Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Perez geniet van ‘wederopstanding’ bij Ajax: ‘Als je ziet waar hij vandaan komt’

Laatste update:

Kenneth Perez vindt het mooi om te zien hoe Anton Gaaei weer enigszins opkrabbelt bij Ajax. De Deense analist ziet de laatste tijd 'iets van herstel' bij zijn landgenoot, nadat die eind februari voor de tweede maal dit seizoen voor rust gewisseld werd door zijn trainer. Perez verwacht echter nog altijd niet dat het huwelijk Gaaei-Ajax nog een succes wordt.

Gaaei kwam zondag tegen PEC Zwolle (1-3 winst) na 65 minuten binnen de lijnen en liet in zijn tijd een redelijke indruk achter op Perez. De analist moet dan ook smakelijk lachen als presentator Jan Joost van Gangelen zinspeelt op een 'wederopstanding tijdens Pasen'. "Natuurlijk was niet alles goed", zegt Perez bij Dit was het Weekend, "Maar als je ziet waar hij vandaan komt en hoe slecht hij is begonnen bij Ajax, lijkt het wel iets beter. Misschien moet iedereen Instagram verwijderen als hij in een dip zit."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Met dat laatste doelt Perez op Gaaeis actie na het inmiddels befaamde wisselmoment tegen AZ. John van 't Schip haalde de rechtsback net als Maurice Steijn eerder dit seizoen naar de kant, nog voor het fluitsignaal voor de rust had geklonken.

Gaaei verwijderde daarop al zijn Instagram-posts om de negatieve reacties voor te zijn. Perez denkt dat die actie effect sorteert.

"Op zijn eerste actie na deed hij helemaal geen gekke dingen, oordeelt Perez over Gaaeis invalbeurt zondag. "Hij had een actieve houding en in zijn passing was hij best wel oké. Hij zal nooit echt een grote speler worden of toekomst hebben bij Ajax, maar je gunt iemand die zo diep heeft gezeten wel dat hij iets laat zien van zichzelf."

Perez denkt echter niet dat er meer te verwachten valt. "Wat ik altijd heb gezegd is dat je op zijn mentaliteit en werklust niks kunt aanmerken. Alleen op zijn kwaliteiten weer wel. Het is gewoon een speler die het niveau niet heeft. Daar kan hij ook niks aan doen", aldus Perez.

Gaaei werd afgelopen zomer voor 4,5 miljoen euro binnengehaald en kwam uit de koker van de inmiddels vertrokken td Sven Mislintat. Tot nog toe kwam de 21-jarige Deen tot 28 duels voor Ajax, waarvan dertien als basisspeler. Gaaei zou overigens van plan zijn zijn tot medio 2028 doorlopende contract 'gewoon' uit te dienen. "Zolang mijn contract loopt, blijf ik bij Ajax", sprak hij onlangs tegenover Flashscore.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja. Spelers die op jonge leeftijd door diepe dalen gaan, worden uiteindelijk gesterkt en kunnen er weleens heel veel beter van worden. Maar wanneer het over Gaaei gaat vrees ik dat het voor hem bij Ajax te laat is. Aan de andere kant kunnen we dit seizoen ook zien als het absolute dalseizoen voor veel aankopen. Een deel zal worden verkocht, de spelers waar na de zomer nog in geloofd wordt hebben het genoegen om een frisse start te mogen meemaken met een nieuwe coach. Maar wat mij betreft zal er wel komende zomer worden gezocht naar vervangers voor Gaaei en Sutalo achterin.

1 april 2024 om 08:35

Ach als jonge spelers zouden debuteren in het Ajax van 3/4 jaar geleden dan zouden ze zich veel beter ontwikkelen , maar nu zitten in een van de slechtste selecties van Ajax ooit ja dan heb je geen sturing en correcties van de oudere spelers , de enige die zich staande houd is Hato maar die maakt ook zat foutjes en is net pas 18 , en je kunt zoals Perez wel spelers lekker afzagen maar soms gaat hij wel erg ver .

1 april 2024 om 09:01

Eens met Sloep. Dat maakte ook dat alles en iedereen talenten van Ajax hoger aansloeg, daar was ik het dan zeker niet altijd mee eens. Als je in een gespreid bedje vol kwaliteit je mag ontwikkelen heb je een grotere kans op het spelen van goede potjes dan bij een elftal in "distress". Verandert het iets aan het talent en kwaliteiten van een speler? In mijn optiek niet. Bevorderd het zijn ontwikkeling beter; zeker wel.

1 april 2024 om 17:50

Gaaei gaat zeker weten niet beter worden. Diekmanstadion simpelweg het niveau totaal niet aan. Tegen Zwolle een goede wedstrijd, mag het?

Niet meer als back opstellen maar gewoon als rechtsbuiten! Was gisteren echt (voor zijn doen) best goed

1 april 2024 om 09:06

Gewoon niet meer opstellen als het kan. Als Ajax-fan hebben we de nodige superslechte backs gezien- Tagliafico brak die reeks -maar dit seizoen slaat alles. Nicolai Boilesen is tien keer de speler die Gaaei is

1 april 2024 om 09:59

Klopt, maar ik vind Gaai op rechtsbuiten 10x beter dan forbs. En eigenlijk laat hij meer zien dan berwijn/berghuis op de flanken (verwachtingspatroon?). Dat zegt eigenlijk wel alles over ons niveau dit jaar….

1 april 2024 om 10:33

Hij was in Denemarken ook eerst rechtsbuiten bij zijn club.

1 april 2024 om 11:02

Hij speelde wel tegen een zwak PEC dat aanvallend speelde omdat het nog voor resultaat wilde gaan. Hierdoor kreeg hij veel ruimte. Tegen een ploeg die meer kwaliteit heeft en verdedigender speelt ga je toch niks aan die jongen hebben op die positie?

Mooi dat hij op staat. Kan hij zondag weer tegenover Ivanusec of Paixao alle hoeken van het veld zien. Dan schrijven ze allemaal weer anders. De waan van de dag. Het was met alle respect tegen Zwolle. 2 weken nadat je tegen Sparta goed bent weggekomen met een 2-2..

1 april 2024 om 08:58

Beetje zure reactie dit. Dit is echt een speler die door het slijk is gehaald. Hij speelde ook hondsberoerd, maar heeft ook echt alles over zich heen gekregen. Dan mag het toch ook gewoon benoemd worden als hij goed speelt?

1 april 2024 om 13:32

Logisch ook toch? Die jongen kan er helemaal niets van. Evenals die Tahirovic. Bejubeld vanwege 2 goede passes maar tegelijkertijd zie je hem voorbij glijden bij de 2-1 waarbij je denkt, als je blijft staan kan die speler niets.

1 april 2024 om 09:21

Gaat ‘ie een beetje, Sergio? Perez geeft toch ook aan dat hij vindt dat er niet meer van Gaaei verwacht moet worden en dat hij kwalitatief niet goed genoeg is. Hoezo ‘waan van de dag’?

1 april 2024 om 10:02

Zo. Verder wel een gezellige Pasen voor de boeg?

Perez komt hier terecht met de complimenten. Dat mag wel nadat je zo bent afgebrand als dat Gaaei is. Hartstikke netjes en niemand die zegt dat het nu een topper is. Die "waan van de dag" maak je er zelf van. Of je leest vrij matig. Het is in ieder geval een conclusie die niet klopt.

1 april 2024 om 10:18

Je zou toch denken nu jullie Ajax mijlenver voorbij zijn dat je je ook wel eens op andere dingen kunt richten. Aandoenlijk hoe opgewonden je blijft reageren op Ajax topics. Perez zegt toch nergens dat Gaaei nu vaste rechtsback wordt of een grote toekomst tegemoed gaat?

1 april 2024 om 13:33

Het is fascinerend om te zien hoe makkelijk een speler van niets naar goed kan gaan en zoals ik aanhaal, volgende week het weer naar niets kan gaan.

Complimenten op basis van 1 wedstrijd. Daar hou ik niet zo van. Laat het maar een langere tijd zien.

1 april 2024 om 17:00

Zure jongen jij. Je mag best iemand complimenten geven na een goede invalbeurt, net zoals je iemand mag bekritiseren na een slechte wedstrijd. Niemand maar dan ook niemand zegt dat dit een goede back is voor ajax of dat hij het niveau in de ED aan kan. Zeikstraal

Speelde inderdaad best aardig, maar dat wel meer als rechtsbuiten.

Ik ben wel benieuwd naar wie van de aankopen er blijven bij Ajax en wat er verandert. Want er zijn bijna meer spelers waarvan het mij niet verbaast dat ze zouden gaan, dan andersom. Rulli, Gorter, Sutalo, Medic, Sosa, Martha, Tahirovic, Berghuis, Bergwijn, Forbs, Akpom… En dan heb je ook nog Avila en mogelijk Mikautadze, Sanchez en Wijndal die terugkomen en eerder al aangetoond hebben niet te passen bij de club.

Dan zou je dus een keeper, rechtsback, twee centrale verdedigers, twee linksbacks, een 10, twee rechtsbuitens en een linksbuiten nodig hebben. Toch wel erg veel gevraagd en dus lijkt mij dat er toch vast een paar spelers gaan blijven. We gaan het zien.

Waarom niet stand-in als rechtsbuiten? Daar speelde Gaaei eerst ook. Gistermiddag en eerder veel positieve dingen van hem gezien wanneer hij in die positie komt. Ga eens de spelers hun sterke kwaliteiten benutten, in plaats van die idioterie van van ‘t Schip om b.v. Hlynsson en Taylor als wingbacks te gebruiken. En dan ook nog durven dat experiment geslaagd te noemen. Dan ben je helemaal de weg kwijt. Al was ik v.w.b. Van ‘t Schip al veel eerder tot die conclusie gekomen. En voor hem moet na dit seizoen ook nog een functie in het technische hart worden gezocht. Volstrekt belachelijk! Die man moet zo snel mogelijk weg. Het is bij Ajax toch geen opvangtehuis?

Altijd behouden deze jongen, komt tekort voor de basis op dit moment maar als wissel laat hij altijd een goede indruk achter en brengt veel energie in de ploeg. Had dit jaar stand in moeten zijn en in alle rust kunnen aanpassen en ontwikkelen ipv wat er nu is gebeurt.

1 april 2024 om 13:05

Wanneer je ook nog in ogenschouw neemt hoe schofterig van 't Schip deze jongen heeft behandeld, en Steijn hiervoor, moet ik Gaaei een groot compliment maken voor zijn optimisme om uiteindelijk toch niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar met de kop omhoog en zijn positieve drive, zich terug te knokken. Is het voldoende? De toekomst zal het uitwijzen. Maar had een groot deel van de huidige selectie maar een deel van de instelling van deze jongen. Op hem kan ik in ieder geval niet echt kwaad worden. Een neiging die ik bij een x aantal spelers van Ajax wel heb....

1 april 2024 om 13:24

Werd hier vaak voor gek verklaard, want hoe durf je ons troetelkind uit de jeugd Rensch af te serveren... maar uit het huidige aanbod op rechts moet je gewoon voor Gaaei gaan. Fouten maken ze alle 3, alle 3 komen tekort maar wat Gaaei itt Rensch en Gooijer wel brengt is aanvallende impulsen, energie en 100% inzet. Zo'n Rensch die de glorietijden nog heeft meegemaakt moet zichzelf toch wel achter de oren krabben.. loopt al 4 jaar mee en heeft in die 4 jaar geen enkele progressie geboekt, lijkt echt de absolute wil niet te hebben om zich verder te ontwikkelen. Van de zomer is een in ieder geval werk aan de winkel. Als Gaaei de nodige stappen zet lijkt hij me een prima back-up, maar er moet nu echt weer eens een fatsoenlijke rechtsback komen, het is sinds Nous echt helemaal niks meer aan die kant

Gaai toonde karakter en dat is te prijzen. Of dat genoeg is valt te betwijfelen en de grote reset van Ajax zal ook voor hem consequenties hebben

Gaaei speelt pas sinds kort als back, en is tactisch nog niet ver genoeg, maar hij heeft wel kwaliteiten om een goede back te kunnen worden. Hij is nog jong, heeft een goede voorzet, is snel en heeft een goede conditie. Ik zou hem nog minstens 1 seizoen houden met een goede trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren