Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Is de druppel bereikt? ‘Tijd voor een ban op De Kuip als locatie bekerfinale’

Laatste update:

Valentijn Driessen en Sjoerd Mossou oordelen hard in hun columns voor De Telegraaf en het Algemeen Dagblad nadat de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC (1-0) in De Kuip meerdere keren werd onderbroken door wangedrag van supporters.

De bekerfinale werd in de eerste helft al kortstondig stilgelegd toen een groep Nijmeegse supporters achter het doel een groot vuurwerkpakket besloot te ontsteken. Het zorgde tot bijkomende rookontwikkelingen, waardoor scheidsrechter Serdar Gözübüyük besloot de wedstrijd voor een tweetal minuten te onderbreken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vroeg in de tweede helft ging het weer mis. Ditmaal vlogen er spandoeken van Feyenoord-supporters in de brand, waardoor er zwarte rook door het stadion trok. De georkestreerde actie met veel vuurwerk leidde in de tweede helft tot een wedstrijdstaking van een kwartier.

Volgens Mossou legde het incident na rust het gevaar van vuurwerk in stadions nog eens nadrukkelijk bloot. Het waren tekenende voorbeelden van wat ook wel ultra- of tifo-cultuur wordt genoemd, een subcultuur onder voetbalsupporters die voor een groot deel draait om gezien worden, om aandacht, om likes op sociale media ook. Niet zozeer het voortstuwen van de eigen ploeg staat centraal, maar zelfprofilering en aandachttrekkerij”, schrijft hij in het Algemeen Dagblad.

Driessen heeft in De Telegraaf geen goed woord over voor de hooligans en vindt dat er maatregelen getroffen moeten worden. “Na 35 jaar is het tijd om De Kuip in de ban te doen als locatie voor de nationale bekerfinale. Daarmee wordt een traditie om zeep geholpen, maar de KNVB kan als organisator niet langer vertrouwen op de stadiondirectie van de mooiste voetbaltempel van Nederland.”

Dat er brand uitbrak in de gracht voor de tribune met de harde kern van Feyenoord en dat er niet langer kon worden ingestaan voor de veiligheid van de aanwezige fans, noemt Driessen de spreekwoordelijke druppel.

“Voor de zoveelste keer werd het bewijs geleverd dat De Kuip zo lek is als een mandje en het fouilleren van bezoekers een wassen neus. Stadion Feijenoord blijft daarmee een gemakkelijke prooi voor kwaadwillenden. Lilian de Leeuw, directeur van De Kuip, moet al blij zijn als ze de KNVB na alle gebeurtenissen bij Feyenoord-NEC binnenboord kan houden als klant van De Kuip. De UEFA zal helemaal geen trek hebben om iets te organiseren in het stadion dat stijf bovenaan staat in de boeteranking”, aldus Driessen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als het logistiek te regelen valt, ben ik ook voor een neutraal stadion. Ik denk alleen dat het niet te doen is. Dan zouden zowel Feyenoord, Ajax als misschien PSV hun stadion, politieinzet, etc. beschikbaar moeten houden tot er bekend is wie de finale gaat spelen.

Maar dat dit de spreekwoordelijke druppel zou moeten zijn, is onzin. Elke bekerfinale zie je vuurwerk voorbij komen. Ze gooien het vuurwerk in een betonnen gracht, waar helaas precies de vlaggen lagen. Dit heeft niks met de kuip te maken, in een willekeurig ander stadion had dit ook kunnen gebeuren. Als je al iemand de schuld wilt geven, geef dan de supporter de schuld die het vuurwerk afstak/ weggooide. Maar nogmaals, volgens mij was het (dit keer) geen opzet.

22 april 2024 om 07:25

Ik zie de spandoeken nooit in de gracht liggen…. Daarbij was het meer dan alleen de spandoeken. Feit is dat in de Kuip vaak een geweldige sfeer is die regelmatig over de schreef gaat. Die netten zeggen wat dat betreft ook veel. Daarnaast is het ronduit belachelijk dat een club structureel voordeel heeft bij deze finale. Ja ik weet het, Ajax heeft de JC schaal, maar met alle respect, dat is toch een veel mindere prijs en hij levert geen plaatsing voor Europa op. En ik zou er ook niet rouwig om zijn als die voortaan gehouden wordt in het stadion van de landskampioen.

22 april 2024 om 07:44

JC schaal is al jarenlang bij de landskampioen.

22 april 2024 om 07:44

De JC Schaal wordt al een jaar of 5 ofzo in het stadion van de regerend kampioen gespeeld hoor, niet standaard in de Arena meer. Edit: sinds 17/18.

22 april 2024 om 07:53

Zouden ze niet gewoon vast de Grolsch Veste of Abe Lenstra kunnen gebruiken? Anderzijds, het publiek blijft wel hetzelfde, ongeacht de stadion.

22 april 2024 om 09:46

Maar hoezo heeft Feyenoord structureel voordeel? Wat is dat voordeel precies?

22 april 2024 om 11:38

Nou ja we gaan thuisvoordeel, eigen stadion en kortere reistijd naar het stadion toch niet ineens wegzetten als 'waarom voordeel'? Niet zo verbaast hoor

22 april 2024 om 17:01

Ik zie voor Feyenoord ook geen thuisvoordeel want er worden aan beiden ploegen evenveel kaarten gegeven. Daarnaast had ik gisteren eerder het idee dat NEC een thuiswedstrijd speelde.
De kuip als finale stadion is ondanks mijn 3e verloren finale (waarvan 2x tegen Feyenoord) nog steeds een prima locatie.

22 april 2024 om 07:25

Dit had in de Grolsch Veste nog kunnen gebeuren. In andere stadions zie je geen spandoeken. Maar ben het met je eens dat hier sprake is van verloop van ongelukkige omstandigheden en geen opzet in het spel is. Vind spandoeken zelf altijd wel heel mooi en hoop dan ook niet dat deze vanaf nu verboden worden.

22 april 2024 om 07:37

Ik denk dat er nu twee onderwerpen gemixed worden, Ja er is geen opzet in het in de fik zetten van vlaggen. Maar het mee naar binnen nemen van vuurwerk is gewoon opzet en het afsteken van het vuurwerk met alle "kansen van" is ook opzettelijk.

Dat deze jongens er niet bij stilstaan dat het vuurwerk en rookkaarsen ook voor rand-gevaar kunnen zorgen zal hun een worst wezen of die kennen ze niet.

Want ook als er supporters vuurwerk afsteken en op hetzelfde moment zwaaien er grote vlaggen rond is er kans dat dit onstoken wordt, met al het gevaar indien dat er stukken van de vlag afvallen, mensen worden geraakt door de vlag en krijgen brandwonden. En ja, er is ook gewoon kans dat het vuurwerk ervoor zorgt dat een stadion in brand opgaat.

Ik denk dat dit de kern van het verhaal is, en ja dit gebeurd ook in andere stadions en bij tifosies dus het is niet alleen bij Feyenoord of in de Kuip. Maar mensen moeten zich gaan realiseren dat met alle rellen, racisme, vuurwerk en harde kern dat het voetbal zonder ingrijpen en acties echt een sport gaat worden waar je niet meer met je zoon of dochter heen kan gaan.

22 april 2024 om 07:39

Verschil is dat in de Grolsch Veste de spandoeken heilig zijn. Daar gaan ze niet aan komen.

22 april 2024 om 08:12

Het afsteken van vuurwerk is verboden in stadions. Dus ik begrijp je verhaal niet. Juist door deze opstelling verandert het nooit. Uitbannen dat "tuig"....

22 april 2024 om 08:15

@Jeronsaik,

Er wordt nu meer betutteld dan in mijn tijd toen ik nog fanatiek supporter was. We zijn nu +30 jaar verder en tis er eerder veiliger op geworden dan begin jaren 90.

22 april 2024 om 08:40

Koek

Driessen moet niet zo slap lullen. Stadion Feyenoord doet hier niks aan(vuurwerk). De knvb heeft buiten stadion huur zelf alles geregeld. Dus is er een club die in de nek aangekeken moet worden is het de knvb zelf

22 april 2024 om 07:31

Niet alleen elke bekerfinale, bijna elke wedstrijd en elk stadion. De kuip uitsluiten zou dan ook vreemd zijn.
Blijft wel dat er dus blijkbaar een strengere controle noodzakelijk is. Niet alleen de bekerfinale, maar tegenwoordig bijna elke ED wedstrijd.

22 april 2024 om 07:40

Het had echt helemaal geen reet uitgemaakt waar deze bekerfinale was geweest, er was echt wel vuurwerk mee naar binnen gekomen.

En als de Kuip niet meer kan, waar dan wel? De Arena, waar ze een wedstrijd hebben laten staken omdat het wedstrijdverloop niet zo prettig was? Of een stadion van veel te kleine omvang om zo’n finale te hosten?

Overigens wel met Mossou eens dat het ultra gedrag echt treurig is geworden. Dat rauwe randje waar ze het in Rotterdam altijd over hadden is inmiddels toch met regelmaat veranderd in een vrij treurig randje van gasten die vooral heel veel doen om de club in diskrediet te brengen.

22 april 2024 om 07:49

Na Ajax- Feyenoord heb ik niemand gehoord dat de Arena zo lek is als een mandje. Men combineert nu 2 dingen bewust en onterecht. Men vindt blijkbaar dat de bekerfinale op neutraal terrein gespeeld moet worden, prima, maar gebruikt nu het vuurwerk om dat voor elkaar te krijgen.
Ben benieuwd welke burgemeester de bekerfinale wil organiseren als ze pas kort daarvoor weten wie er spelen, dan ben ik nog benieuwd welk stadion het voor elkaar krijgt om vuurwerk te weren En dan gebruikt men de netten als voorbeeld, die netten hangen er vanwege een aansteker, dan mogen ze mij uitleggen in welk stadion men het voor elkaar krijgt om zelfs aanstekers te weren.
Met andere woorden, populaire uitspraken zonder er over na te denken.

22 april 2024 om 08:00

Gister bij studio voetbal ook een vraag. Kijk met een gekleurde bril alleen kon me goed vinden in de woorden van Stekelenburg. Daarnaast is het sinds ik voetbalkijk van minuut 1 tot 90 de wedstrijd in de Kuip gespeeld. Zelf de potjes op Hemelvaartsdag nog! Stukje nostalgie.

22 april 2024 om 08:14

‘Men vindt blijkbaar…’ Valentijn Driessen zegt dit. Moussou niet (als de columns goed zijn weergegeven). En om nou Driessen serieus te nemen, dat lijkt me sowieso niet redelijk. 😉Wat betreft het fouilleren, dat is dus beneden alle peil. Ik snap dat dat niet per se makkelijk is, maar daar moet wel iets aan gedaan worden.En ik blijf erbij, als we in NL de meldplicht zouden invoeren voor supporters met een straf, dan denk ik dat je structureel al een aantal zaken aanpakt.

22 april 2024 om 08:31

Je kunt wel wijzen naar een andere club. Maar het is een feit dat het weer fout gaat met Feyenoord supporters. Van een aansteker, tot slopen van steden, vechtpartijen in Europa, vechtpartijen op de tribune (gisteren), vuurwerk, bedreigen van je eigen directie. Wat een geweldige supporters dat legioen. Maar voor de rest ben je nooit gekleurd en altijd objectief. De echte sfeer kwam gisteren van de NEC supporters. Voor de rest, moet de finale gewoon in de Kuip blijven. Blijft voor dit soort partijen gewoon het beste stadion.

22 april 2024 om 08:43

Dan heb je waarschijnlijk heel wat artikelen niet gelezen in de tijd van Ajax-Feyenoord. Toen was er ook genoeg discussie over de Arena en Ajax. Dat er bijv. meer gedaan moet worden zodat er geen ongewenste voorwerpen mee naar binnen genomen kunnen worden.

22 april 2024 om 09:14

Haha Rochus, al die dingen die je noemt kan je ook plakken op de supporters van jouw club. Letterlijk allemaal, zelfs de aansteker die toen tegen Berghuis werd aangegooid en het vuurwerk op het veld waarmee men een afslachting voorkwam.
Maar waar wijs ik naar andere clubs? Ik vraag of ze een station kunnen aanwijzen waar ze vuurwerk en aanstekers kunnen weren.

22 april 2024 om 09:34

Maar het gaat nu om de Feyenoord supporters die weer eens over de schreef gaan. Niet over Ajax supporters. Gisteren ko het contrast niet groter zijn. De NEC supporters die voor een geweldige sfeer zorgden, passievol en zonder wanklank. En de Feyenoord supporters die het verpesten met pyro en vechtpartijen op de tribune. Het gaat ook niet om het stadion. Mocht je dat nog niet begrijpen. Het gaat om supporters van bepaalde clubs die zich structureel misdragen, daar waar ze ook komen. Feyenoord heeft daar inmiddels een bedenkelijk track-record in opgebouwd. Dat valt toch niet te ontkennen?

22 april 2024 om 09:42

Nee, het gaat erom dat ze hier zeggen dat in de Kuip niet meer de finale van de beker gespeeld mag worden vanwege het incident van gisteren. Dat is een onzinnige conclusie, want als dezelfde idioten naar een ander stadion gaan krijgen ze dezelfde rotzooi mee naar binnen. Dat jij er nu alles bij wil halen over hoe Feyenoord supporters zich gedragen, prima, maar dat staat los van de conclusie die hier nu getrokken wordt.Maar nogmaals: noem mij een stadion waar nog nooit vuurwerk mee naar binnen is gekomen

22 april 2024 om 09:52

Dan trekken we dezelfde conclusie. Het ligt niet aan het stadion, maar aan de supporters. In dit geval de Feyenoord supporters die zich weer eens als idioten gedroegen. Fijn dat we het met elkaar eens zijn.

22 april 2024 om 10:00

Ben nog wel benieuwd waar deze opmerking op slaat: "wat een geweldige supporters dat legioen. Maar voor de rest ben je nooit gekleurd en altijd objectief"
Waar, in mijn eerste reactie, neem ik een statement in waaruit mijn clubvoorkeur uit spreekt? Ik stel letterlijk de vraag waarom het incident van gisteren zou moeten betekenen dat de bekerfinale niet meer in de Kuip gespeeld wordt en waar het wel lukt om aanstekers en vuurwerk te weren.
Dus begrijp niet zo goed wat je daar nu mee wil zeggen.

" De echte sfeer kwam gisteren van de NEC supporters."
Mocht je dat gemist hebben. Zij hadden ook vuurwerk bij, vanaf wanneer zijn het volgens jou dan idioten?

22 april 2024 om 10:17

Rochus. Volgens mij heb je gemist dat de supporters van NEC, door middel van vuurwerk, er ook voor hebben gezorgd gisteren dat de wedstijd werd stilgelegd. Of liet je dat expres weg? Want dat past natuurlijk niet in je verhaal.

22 april 2024 om 10:46

In feite deden de NEC hetzelfde behalve vuurwerk in de grachten gooien waar een spandoek lag, of te wel ook fakkels aansteken wat verboden is in welk stadion dan ook. Denk dat niet de vraag: “Nog in de Kuip?” Maar “Nog Feyenoord supporters?” als ik je reacties zo lees.

22 april 2024 om 07:56

Ach .. Valentijn wil zich weer profileren. Ik ben zeker geen voorstander van vuurwerk in stadions, maar in letterlijk alle stadions gebeuren deze dingen. Volgens mij hadden we een paar jaar geleden ook nog vlaggen in de brand in de Arena. En in andere stadions is het weer gooien met bier, waar ze in de Kuip dan tenminste nog netten hebben opgehangen om dat te voorkomen. Daarbij was het inderdaad zeker geen opzet hier, maar iemand die een opgebrande fakkel in de betonnen gracht gooide zonder te beseffen dat daar nog vlaggen lagen. Dom? Ja. Opzet? Nee. Makkelijk excuus om de bekerfinale weg te halen uit de Kuip (wat Valentijn toch al wil)? Ja.

22 april 2024 om 09:59

Dus je neemt (illegaal) bewust een fakkel mee in het stadion en gooit deze na gebruik de gracht in. Je hebt verder geen idee wat er verder in die gracht ligt.

Alleen al het feit dat je een fakkel meeneemt in het stadion, is al een teken dat er sprake is van opzet.

Waarom toch altijd dit soort acties verdedigen? Waarom niet paal en perk er aan stellen dat het nou maar eens een keer afgelopen daarmee moet zijn?

22 april 2024 om 08:21

Ik ben best voor een ander stadion , maar het gaat er dan om als Feyenoord in de finale staat.
Welke stad kan dit logistiek voor elkaar krijgen en wil dat ook.
Halsema heeft een hekel aan voetbal en zeker aan feyenoord dus die gaat geen politiemacht op de been brengen.
Dan hebben we PSV nog over. Ik weet niet of die eventueel op een wedstrijd Feyenoord - ajax zit te wachten.

Dat dit de druppel zou moeten zijn is pure onzin als je kijk hoeveel pyro's er in elk stadion wordt afgestoken. De wedstrijd Ajax -Feyenoord is dan al snel vergeten.
Er zijn hier netten gespannen er kan dus niks op het veld komen.
Wat er nu gebeurde was pure pech. Een spandoek ligt nl nooit in de gracht en de fakkels van de eerste ring gaan de gracht in. Domme pech.

Waar je wel zorgen om kan maken is dat er geen steward was dei een ajax brandblusser beet wilde pakken. Dus er moet wel goed worden gekeken of ze niet beter over kunnen gaan op een ander merk

22 april 2024 om 11:30

Die haspel zou ook wel van dat merk zijn geweest, arme man :P. Ben grotendeels eens met je. Al zit er een grijs randje aan vanwege de fakkels. Enorme risico als je dat mee naar binnen neemt (laat staan dat ‘t sowieso niet mag). Ik geloof net als die keer dat bij Ajax destijds, een groot doen (boven de supporters) en dit incident, niet met opzet wordt gedaan, dus beetje ongelukkig.
Maar eens dat het makkelijk
Likes en clicks scoren: Vuurwerk, Kuip en Feyenoordfans is voer welke journalist dan ook. Naast Feyenoord loot altijd thuis, Feyenoord thuis in de finale is competitie vervalsing. Gebed zonder end, elke jaar weer hetzelfde liedje ; )

22 april 2024 om 13:22

Toch weer Ajax dat de dag redde

22 april 2024 om 08:30

@DVV20, misschien valt er iets te regelen met het Olympisch stadion of een ander oud stadion dat omgeturnd wordt en verbouwd tot officieel KNVB stadion. Voor dit, maar ook voor interlands. Snap sowieso niet waarom de finale steeds perse in de kuip moet zijn. Tenzij het. Het goedkoopst is om elk jaar dat stadion te huren, maar dat kan ik me haast niet voorstellen.

22 april 2024 om 09:54

De stad Rotterdam wil het organiseren, daarbij is het een van de grootste stadions van Nederland.
Toch zonde als je 15 tot 20.000 supporters minder hebt bij zon wedstrijd.

En in Amsterdam organiseren ze gewoon niet graag een wedstrijd als Feyenoord-PSV.

22 april 2024 om 10:21

ninjakai, met een langdurig contract kunnen alle betrokken partijen betere afspraken met elkaar maken. Wat natuurlijk qua prijs gunstiger is dan wanneer je elk seizoen ad hoc een finale ergens moet plannen. Verder biedt de Kuip ruimte voor veel bezoekers, in Nederland zijn er niet veel vergelijkbare stadions.

22 april 2024 om 08:40

Geldredome is straks vrij voor dit soort evenementen

22 april 2024 om 10:12

En 17.000 zitplaatsen minder dan in de Kuip. Wat kost een kaartje gemiddeld? 40 euro? Dan is het €680k wat men misloopt aan kaartjes.
Als die 17.000 supporters gemiddeld €20 aan eten en drinken opmaken verlies je nog eens €340k. Samen dus een miljoen.

Mensen denken te weinig na over de gevolgen

Dit soort dingen verpest het voor de mensen die wel gewoon "normaal" kunnen doen, helaas.
Je kan alleen maar hard optreden. Misschien had je moeten staken en de wedstrijd uitspelen op dinsdagmiddag, zonder publiek.

Die Pyro krijg is elk stadion in. Of mogen ze in de Arena wel bij je kruis voelen en betasten?

22 april 2024 om 08:45

Ik vraag me altijd af of ze niet wat van de vliegindustrie kunnen overnemen. Van die poortjes en dat er gewoon wordt gedetecteerd of iemand iets bij zich heeft wat verboden is. Moet toch te realiseren zijn.

22 april 2024 om 09:29

Is onbetaalbaar voor de gemiddelde voetbalclub om dat bij elke ingang te plaatsen. En daarnaast lijkt het me ook qua doorstroom véél te lang duren. Als we nou eens beginnen met fatsoenlijk fouilleren... Ik ga al jaren naar het voetbal, als ik zie hoe er gefouilleerd wordt, dan snap ik dat er hele units vuurwerk naar binnen kunnen gaan.

Dit kan toch in een ander stadion ook gebeuren?

Alsof Feyenoord hier rouwig om is. Prima, dan doe je het ergens anders. Deze problemen heb je overal, maar dan heb je in ieder geval niet dat jaarlijkse gezeik meer. Kijken hoe sfeervol de beker dan nog blijft als je straks naar het Philips-stadion moet, maar dat zal allemaal wel

22 april 2024 om 08:41

Het was gisteren niet veel sfeervoller dan bij een gemiddelde topper, dus dat zal allemaal wel meevallen.

22 april 2024 om 09:31

De NEC-supporters hadden er in elk stadion een groot feest van gemaakt. Lijkt me niet dat de Kuip specifiek voor meer sfeer zorgt, behalve dat er wellicht wat meer mensen in passen.

Ik kan me nog Ajax-Feyenoord dit seizoen herinneren. Volgens mij werd er toen in de Arena ook behoorlijk wat vuurwerk afgestoken (en nota bene op het veld gegooid). Gebeurt overal man..

Huhh ik begrijp niet wat hij wil zeggen? Vuurwerk kan toch in elk willekeurig stadion worden afgestoken en heeft toch helemaal niks met de Kuip te maken. Maar Driessen is gewoon zuur dat Feyenoord de beker wint. Die vragen gisteren aan Slot na de winst waren ook belachelijk.

22 april 2024 om 07:35

Het is gewoon weer een standaard maandag ochtend artikel om zoveel mogelijk reacties uit te lokken. Niet echt serieus te nemen.

Neemt niet weg dat er meer maatregelen moeten komen, in alle stadions. Dat is echter al het hele seizoen een discussiepunt.

22 april 2024 om 08:36

Driessen is sowieso zuur, ongeacht wie de beker had gewonnen. De man wil gewoon graag podium en krijgt deze ook. Doen wij met zn allen aan mee

Na de tweede keer heb ik niet meer gekeken. Wat een aanfluiting. Dit geweld schijnt nodig te zijn.prima, ik pas.

22 april 2024 om 08:08

Geweld?

Dat vuurwerk moet stoppen. Maar Driessen roept weer wat. Ik was in 2016 in de Arena voor de wedstrijd Feyenoord-PSV ivm Johan Cruijff schaal. In de Arena gebeurde precies hetzelfde. Gaan we dan alle stadions in de ban doen?

22 april 2024 om 09:37

Niet alle stadion, maar gewoon supporters van bepaalde clubs. Ongeacht welke club. Misdraag je je dan mag je als club geen uitsupporters meer meenemen. Misdraag je je in eigen stadion dan maar het vak sluiten en bij terugkerende problemen spelen zonder publiek. Het punt dat het maar een klein groepje is maakt me niet uit. Als je dat kleine groepje niet in bedwang kunt houden dan moet iedereen maar lijden.

Denk niet dat het aan het stadion zelf ligt, maar misschien moet er gewoon (nog) strenger gecontroleerd worden aan de poorten, want je kan wel eens iets over het hoofd zien, maar zoveel, dan vraag ik mij wel eens af, is er uberhaupt wel gefoullieerd?

Kuip is de afgelopen jaren ook afgebroken door fans van weet ik welke clubs. Laat de bekerfinale maar lekker in de arena afgewerkt worden, enige stadion welke wat mij betreft qua fans aantallen vokdoet.

Heerlijk dit altijd.als media groots uitpakken in je krant en voorbeschouwing op tv met de beelden van fans die gek doen, vuurwerk afsteken, fakkels aansteken. En dan vervolgens de dag erna weer de grote deugshow en alles afkeuren.

Dat is mijn mening maar de beker finale altijd in de kuip en de Jc Arena altijd de bekerfinalist en nr 1 maar als in de bekerfinale en Jc Arena Feyenoord daar speelt of Ajax dan omdraaien of iets anders want heb je toch het thuisvoordeel

Volgens mij maakt het niet echt uit in welk stadion het gespeeld wordt...
Ook Ajacieden hebben jarenlang de Kuip gesloopt, qua toiletten, vuurwerk op het veld, alles ondergeklad etc.
Alsof dat niet andersom gaat gebeuren als je nu zegt dat het in de Arena wordt gespeeld of ieder ander stadion...

Het ligt meer aan de harde kern supporters...

22 april 2024 om 08:48

Daar ligt ook het probleem, er moet over het algemeen meer gedaan worden om bepaalde supporters en objecten te weren in stadions.

Fakkels, rookbommen enzo vind ik heel gaaf en altijd sfeerverhogend...

Ben het wel mee eens dat het niet in de kuip moet worden gehouden, maar gewoon op neutraal terrein... Feyenoord heeft sws voordeel om in hun eigen stadion de bekerfinale te hebben

22 april 2024 om 08:04

Oke. We nemen als ‘neutraal’ terrein de Grolsch Veste. En wat doen we dan als Twente de finale haalt? En waar haalt de KNVB die misgelopen miljoenen op van die 25.000 minder verkochte kaartjes?

22 april 2024 om 08:27

Als de KNVB zich daar heel erg druk om maak dan is het misschien een idee voor de KNVB om het Olympisch Stadion op te knappen en daar hun eigen 'wembley' van te maken? Speel je daar de wedstrijden van het Nederlands Elftal, de beker finale en de JC Schaal.

22 april 2024 om 10:14

Fctwent3, wat is dat thuisvoordeel dan? Beide finalisten krijgen evenveel kaartjes toebedeeld door de Knvb. Neutraal terrein hebben we niet in Nederland, tenzij je elke keer van stadion wil wisselen afhankelijk van de finalisten. Maar wat bereik je dan precies?

22 april 2024 om 16:59

Dat de spelers van Feyenoord in hun eigen Stadion spelen.... En de spelers van Nec niet, daar heeft Feyenoord echt wel voordeel aan

Zolang er niets gedaan wordt aan de stoere jongetjes die het stadion in mogen kun je wedstrijden op de maan spelen en dan zal het toch nog verkeerd gaan. Vuurwerk, "pyros", ruzie zoeken met elkaar en iedereen in een vak, racistische - of discriminerende opmerkingen roepen, niets is deze jongens vreemd.

Wat mij betreft zijn zij het probleem, niet de locatie waar er gespeeld wordt. Je hebt deze debielen praktisch overal.

Tja, het te verwachten artikel hoor, maar vuurwerk mee naar binnen nemen is niet echt een Kuip probleem toch? Of heb ik al die incidenten van dit jaar verder gedroomd? Het probleem is niet dat je niet kán fouilleren, maar dat er veel obv vrijwil werk wordt gedaan. En ga jij maar als gezellige vrijwilliger de harde kern vertellen dat ze die fakkel moeten inleveren en anders niet binnen komen.

Van mij mag je de bekerfinale wel ergens anders spelen overigens, maar hoofdzakelijk om van dat gemiemel af te zijn. Ik zou zeggen, bouw een mooi stadion ergens op de hei.

VZ, volgens mij is het beter dit topic te sluiten. De supporters van de thuisspelende club kunnen het niet verteren dat er commentaar wordt geleverd op hun stadion en proberen daardoor de schuld van dit alles af te schuiven op een club die gisteren hier totaal niets mee van doen had. Er staan zelfs reacties tussen waar je een levenslange ban voor zou kunnen uitdelen.

22 april 2024 om 08:11

Wie speelde er dan thuis?

22 april 2024 om 08:34

Er valt niet te ontkennen dat dit niet zou gebeuren in andere stadion toch?

Tuurlijk gister waren het de Feyenoorders, maar in het verleden zijn het vaak andere supporters geweest tijdens de bekerfinale.

Wel mee eens dat je het topic beter kunt sluiten

Misschien een niet populaire mening. Maar legaliseer fakkels. Zorg dat er afsteekpunten, deponeerpunten en ventilatie is, waardoor dit veilig kan. Veel vinden het sfeerverhogend, dus faciliteer de hele mikmak.

22 april 2024 om 16:37

Alsjeblieft niet. Vuurwerk mag door de club georganiseerd worden, niet door enkele doorgesnoven gekkies die een fakkel mee naar binnen nemen.

Een tijdje terug zat ik bij een wedstrijd en besloten enkele stumperds voor mijn neus fakkels te ontsteken. Dat in combinatie met een paar biertjes op, je ziet geen ruk, je kleding stinkt naar vuurwerk. Nog niet te beginnen over wat er eventueel kan gebeuren.

Ik vind vuurwerk prachtig en sfeerverhogend, maar het publiek zou dit niet mee mogen nemen. Misschien maar hetzelfde doen als bij bekertjes op het veld.

Ik ben niet anti-vuurwerk, ook niet met de jaarswisseling. Maar veel mensen kunnen er niet verantwoord mee om gaan. Een ongelukje kan gebeuren, maar het is te belachelijk voor woorden dat die dingen het stadion in komen, in kunnen komen en dat er niets aan gedaan wordt. Nog niet over de knallen te spreken.

Driessen is inderdaad altijd zuur . De reactie van de Meeste Feyenoorders ook ontzettend gekleurd, kunnen geen kritiek hebben als het om hun cluppie gaat.
Ja maar in de Arena…..
hoewel je aan vuurwerk niet zoveel kunt doen is het feitelijk wel zo dat Feyenoord supporters de meeste ellende veroorzaken .

Ik zou zeggen, probeer her Gelredome eens.
Dat is na dit seizoen het neutraalste stadion van Nederland met nagenoeg een perfecte grasmat omdat er dan slechts 1x per jaar op gevoetbald word.

Tja Driesen laat even zien het niet te snappen. Er moet idd gekeken worden hoe het kan, dat vuurwerk in zulke getalen zo makkelijk binnenkomt. Volgens mij waren de personen van NEC al gecontroleerd in Nijmegen en bij de Kuip nog een keer. Maar we zien de F side de klassieker stilleggen in de Arena iets wat toch als modern stadion gezien moet worden, dus locatie maakt niks uit. De combinatie doeken die geverfd zijn en vuurwerk maakt het brandbaar. Maar ik had nou niet het idee dat men echt in paniek was
De brandweer kwam keek even over de rand en verliet het stadion weer. Volgens mij dus overdreven om de wedstrijd stil te leggen. Maar dit gebeurd overal. Volgens mij werdt bij Groningen al duidelijk dat we met georganiseerde misdaad te maken hebben. Want goed fouilleren en mensen weigeren betekend bedreigingen en onveiligheid van de stewards. Dit zal vast overal zo zijn. Wijzen naar het stadion slaat nergens op.

Op zich ben ik het niet oneens met spelen op een "echt" neutraal terrein. Dat is in Nederland alleen helaas niet echt mogelijk. Je wilt ook niet in een stadion als de Grolsch Veste spelen. Als je ziet dat je in de Kuip met een capaciteit van tegen de 50.000 mensen al slechts 17.000 kaarten per club krijgt, dan hou je in een dergelijk stadion met een capaciteit van rond de 30.000 al helemaal niks over. Al met al hou je gewoon alleen de Kuip en de Arena over als je een fatsoenlijk aantal supporters binnen wilt hebben van beide clubs en dat lijkt me wel het allerbelangrijkste argument.

Stadionfakkels vind ik over het algemeen wel sfeerverhogend, je ziet het immers ook vaak terug in sfeerbeelden die de clubs zelf gebruiken. Alleen tijdens de wedstrijd over het algemeen niet vanwege de rookontwikkeling. Ik heb de fakkels gisteren aan beide kanten gezien en dat moet wat mij betreft gewoon kunnen zolang het netjes op de tribune blijft. Alleen aan "echt" vuurwerk heb ik een hekel. Het brandje was gewoon een beetje onhandigheid denk ik, het zag er heel klein uit, maar omdat iedereen maar een beetje stond te kijken in plaats van even een emmertje water er overheen te gooien leek het nogal uit de hand te lopen. Al met al een storm in een glas water.

Dat gezegd hebbende, ik denk dat een ander stadion dat niet oplost. In heel Nederland heb je nou eenmaal te kampen met personeelstekorten, niet in de laatste plaats in de beveilingssector. Je merkt dat gewoon bij het stadion. Er zijn minder poorten open, je staat langer in de rij, er zijn minder mensen beschikbaar om te fouilleren en degenen die er zijn, zijn gewoon studenten die via een uitzendbureau zijn ingehuurd en daar uit het niets zijn neergezet en niet erg getraind zijn. Dat los je niet op in een ander stadion natuurlijk.

Daarbij is het sowieso een utopie om het op te lossen. De hooligans vinden altijd wel een manier. Ik heb ooit eens een hele tijd gezellig staan kletsen met een die-hard Psv'er (ja, dat kan! :P ) na een conferentie van mijn werk. Die was ook een hele tijd betrokken geweest bij de veiligheid, maar die zei dat het dweilen is met de kraan open. Zo kwam daar veel troep gewoonweg dagen van te voren al binnen in de trucks van de catering.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren