Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jack van Gelder begrijpt niets van vertrek bij Ajax: ‘Ik had hem gehouden’

Laatste update:

Jack van Gelder weet waar Ajax deze wintertransferperiode op hoopt. De voormalig verslaggever van de NOS heeft in de Oranjewinter gezegd dat Ajax stilletjes hoopt dat twee spelers deze maand nog vertrekken.

“Ajax hoopt stilletjes dat Steven Bergwijn en Steven Berghuis voor veel geld weggaan, want dan hebben ze weer wat geld om spelers te kopen”, steekt Van Gelder van wal.

Ook begrijpt de inmiddels 73-jarige voetbalcommentator niet dat Ajax Georges Mikautadze heeft teruggestuurd naar FC Metz. “Hij is nu verhuurd, dan had ik hem bij de club gehouden.”

Volgens Van Gelder heeft Ajax dringend een leider nodig. “Ze hebben maar één leider in het elftal en die is zeventien jaar oud”, doelt hij op Jorrel Hato. “Berghuis en Bergwijn zijn pseudo-leiders.”

Ook ziet de tafelgast een probleem op het middenveld. “Er is geen verdedigende middenvelder, daar heeft Ajax dringend behoefte aan.”

Tevens is de voormalig NOS-journalist kritisch op Josip Sutalo. De Kroatische verdediger werd afgelopen zomer voor twintig miljoen euro overgenomen van Dinamo Zagreb, maar wist nog niet te overtuigen.

“Van hem zeiden ze allemaal: ‘Dat is de enige goede aankoop die Ajax heeft gedaan.’ Sutalo is echt verschrikkelijk. Dit team is gewoon niet goed”, besluit Van Gelder zijn verhaal.

Had Ajax Mikautadze beter kunnen behouden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Waarom wordt Hato tot leider gebombardeerd? Dat is hij helemaal niet. En dat kan ook niet op je 17e. Die jongen staat onder veel te veel druk. Van Gelder maakt het er niet beter op.

9 januari 2024 om 11:00

Wie is anders de leider dan? Behalve Van Der Boommen is Hato de enige speler die ik iets hoor zeggen op het veld of zijn medespelers aanwijzingen probeert te geven. Hato is ook letterlijk de beste speler van Ajax op dit moment. 17 jaar oud maar je zou denken dat die jongen 22 is ofzo. Sutalo spreekt geen woord Engels. Bergwijn is een verloren zaak. Berghuis zit al dit hele seizoen in een emotionele dip en wou de aanvoerdersband niet eens.

9 januari 2024 om 11:03

Alsof spreken op het veld je meteen een leider maakt (en dan moet de arena ook wel stil zijn trouwens als je het zo goed kan horen).

In een recent interview geeft Taylor aan dat Bergwijn gewoon een leider is. Natuurlijk is Taylor een pispaaltje voor velen, maar ik geloof nog steeds dat zo iemand een stuk beter dan ons weet wat er speelt in de kleedkamer van Ajax.

9 januari 2024 om 11:05

Daar snijd je een ander probleem aan. Namelijk dat er geen leider is. Maar dat kun je vervolgens echt niet vragen van een speler die zijn eerste volledige seizoen in de A-selectie speelt en net uit de jeugd komt.

Een club als Ajax moet een speler hebben die die verantwoording kan dragen en niet meer in de puberteit zit.

9 januari 2024 om 11:44

@Lierse, Taylor kon 2 dingen doen. Zeggen dat Bergwijn een leider is (al dan niet gemeend) of zeggen dat hij dat niet is en dan daarmee de aanvoerder en een medespeler afvallen. Ik geloof er in ieder geval geen bal van dat Bergwijn een leider is, hoe dan ook is het een slechte aanvoerder

9 januari 2024 om 12:19

Hij kon Bergwijn ook gewoon niet noemen natuurlijk, aangezien het niet eens een vraag was over Bergwijn.

9 januari 2024 om 14:34

De beste speler van Ajax? Hato staat net zo erg te schutteren als Sutalo. Men kijkt alleen enkel naar Sutalo omdat een aankoop van 20 miljoen dergelijke fouten niet hoort te maken, terwijl een talent van 17 jaar daar mee wegkomt. Sutalo wordt momenteel enkel afgerekend op wat hij fout doet, terwijl Hato enkel wordt beoordeeld op wat hij goed doet.

9 januari 2024 om 11:01

Het zou zeker kunnen, kijk naar De Ligt destijds bij ons. Maar ik zie inderdaad net als jij niet een leider in Hato (althans, voor nu). Het doet het fantastisch maar neemt (logischerwijs) het elftal niet bij de hand.

9 januari 2024 om 11:07

De Ligt werd aanvoerder toen hij bijna 19 was. Ik vond dat trouwens ook gewoon te vroeg hoor, maar hij was met zijn volwassenheid exceptioneel. Bij Hato zou hij aanvoerder worden uit nood. Dat kun je een speler van die leeftijd wat mij betreft gewoon niet aandoen.

9 januari 2024 om 11:16

“Dat kun je een speler van die leeftijd wat mij betreft gewoon niet aandoen.”
Ook een beetje overdreven. Volgens mij gaat Hato er prima mee om en lijkt hij niet onder de druk te bezwijken. Het is niet dat Van ‘t Schip hem iets ernstigs aandoet door hem derde/vierde aanvoerder te maken.

Door de rust die hij uitstraalt, het coachen in het veld en het initiatief dat hij neemt is gewoon de meest logische nummer 3/4 (volgens mij VD Boomen eerder de nummer 3). Hoe absurd ook op zijn 17de

9 januari 2024 om 11:22

Matthijs was al een leider op zn 15e in de A1, dat zat allang in zijn karakter (want dat is het, een karaktertrek). Je bent niet pas een leider als je de band draagt, dat slaat nergens op.

9 januari 2024 om 11:50

Dit is wel wat er mis is bij ajax altijd he...als het s;ecjty gaat heeft werkelijk iedereen een mening. Zelfs gepensioneerde tv presentator en AFC voorzitter Jack v Gelder...
Bij Feyenoord roept van Hanegem wat, bij PSV hoor je Aad de Mos en vd Kerkhofjes, maar bij Ajax buitelt echt iedereen over elkaar heen met een mening.... verschrikkelijk en totaal niet helpend voor wederopbouw.

9 januari 2024 om 18:43

Dan kunnen ze 95 miljoen vragen, want buiten een geweldige cv is hij ook kapitein.

Ja ik zou inderdaad ook Berghuis verkopen!
De enige speler in de selectie die wel nog enige drang naar voren in zijn sodemieter heeft..

Bergwijn mag je hopen dat er een scout komt die geen wedstrijden kijkt, want als je in de Eredivisie gemiddeld 1x per 4 wedstrijden een middelmatige back voorbij komt dan spreekt dat niet in je voordeel..

9 januari 2024 om 11:51

@burwatti,

Je kunt toch ook niet ontkennen dat Berghuis veel te weinig brengt. Het lijkt steeds meer een voetballer te zijn die goed is een een goed draaiend team maar die weinig toegevoegde waarde heeft als het niet loopt. Echter krijgt hij wel een salaris voor een speler waar je meer van mag verwachten. Dus zijn salaris komt totaal niet overeen met zijn prestaties.

9 januari 2024 om 12:01

Tuurlijk moet Berghuis beter, maar het is wel een speler die gemiddeld 3 kansen per wedstrijd voor je creëert.
In de oefenpot tegen Hannover werd ook weer pijnlijk duidelijk dat je middenvelders 0,0 creativiteit hebben of een goede steekbal in de benen.

9 januari 2024 om 13:33

@janssen Zoveel heeft Berghuis helemaal niet gespeeld tot nu toe dit seizoen, vanwege ziek, schorsingen en blessures. En in het gros van de wedstrijden dat hij wel speelde was hij zeker bepalend.

Dus ik vind dat best wel mee vallen

9 januari 2024 om 14:40

Hij heeft in 19 wedstrijden (ED en Europees) 2 doelpunten. Dat is toch vrij beperkt voor een buitenspeler van Ajax. Het aantal assists van 8 is dan wel weer beter. Waarbij je dan altijd wel op kunt merken dat hij ook veel vrije trappen en corners neemt.
Maar het is niet dat hij het team bij de hand neemt en het team er in moeilijke wedstrijden doorheen sleept.

Een dure ongemotiveerde speler die op een (de enige) positie speelt waar concurrenten het wel goed doen. Waarom zou je die er in godsnaam bij willen houden?

Je kan Mikautadze toch beter laten spelen bij Metz dan banken bij Ajax? Dan is de kans gewoon veel groter dat hij het daar goed doet en voor minimaal verlies teruggekocht wordt.
Hato is idd geen leider, Berghuis en Bergwijn evenmin. Bergwijn zsm verkopen als je er aardig wat geld voor krijgt, Berghuis houden want krijg je toch niks meer voor en is nog redelijk, maar kan wel vergif worden als hij wissel staat

Waarom had Ajax Mikautadze moeten houden? Heeft nagenoeg niet gespeeld. Laat hij zich bij Metz maar weer in de kijker spelen bij een andere Mislintat zodat hij hopelijk nog wat geld oplevert. Op de bank bij Ajax was zijn waarde alleen maar (verder) gedaald. En Berghuis zou ik zeker niet verkopen als ik Ajax was. Bergwijn is een andere verhaal.

9 januari 2024 om 12:52

Omdat hij je nu financieel niet tot nauwelijks voordeel oplevert. Misschien krijg je nog een keer last van blessures en zou je blij zijn met een extra keuze voorin.

Leider haha een kindje dat leuk meekomt kan leuk voetballen. Geen leider aanwezig. Bergwijn is nooit een leider geweest en berghuis is het ook nooit geweest. Koop een leider een aanvoerder. Hoop dat het goed gaat komen voor jullie ajaxcieden.

Berghuis kan je toch niet verkopen voor een bedrag waarvoor je een waardige vervanger voor kan halen? De beste man is eigenlijk aan zijn nadagen bezig met zijn 32 jaar. Je kan hoogstens afscheid nemen van zijn jaarsalaris. Dan kan je hem beter aanhouden.

Voor Bergwijn is het maar ook net wat de gek er nog voor geeft. Het loopt al ruim 2 jaar niet zo lekker en daarvoor was het bij Tottenham ook niet direct een smaakmaker. Dan moet je wel erg ver terug voor een club om hem op waarde te schatten. Wat krijg je daar dan tegenwoordig nog voor?

9 januari 2024 om 12:55

Ik weet niet of je Berghuis beter aan kunt houden als je hem niet kunt verkopen. Ja hij kan zeer zeker goed voetballen (waarschijnlijk de beste speler van ajax), echter lijkt het erop dat het ook een speler is die kan zorgen voor een negatieve sfeer in de groep. Je wilt nu een team dat er voor elkaar is en dat voor elkaar wil strijden. En hierbij bedoel ik niet de momenten dat hij eerst ruzie maakt met een ballenjongen en daarna een belachelijke overtreding maakt.

9 januari 2024 om 13:43

Maar brengt hij een negatieve sfeer in de groep? Ik kijk vaak de youtube filmpjes van Ajax en zie hem daar eigenlijk met iedereen lachen en dollen. Daarnaast heeft Akpom aangegeven dat Berghuis 1 van de weinige is die zich om hem bekommerde in de beginperiode en gaf Gaaei aan dat Berghuis veel met hem sprak en een arm om hem heen sloeg na de wedstrijd tegen Feyenoord.

9 januari 2024 om 14:34

Zowel bij Feyenoord als ook Steijn en zijn assistenten waren klaar met het gedrag van Berghuis. Dat zegt in principe ook wel iets.

9 januari 2024 om 14:45

Ik denk dat dat wel meevalt. De problemen leken er vooral te zijn tussen hem en de trainer en niet de spelers. Berghuis heb je gewoon nodig. Als je hem had willen verkopen, had je dat afgelopen zomer moeten doen. Als je Berghuis en Bergwijn ook nog verkoopt, blijft er echt niets meer over.

9 januari 2024 om 15:01

Ik besef dat je een goede Berghuis heel goed kunt gebruiken / nodig hebt. Echter heb ik mijn twijfels of Berghuis ooit de speler zal zijn die een slecht draaiend team beter gaat maken. Ik zie in hem meer een speler die het team met verkeerde of geen agressie in de steek laat.

9 januari 2024 om 15:09

Voor een trainer niet de makkelijkste maar volgens mij juist een heel verbindende speler binnen de groep. Althans nu bij Ajax. Daarnaast maakte Steijn keuzes die niet altijd met kwaliteit te maken hadden. Denk dat het niet heel gek is dat je dan als ervaren speler binnen de groep daar iets van zegt. Wellicht had hij het in de media wel iets subtieler kunnen brengen.En die agressie? In 100 wedstrijden 1 rode kaart en een incident na de wedstrijd. Hij moet daar op worden aangesproken maar hij heeft zijn terechte straf uitgezeten en hoeft van mij om die reden niet. Zeker niet gezien zijn voetballende kwaliteiten. Hij heeft het team ook meermaals wel op sleeptouw genomen dit jaar. Als hij goed speelde speelde Ajax goed. Moet Feyenoord Gimenez ook wegdoen na de domme rode kaart uit frustratie tegen Roma die Feyenoord indirect misschien zelfs de volgende ronde CL heeft gekost?

9 januari 2024 om 15:30

@scummy,

Ik las onlangs dat er wel meerdere incidenten waren. Daarbij heeft Berghuis eigenlijk alleen incidenten als het niet loopt. Nu heeft hij natuurlijk lange tijd bij ajax heel veel wedstrijden gespeeld waarin het wel liep. Als het niet loopt zie je toch te vaak een totaal andere Berghuis. Een Berghuis die zijn man laat lopen of die totaal onnodig harde / smerige overtredingen maakt. Dat alles hebben we toch ook bij Feyenoord kunnen zien.

Inzake Gimenez is er wel een verschil (meerdere). Gimenez laat ten eerste meer zien dan dat Berghuis het doet en daarnaast komt deze kortsluiting bij Berghuis vaker voor dan bij Gimenez. Daarnaast heeft Gimenez nog een restwaarde en Berghuis niet. Waarbij Berghuis ook nog eens veel duurder is dan Gimenez.

9 januari 2024 om 16:04

Ze hebben dit seizoen laatste gestaan en je kan veel zeggen, maar niet dat het zo lekker loopt binnen Ajax toch? Zefls vorig jaar toen het niet zo liep maar 1x geel gehad in de competitie. Valt dus alles wel mee

9 januari 2024 om 16:23

Tot op heden valt het zeker mee met zijn overtredingen. Misschien dat hij ook wel geleerd heeft. Ondanks dat vind ik het een goede speler met een verkeerde instelling. De kans dat hij je benadeeld met slecht gedrag is voor een speler met zijn ervaring (en salaris) in een jong team is niet goed.
Zeker gezien het feit dat hij behoorlijk op je begroting drukt en er naar verluidt stafleden zijn die hem liever zien gaan vind ik het geen ideale speler voor Ajax.

Het afkraken van nieuwe spelers blijft maar doorgaan. Ipv dat ze iets positiefs zeggen moet alles negatief zijn. Een Sutalo, Sosa en Tahirovic gaan echt wel hun niveau halen. Zijn nieuwe spelers die in een heel slecht seizoen bij Ajax binnen komen. Had ze 3jaar terug binnen gekomen waren ze gewoon meegegaan met het niveau. Er is bij Ajax maar 1 echte leider en dat is van den Boomen. Hato misschien over 3jaar maar nu zeker niet. Berghuis en Bergwijn verkopen is op dit moment misschien het slechtse wat Ajax nu kan doen. Want welke spelers gaan dan op hun positie spelen? Van Mikautadze snap ik niet waarom hij eigenlijk nooit de kans heeft gehad in de spits positie ipv Akpom die met meer geluk dan wijsheid scoort. Ik denk niet dat Ajax een nummer 6 nodig heeft. Eerder een middenvelder met ervaring die het middenveld kan leiden. Straks met van den Boomen en Tahirovic op het middenveld zit je echt wel goed. Zou eerder Taylor verkopen en die vervangen.

Je kan die twee spelers wel verkopen , maar wat krijg er je voor terug? En voor de rest geeft ven Gelderen een overzicht van wat iedereen de afgelopen maanden zegt

Ik snap niet dat bepaalde personen (zoals eerder Sjaak Swart en in mindere mate Jack van Gelder) nu nog zo over Ajax praten. Vooral de mensen die Ajax een warm hart toe dragen zouden wat mij betreft meer naar de toekomst moeten kijken en het minder schuldigen van het verleden aan moeten wijzen.

Ik snap dat een Steijn probeert zichzelf schoon te praten, maar als alle (ex) Ajax mensen elkaar ook nog zwart gaan maken blijven we nog te lang stil staan in het verleden.

9 januari 2024 om 14:43

Het probleem is ook dat die mensen vaak ook totaal niet objectief naar de situatie kunnen kijken. Ze zitten veelal in hun emotie in laten hun frustraties de vrije loop. Daar komen dan vaak niet de meest slimme opmerkingen uit en de opmerkingen die dan hout snijden, zijn cliche's die je allang voorbij hebt horen/zien komen.

9 januari 2024 om 15:02

Los van de frustratie is Ajax er vooral bij gebaad om vooruit te kijken en deze negatieve emoties achter zich te laten. Het is begrijpelijk dat een Steijn dat doet, maar mensen die een echt Ajax hart hebben moeten proberen dit zo snel mogelijk achter zich te laten en hier tegenover de media zo min mogelijk over te praten. Dat werkt alleen maar averechts.

Tja, je kunt je afvragen hoeveel verstand je ervan hebt als je in Hato al een leider ziet. Die jongen doet het goed voor een 17-jarige, maar loopt net zo erg te schutteren als Sutalo. Die jongen moet je dat helemaal nog niet aandoen.

Z'n mening over Mikautadze kan ik enerzijds begrijpen, maar het is ook de enige manier om het verlies te beperken als hij bij Metz ook maar een beetje presteert. Op de bank bij Ajax als derde keuze voorin weet je zeker dat z'n marktwaarde verder keldert. Zie dan nog maar aan geld te komen zonder dat je sterkhouders moet verkopen.

Overigens mag ik ook hopen dat ze Bergwijn en Berghuis niet ook willen verkopen. Dan blijft er echt 0 kwaliteit over, want hoe matig die heren ook spelen, ze zijn nog steeds belangrijk. Bergwijn heeft er toch alweer 7 doelpunten en 3 assists bijgeschreven. Wie moet dat op gaan vullen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren