Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jack van Gelder test Ajacied nu al af: ‘Heb liever iemand die kan verdedigen’

Donderdag, 21 september 2023 om 23:22Tom Rofekamp • Laatste update: 01:51

Jack van Gelder heeft geen hoge pet op van Anton Gaaei, zo schrijft hij op X. Volgens de presentator annex commentator ontbreekt het de twintigjarige Ajacied aan defensieve kwaliteiten. "Ik heb liever een verdediger die kan verdedigen", aldus Van Gelder, die daarbij Gaaei's verleden als aanvaller aanstipt.

Gaaei maakte donderdag zijn basisdebuut bij Ajax. De Deen, die deze zomer voor minimaal 4,5 miljoen euro overkwam van Viborg FF, verving tegen Olympique Marseille (3-3) Devyne Rensch op de rechtsbackpositie. Dat deed Gaaei volgens Van Gelder niet naar behoren. "Gaaei is een aanvaller die recent is omgevormd tot aanvallende back. Ik heb liever een verdediger die kan verdedigen", zo schreef hij nog voor het einde van het laatste fluitsignaal.

Kees Kwakman liet zich op ESPN ook al kritisch uit over Gaaei. "Die rechtsback...", verzuchtte de analist in de rust. "Er wordt zoveel balverlies geleden. Daar valt ook niet tegen op te spelen. Dan wordt het een heen-en-weer-wedstrijd. Er zit geen enkel idee achter, ook niet in de opbouw. Het is zelfs een wonder dat het 2-2 staat bij rust."

In de Onder 19 van Viborg speelde Gaaei nog als linkervleugelaanvaller. Daar maakte hij in twee jaar 28 doelpunten in 64 wedstrijden. Gaaei heeft slechts een jaar ervaring als rechtsachter: het vorige seizoen in het eerste van Viborg. Dat was genoeg voor Ajax om hem naar de club te halen. Gaaei concurreert dit seizoen met Rensch en is de opvolger voor de aan FC Porto verhuurde Jorge Sánchez.

Nog drie dissonanten
Ook Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Benjamin Tahirovic moesten het ontgelden bij Van Gelder. Volgens de analist had eerstgenoemd tweetal 'niet alleen vanavond constant ruzie met de bal.' Over Tahirovic schreef Van Gelder: "De rust en controle bij een elftal moet door de nummer '6' worden geregeld. Tahirovic kijkt alleen naar de bal en is constant tegenstander en overzicht kwijt."
Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door migi)

Inkoppertje van Jack. Dit heeft iedereen gezien. Sutalo ben ik ook van geschrokken, die was zeker debet aan de tegengoals.

21 september 2023 om 23:33

Tweede helft was een heel stuk beter van Sutalo. Geef het even tijd veel jongens komen er echt wel. Heb alleen veel twijfels bij Steijn.

21 september 2023 om 23:35

@gabstra de eerste helft was Gaaei rechtsbuiten, stond amper op de back. Na Twente werd ook gezegd dat Sutalo verkeerd stond, ook toen was Gaaei ingevallen die alleen maar voorin bleef hangen. Zet er gewoon een back naast en het is prima verdediger. Niemand die op dit moment zwaar in vorm is.

21 september 2023 om 23:43

Begon al met dat rare terugtikkertje waardoor die spits recht op Gorter afging. Ik had gewoon iets meer verwacht van zo’n ervaren speler maar ben geschrokken van zijn gestuntel. Hoop dat hij inderdaad nog zijn draai moet vinden.

21 september 2023 om 23:45

Daarnaast herpakte Sutalo zich de tweede helft gewoon goed. Er zit echt zat muziek in het centrale duo, alleen als je met z'n tweeën een gebied zo groot als Gelderland moet dekken omdat de organisatie waardeloos is, dan ga je het niet redden. Dat was met Vos in de ploeg al een stuk beter.

21 september 2023 om 23:46

Ja hij gaf hem inderdaad “heerlijk” terug op Sutalo, het is dat Aube de bal wilde stiften. Was echt aan het stuntelen maar laten we dat inderdaad maar hopen.

21 september 2023 om 23:55

Ik vond eerder andere debet aan de tegengoals dan Sutalo eerlijk gezegd. Zowel de 2-1 (taylor die lucht staat te dekken) 2-2 (sosa en Gorter die er niet lekker uitzien) waren niet door Sutalo. Alleen de 3-3 kan je zeggen dat hij geen rugdekking geeft aan Gaaei, die echt een hele matige wedstrijd speelde.

In de organisatie kan het wat beter. Maar ik vond hem geweldig, helemaal vergeleken met Rensch. Gewoon een rechtsback die overlapt en daarmee geregeld met Forbs voor gevaar zorgde. Ik ben blij verrast. Nee, het is niet de nieuwe Lahm of Dani Alves. Maar wanneer hij kan aanvallen. Heb je er al meer aan dan Rensch die niet kan verdedigen en aanvallen..

21 september 2023 om 23:37

@Martijn R ja geweldig in het balverlies, elke bal ingeleverd de eerste helft. In de omschakeling dramatisch want er stond geen back en dat moest dan Sutalo oplossen. Probleem is dat de afkeer tegen Rensch zo groot is dat supporters als jij het wel prima vinden als iemand nog slechter is. Aanvallend heeft hij verder niks toegevoegd, hij staat er in eerste instantie ook om te verdedigen. Wat hij ook nog eens niet deed bij de tweede goal van Auba maar fantastisch omdat hij overlapte en geen voorzet die aan kwam. Iedereen ziet het behalve mensen waarvoor Rensch als rode lap werkt.

21 september 2023 om 23:47

Gaaei was verdedigend echt. Maar aanvallend komt die tenminste nkg mee op. Rensch is toch zowel aanvallend als verdedigend zwaar dramatisch. Ik snap eerder niet hoe jij Rensch zo verdedigt terwijl hij al ruim een jaar grootste ergernis bron van iedereen is. Hij doet werkelijjk alles fout en altijd half ingrijpen.

21 september 2023 om 23:56

Maar Gaaei geeft enkel softe chip voorzetjes die makkelijk te verdedigen zijn. Harde, strakke voorzetten graag, waar je enkel tegenaan hoeft te lopen.

22 september 2023 om 00:12

@mickey Hoe kan je tevreden zijn met iemand die slechter is dan Rensch? Eerst kans van Auba gaf hij een ziekenhuisbal op Sutalo, hij verloor elke bal die hij kreeg en leuk die overlapping maar wat heb je er aan als hij niet kan verdedigen? Zie tweede goal Auba, prima dat je Rensch wilt wisselen maar liever niet met iemand die nog slechter is. Sosa doet toch ook prima zijn werk? Je reactie maakt precies mijn punt dat het prima is als iemand slechter is dan Rensch zolang hij maar een paar voorzetjes kan geven, vele balverlies en slechte verdedigen maakt niet uit…

22 september 2023 om 01:39

Mee op komen heb je alleen wat aan als hij ook daadwerkelijk een goede pass/voorzet aflevert. “Doet werkelijk alles fout” geeft al aan dat je niet objectief bent naar Rensch.

22 september 2023 om 08:46

Nogmaals. Ik heb Gaaei nu een wedstrijd gezien waarim hij geen goede indruk maakte. Rensch maakt al ruim een jaar eeen belabberde indruk. En die paar voorzetjes, dat is al meer dan Rensch bijdraagt in een wedstrijd.

22 september 2023 om 13:04

Voorzettjes die niet aankomen? Hoe is dat bijdragen? 1 voorzet kwam aan omdat een speler van Marseille de bal mist, maar kom op zeg hij heeft toch echt niks bijgedragen? Dat doet Rensch overigens ook niet, maar gek genoeg verdedigt hij nog wat beter en is hij in ieder geval sterker in de passing. Qua loopvermogen wint Gaaei het, maar zoals ik zeg moet je er dan wel wat mee doen.

Ben serieus als ik zeg dat Gooijer eigenlijk de beste optie is op rechtsback.

22 september 2023 om 07:32

Dan heb je toch een andere wedstrijd gezien dan ik. Alleen hij zorgt voor de 3e tegentreffer

22 september 2023 om 09:03

Geweldig? Heeft iemand de standaard van Ajacieden gezien? Hij is kwijt.

Had drie assist op zijn naam staan als Bergwijn eens bij de tweede paal zou staan.

21 september 2023 om 23:39

Of Brobbey. Die bij een lage voorzet gewoon tussen twee verdedigers blijft staan rand 5 meter in plaats van eerste of tweede paal te lopen als te doen gebruikelijk voor een spits.

22 september 2023 om 07:03

Of hij geeft zijn voorzetten blind, zonder te kijken wie waar staat .

22 september 2023 om 08:07

Wel knap om ze blind steeds op dezelfde gevaarlijke manier voor te slingeren.

Ah dus Jack was wel fan van Jorge Sanchez? Kon aardig verdedigen, maar in balbezit leek het een amateur

Ik vond Gaaei zeker niet goed, maar hij gaf 3 fantastische voorzetten waarvan je denkt ja waarom loopt er niemand tegen aan?

Zou van Gelder dat ook gezegd hebben over Jordi Alba, Reiziger, Sergi en zoveel andere backs die eerder aanvallers waren? Wat een lulkoek.

Jack is iemand die lekker commentator moet zijn of vragen moet stellen, voor een analyse hoef je niet bij hem te zijn.

Het alternatief Rensch, is een verdediger die niet kan verdedigen. Dan toch maar iemand die in elk geval wat drang naar ovren heeft. Overigens vond ik Hato en Sutalo minstens zo slecht. Ik hield iedere keer mijn hart vast als ze de bal hadden. Je wist al dat ze naar elkar zouden spelen, maar dan doen ze het ook nog zo traag en vaak tekort, waardoor Marseille er enorm vaak tussen kwam.

Wat Jack constateert betreffende Gaaei past volgens mij wel in het beeld wat Ajax blijkbaar heeft van een rechtsback, namelijk dat een rechtsback aanvallend zijn steentje bij moet dragen. Sergino Dest was ook geen echte verdediger om maar een voorbeeld te noemen. Wat Tahirovic betreft kunnen we kort zijn, daar hebben we het oordeel van Jack niet bij nodig. Tahirovic heeft geen idee waar hij moet lopen, nadat Vos inviel was er meteen meer balans. Wat Brobbey en Bergwijn betreft, Brobbey doet zijn best maar heeft teveel kansen nodig voor een pure spits, Bergwijn presteert niets meer na zijn eerste weken bij Ajax en daarvoor bij Tottenham viel Bergwijn ook al door de mand.

Als ik die jongen zo zie verdedigen is het heel jammer dat Ivanusec er zondag nog niet bij is, want die zou hem een hele vervelende middag kunnen bezorgen.

Eens met Jack. Op een redelijke voorzet na is dit weer de zoveelste miskleun op deze positie. De laatste goede rechtsback van buiten de opleiding kwam in 2001. Beenhakker gaf toen even een masterclass scouten. Wellicht kunnen we hem inschakelen aangezien we voorlopig zonder TD zitten.

22 september 2023 om 03:05

Dat is niet helemaal eerlijk natuurlijk. De afgelopen 15 jaar hebben daar eigenlijk altijd spelers uit de eigen jeugd gestaan en waren de meeste aankopen gehaald als backup. Alleen Kristensen kwam volgens mij als basis speler.
met Heitinga, vd Wiel, van Rhijn, Veltman, Tete, Mazraoui, Dest en Rensch moet je in ieder geval een heel eind terug voor je bij een speler komt die ook als basis speler werd aangetrokken. Ogararu of zo? Grygera heeft daar ook gespeeld ik weet alleen niet of hij kwam als centrale verdediger of rechtsback.

Wat was Harit goed zeg vandaag 🔥

Gaeei
Sutalo
Avila
Tahirovic
Forbs
Mikautadze
Akpom

Ik vind het allemaal niet super

En als je dan ziet dat Regeer het geweldig doet, Unuvar imo beter is dan Akpom en Mikautadze, je Misehouy, van axel Dongen, Vos en Godts hebt in de jeugd die imo ook allen vast een paar foutjes zullen maken, maar geen 100 miljoen kosten.

Dan begrijp ik dit beleid totaal niet.

Die jongens hebben inmiddels? 60-70 wedstr KKD in de benen? Als het er niet meer zijn.

Dan wordt vaak de vergelijking met Feyenoord getrokken.

Ja wij hebben er ook vele aangekocht, absoluut. Echter hebben wjj helaas geen jeugd elftal in de KKD. Dus een graadmeter van hoe goed Milambo, Zechiel, Slory etc nou echt zijn heb je momenteel niet.

Men kan wel zeiken over Brobbey, maar die jongen werkt zich een slag in de rondte en krijgt ook niet veel ondersteuning. Zo’n Bergwijn daarentegen is gewoon een schande. Daar heb je helemaal niks aan. 30 miljoen hebben ze neergelegd voor die opgeblazen pad. Zit geen snelheid in, handelingssnelheid te langzaam, technisch matig en qua afronding beneden peil. Maak dan Berghuis of desnoods Hato maar aanvoerder. Bij meer concurrentie zou Bergwijn gewoon op het bankie zitten, maar helaas mag hij blijven aankloten.

Is leuk dat gaaei de flanken bestrijkt maar vooral in aanvallend opzicht! Hij staat veel te diep waardoor de druk gelijk op je laatste 2 vallen . Sutalo is geen wendbare verdediger en niet de aller snelste , dat geeft problemen , kan je net zo goed met rensch spelen !
Op
T middenveld zou ik vos samen met taylor en tahirovic willen zien (veel mensen schrijven hem nu af ) speelde de eerste wedstrijden gewoon goed voor Ajax ..

Voorin zou ik forbs een keer op links willen hebben en berghuis op rechts .. laat bergwijn maar banken .. die verknalt aardig wat kansen

En niet vergeten Gorter is voor mij niet de doelman hoor wat een fouten , en ja hij pakt wat ballen . Ik zou graag onze oude rot wel weer willen zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente3013
6.Ajax214
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper80
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
21 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Jong Ajax 1 0 0 0
2023/2024 Ajax 11 0 0 0
2023/2024 Viborg 4 0 0 0
2022/2023 Viborg 28 0 0 0
2021/2022 Viborg 6 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Hélène Hendriks sprak met Ajacied: ‘Hij vindt het spannend, is zenuwachtig’

Anton Gaaei heeft geen sterke indruk achtergelaten in het Europa League-duel met Olympique Marseille (4-3), zo concluderen ze bij Vandaag Inside. De verdediger van Ajax zag er een paar keer ongelukkig...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren