Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Inter en Eriksen bereiken akkoord over onmiddellijke contractontbinding

Laatste update:

Internazionale en Christian Eriksen gaan per direct uit elkaar, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De Italiaanse kampioen meldt dat het nog tweeënhalf jaar doorlopende contract van de middenvelder, die sinds enkele maanden een hartkastje heeft en daarom niet mag voetballen in Italië, is ontbonden in overeenstemming met de Deen. Op de sociale media heeft Inter bovendien een indrukwekkende afscheidsvideo gedeeld.

Eriksen werd afgelopen zomer tijdens het EK-duel tussen Finland en Denemarken getroffen door een hartstilstand. Er werd vervolgens een defibrillator bij hem aangebracht, maar volgens de regels van de Italiaanse voetbalbond mag je daarmee niet in de Serie A spelen. Veel andere voetbalbonden, zoals de KNVB, hanteren dergelijke regels niet, waardoor bijvoorbeeld Daley Blind wel voor Ajax mag uitkomen met defibrillator. Een terugkeer van Eriksen naar Amsterdam werd eerder vanuit Italië als ‘meest overtuigende optie’ bestempeld.

“Internazionale maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de beëindiging van het contract van Christian Eriksen”, schrijft de club op de officiële website. I Nerazzurri en de hele Inter-familie omarmen de speler en wensen hem het beste voor zijn toekomst. Zelfs als vandaag de wegen van Inter en Christian scheiden, zal een sterke en onlosmakelijke band blijven bestaan. De beste momenten, de doelpunten en de overwinningen, de omhelzing van de fans buiten het San Siro bij het vieren van de Scudetto: alles zal altijd in de geschiedenis van i Nerazzurri gegrift staan."

Eriksen verscheen begin deze maand bij zijn oude club Odense BK weer op het trainingsveld, waar hij in het bijzijn van een personal trainer reeds met de bal zou trainen. De spelmaker deed volgens het Deense BT enkele pass- en trapoefeningen, maar bronnen binnen de club meldden dat het speerpunt vooral bij cardiotraining lag. Eriksen staat sinds januari 2020 onder contract bij Inter, dat 27 miljoen euro voor hem naar Tottenham Hotspur overmaakte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
17 december 2021 om 15:33

De UEFA komt hiertussen normaal gezien

17 december 2021 om 18:39

Sta plaatst

Denk eerder vehaal voor verzekeringen.

Maar hopelijk mooi en goed opgelost tussen de partijen.

Geen idee of het al eens is geopperd, maar.. zou hij misschien iets voor Ajax zijn? 😂

17 december 2021 om 15:12

Hahahaha zou niet misstaan

17 december 2021 om 15:20

Jeetje, die komt uit de lucht vallen! Marc , luister naar Siepie, Announce Eriksen!

17 december 2021 om 15:20

Is zeker een optie @siepie, ik denk dat hij qua spelopvatting zeker goed bij Ajax zou kunnen passen.
Vraag me af of het financieel haalbaar is, maar het is te overwegen.
Groetjes, Prem93

17 december 2021 om 17:41

Ik geloof niet dat Eriksen veel te eisen heeft. En dit is niet lullig bedoeld

17 december 2021 om 18:02

Is daarnaast ook een plek waar hij jarenlang gespeeld en gewoond heeft. Dus zou het wel een verantwoorde stap vinden, met beiden partijen voordeel. Wellicht geeft Eriksen het ook veel vertrouwen als je ziet hoe het nu met Blind gaat

17 december 2021 om 15:50

Is wel al 1000 x geopperd volgens mij 😉

17 december 2021 om 16:10

Je meent het?😛

17 december 2021 om 16:07

Als Neres en Gravenberch vertrekken zou dit ideal zijn. Berghuis en Antony (als ie er nog is) rechtsbuiten, Eriksen op 10 en Klaassen op 8.

17 december 2021 om 16:12

Bij ajax zou hij overbodige luxe zijn die hebben genoeg middenvelders

17 december 2021 om 16:16

Hoeveel middenvelders hebben we precies dan? De basis 3, dan nog Klaassen en dan houdt de spoeling eigenlijk wel op hoor. Dikke kans dat Berghuis straks meer nodig is als buitenspeler bij een vertrek van Antony en/of Neres, Klaassen is niet in vorm, Kudus alleen maar geblesseerd en de rest uit de jeugd is gewoon een te groot verval in niveau momenteel. Als Eriksen nog 2 jaar mee zou kunnen draaien bij Ajax, dan heb je gewoon een relatief goedkope optie. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik geen idee heb wat we qua niveau van Eriksen kunnen verwachten.

17 december 2021 om 18:24

Eriksen is technisch gelijk een van beste Eredivisie spelers. Zal zekere een klap hebben gehad maar die klap is toch fysiek wel minder dan die van Götze die jaren bezig is geweest met zijn lichaam. Mentaal durf ik ze niet langs elkaar te leggen.

17 december 2021 om 19:09

Doe mij maar die overbodige luxe hoor. Is ook gewoon een mooi verhaal als hij terug komt.

17 december 2021 om 16:33

Goh ben blij dat je erop komt Siepie, hier was inderdaad niemand nog over begonnen....

17 december 2021 om 17:39

Siepie ik las hier op VZ vorige week dat iemand opperde dat Feyenoord een geschikte nieuwe club zou zijn. Of het waar is????

17 december 2021 om 18:22

Gewoon doen zou ik zeggen

17 december 2021 om 21:19

Er gaan al een aantal maanden geluiden rond dat Ajax de enige optie is voor Eriksen. Hij zou niet naar een andere club willen.

Als hij nog mag voetballen kan hij zeker van toegevoegde waarde zijn voor Ajax. Zie hem graag terugkeren op de velden, was toch zeker een leuke voetballer.

17 december 2021 om 17:41

Ook voor barca, met frenkie pedri en erikssen heb je een goeie middenveld.

Was natuurlijk geen andere keus. Hopelijk gaat hij lekker naar Denemarken, bij z’n vrienden en familie. Niet te hoog niveau want je moet toch opletten en/of hij zelf zal het misschien ook spannend vinden als je wellicht naar club gaat waar je elke week volle bak moet

17 december 2021 om 15:21

Insinueer je nou dat als hij spanning gaat voelen misschien zijn hartproblemen weer op gaan spelen? Als dat zo is kan hij beter stoppen. Ook bij Odense gaat hij wedstrijdspanning voelen.

17 december 2021 om 19:11

Je kan voetballen of niet, Ajax of Odense maakt echt niet uit. Laat de artsen dit gewoon tegen hem zeggen, wij gaan er niet over.

Wat blijf ik dit zonde vinden zeg. Als je ziet hoe Calhanoglu voetbalt onder Inzaghi dan zou Eriksen ook zo heerlijk vrij uit op die positie kunnen spelen. Dit voetbal had henm beter gelegen dan het spel van Conte. Benieuwd wat Chris nu gaat doen !

17 december 2021 om 15:36

Ik dacht precies hetzelfde, onder Inzaghi zou Eriksen niet te stoppen zijn. Gelijk Luis Alberto bij Lazio. Calhanoglu doet het nu ook zeker goed, hopelijk houdt hij dit niveau. Conte gaf hem in het begin gewoon geen kansen, maar het tweede seizoen heeft hij ook veel goede wedstrijden gespeeld onder Conte

Nou Ajax, sla je slag...

Ik snap dit niet van bepaalde voetballers, je hebt al zoveel geld verdiend met het voetballen. Stop gewoon met voetballen nu je gezondheid je hierin belemmert, met al dat geld koop je nooit je gezondheid terug, dus geen risico’s nemen.

17 december 2021 om 15:19

Met de stelling ‘geen risico nemen’ kan je zelfs niet eens de auto instappen. De juiste mensen (familie/doktoren) zullen met hem een weloverwogen keuze maken, hoeven wij niet voor hem te doen zonder enige kennis van zaken.

17 december 2021 om 16:08

Sommige mensen doen het ook voor hun plezier

Ik ben benieuwd hoe dat dit geregeld is. Hij zou ongeveer 8 miljoen netto per jaar verdienen. Het is alleszins wel een goede besparing voor Inter want een dergelijk salaris voor een speler die niet meer zal kunnen spelen zou een zware last zijn voor de begroting.

Het is trouwens wel te hopen voor Eriksen dat hij nog kan kiezen hoe zijn verdere carrière zal verlopen.

17 december 2021 om 15:24

Volgens mij was het rond de 6.0. Lukaku was inter best verdienende speler met 8miljoen netto. Hopelijk kan dit geld van Eriksen nu gebruikt worden in het verhogen van het contract van Brozovic. Brozo moet echt bij inter blijven en hij verdiend ook wel een flinke salaris upgrade.

17 december 2021 om 15:27

Brozovic moet dringend verlengd worden inderdaad. Echt positief vind ik het niet dat daar maar weinig over gesproken wordt in de media (of ik moet het gemist hebben).

17 december 2021 om 20:23

Berichten uit Italië insinueren dat het een verzekeringstechnische verhaal is. Inter heeft hem dan ook nooit onder druk gezet wat betreft contractontbinding.

Heeft ook geen keus natuurlijk. Hij ziet waarschijnlijk ook af van een groot gedeelte van zijn salaris, want ja, ontbonden. Maar hij kan wel eventueel nog naar de Eredivisie of terug naar Denemarken, mocht hij nog willen voetballen.

Persoonlijk had ik met Internazionale een pad uitgestippeld om trainer te worden bij Inter en het huidige contract aan te houden. Ik zou nooit meer voetballen als dit mij zou overkomen, maar natuurlijk is dat persoonlijk.

Net als bij Sergio Kun Aguero: het leven is (soms) nog te mooi om vroeg gedag te zeggen. Zeker als je ziet wat deze 2 spelers hebben opgebouwd qua vermogen in de afgelopen jaren in de voetballerij. Daar kan je nog lang en lekker van leven met je fam!

17 december 2021 om 15:25

Inter is wel geen liefdadigheidsinstelling die zomaar even meer dan 30 miljoen gaat uitgeven aan een trainer.

17 december 2021 om 15:40

Dat had nog altijd aangepast kunnen worden hoor [qua salaris].

17 december 2021 om 15:51

Je kunt Eriksen en Agüero niet vergelijken als je niet weet hoe het bij beide personen medisch zit. De dokter kan tegen Agüero wel hebben gezegd dat het niet meer verstandig is om topsport te bedrijven, en tegen Eriksen kunnen ze wel gezegd hebben dat het met een kastje prima kan en er dan niks aan de hand is. Een buitenstaander zoals wij dat zijn kunnen dat niet beoordelen. Als Eriksen met kastje gewoon zonder risico kan voetballen snap ik dat hij door gaat, het is immers een echte sportman met liefde voor het spel.

17 december 2021 om 16:15

Ik kan ze wel vergelijken als ik dat wil. Eriksen is zelfs buiten bewustzijn geweest.
Ik zou als ik hem was gewoon geen risico meer nemen met mijn leven. Zeker niet als je zoveel geld hebt, er zat manieren zijn om nog geld te verdienen en je met je familie nog lekker een heerlijk leventje kan leiden.

Ondertussen voetbalt hij ook al een half jaar niet meer.

17 december 2021 om 16:20

Je kunt ze inderdaad vergelijken als je dat wilt, of het zinvol en kundig overkomt is een tweede..

17 december 2021 om 18:25

Jij zegt dat het een risico is, maar wat zei de arts? Daar gaat het om. Als het geen risico is, waarom zou hij dan stoppen? Omdat mensen zonder kennis van zaken het een risico vinden? Je kan van alles vergelijken, maar je kan het gewoon nergens op baseren.

Zou leuk zijn als die naar Kopenhagen gaat. Maar het zou wel wat anders worden. Ben benieuwd wat het word

Een gemiddeld YouTube kanaaltje maakt dezelfde kwaliteit video’s als deze afscheidsvideo. Als ik dit soort middelmatige video’s zie, is het ook op dit vlak een genot om Ajax supporter te zijn. Wat een mediateam zit daar toch.

Altijd welkom om terug te komen bij ons, laten wij nou net een bewezen creatieve speler nodig hebben

Lo Celso is te vaak geblesseerd en is niet constant genoeg en Ndombele lijkt zijn wereldklasse talent te verkwanselen door een slechte werklust/mentaliteit.

17 december 2021 om 16:28

Mag je in Engeland wel met een hartkastje?

17 december 2021 om 16:55

Antonio Conte zette Eriksen best vaak op de bank dus ik denk niet dat hij zin heeft om weer met hem samen te werken

Opvolger van Guusje Til

Iedereen zegt Ajax. Ik denk dat dat niet goed zou zijn voor de groepsdynamiek. Klaassen zal nu wel toch wel ontevreden te raken als hij langer de 12e speler is, zeker met Qatar op komst. Als daar dan ook nog eens Eriksen bijkomt, heb je straks een boze Klaassen en misschien wel een boze Berg….

17 december 2021 om 17:02

Als je oogelet hebt, dan heeft Eriksen zijn laatste periode bij de Spurs en bij Inter meer als 8 gespeeld dan als 10. Dus er is geen enkele reden voor Berghuis om ongerust te worden. Klaassen zal zijn niveau omhoog moeten krikken. En anders heeft hij gewoon pech. Je betaald geen transfersom voor Eriksen. Dus wat is het risico? Dat Klaassen wil vertrekken? Geen risico dus.

Nou Heracles, sla je slag! Nu Rai Vloet voorlopig niet meer beschikbaar is, kan Eriksen mooi dit gat opvullen. Al zal het wel aanpoten zijn om het gemis van Vloet op te vangen.

Ideale speler voor Ajax. En dan gelijk ook iemand die m.i. structureel op de plek van Gravenberch kan. Gravenberch die daarnaast waarschijnlijk toch niet zal gaan verlengen en ook vaak speelt als een natte krant.

17 december 2021 om 17:15

Zie liever Taylor doorbreken. En als ik het zo lees doet Eriksen het heeeeel rustig aan. Het is al meer dan een half jaar geleden. Als je dat vergelijkt met Blind toen, die was een stuk sneller terug. Maar dat was ook een iets minder hectisch beeld natuurlijk en waarschijnlijk was Blind niet dood terwijl Eriksen toch wel even op weg naar de uitgang was. Als hij ooit terugkomt zal het zeker nog een half jaar duren, maar het lijkt me logischer dat hij ermee stopt. Dat geld heeft hij toch al verdiend, het leven is mooier dan een paar miljoen extra.

17 december 2021 om 17:55

Eriksen is niet voor die positie.

Zou toch wel weer een lekkere winterse transfernieuws zijn voor Ajax mocht het lukken om hem binnen te hengelen bij Ajax. Hij zal wel op de bank beginnen bij Ajax, daar ga ik wel vanuit. Misschien met 3 verdedigers gaan spelen en Mazraoui wat meer laten banken aangezien hij toch weggaat. 3-mans verdediging van: timber, Martinez, blind met daarvoor een ruit van Eriksen, Gravenberch, bergosso en Alvarez. Eriksen meer in de rol van Maz rechts mid. Bergosso gewoon op 10.

Kom er maar in Eriksen! Ik zie je graag terug in Amsterdam eerlijk gezegd! Voor wie maakt me niet zoveel uit. Verkoop Gravenbergh maar ofzo

Nog niet te oud om te stoppen , Mischien bij Ajax maar is wel riskant . Gezondheid is alles .

Waarom zijn er mensen die hem terug willen zien bij Ajax? Denken jullie dat ze zomaar geld in de prullenbak gaan gooien? Waar moet hij gaan spelen dan? Wij hebben zat middenvelders en voor zijn positie zijn er al tig spelers die daar kunnen spelen. Dus nee. Niet terug naar Ajax.

17 december 2021 om 17:59

Plus het is riskant 2 mannen met een hartkastje op het veld .

17 december 2021 om 18:27

Blind kan zonder risico gewoon voetballen door dat kastje, dus welk risico?

Er zullen geen hordes clubs in de rij staan gezien het risico dat er gelopen zal worden met hem. Gelukkig voor hem zal hij de schaapjes al wel op het droge hebben.

Ik zou hem graag bij psv zien, ajax heeft al genoeg middenvelders😂

jammer hoor,vond dat hij bij inter toch periodes een hele hoge niveau heeft gehaald.t ga je goed sterkte

Zou voor ajax toch een geweldige aanwinst zijn

Als ik Eriksen was, zou ik niet meer ballen. Misschien een school voor jonge spelers oprichten.
In ieder geval zou ik aan mijn gezin denken

Jammer jammer. Ben benieuwd of hij naar Ajax gaat. Hij kan zeker nog aardig ballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren