Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Intelligentie is moeilijk te vervangen en hij is een intelligente manager’

Laatste update:

Na de dubbele oorwassing tegen Bayern München staat de positie van Arsenal-manager Arsène Wenger meer dan ooit ter discussie. Een deel van de supporters vindt dat het na twintig jaar tijd is dat de Fransman uit Londen vertrekt. Jens Lehmann, oud-doelman van the Gunners, is het daar echter niet mee eens.

“Ik denk dat hij juist moet blijven, omdat hij zoveel voor de club betekend heeft”, zegt Lehmann in gesprek met talkSPORT. “Mensen hebben het over zijn leeftijd en vragen zich af of hij nog iets toe kan voegen en nog invloed uit kan oefenen. Zij willen een nieuwe manager om een nieuwe wind te laten waaien. Maar aan de andere kant is intelligentie heel moeilijk te vervangen. We weten allemaal dat Wenger een hele intelligente manager is.”

Wenger staat sinds 1996 aan het roer bij Arsenal. In twintig jaar werd hij met the Gunners drie keer kampioen van Engeland en won zes keer de FA Cup. “Na alles wat hij voor de club heeft gedaan, verdient hij het niet om na een aantal slechte resultaten ontslagen te worden”, stelt de Duitser. “Hij heeft waarschijnlijk wat nieuwe spelers nodig. Dan kan het er volgend seizoen heel anders uitzien.”

Vind jij dat Arsenal komende zomer afscheid moet nemen van Arsène Wenger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is helemaal waar. Het voordeel is ook dat de eigenaren ook intelligent zijn en Wenger dus laten zitten.
De intelligentie van de gemiddelde stadionbezoeker is in de laatste jaren echter drastisch gedaald en uiteindelijk betalen die hersenloze mensen de salarissen.
Ik ben heel benieuwd of hij er volgend seizoen nog is.

9 maart 2017 om 12:27

Suggereren dat mensen die het niet meer zien zitten in Wenger geen intelligentie bezitten; wat een arrogante, nietszeggende opmerking dat volledig de plank misslaat.

9 maart 2017 om 12:34

Hey, jij hier, leuk zeg.
Weer dingen zeggen die nergens op gebaseerd zijn en gigantisch goed onderbouwd zie ik al.
Ik zeg dat de intelligentie gedaald is, waar zeg ik dat ze geen intelligentie hebben?
Emotie doet dat met je intelligentie, hoe meer emotie des te lager je intelligentie op dat moment. Zou jij toch over mee moeten kunnen praten.

9 maart 2017 om 12:39

De term 'hersenloos' hint wel redelijk in die richting lijkt me? Ik kan trouwens de mensen die het wel gehad hebben met Wenger wel begrijpen. Het gaat al jaren op exact dezelfde manier fout. Dat kun je Wenger best verwijten.

9 maart 2017 om 12:47

Inderdaad hint dat wel redelijk in die richting. Met z'n formulering ben ik het dan ook niet helemaal eens maar ik snap z'n punt wel. Publiek ziet inmiddels, door de hoge drang naar prijzen, liever een manager die een geweldig team bij elkaar koopt. Wenger is niet zo'n type ondanks enkele grote uitgaven (al kan dat tegenwoordig ook niet anders aangezien je voor een middelmatige speler al 40 miljoen betaalt).

Dus, wat is intelligent. Meegaan met de gekte en 'zo slim' zijn om zoveel goeie spelers te kopen in de hoop zo prijzen te winnen of bouwen aan een team met goed passende spelers? Het is een beetje de discussie van eerder waarbij Sanchez gelinkt werd aan Chelsea. Zou hij in dit Chelsea beter zijn dan Pedro? Velen vinden Sanchez namelijk een betere speler, maar Pedro past hierin perfect en heeft zich vaker bewezen in topwedstrijden. Dus ís Sanchez wel beter? En al helemaal in dit Chelsea? En wie hield Sanchez bij Barcelona op de bank? Juist, onder andere Pedro. Misschien is Sanchez individueel beter en ziet het er allemaal wat mooier uit, maar Pedro is voor een team een geweldige speler.

Afijn. Ze kunnen voor iemand van de tactieken en het bouwen van een team gaan (ikzelf zie Arsenal wel voor éã©n van de jonge Duitsers gaan, bijvoorbeeld Nagelsmann of Tuchel), of gaan ze voor een big spender die perfect in de BPL past.

9 maart 2017 om 17:18

En wat bedoel je hier precies mee? Kan er niet echt uithalen hoe je dit precies bedoelt.

Day laatste is nou net het hele probleem Jens. Die benodigde spelers haalt wenger niet! Alle respect voor wenger zn prestaties bij ons en hij moet ook zeker niet ontslagen worden. Maar volgend seizoen is t tijd voor een nieuwe trainer.

Heel leuk, een "intelligente" manager met bijna geen gewonnen prijzen..😂
De aanwezigheid van deze man houdt de club Arsenal in een soort van "houdgreep". Ze moeten van hem af, willen ze prijzen winnen.

9 maart 2017 om 13:18

Helemaal mee eens, uiteindelijk gaat het om het winnen van prijzen, Arsenal positioneert zich als Engelse topclub dus dienen ze hier ook naar te acteren. Toptrainer aanstellen, budget geven en bouwen aan iets moois! Alle overige belangrijke zaken heeft Arsenal toch mooi op een rijtje, denk aan financiã«n, bestuur, stadion etc.

9 maart 2017 om 13:32

Denk jij dat zonder Wenger er opeens wel sterren naar Arsenal komen? Als je de huidige selectie vergelijkt met bijv. City, United of Chelsea en zelfs Spurs, dan kun je toch wel stellen dat Arsenal dat minste selectie heeft.

9 maart 2017 om 14:56

Spits betwijfelijk ik

Hij is een intelligent persoon. Hij is ook een manager met gebreken. En die gebreken zorgen ervoor dat Arsenal steeds verder achter de feiten aanloopt. Wat niet intelligent is, is pas in de laatste maanden van je contract bepalen of je verder gaat of niet. Mensen willen niet bijtekenen vanwege dat gedoe. En als je als Wenger zijnde weggaat, dan geef je Arsenal geen tijd om zich voor te bereiden op een toekomst zonder Wenger. En dan gaat het zeker mis, ongeacht of Wenger nu goed bezig is of niet.

Waarom blijven er maar excuses komen om aan te tonen dat Wenger moet aan blijven. Blijft heel simpel. De Manager moet prestaties leveren en is/wordt hier verantwoordelijk voor gehouden. Dus kijk maar naar wat hij laatste jaren gepresteerd heeft

Iedereen die voetbalintelligentie heeft weet dat het al lang tijd is dat Arsenal een nieuw tijdperk tegemoet moet gaan. De man pakt geen prijzen, en bij elke andere club kom je daar niet mee weg en dat is ongezien. Arsenal is van een topclub naar subtop gegaan. Wenger kijkt zelden naar zichzelf.

9 maart 2017 om 12:50

Nou, Arsenal is eigenlijk van subtop naar topclub en weer terug naar subtop gegaan. Wenger moet hierbij inderdaad reflecteren, en snappen dat de fans protesteren omdat het hele seizoen gewoon voorspelbaar is met dezelfde fouten (aankopen te laat binnen, verkeerde aankopen/opstellingen en overklast worden door zowel de Europese als Engelse top).

De beste man heeft meer voetbalintelligentie dan de gemiddelde coach, maar hij is een analoge manager in een digitale voetbalwereld.

9 maart 2017 om 13:21

Arsenal was van origine altijd al een subtopper, door goed management en beleid is de club boven haar kunnen uitgestegen met als hoogte punt het arsenal invincibles jaar! Ze leven nog in de 'goude tijden' van Arsenal het is allang tijd om een nieuwe koers te varen wil je kunnen blijven aanhaken bij de Europeesche top.

Waar ik me zorgen om maak:
Wenger heeft de club in een soort houdgreep maar altijd zijn de prestaties redelijk, bij vlagen is het voetbal fenomenaal en er is altijd ergens in het seizoen kans op kampioenschap of de weg naar de echte top.
Nadeel is dat hij de laatste jaren geen kampioen is geworden en weinig prijzen heeft gepakt.

Wat ik me afvraag, stel Arsenal doet Wenger weg.. hoe komt de toekomst er dan uit te zien? Is Arsenal goed genoeg om stabiel in de top mee te blijven draaien, of haalde Wenger er al het maximale uit en gaat dat een ander niet lukken? Gaat Arsenal haar identiteit verliezen van een stabiele factor in de voetballerij naar een standaardploeg die jaarlijks van manager wisselt? Gaat de waan van de dag regeren? Of is het gewoon tijd voor een frisse nieuwe wind die ook weer een lange termijn de kans krijgt zich te profileren bij Arsenal?

Ik denk en geloof dat Wenger Arsenal een gezicht, een eigen identiteit heeft gegeven. Arsenal is een stabiele factor in de CL en in de PL en heeft altijd kans om topwedstrijden te winnen. Echter er worden geen prijzen gewonnen, maar dat doen veel meer clubs ook niet. Ik sta volledig achter Wenger en besef mij ter dege dat het misschien betekent dat Arsenal geen prijzen wint of zal winnen, maar de identiteit kan ik mij vereenzelvigen en ik geniet genoeg wedstrijden van Arsenal om te kunnen accepteren dat aan het eind van de rit er geen tastbare prijs is.
Gedurende de rit heb ik van Wenger genoten en het eindpunt; die CL of meerdere PL-titels dat kan mij eigenlijk gestolen worden!

9 maart 2017 om 17:22

Los van jouw mooie verhaal, is het gewoon genoeg geweest. De beste man is als trainer gewoon totaal ongeschikt geworden. Al 5 jaar lang komen we geen klote vooruit, terwijl concurrenten dat wel doen. Arsenal is Wenger en Wenger is Arsenal, maar dit wil niet zeggen dat je geen ambitie meer moet hebben. Het is allang duidelijk dat het niet meer gaat met deze man. Tactisch enorm zwak, faalt te vaak met transfers, houdt te lang aan spelers vast etc.

Het gaat niet alleen om prijzen winnen, maar als het voetbal en alles er omheen ook om te huilen wordt is het genoeg geweest.

9 maart 2017 om 20:12

Zelfs het voetbal is al lange tijd niet meer fenomenaal hoor..

Arsenal speelt alsof ze FC Barcelona zijn. Feit is gewoon dat ze niet die kwaliteit hebben en niet op 70% kunnen winnen in de Premier League. Ik mis zoveel beleving en het voor elkaar door het vuur gaan zoals je ziet bij Chelsea.

Als Wenger niet meer kwaliteit haalt of de beleving kan overbrengen op de spelers, is het tijd om verder te zoeken naar een andere trainer. Anders blijf je in een vicieuze cirkel

Ik heb Wenger altijd een zeer goede manager gevonden maar helaas moet ik nu zeggen dat zijn tijd bij Arsenal er toch wel op lijkt te zitten. Hij wilde nooit meegaan in mega-transfers en heeft na het tijdperk Henry, Bergkamp helaas nooit meer een zeer goed team kunnen vormen. Ondanks een paar zeer goede spelers miste er in elke linie wel een paar toppers!
Respect voor wat hij heeft gedaan maar denk toch echt dat het tijd wordt voor Arsenal om
Een nieuwe manager te gaan zoeken!

9 maart 2017 om 21:48

Dit is inderdaad het essentiele probleem volgens mij. Te veel zwakke plekken in de selectie. Ieder jaar weer.

Hij is inderdaad intelligent. Maar hij is in het verleden blijven hangen. Het spelsysteem wat hij voor ogen heeft, werkt tegenwoordig niet. Als hij realistischer voetbal speelt zoals Conte met Chelsea doet, geef ik Arsenal weer een kans op de titel.

Ik weet nog wel dat van Persie zei dat Wenger zo goed was. Bijhouden hoeveel je loopt enz. Maar dat is nu eerder regel dan uitzondering. Wenger is idd een intelligente manager, maar zijn streven is volgens mij nooit echt prijzen winnen geweest. Hij heeft een bepaald spel en visie voor ogen en is tevreden als dat redelijk uitgevoerd word. Het heeft een bepaalde charme, maar je koopt er niks voor. Je zou kunnen zeggen dat zijn tijd bij Arsenal mislukt is, hoewel ze al die jaren wel een goede reputatie hebben gehad.

Kan zijn dat hij veel intelligentie heeft, maar dat is nou niet bepaald wat de eerste eigenschap is waar ik aan denk als ik de naam wenger hoor. Dat is eerder koppigheid, altijd maar vasthouden aan dezelfde namen ook al presteren ze niet naar behoren, om ze vervolgens de hemel in te prijzen als ze een keer goed spelen.
Wenger heeft met dit team ongelovelijk veel bekijkt, zoals de Invisibles en de cl finale. Maar na een lange tijd zonder landstitel en het überhaupt meestrijden om de landstitel na decemberdagen, is het misschien wel tijd om je conclusies te trekken. Het is gewoon tijd om afscheid te nemen van wenger.

De man wordt niet betaald om elk jaar buiten de prijzen te vallen en al helemaal niet om af en toe eens flink afgedroogd te worden in de CL. Niemand zal ontkennen dat Wenger een intelligente man is, maar dat is niet het punt. Hij pakt geen prijzen. Het spel is vaak een paar wedstrijden per jaar top, maar zakt vervolgens flink weg. Kijk tegen Bayern, de arbitrage zat niet bepaald mee, maar 5-1! En dan de manier waarop, echt amateurniveau.

Ik moet wel lachen als men er op wijst dat Arsenal een veel lager budget heeft dan de City's en Chelseas. Wenger pakt meer dan 10 miljoen euro per jaar, dat is op zich al een enorme grap. Wat moet er gebeuren dat ze Wenger wel ontslaan? Of mag hij blijven zitten totdat hij dadelijk 3 titels in 25 jaar heeft behaald?

Waar wil je heen als club?
Blijven hangen in nostalgie met een trainer die jaar op jaar een net niet team samen stelt. Of gaan voor vernieuwing en mee doen om de prijzen. Kan me voorstellen dat veel mensen de charme van optie 1 zien, maar een groot deel wil weer eens juichen...

Ik benieuwd wat Wenger zelf denkt dat de reden is dat hij al zolang geen prijzen wint. Is dat wel eens aan hem gevraagd?

Ergens moeilijk om Wenger te blamen. Arsenal pakt de laatste jaren idd te weinig. Maar ik merk op VZ dat een hoop mensen zeuren over geld smijtende clubs(zeg niet dat dit onterecht is). Maar dan snap ik niet waarom Wenger op VZ het pispaaltje is. Een van de weinige PL clubs die niet met geld smijt, die een mooie voetbal filosofie hebben(wenger is ook uitgesproken oranje fan). Prachtig stadion wat ze financieel goed hebben aangepakt met een top hybride veld. Sjieke club die jarenlang mede dankzij Wenger een Nl,er als boegbeeld had, Bergkamp, Van Persie Overmars. En vindt het ook mooi in de snelle voetbalwereld dat hij er al zo lang zit. Ik heb toch een zwak. Maar dat is de romanticus in mij. Als je het feitelijk bekijkt snap ik dat je mischien iemand anders aan het roer wilt.

En toch heb ik het idee dat e het een en ander aan hersencellen verdwenen is, sinds de laatste jaren.
Maakt vaker verkeerde keuzes, zoals Sanchez op de bank zetten en blijft in de jeugd geloven en op een paar na worden er niet zoveel wereldtoppers gehaald. Ze hebben een paar geweldige spelers, maar daar tegenover staan er een aantal die te kort komen, zeker als je weer kampioen wil worden.
Wenger heeft het echt jaren lang goed gedaan en weet goed met geld om te gaan, maar op een gegeven moment moet je plaats maken voor een nieuwe generatie.
Arsenal lijkt mij in ieder geval toch een club die ieder jaar om de prijzen moet mee strijden, financieel zit het in ieder geval goed, dus je zou zeggen voldoende middelen om dat voor elkaar te krijgen.
Arsenal wil zich alleen niet vergelijken met een Chelsea, Man City en United die alles kopen wat los en vast zit. Daar zit zeker wat in, maar in iedere linie moet je wereldtoppers hebben om het te redden in de Pl.
Ieder jaar lijkt er een excuus te zijn waarom ze de titel niet kunnen pakken. Tijd voor wat nieuws, dat pak bij Man Utd nog totaal niet goed uit, maar zal vast wel weer goed komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren