Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Internazionale wint Coppa Italia dankzij heldenrollen Martínez en Handanovic

Laatste update:

Internazionale heeft beslag gelegd op de Coppa Italia. De ploeg van trainer Simone Inzaghi kwam in de finale tegen Fiorentina nog wel op een vroege achterstand, maar wist het tij te keren via een dubbelslag van Lautaro Martínez: 1-2. Met name de tweede treffer van de Argentijn, een snoeiharde volley, was om in te lijsten. Fiorentina kreeg in de tweede helft voldoende kansen op de gelijkmaker, maar met name invaller Luka Jovic had het vizier niet op scherp staan. Daarnaast vervulde Inter-doelman Samir Handanovic meermaals een heldenrol. Het is de negende keer dat Inter het nationale bekertoernooi weet te winnen.

Bij Fiorentina stond Sofyan Amrabat centraal op het middenveld naast Giacomo Bonaventura. Zij zorgden voor de balans, terwijl Jonathan Ikoné, Gaetano Castrovilli, Nicolás González en spits Arthur Cabral voor de doelpunten moesten zorgen. Inzaghi had een basisplaats in huis voor Denzel Dumfries, maar moest Stefan de Vrij teleurstellen met een reserverol. Laatstgenoemde zou na een uur wel invallen. Handanovic mocht in de finale onder de lat staan, wat ten koste ging van André Onana. Edin Dzeko en Martínez vormden het vertrouwde spitsenkoppel.

Fiorentina zat al snel op rozen. Een slechte inspeelpass van Francesco Acerbi leidde balverlies in, waar de ploeg uit Florence optimaal van profiteerde. Ikoné kreeg de bal laag bij de tweede paal, waar González alleen nog maar hoefde binnen te lopen: 1-0. Fiorentina zette met name in de openingsfase goed druk op Inter, dat zich daar naarmate de eerste helft vorderde onderuit wist te spelen. Na een klein half uur kreeg Marcelo Brozovic te veel ruimte om na te denken. De Kroaat had een sluw steekpassje in huis op Martínez, die verwoestend uithaalde: 1-1. De spits had de smaak te pakken en zette Inter vlak na de gelijkmaker zelfs op voorsprong. Dit keer was de fraaie assist van Nicolò Barella, die zag dat Martínez met een volley voor de 1-2 zorgde.

Na rust kwam Fiorentina uitstekend voor de dag. Zo zag Gaetano Castrovilli zijn kopbal eerst naast gaan, waarna de aanvallende middenvelder zijn schot geblokkeerd zag worden door de Inter-verdediging. Ook Cristiano Biraghi zag zijn vrije trap geen doelpunt opleveren. Aan de andere kant liet Lukaku zich zien met een hard schot, dat een prooi was Pietro Terracciano. Het was echter Fiorentina dat de klok bleef slaan. Handanovic groeide uit tot de held van Inter door van dichtbij de gelijkmaker van González te voorkomen.

Invaller Robin Gosens had het duel kunnen en misschien wel moeten beslissen, maar op aangeven van Lukaku schoot hij over. Fiorentina nam steeds meer risico en dat leidde tot de volgende grote kansen, dit keer voor Jovic. Ook hij moest echter zijn meerdere erkennen in Handanovic. Eerst stuitte de spits van dichtbij op de Sloveense uitblinker, waarna Jovic zijn kopbal rakelings naast zag gaan. Ook in de absolute slotfase kreeg Fiorentina de kansen. Dit keer zat Handanovic er voor de verandering naast en kreeg González de bal voor het doel, waar Matteo Darmian voorkwam dat Cabral de 2-2 maakte. Dichterbij zou la Viola niet meer komen.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kom op dat is de tweede beker van het seizoen. Maar als we het City moeilijk willen maken, dan moeten we veel beter spelen. We hebben ons goed herpakt na de goal, maar in de tweede helft zakken we te ver terug. Hierdoor maken we het onszelf nog moeilijk. Onbegrijpelijk dat Gagliardini en Correa nog minuten krijgen, vooral Gagliardini nadat hij de ploeg zo in de steek liet tegen Napoli

Het is aan de bal en verdedigend wel allemaal heel mager voor een CL-finalist. Dacht even Inter aan het werk zien maar wat valt die ploeg tegen. Wat een kansen voor Fiorentina ook op het einde. Zei het bij live meepraten ook al, maar Inter zal wel een hele matige CL-winnaar zijn. Samen met Liverpool 2005 en laatst Chelsea de minst sprankelende winnaars? Vond Porto 2003 dan nog wel wat hebben met Vilas-Boas, Conceicao (vader van de Ajax speler), R. Carvalho, Maniche, Deco etc.

24 mei 2023 om 23:17

Altijd mooi mensen die hun mening over een club baseren op basis van 90 minuten voetbal. Maar goed het hoeft toch ook niet voetballend perfect te zijn als je organisatie goed staat en daarmee wedstrijden wint. Onee ao denkt alleen de rest van de wereld behalve in Nederland waar alles tikkie takka moet zijn.

24 mei 2023 om 23:37

Zolang je erbij zegt dat het op basis van 90 minuten is is het prima toch? Het wordt ook lastig om alle potten van Inter van het afgelopen seizoen terug te kijken om zo tot een beter oordeel te komen. Zolang je niet pretendeert alle wijsheid in pacht te hebben en er gewoon bijzet dat het op basis van deze ene wedstrijd is is er imo niks mis mee.

25 mei 2023 om 00:34

@benzema20 uiteindelijk speelt Inter toch echt heel matig voetbal, eindigen ze op een straat van Napoli en hebben ze nog moeten vechten om überhaupt top 4 te halen.
Ze hebben enorm veel geluk gehad met de Cl loting dat ze aan de mindere kant van de tabel zaten. Als ze 1 van volgende ploegen: city, PSG, Bayern, Real hadden getrokken hadden ze er 9 op 10 uit gevlogen.
Dus ik kan hem zeker begrijpen dat mocht Inter de cl winnen het 1 van de mindere winnaars is van de laatste jaren.

25 mei 2023 om 09:03

Moet je dan alle wedstrijden gekeken hebben? Als of je van elke club alle wedstrijden kan kijken. Als je ongeveer 10 wedstrijden per jaar van een club als Inter ziet dan kan je er echt wel een oordeel over vellen.

24 mei 2023 om 23:23

Hoe kan je liverpool nou een matige winnaar noemen in 2005? Heb je de finale gezien? Alleen daarom al.. als je zoiets presteert in een finale..

24 mei 2023 om 23:43

In 1 helft 3 tegendoelpunten krijgen?

24 mei 2023 om 23:45

Hij bedoelt gewoon dat Liverpool 2005 kwalitatief gezien een van de mindere CL winnaars was. Lijkt me vrij logisch, Traore, Finnan, Luis Garcia, Milan Barros, zijn geen spelers die in de meeste teams van CL winnaars gestart zouden zijn. Laat staan allemaal tegelijk.

24 mei 2023 om 23:47

Ik geef je enigszins gelijk maar Milan kreeg er ook 3 tegen in 1 helft

25 mei 2023 om 00:24

Inter 2023 is een veel en veel betere ploeg dan Liverpool 2005, dat is toch geen vergelijking?

Alsnog is de finale 1 wedstrijd, alles kan gebeuren.

25 mei 2023 om 00:22

City speelt vanavond gelijk tegen Brighton, dus hoe matig zijn die dan?

25 mei 2023 om 10:00

Had je dat 2 jaar geleden gezegd had je een punt gehad maar Brighton is gewoon een top 6 team in de Premier League dit seizoen. Daarnaast speelde City nergens meer voor.

Negende Copa Italia binnen. Twee mooie goals van Lautaro gezien die zijn klasse weer liet zien. Tweede helft was het wel billenknijpen met paar grote kansen voor Fiorentina. We gaven teveel ruimte weg. Tegen city moet het veel beter. Al met al blij met de overwinning. Felicitaties aan alle Inter fans. Op naar Istanbul. Voor Fiorentina hoop ik dat ze de Conference League winnen.

Ik hoop dat Lautaro voor altijd bij Inter blijft. Verder als team matig gespeeld maar toch een prijs. Op naar Istanbul!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren