Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ja, ik had ook probleempjes met Zlatan, maar wij hebben hem geholpen’

Laatste update:

Zlatan Ibrahimovic keert woensdagavond in de Champions League met Paris Saint-Germain terug bij Ajax, waar hij tussen 2001 en 2004 onder contract stond. Ronald Koeman was destijds de trainer van de Zweedse spits en herinnert zich hoe Ibrahimovic aanvankelijk moest wennen in Amsterdam.

/

Met name het systeem met een centrumaanvaller en twee buitenspelers was nieuw voor de nu 32-jarige Zweeds international, die zich niet graag in een keurslijf liet en laat stoppen. “Hij is een spits, die zich helemaal niet laat vertellen waar hij moet lopen. Zlatan bepaalt zelf hoe hij in de aanval opereert”, vertelt Koeman, tegenwoordig coach van Southampton, aan De Telegraaf.

De 51-jarige oefenmeester weet nog dat Ibracadabra vanaf het moment dat hij zich bij Ajax meldde aantoonde een ‘verschrikkelijke winnaarsmentaliteit’ te hebben. “Ja, ik had ook weleens probleempjes met hem. Maar jonge gasten moet je soms bijsturen. Hij had toen nog niet de levenswijsheden die hij nu heeft. Zlatan doet nu meer voor zijn vak dan toen. Wij hebben hem destijds geholpen om zich te ontwikkelen.” De spits verruilde Ajax in 2004 voor Juventus.

Denk je dat Zlatan Ibrahimovic ooit weer voor Ajax zal voetballen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een belachelijke poll

16 september 2014 om 09:00

Ja inderdaad als hij al weg zou gaan bij PSG dan gaat hij eerder nog een keer in de Bundesliga of de Premier League spelen denk ik.

16 september 2014 om 09:20

Hij stopt na het contract bij psg met voetballen heeft hij al aantal keren aangegeven

16 september 2014 om 11:35

Ja maar hij zegt wel meer hij zei namelijk ook tegen Klopp dat hij graag naar Dortmund wilde.
Ik denk ook dat hij in Parijs blijft maar toch sluit ik niet uit dat hij nog een keer ergens anders gaat spelen, al is wel bijna uit te sluiten dat die club Ajax is.

16 september 2014 om 09:42

Klopt haha soms heb ik het idee dat ze zo'n poll onder invloed schrijven

17 september 2014 om 12:46

Hij heeft officieel al aangeven dat hij over 2 jaar zijn carriere afsluit bij Psg!

Voor 18 miljoen koop je geen nieuwe Zlatan meer.
Ajax kon deze man niet meer handelen en deed hem weg voor bijna niks.

Hoop dat hij ooit nog wil spelen voor Jaxie !

16 september 2014 om 09:04

Je bedoeld Ajax kon zijn zaakwaarnemer niet handelen. Want zijn zaakwaarnemer was de grote boosdoener voor de transfer naar Juventus.

16 september 2014 om 10:26

@ Huawei

Volgens mij was de echte boosdoener toch echt van Gaal, die op zijn ego stapte en hem vertelde dat Ajax makkelijk zonder hem kon. Volgens hem zelf hoefde hij helemaal niet perse weg totdat dat conflict met van Gaal plaats vond.

16 september 2014 om 19:59

De echte boosdoener was Rafael v d Vaart, er was een interland tussen Nederland en Zweden en Zlatan trapte vlak voor een doelpunt van Zweden vol Rafael vd Vaart zijn enkel. Rafael claimde dat hij dit bewust deed, Zlatan claimt van niet, ze konden al niet door één deur, maar hierna wilde Zlatan ook niet meer met hem in één team spelen. Rafael lag er een maand uit dus de eerst weken was dat geen probleem, maar Zlatan wilde weg, Louis zat er niet mee dat Zlatan weg ging en Rafael was de sterspeler op dat moment en iedereen wilde dat hij bleef.
Zo geschiedde, 18 miljoen was toen overigens een prima prijs, het was meer Juventus die twijfelde, echter scoorde Zlatan precies op dat moment zijn (naar mijn mening) mooiste doelpunt ooit (met Rafael op de tribune) en mede dat doelpunt overtuigde Juventus om hem vlak voor de deadline toch nog binnen te halen.
In Italië werd Zlatan een beest, bij Ajax was het meer een tengere slungel die het van zijn techniek en strijdlust moest hebben.

16 september 2014 om 09:19

Wat is dit voor onzin verhaal zeg.
Hij had nog maar een jaar contract daarom werd hij verkocht.
Daarna schoten pas de transfers omhoog door de suikerooms.

Wat een poll..
Ibra is geen echte ajacied. Zijn ego verbindt zich niet aan 1 bepaalde club. Ajax is voor hem alleen een passant die hem naar de top heeft gebracht.
Ibra is geen clubmens zoals aanvankelijk Sneijder en vdVaart gezien werden.
Nee... Ibra zal never nooit teruggaan naar ajax, hij zal nog eerder gaan cashen in de woestijn tussen de kamelen.

16 september 2014 om 10:29

@ voetbalchick

In mijn ogen is hij dat zeker wel, ondanks dat hij steeds bij de grootste clubs in Europa speelde wist hij altijd nog wel wat er (ongeveer) bij Ajax speelde. Waarbij hij zelfs in het verleden zo nu en dan een wedstrijdje meepikte als zijn drukke schema het toeliet. Hij koestert echt nog veel warme gevoelens richting Ajax.

Als we jouw definitie van club mensen bekijken vind ik nou juist dat Sneijder en van der Vaart daar nou helemaal niet in thuis horen. Zie verkiezen ook het buitenland en het geld boven ons aller Ajax. Overigens ben ik van mening dat er velen vormen zijn van clubliefde en dat dit dus niet alleen bestaat uit "altijd voor 1 club spelen" of "als oud speler terug keren".

16 september 2014 om 10:35

Haha en dat maakt je een echte Ajacied?

16 september 2014 om 10:38

Dat maakt het dan per definitie een ajacied?? Van der Meyde is ook een ajacied maar hij pakt ook wel eens wedstrijdjes meer bij oud Twente etc.. Kom op man Zlatan koestert misschien wel warme gevoelens maar dat zal die ook wel naar andere clubs hebben.

16 september 2014 om 10:55

@ Kakadu

Als een speler na zoveel jaar geleden vertrokken te zijn Ajax nog steeds zo redelijk tot goed volgt is hij in mijn ogen een echte Ajacied ja. Voor mij ben je dat dus niet alleen wanneer een speler zijn hele voetbal carrière bij Ajax speelt of op oudere leeftijd terug keert. Daarnaast is Ibrahimovic Ajax ook oprecht dankbaar voor zijn periode bij Ajax, wellicht is mijn bril in deze een beetje gekleurd omdat ik twee keer de mazzel heb gehad hem ontmoet te hebben toen hij nog voor Ajax speelde.

Beide keren was hij heel vriendelijk en in mijn ogen oprecht. Daarom geloof ik wel dat zijn positieve verhalen over Ajax alles behalve politiek correcte verhalen zijn. Dus ja, in mijn ogen is hij een echte Ajacied, zeker als ik dan ook nog eens kijk naar zijn karakter; zijn "attitude" van "kom maar op", zijn grenzeloze vertrouwen in zichzelf (wat sommigen als arrogant bestempelen) en zijn honger om altijd maar de beste te zijn. Een persoon die in principe tot alles bereid is om de beste te zijn, kortom een echte Ajacied in mijn ogen.

16 september 2014 om 11:01

@ Rvxwijk

Zie mijn uitleg hieronder, als mensen Sneijder en van der Vaart als club mensen ziet waarom kan Ibrahimovic dat dan niet zijn ? In tegenstelling tot de twee eerder genoemde heeft hij nooit een belofte gemaakt om die vervolgens niet na te komen. Maar goed, hieronder heb ik uitgelegd waarom ik hem als een echte Ajacied zie, dat hij ook warme gevoelens heeft voor andere clubs waar hij speelde zal best. Maar als ex-speler van Ajax laat hij zich best vaak uit over Ajax, ook wanneer daar niet specifiek naar gevraagd word. Er zijn zat buitenlandse toppers die helemaal niets geven om de club in Nederland waarbij zij Europees doorbraken.

16 september 2014 om 18:25

Goed verwoord, alleen dat ons aller Ajax vind ik altijd zo storend. Verder denk ik dat het de geloofwaardigheid naar beneden brengt als je reageert op een post over Ajax, met die termen. Ook als ik zelf in Arena ben en de speaker dat omroept voor de opstellingen, heel ongemakkelijk. Als supporter zeg ik dit, maar goed is mijn mening natuurlijk je verhaal kan ik me in vinden!

Wat een bullshit van Koeman hier.. Want Koeman wilde destijds gewoon van Zlatan af.. Vond hem "niet goed genoeg".. Prevaleerde Machlas boven Ibra..
Tot die bekerfinale tegen Utrecht, waar ze in daar nog over huilen.
Toen scoorde Zlatan de golden goal en in augustus 2 x in de CL tegen Lyon. En de rest is geschiedenis..
Maar laat Koeman aub zn mond houden.. Wat een leugenaar

16 september 2014 om 11:25

Ongelooflijk inderdaad. Koeman drukt zichzelf graag veren in zijn reet. Ongelooflijk dat hij nu credits wil opstrijken terwijl zlatan in de zomer al op weg was naar Roma maar niet meer weg kon. Zelfingenomen kwal zeg.

Mido zal waarscheinlijk wel met jaloerse blikken kijken naar Zlatan. Zlatan die nog op z'n toppen van z'n kunnen is en Mido die al uitgevoetbald is en zelfs als coach al is gefaald. Zlatan heeft altijd al een eigen willetje gehad en zal dat altijd hebben. Dat maakt hem de persoonlijkheid die hij nu is. Alleen iets minder schoppen naar medespelers op trainingen enzo verder is het echt een baas!

16 september 2014 om 09:08

Mido heeft dat aan zichzelf te danken.Het verschil tussen Mido en Zlatan is dat Zlatan een winnaarsmentaliteit heeft (Als je zijn boek heb gelezen, dan weet je ook hoe die winaarsmentaliteit in hem is gekomen.) Mido is gewoon een verwende kwast die lekker zijn zakken vult en zichzelf volvreet.

16 september 2014 om 10:02

Mido zat eerst bij ons, voor hij naar Ajax trok.

Bij Gent leefde hij echt wel voor de sport, trainers en spelers hebben nooit problemen met hem gehad. Wel begon ie, kort voor hij naar Ajax trok, te zweven. Hij had zo'n air van 'ik heb het gemaakt'.

De echte ellende is bij Ajax begonnen, daarom dat dit niet de fout van Ajax is, en kende zijn vervolg bij quasi al zijn volgende clubs.

Echt wel zonde, die jongen had met wat meer wilskracht een net niet wereldtopper kunnen worden. Net niet is nog altijd zeer goed eh.

Tegenwoordig is het een uitgezakte papzak, die man lijkt wel ouder dan 40.

Volgens mij wil Zlatan alleen nog bij Celtic voetballen

Ik heb ja op de poll geklikt, puur omdat ik het graag zou willen. maar welke ajacied wil dit nou niet?
Ajax wilt een ervaren spits en Ibra is dat en die heeft aangegeven wel ajax dankbaar te zijn. maar helaas is het ons ook paar keer duidelijk gemaakt dat hij na zijn contract bij PSG gaat stopppen

Zou toch wat zijn als hij ineens toch wil terugkeren, op hetzelfde moment als vd vaart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren