jeugd van Ajax al. Hij zal niet snel denken dat hij Messi is en zal ongetwijfeld vanuit zijn taak blijven spelen.

12 februari 2017 om 11:24

Sterker nog. Hij speelt elke wedstrijd naAst kongolo en er is niet veel fantasie voor nodig om door te hebben dat wanneer Jan Arie gekke dingen gaat doen kongolo een plaatsje opschuift. Die is nu al beter dan vd Heijden.

12 februari 2017 om 14:10

Je moet minder bang zijn.

12 februari 2017 om 09:53

De situatie ontstond na een vrije trap op de helft van FC Groningen. Dan is het niet heel raar als je als centrale verdediger mee naar voren gaat om gevaarlijk te kunnen zijn door de lucht. Dus in dit geval had hij er wel wat te zoeken.

12 februari 2017 om 09:54

Niet veel te zoeken? Het was direct na een vrije trap die de 16 in werd voorgezet, jij wil dan met 10 man achter de bal blijven? Italiaanse denkwijze erin zitten of niet?

12 februari 2017 om 09:58

Met de corners kunnen Botteghin. Kongolo en vd Heijden mooi mee naar voren. Met Karsdorp achterin kan dat wel. Het verbaast me juist dat er geregeld goals vallen daaruit, niet eens met kopballen, maar met afgeslagen ballen die opnieuw worden ingebracht. Botteghin al een paar keer, Jan Arie ook. We wonnen met zo'n situatie ook in Eindhoven. Ik vraag me af of er al een veldspeler is die dit seizoen nog niet heeft gescoord bij Feyenoord eigenlijk. Het lijkt wel of het hele team scorend vermogen heeft dit jaar.

12 februari 2017 om 10:18

In de basis 11 (10)heeft iedereen gescoord, behalve Jones natuurlijk.

Baco Scharie is het levende bewijs dat als je geduld hebt en mensen een seizoen geeft om te wennen aan een nieuwe omgeving dat dat zijn vruchten afwerpt.
Vorig jaar wist ik niet wat we met hem moesten en nu is hij niet meer weg te denken uit de basis!

Haha en dan die nuchterheid die hij vertoond bij het interview na de wedstrijd! Wat een mafkees is onze vdHeijden toch ook!
Hij is de boer van het elftal en als hij dan weer is gek doet in e wedstrijd komt het knullig over. Maar elke keer doet hij het weer en nu zelfs met een assist.

VdHeijden is HET voorbeeld van de zelfvertrouwen die het elftal heeft op dit moment. Als dat zelfvertrouwen er niet is, zie ik vdHeijden dit soort gekke dingen niet doen.
Heerlijk!

12 februari 2017 om 09:53

Ik hoop alleen dat het (op het veld) niet doorslaat en hij straks geforceerd dit soort acties gaat doen, omdat 'men' het van hem gaat verwachten. Prima actie natuurlijk, prima kerel, maar een centrale verdediger heeft daar niks te zoeken.

12 februari 2017 om 09:56

Je valt wat in de herhaling. Zoals al eerder is aangegeven had hij er wel degelijk wat te zoeken.

12 februari 2017 om 09:59

Zolang hij het in de 16 van de tegenstander doet vind ik het prima, zodra hij scharen in zijn eigen 16 gaat maken ben ik het met je eens. Er zit meer risico in indribbelen rond de middellijn dan in dit toch?

12 februari 2017 om 10:56

Kijk naar Sanchez van Ajax, Sergio ramos bij real Madrid etc. Tuurlijk hebben ze daar wat te zoeken, je verdedigers zijn meestal het langst van je team waardoor het makkelijker is om een kopduel te winnen.

12 februari 2017 om 09:55

Zolang hij dat soort trucjes maar in het vijandelijk doelgebied doet en niet voor Brad Jones.

12 februari 2017 om 09:59

Ik heb een beetje het Leicester van vorig jaar gevoel bij Feyenoord. Ze lijken zoveel vertrouwen te hebben dat een flink aantal spelers boven hun niveau uit stijgt. Deze v.d. Heijden is daar 1 van

12 februari 2017 om 10:17

Leicester City vegelijken met Feyenoord.. het is geen pec Zwolle dat om de titel speelt hoor, Feyenoord heeft gewoon de kwaliteiten om om de titel mee te spelen.

12 februari 2017 om 10:21

Inderdaad @RedouanDardour. Leicester City? Leicester City was het Sparta van Engeland, gepromoveerd, en wonnen de titel. Hetzelfde als dat je zegt als Arsenal de titel wint: Een Leicester City-Scenario.

12 februari 2017 om 10:23

Ach iemand is op zijn teentjes getrapt hoor. Ik vergelijk ze niet, ik zeg dat ik hetzelfde gevoel erbij krijg wat betreft spelers die hun niveau ontstijgen door het vertrouwen. Btw Leicester had ook de kwaliteiten om om de titel mee te spelen, want die wonnen ze, remember?

12 februari 2017 om 10:29

Dindybala. Nog zo'n flippo met lange tenen. Ik heb het nergens over een Leicester scenario of een vergelijking qua club statuur. Even lezen zou handig zijn jongens.

12 februari 2017 om 12:36

Je hebt helemaal gelijk Inkemontana, het is juist erg goed te vergelijken. Als je de ploegen naast elkaar legt zie je duidelijk een kern van 3 tot 5 spelers die het verschil meestal maken, een aantal jongens die daarvan in dienst of aanvullend voor speelt en wat mindere goden die boven zichzelf uitstijgen door een groot zelfvertrouwen/flow.

Ik ben zelf Feyenoord-supporter maar ik snap jouw redenering heel goed als je de teams naast elkaar legt.

Is toch mooi om te zien hoe verdedigers met de kwaliteiten van een van der Heijden en Viergever ( al zal niet iedereen het eens zijn met deze vergelijking) zich prima staande houden en zelfvertrouwen ontwikkelen om dergelijke acties uit te voeren. Zegt helaas ook genoeg over de aanvallende kwaliteiten in de eredivisie

12 februari 2017 om 09:57

Inderdaad.
Hier kom je niet mee weg in Europa.
Maar het blijf er toch grappig uitzien

12 februari 2017 om 11:39

Word tijd voor Oranje😆

Wanneer mensen zeggen dat Feyenoord geen creativiteit heeft en je ziet je laatste man dit doen 😉

Met Arie en Eric achterin centraal hebben we een prachtduo. Eric die alle aanvallen stopt met krachtige slidings en harde tackles en Arie die altijd voetballend goed oplost en altijd naar voren speelt! Gio heeft dit goed gedaan!

Je gaat je hart vast houden als dat de CL in moet. Wordt volkomen weg gespeeld, Jan Scharie. Veel te traag.

Wat heerlijk om Jan Scharie te hebben. Na deze wedstrijd noem ik hem nu Jan Hakscharie!

Wat vertrouwen met een ploeg (spelers) al niet kan doen......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren