Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ivoorkust na overwinning al met één been in Brazilië

Laatste update:

De nationale teams van Ivoorkust en Burkina Faso hebben zaterdag uitstekende zaken gedaan. In de play-offs om een startbewijs voor het WK 2014 wonnen zowel de Olifanten als de Hengsten hun eerste wedstrijd. Ivoorkust klopte op eigen veld Senegal, maar kreeg laat nog wel een tegentreffer te verwerken die de return spannend maakt (3-1). Burkina Faso incasseerde er nog een extra, maar wist na een controversiële penalty wel te winnen van Algerije (3-2). De returns zijn over ruim een maand en dan is duidelijk wie naar het WK gaan. De komende dagen zijn er nog meer play-offduels.

/

Ivoorkust - Senegal 3-1
De wedstrijd in Abidjan was pas vier minuten oud, toen Gervinho al werd neergelegd en Rajindraparsad Seechurn, de arbiter uit Mauritius, besloot de bal op de stip te leggen. Sterspeler Didier Drogba zette zich vanzelfsprekend achter de bal, nam een heel korte aanloop en schoot zuiver en goed binnen in de linker benedenhoek. Ivoorkust zat zo al vroeg op rozen en kon in alle rust jacht maken op de tweede treffer van de avond. Die kwam al binnen tien minuten, met wat fortuin. Na een individuele actie van Salomon Kalou ontving Gervinho links voorin de bal.

De aanvaller van AS Roma, die helemaal is opgeleefd na zijn transfer van Arsenal naar Italië, sneed naar binnen en wilde de bal met de punt van de voet voorgeven. Via Lamine Sané veranderde de bal echter van richting en was de doelman van de Senegalezen kansloos. Aan het begin van de tweede helft maakte Kalou de marge nog ruimer, toen hij wegsnelde en een pass ontving van Gervinho. De doelman ging al naar de grond bij een schijnbeweging en dus kon Kalou het simpel afmaken. In de slotfase van de wedstrijd zorgde Papiss Cissé er met de 3-1 voor dat de return toch nog spannend kan worden.

Burkina Faso - Algerije 3-2
In een wedstrijd die bijna alles had wat een wedstrijd spannend maakt, trok Burkina Faso aan het langste eind in Ouagadougou. In de blessuretijd van de eerste helft brak Jonathan Pitroipa de score open voor het thuisland: hij kopte vrijgelaten binnen en stuurde de Algerijnen zo met een kater de rust in. Kort daarvoor had Burkina Faso al een mooie kans op de 1-0 laten liggen, toen Pitroipa werd neergehaald en het land een penalty kreeg. Aristide Bancé trapte die echter zwak in en dus kon doelman Raïs M’Bolhi van Algerije redding brengen.

/

Vroeg in de tweede helft vocht Algerije zich terug tot 1-1.Sofiane Feghouli liet het stadion juichen, toen hij een aanval zelf opzette, de bal terug kreeg en binnen de zestien met wat geluk binnen schoot in de linkerhoek. Lang duurde de vreugde echter niet, want Djakaridja Koné tekende een kwartier later voor de hernieuwde voorsprong voor Burkina Faso. Na een mooie solo haalde hij hard uit richting de verre hoek en schonk hij zijn land weer een nieuwe treffer (2-1).

Carl Medjani hielp Algerije opnieuw aan een gelijke tussenstand, maar de Zambiaanse scheidsrechter gaf Burkina Faso drie minuten voor het einde van de wedstrijd nogmaals een penalty. Het was een zware beslissing van Janny Sikazwe; Essaid Belkalem kreeg de bal van een paar meter tegen de arm getrapt, terwijl hij de handen achter de rug had en een andere kant op keek. Op geen enkele wijze toonde hij de intentie hands te maken, maar toch kreeg Burkina Faso weer een strafschop. Bancé schoot nu wél raak. Zijn land blijft in de race voor de eerste WK-deelname ooit.

Ivoorkust en Burkina Faso bereiken het WK

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is veel te goedkoop om het verlies op de naam van de scheids te zetten, maar die tweede penalty sloeg echt nergens op. Zonde dat we nu verloren hebben, maar ik heb vertrouwen dankzij de twee uitdoelpunten dat we het in november recht kunnen zetten. Burkina faso was namelijk niet veel beter dan algerije, we hadden de beste kansen.

12 oktober 2013 om 21:21

Die scheidsrechter was zelf voor Afrikaanse normen dramatisch.

'' Aan het begin van de tweede helft bepaalde Kalou de eindstand, toen hij wegsnelde en een pass ontving van Gervinho''.
De eindstand is toch 3-1 geworden, dus heeft Kalou de eindstand toch niet bepaald?

On: verwacht dat Ivoorkust gewoon naar het WK in Brazilië gaat, hebben erg goeie spelers in hun selectie, als het nou echt een goed, hecht team wordt, zie ik ze nog wel door de groepsfase komen ook!

12 oktober 2013 om 22:01

Kalou maakte het derde doelpunt -_-

12 oktober 2013 om 22:09

Ja en daarna scoorde Senegal nog, dus bepaalde hij niet de eindstand met zijn doelpunt.

Mooi, ze horen ook thuis op het WK.

Die Afrikanen zijn zo gespierd dat het altijd lijkt of ze extra strakke shirtjes aanhebben...
Of hebben ze dat ook xd?

12 oktober 2013 om 21:12

Ja, die van Puma zijn meestal zo. Ook die van Adidas net als die van Robben.

12 oktober 2013 om 22:03

Ja robben heeft een ander shirt aan dan de rest..

12 oktober 2013 om 22:11

Sommige afrikaanse landen spelen expres in hele strakke shirts omdat tegenstanders dat moeilijker kunnen vastpakken
Kameroen speelde vroeger al in mouwloze shirts en een soort pak met broek en shirt in een geheel die je moest dichtritsen, werd later verboden door fifa
Door zo n strak shirt lijken ze idd nog gespierder

Heerlijk team dat Burkina faso gun ze het wk

12 oktober 2013 om 21:22

Leuk voor de opvulling maar meneer Pitroipa, de enige jongen die ik ken zit op de bank bij Rennes, dus echt een goed team en een leuke aanvulling, je ne sais pas.

Overigens zie ik ook liever Burkina Faso dan Algerije hoor, daar niet van, maar een loting Ivoorkust - Burkina Faso // Algerije - Senegal was beter geweest wil je zo'n sterk mogelijk toernooi.

13 oktober 2013 om 12:35

Senegal heeft spelers met naam, maar presteert al tijden niet veel. BF doet het naar mijn idee veel beter dan Senegal. Afrika heeft teams nodig die iets gaan presteren ongeacht de bekendheid van de spelers. Het wordt tijd dat Afrika er een plasts of 2 bijkrijgt op het WK.

jammer voor algerije buurland

12 oktober 2013 om 22:32

Nederland heeft enkel Belgie en Duitsland als buurlanden

13 oktober 2013 om 09:16

Kijk eens naar zijn naam misschien wordt het dan wat helder

13 oktober 2013 om 12:36

Misschien verklapt dat grijnzend poppetje iets??

Die Bancé is toch die baas die in België speelde. Knap dat hij nog voor de tweede keer een penalty neemt na eerst gemist te hebben.

Zo zie je maar wat vertrouwen met een speler kan doen, je zag het bij Ramsey(zelfvertrouwen) en je ziet het bij Gervinho(vertrouwen van de coach).

12 oktober 2013 om 23:15

Bij Gervinho lag het toch aan de ''fans''. Ik vind het niet normal hoe sommigen spelers behandelen zoals bij Andre Santos, Chamakh, Ramsey, Gervinho.

Burkina Faso uitstekende zaken gedaan? 3-2 uit is toch juist een goede uitslag voor Algerije? Kan aan mij liggen..

12 oktober 2013 om 22:09

Nee het is 3-2 voor Burkina Faso. Dat betekend dat Burkina Faso gewonnen heeft en aan een gelijk spel al genoeg heeft. Algerije moet nu winnen om nog door te gaan dus heeft Burkina Faso goede zaken gedaan.

12 oktober 2013 om 22:28

Dat begrijp ik.. maar ik vind twee tegendoelpunten in eigen huis niet echt een goed uitgangspunt.. ik neem aan dat uitdoelpunten evt dubbel mee kunnen gaan tellen? in dat geval zie ik Algerije eerder doorgaan naar het WK..

Ik zie onze broeders uit Algerije wel doorgaan met dat gekke publiek van ze word het een heksenketel voor Burkina Faso. Ik zie het ze niet redden wel een goede prestatie van Burkina Faso dat wel.

Ik had het liefst Ivoorkust en Senegal beide op het WK gezien. Al zou het zonde zijn dat geen enkele Noord-Afrikaanse club aanwezig zou zijn op het WK.

13 oktober 2013 om 00:49

Marokko en Tunesië moeten het maar doen met de WK U17 deze Oktober en de Afrika Cup 2015 dat in Marokko word gehost.

13 oktober 2013 om 01:20

Zolang die dikke drama queen Taoussi niet eruit wordt geflikkerd, vind ik het een beter idee als we niet mee doen met de Afrika Cup 2015. Bah wat een tactische onbenul met ze idiote selectiebeleid.

13 oktober 2013 om 03:03

Als het goed is komt er deze maand een nieuwe bond, Rachid gaat sowieso weg want zijn contract loopt af. De nieuwe coach zal 1,5/2 jaar tijd hebben om een goede team neer te zetten voor de Afrika Cup.

Ik persoonlijk hoop op Pim Verbeek.

13 oktober 2013 om 12:40

Het is niet alleen Taoussi. De hele zooi moet op de schop. Bond, spelers, profclubs, amateurclubs, opleidingen, accomodaties etc.. Tijd en Kennis zijn de sleutelwoorden als je het mij vraagt.

Eboue mogen ze echt verbannen van het voetbal.

Jaaa altijd leuk om nieuwe ploegen op het WK te hebben! Go Burkina Faso!

Beide ploegen horen op het WK (senegal en ivoorkust). Ben benieuwd dus

Totaal geen penalty wat een zwak omgekocht gedoe daar maar maakt niks uit Als Allah het wil maken we het thuis gewoon af ONE TWO Three Viva Algerie !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren