Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Infantino: ‘Als dit het grootste WK-probleem is, ga ik op het strand liggen’

Laatste update:

Gianni Infantino heeft geen begrip voor de ophef die is ontstaan na het besluit van de FIFA en Qatar om geen bier te verkopen in stadions. De voorzitter van de wereldvoetbalbond ziet geen enkel probleem in het verbod, stelt dat er op genoeg locaties aan alcoholische dranken te komen is en vindt dat de aanwezige media zich met andere zaken bezig moeten houden.

Twee dagen voor het begin van het toernooi maakte de FIFA bekend dat er toch geen bier gedronken kan worden in de stadions, ondanks een eerdere toezegging van de Qatarese organisatie. Dat maakte dat biersponsor Budweiser, dat net bij alle stadions verschillende tappunten had aangelegd, halsoverkop alles weer kon afbreken. De bierbrouwer betaalde eerder nog miljoenen om leverancier te mogen zijn op het WK.

Infantino ziet het probleem niet in. "Ik wil eerst benadrukken dat dit een gezamenlijk besluit is van Qatar en van de FIFA. Over alle beslissingen is uitgebreid gediscussieerd. Er zijn genoeg plaatsen en fanzones waar supporters alcohol kunnen nuttigen, ruim tweehonderd plaatsen. Als dit het grootste probleem is waar we dit WK tegenaan lopen, dan neem ik nu ontslag en ga ik naar het strand om te relaxen. Persoonlijk denk ik dat je het wel overleeft als je drie uur geen bier drinkt."

De cynische voorzitter van de FIFA wijst daarbij naar de situatie in diverse Europese landen. "In landen als Frankrijk, Portugal, Spanje en Schotland gelden precies dezelfde regels. Daar mag je ook niet met bier het stadion in. Maar hier wordt het nu een ding omdat Qatar een islamitisch land is. Eigenlijk kan ik geen andere reden bedenken voor deze ophef." Zondagavond begint het WK met het treffen tussen Ecuador en het gastland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit vind ik wel een punt van 'cultuur' waar we ons aan moeten aanpassen. Geen schending van bepaalde mensenrechten maar gewoon een bepaalde opvatting over alcohol. Prima, al is het jammer voor fans die graag een biertje wilden doen in het stadion.

19 november 2022 om 13:33

Hoe rijm je dan dat de VIPs wel een biertje mogen drinken in het stadion? Is het buiten de regels plaatsen voor een groepje hooggeplaatsten ook cultuur? Dan heb ik het nog niet eens over al die interviews waarin de organisatie van het WK vaak heeft aangegeven dat de Westerse voetbalsupporters zich geen zorgen hoeven te maken als het gaat om dit soort zaken als het nuttigen van wat alcohol tijdens een wedstrijd. Onbetrouwbaar dus, zoals verwacht.

19 november 2022 om 13:36



Dat rijm ik niet, wist ik ook niet eerlijk gezegd. Gelijke monikken gelijke kappen dacht ik, helaas. Al sta ik wel achter mijn originele punt; alcohol verbieden vind ik nog te billijken vanwege culturele aspecten, dat dienen we te respecteren. Jammer dat ze daar dan weer niet consequent in zijn als klopt wat jij zegt.
edit; jammer dat je je comment nu wat verder uitbreidt want dan moet ik ook nog wat toevoegen Ze hadden beter meteen kunnen aangeven geen alcohol. Dan hadden ze ook gezeik gehad maar dat was imo dan redelijk onterecht gezeik geweest. Ben wel heel benieuwd hoe de Engelsen en de Welshmen het WK door gaan komen nu haha.

19 november 2022 om 13:43

Regels zijn er alleen voor sloebers. Landen als Qatar zijn daar natuurlijk het schoolvoorbeeld van.

19 november 2022 om 14:06

Ach, daar hebben de bobo's dus idd geen last van. Wat een sneue types. En dan ook weer zo'n preek van Infantino. Mag zijn naam aanpassen naar Infantillio.

19 november 2022 om 14:07

Alcohol verbod ivm gezondheid lijkt me een beter argument dan een oekaze van een sprookjesfiguur uit een slecht geschreven boek.

19 november 2022 om 14:54

@consy
Qatar is een absolute monarchie. Dat instituut bepaalt wat wel en niet mag. Noem het (onderdeel van) cultuur ...

19 november 2022 om 15:44

Nee, alcohol is verboden binnen de islam en Qatar is een islamitische land. Aanpassen als je daarheen gaat of anders thuis blijven.

19 november 2022 om 16:33

Dus de islam geldt alleen in het stadion?

19 november 2022 om 16:41

Paar bobo's zijn toch wat anders, dan 10 duizenden dronken fans die rellen en vechten. Ik herinner me wk 2018 nog goed. Veel rellen en vechtpartijen door alcohol. Ben zelf ook in tientallen Europese uitwedstrijden geweest en de alcohol was altijd de boosdoener.

19 november 2022 om 18:00

@Quaremsa. Ah Allah maakt uitzonderingen voor mensen die rijk zijn? Voor hun staat er een uitzondering geschreven in de Koran?

19 november 2022 om 18:52

Het buiten de regels plaatsen van hoge heren en dames is ook cultuur ons land. Ik noem een bruiloftje van een of andere kale schurk van justitie en veiligheid.

19 november 2022 om 21:18

Behalve diegene die erover gingen.. nu veroordeeld iedereen Qatar toch ook? Dus volgens jou mogen we nu dan ook niet klagen…

19 november 2022 om 22:44

NL ook waarbij multinationals geen belasting moeten betalen, maar jan modaal wel de lul is met de toeslagen affaire.

20 november 2022 om 00:44

Quaresma, we vragen toch niet of moslims willen drinken? Net zoals hier in ons mooie landje moslims roken, drugs gebruiken en jawel alcohol drinken.
Hier passen de moslims zich ook niet aan aan ons.
Maar deze punten staan los van geen alcohol in het stadion. Dat vind ik prima overigens. Maar vind het zwak dat je eerst uitzondering belooft en dan het intrekt. Dan had je meteen moeten zeggen doen we niet.
Heb het idee dat het westerlingen treiteren is vanwege de commotie van al die doden die er zijn gevallen.

20 november 2022 om 08:14

Dat is ook 1 van de redenen dat het verboden is in de islam🤔

20 november 2022 om 12:22

De meerderheid van het parlement, anders waren ze namelijk al afgestapt, en laat dat parlement nou net zijn verkozen door de hele bevolking.

19 november 2022 om 13:44

Onzin, er zijn voorafgaand aan het wk afspraken gemaakt, die nu structureel geschonden worden. Je weet als je een WK organiseert dat dit erbij komt kijken.
hetzelfde gebeurt nu dan het gebeuren met de arbeidsmigranten. Je houdt ze een worst voor en als puntje bij paaltje komt trekken ze terug.
Hoe durven ze 14€ voor een bier te vragen terwijl een arbeidsmigrant nog een € krijgt. Schandelijk, verwerpelijk.

19 november 2022 om 14:07

Precies dit. Eest afspraken maken en dan op t laatste moment afzeggen en dan zeggen dat de supporters niet mogen zeuren. Oh, en zelf wel mogen drinken.... Wat een figuren.

19 november 2022 om 14:10

Zo is het. Ik neem aan dat er wel een financiele compensatie is afgesproken met Budweiser. Zoniet gaan de heren en dames advocaten hier ook een centje aan verdienen.

19 november 2022 om 18:02

@Formus. Dit is heel normaal gedrag in landen in het Midden-Oosten en Afrika. Ze beloven je alles om een deal binnen te krijgen, ook al weten ze al lang dat ze de helft van al die beloftes niet waar gaan maken. Heeft mij ook aardig wat tijd gekost om te leren hoe zaken te doen in die landen.

20 november 2022 om 09:15

Je moet begrijpen dat het niet om jou draait westering. Wil je ieta, dan moet je ook niet aankomen met je lhbti propaganda flag wat bijna de heldt van wk landen afkeurt. Je hebt geen gas en je hebt geen olie. Dit maakt jou als westerling voorspelbaar en kwetsbaar.

19 november 2022 om 13:59

Mensenrechten zo mooi woord maar wat betekent het nou precies? Het is ook maar iets dat we in het westen hebben verzonnen waarvan we denken dat het maar overal ter wereld toegepast dient te worden maar helaas ook dat is zelfs fout.

19 november 2022 om 14:17

? Wat een geraaskal. Dus omdat iets basaals als mensenrechten ergens is 'uitgevonden' zou het daarom ergens anders niet hoeven te gelden? Zijn dat geen mensen dan? Lijkt me een taak van ieder mens om zich druk te maken over de rechten van een ander mens. Zoals het mensenrecht 'vrijheid' ons door de geallieerden is teruggebracht. Ik ben blij dat ze toen niet dachten van ja dat vrijheid dat vinden wij wel belangrijk maar daar in nazi europa is het niet zo belangrijk met de cultuur die er daar nu is.

19 november 2022 om 14:24

Ach Protheus. Doe geen poging iets met filosofische lading te zeggen waarbij je uit je standplaatsgebondenheid moet treden om je te volgen. Op dit forum zitten daarvoor teveel leeghoofden zoals consy wiens standplaatsgebondenheid en realiteit volledig is bepaald door beeldvorming van de media. Ik begrijp wat je probeert te zeggen en zal je voor deze verfrissende gedachtegang nooit veroordelen, maar daar is dit de plek niet voor.

19 november 2022 om 14:52

Wel tof om mensen weg te zetten als leeghoofden terwijl het akkoord over mensenrechten juist bedoeld is deze plaatsgebondenheid te overstijgen en getekend is door alle lidstaten van de VN waaronder, jawel, je raadt het al, je mag drie keer raden; Qatar. Ik noem mensen ook graag dom hoor, maar ik ben het zelf niet, en dat is wel handig.

19 november 2022 om 15:01

Is het verdrag geratificeerd in qatar?

19 november 2022 om 15:03

Totaal irrelevant. Een onderdeel van lidmaatschap van de VN is de ondertekening van dit verdrag. Dit verdrag is opgezet door 51 (of 50 oid) landen, waaronder landen uit het midden oosten. Dus niet Westers. Mensen roepen zoveel dingen zonder enige vorm van kennis. Krijg er koppijn van.

19 november 2022 om 15:06

Het verdrag moet vervolgens geratificeerd worden om het te bekrachtigen.

19 november 2022 om 15:09

Wat verandert dit aan het feit dat mensenrechten niet zijn bedacht door het westen? En ook niet geratificeerd heeft het verdrag waarde, aangezien het ter goeder trouw ondertekend is en andere leden je eraan kunnen houden.

19 november 2022 om 15:12

Om je van deze prangende vraag te verlossen, dat hebben ze. Één Google search had je dat antwoord ook wel gegeven. Daarnaast betekent het niet dat het oke is mensen te onthoofden obv hun huidskleur (slechts een voorbeeld van een mensenrecht, in Qatar doen ze dit met homo's) zelfs al vind jij als koning dat dat helemaal prima is.

19 november 2022 om 15:15

Ik ben het met je eens dat door de ondertekening van het verdrag door qatar en de rest van de vn-leden het punt van plaatsgebondenheid geen kracht geeft, alleen was ik gewoon benieuwd of qatar het had geratificeerd en ik dacht dat jij dat wellicht wist. Blijkbaar las je er meteen een argument in dat ik hun punt bevestigde maar dat is dus niet zo.

It is dangerous to assume because you might make an “ass” out of “u” and “me”.

19 november 2022 om 15:23

Oh sorry in dat geval. Ik ben een ass

19 november 2022 om 15:29

Geen probleem. Overkomt ons allemaal weleens.

19 november 2022 om 15:46

Mensenrechten? Ow daar merken de vluchtelingen in Ter Apel niks, ze leven in mensonterende omstandigheden!

19 november 2022 om 21:21

Oh ja, helemaal vergeten! Dan is het inderdaad niet erg dat Qatar ook mensenrechten schendt, liever 2 mensenrechten schendende landen dan één! Of zoiets...

20 november 2022 om 09:16

Waarom stemt europa dan op usa als gastland voor 2026? Usa heeft mensenrechten keihard geschonden door Irak plat te bombarderen. Stop met je hypocriete gedrag westerling.

20 november 2022 om 11:01

@Pagliuca en anderen: Stop met whataboutery. Wij hier op het forum kunnen de VS mbt Irak net zo hard veroordelen als Rutte mbt Ter Apel en Qatar mbt diverse mensenrechten-(en dus verdrags-)schendingen. En spreek anderen niet aan als westerling of oosterling, dat getuigt van disrespect voor het individu waarmee je discussieert.

20 november 2022 om 11:30

Hun tonen de hypocrisie aan. Als je ziet dat europa stemt voor een wk in amerika dan hebben zij geen recht van spreken over een wk in qatar.

20 november 2022 om 12:28

Noem mij één land waar nog nooit mensenrechten zijn geschonden, en vertel mij dan ook eens waarom de niet-westerse landen niet op dat land hebben gestemd. Ik zal het je alvast verklappen: dat land bestaat helemaal niet, en blijkbaar kunnen 'westerlingen' (waar jullie overigens ook gewoon onder vallen) de VS en dergelijke niet veroordelen. Los van het feit dat je daarmee ongeveer de helft van de wereld over één kam scheert. Als er één werelddeel is waar er juist kritisch wordt gekeken naar het eigen beleid is het het Westen wel. Wij praten wat er gebeurt in Ten Apeldoorn namelijk helemaal niet goed, en we doen ook niet alsof het niet erg is omdat er in andere landen ergere dingen gebeuren, waar jullie soort mens nog wel eens last van schijnt te hebben. Verder is het enorm hypocriet om wel het WK in de VS te hebben veroordeeld, maar nog niks gezegd te hebben over de OS in China, of het WK in Brazilië en Zuid-Afrika. Of het feit dat het WK in Duitsland gekocht was.

20 november 2022 om 12:56

Dus dan moeten we ook geen kritiek hebben op het wk in qatar toch? Of vind je dat wel kunnen? Dat we arbitrair te werk gaan. Alleen kritiek op een wk in qatar is terecht?

19 november 2022 om 14:39

Kan je niet beter druk maken over mensen rechten in nl die geschonden worden ? Waarom mogen vrouwen met hoofddoek niet bij de politie werken?

19 november 2022 om 15:14

Om dezelfde reden dat mensen met een kruisje als ketting die niet mogen dragen bij de politie. Als vrouw met hoofddoek mag je overigens prima bij de politie werken hoor, je mag alleen niet als officier in het openbaar je hoofddoek dragen, omdat dat de neutraliteit aantast, en dat mieten we toch niet willen. Ik zou het ook niet fijn vinden als een agent mij het gevoel geeft mij extra hard aan te pakken omdat ik moslim ben en hij christelijk, en mijn buurman niet omdat hij wel christelijk is.

19 november 2022 om 16:01

Iets met neutraliteit enzo...

Maar maakt niet uit hoor, blijven proberen en misschien maak je in de toekomst ooit nog een keer WEL een goed punt.

19 november 2022 om 17:01

Dagrim. Ik betwijfel dat.

20 november 2022 om 00:50

Ik las net dat als mensen naar qatar gaan ze zich moeyen aanpassen. Dat geld hier dan ook.

19 november 2022 om 15:43

Bij deze betitel ik het als grootste probleem.
Ik zie zijn ontslag aanvraag spoedig voorbij komen😇

19 november 2022 om 16:00

De kritiek gaat meestal ook niet om het aanpassen, het gaat vooral erom dat ze altijd beloofd hebben dat het wel mocht, ook richting de biersponsor die daar vervolgens miljoenen aan heeft uitgegeven, en dat ze dan opeens twee dagen van tevoren zeggen dat het opeens toch niet mag. Dat is gewoon een lage streek. Net zoals Qatar ook richting de arbeiders en richting de supporters die naar Qatar zijn gereisd, ook allerlei beloftes opeens hebben ingetrokken.

19 november 2022 om 17:58

Alleen is ditniet het probleem. Er zijn 2 issues:

1) ze zeiden eerst dat het wel mocht en 48 uur voor de start bedenken ze zich opeens.

2) de VIPs mogen wel drinken.

19 november 2022 om 19:30

Het mooiste van alles is dat dezelfde mensen die wk-bezoekers en wk-sponsors tot in hun diepste vezels verachten nu ineens door diezelfde mensen worden weggezet als zielig want 'geen bier boehoehoe snik snik. Stomme Qatar, arme sponsors en supporters'. Om je te bezeiken zo hypocriet.

Mooi, oprotten dan corrupte engnek en die steekpenningen aub even terug betalen. Zou fair zijn tegenover sponsoren en fans dat je dit eerder besluit en niet wanneer alles verkocht is, maar geld regeert bij beide partijen.

19 november 2022 om 15:50

Infantino was geen voorzitter tijdens de verkiezing voor een WK in Rusland en Qatar. Dus die steekpenningen zijn niet in zijn zakken beland. Bovendien denk ik dat Qatar enkele bestuursleden van 'armere' landen heeft omgekocht. Het bestuur en de voorzitter van de FIFA hebben namelijk geen stem bij de verkiezingen.

En als alles om geld draait dan zou Infantino toch juist wel alcohol toestaan in de stadions?

19 november 2022 om 19:44

Infantino heeft daar weinig over te zeggen Paul

Kunnen we met zijn allen net doen alsof dit het allergrootste probleem is? Dan kan de man ontslag nemen en op het strand gaan liggen...

19 november 2022 om 13:33

Dan krijgen we de volgende corrupte hermano aan de leiding. Havelange, toen Blatter en nu deze idioot. Die hele organisatie moet op de schop maar dat gaat niet gebeuren.

19 november 2022 om 13:42

Tja, ik schreef ook al ergens anders, "we" (de wereld) heeft de kans laten lopen door Blatter te verkiezen boven Johannsson, zoals bij het IOC Rogge wel werd gekozen...

19 november 2022 om 14:08

Sterker nog: hij verkoopt het nu als een (gezamenlijk) besluit van de FIFA !! Die man doet werkelijk alles om het regime te vriend te houden. Zou hij ook de scheidsrechters die Qatar fluiten geheime instructies meegeven ? Of een mogelijk onderzoek naar mogelijke omkoping van tegenstanders van Qatar bij voorbaat nietig verklaren ? Het kan een heel raar toernooi gaan worden....

İk ben niet vaak eens met İnfantino maar hij verwoord het zo mooi “omdat het İslamitisch land is” dit zegt echt genoeg over hoe hypocriet het westersche media is. Mensen word wakker aub hier gaat het niet meer om voetbal maar elite hebben het gemund op İslamitische landen omdat het zij eigen normen en waardes hebben en word er dus een klopjacht neergezet.

19 november 2022 om 13:33

En sinterklaas bestaat.

19 november 2022 om 13:35

Voorspelbare simpleton reactie. Een reflex om maar niet kritisch te willen zijn en alles met de mantel der religie bedekken. Medelijden met zo’n manier van denken, vermoeiend lijkt me dat chronische Calimero complex

19 november 2022 om 13:36

Ale het heeft niet lang geduurd vooraleer er eentje dat denkt. Is Turkije geen Islamitisch land dan? Daar wordt ook gewoon alcohol gebruikt en verkocht. Qatar wil zich profileren en wil ook toeristisch aantrekkelijk worden. Toeristisch = buitenlanders en die drinken 9/10 wel eens alcohol. Je maakt jezelf dan ook niet echt populair. Als je een wereldevenement wilt organiseren moet je op alle culturen kunnen inspelen naar mijn mening. Als je er gaat wonen en je naar hun waardes en normen moet schikken vind ik volledig terecht btw

19 november 2022 om 13:41

Sinds ataturk secularisme heeft ingevoerd probeert turkije weer een islamitische land te worden maar veel wetten daar gaan natuurlijk tegen de islam in volgens hun eigen madhab(wetsschool)

19 november 2022 om 14:10

Turkije is geen islamitisch land, Sa2Juve.

19 november 2022 om 13:40

Die elite, laten dat nou net reptielen zijn die een hekel hebben aan islamitische landen

19 november 2022 om 13:56

De elite zijn tegenwoordig de islamitische landen. Of op z'n minst de steen-, steenrijke islamitische landen.

19 november 2022 om 13:58

Maar wel beetje hypocriet van een Islamitisch land dat hun strenge geloofsregels stoppen bij de ingang van de Skybox.

20 november 2022 om 09:18

Het gaat om het drinken van alcohol in het openbaar. Dat is in veel islamitische landen verboden.

20 november 2022 om 09:27

Intoxicatie (khamr) is volgens mij toch überhaupt verboden in de Islam?

19 november 2022 om 17:10

Gast houd je mond. Al die verontwaardiging vanuit de Islamitische landen hiervoor. Niemand die tegen die delen van de cultuur zijn, maar je verzint dat niet pas 2 dagen van te voren van het begin van het grootste sport evenement op de planeet. Dat is achterbaks, maar blijf het maar verdedigen!

"persoonlijk denk ik dat je het wel overleeft als je drie uur geen bier drinkt."

En dat is natuurlijk een geweldig argument... Zo kan ik ook stellen dat de wereld het ook wel zal overleven als het WK in Qatar nu nog geannuleerd wordt.

Heb je Budweiser als hoofdsponsor ff te kakken gezet. Lekker voor je.

Hahah wat een gek... Qatar kan alles flikken, dat is nu wel duidelijk. De zakken van de FIFA zijn en worden waarschijnlijk gevuld, dus die verdedigen Qatar in alles. Dit hele toernooi, de Fifa... Het is een grote verziekte bedoeling.

Schotland geen bier? Die had ik eerlijk gezegd echt niet verwacht

als er bijwijze van 4jaar geleden al duidelijk was gemaakt van: geen alcohol in het stadion want qatar is een islamitisch land en we willen ons houden aan de normen en waarden. dan was het prima (wat mij betreft) geweest.
maar nu, zo'n 2 dagen voordat het wk begint dit besluit nemen, nadat qatari's zelf aan hadden gegeven dat het ok was om bier te verkopen en te nuttigen in het stadion.. is gewoon achtelijk

19 november 2022 om 13:51

Precies, ik vind dit echt respectloos naar de mensen toe die voor de volledige WK ervaring komen. Ze betalen 1000+ voor vliegticket, hotel en ticket stadion, in de veronderstelling dat ze er een geweldige dag van kunnen maken met een alcoholische versnapering. Dit zijn echt streken.. Maar ze wisten als ze het 4 jaar van tevoren aangeven dat er geen hond afreist naar dit Wk. Triest gebeurtenis.

19 november 2022 om 15:18

Kunnen ze nog steeds hoor, alleen niet meer de 1e helft van een wedstrijd die ze bezoeken. De tweede helft mocht je sowieso al geen alcohol kopen en het stadion, en buiten de wedstrijd om kan je ook gewoon alcohol halen.

Hahaha, "als dit het grootste probleem is waar we dit WK tegenaan lopen ..". Briljant. Die man spoort niet.

Gaan we in 2026 ook klagen dat er in de VS de doodstraf heeft en in Mexico drugs bendes zijn? Ik denk van niet. Het komt puur omdat het Qatar is en de omkoping dat elk iets een groot probleem is. Dan moeten we ook in 2026 een statement maken tegen de doodstraf

19 november 2022 om 13:57

"puur omdat het Qatar is en de omkoping". Ja, precies ja! Omdat er sprake is van omkoping en niet te vergeten: bij dat "elk iets" zitten heel wat doden die gevallen zijn omdat er een WK wordt gehouden en alleen daarom. Houd toch eens op met die onzin "als je dit doet, moet je ook dit doen". Die zaken staan los van elkaar.

19 november 2022 om 14:00

Vraagje, ga jij klagen over de VS in 2026 wanneer het dus zover is? Want ik zie een hoop mensen naar andere landen wijzen, maar dit alleen doen om Qatar te verdedigen. Waar zijn jullie dan de rest van het jaar?

Was dat een gezamenlijke beslissing om dit 2 dagen van te voren terug te draaien? Das wel incompetent dan 😅 ik zou toch ff een claim indienen dan als ik Budweiser was. Je greft een berg centjes aan de FIFA en dan veranderen ze blijkbaar zelf 2 dagen voor het toernooi de regels.

Oh en omdat we zo onwijs van huilie huilie hypocrisie roepen houden. Waarom werd Brazilie dan wel gedwongen alcohol te schenken. Oh ik weet het al, zeker omdat het geen Islamitisch land is!

19 november 2022 om 14:23

Aan de andere kant krijgt dat bier merk nu ook heel veel publiciteit. Zonder dit besluit wist ik niet eens dat ze sponsor waren van de FIFA.

19 november 2022 om 15:21

Na de 1e wedstrijd had je dat wel geweten hoor. Die krijgen gewoon een stuk of 6 spotjes per potje voetbal.

19 november 2022 om 17:13

Na een wedstrijd wist je dat al wel. Die staan overal op de borden. Wat een onzinnige justificatie van die beslissing

Het is maar goed dat dictator Infantino geen tegenkandidaten heeft. Dan kan hij mooi 128% van de stemmen bemachtigen voor herverkiezing. Je zou biiiijjjjjna denken dat onder Blatter alles beter was.

Er is een belofte gedaan dat er alcohol gedronken kon worden in stadions.
Nu heeft Qatar en de FIFA die belofte gebroken.
Terwijl er al duizenden kaarten zijn verkocht onder die voorwaarden.
Juridisch gezien hebben de supporters recht op een compensatie, omdat ze nu minder krijgen dan waar ze recht op hebben tijdens de verkoop van de kaartjes.
Namelijk alcohol drinken in het stadion.
Mocht ik nu in Qatar hebben gezeten, zou ik compensatie eisen.
En bij geen gehoor naar de Europees Hof voor de Rechten van de Mens stappen.
Aangezien de FIFA in Zwitserland zit, zullen ze dan wel voor de rechtbank moeten verschijnen.
En mocht de uitspraak mij niet aanstaan kan ik nog aankloppen bij het
Internationaal Gerechtshof.
Je kunt niet kaarten verkopen en vervolgens de voorwaarden aanpassen, zonder mensen te compenseren.

19 november 2022 om 14:34

Geloof je dit verhaal nou zelf?

19 november 2022 om 17:41

Ja dat verhaal geloof ikzelf.
Als Officier van Justitie ken ik de wetten in Nederland, en veel internationale wetten.
Ik weet precies aan welke wetten instanties/instellingen moeten voldoen die gelegen zijn in Europa.
Aangezien de FIFA gelegen is in Zwitserland, dus Europa, moeten ze voldoen aan bepaalde wetten.
Zo moeten instanties en bedrijven mensen een compensatie geven, wanneer ze minder krijgen dan het oorspronkelijke product waar ze voor betaald hebben.
Dat is nu het geval omdat er geen alcohol mag worden geschonken.
Er zullen supporters zijn die niet naar Qatar zullen zijn gereisd als ze wisten dat er geen alcohol geschonken mocht worden in de stadions.
Dus die mensen hebben recht op een financiële vergoeding.
Zelf heb ik via Internationaal Gerechtshof twee rechtszaken gewonnen tegen grote bedrijven, de eerste was Microsoft, en de tweede Twitter.

19 november 2022 om 21:24

Je had oprecht wel een geloofwaardig verhaal, tot je laatste zin. Nu komt het over alsof je graag wil laten weten hoe groot je pik is omdat je Microsoft en Twitter zou hebben verslagen, niet nodig.

19 november 2022 om 22:08

Je moet eerst maar eens zien te bewijzen dat die supporters niet zouden afreizen als ze van ge voren wisten dat er geen alcohol verkocht zou worden in het stadion. Geloof je nou echt dat mensen 4 jaar lang sparen om hun land op een WK te zien, de mogelijkheid krijgen om wereldsterren in actie te zien en dan zeggen "nee doe toch maar niet, want geen bier"?

Daarnaast hebben die supporters ook niet betaald om bier te mogen drinken. Als je een reis boekt zit daar je vlucht, verblijf en de wedstrijd bij. Geen bierpajket of recht om bier te kopen.

FIFA is ook niet degene die zich niet aan afspraken houd, dat zijn de autoriteiten van Qatar. En tegen die mensen begin je weinig, maakt niet uit naar welke hof je gaat.

20 november 2022 om 01:02

Doordat er wordt gezegd dat het een gexamelijke beslissing is, kun je de fifa er op aanspreken. Het gaat alleen om geen bier drinken tijdens de wefstrijd. Zo erg is dat niet. Het is gewoon jammer dat qatar zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. Dat moet toch ergens zijn genoteerd

19 november 2022 om 16:56

Klopt, vervolgens zou je Sapp Blatter (die al een tijdje geen voorzitter meer is) tegenkomen in de gerechtshof waar Saddam Hussein heeft gezeten, zou je de rechtszaak winnen, en zoveel publiciteit krijgen dat Elon Musk 50% van zijn aandelen aan jou geeft, puur omdat hij jou dat ene heerlijke bier gunde, Budweiser jou zijn nieuwe gezicht zou maken. Vervolgens zal je door je enorme populariteit om een biertje het tot NAVO-voorzitter schoppen. Vervolgens laat je een nieuwe eiland maken in Dubai en zit je voor de rest van je 12 generaties goed..

Pannenkoek.. 😂 echt waar..

19 november 2022 om 17:51

U kunt wel een cynisch stukje schrijven.
Maar ik weet hoe de wet werkt.

Als Officier van Justitie ken ik de wetten in Nederland, en veel internationale wetten.
Ik weet precies aan welke wetten instanties/instellingen moeten voldoen die gelegen zijn in Europa.
Aangezien de FIFA gelegen is in Zwitserland, dus Europa, moeten ze voldoen aan bepaalde wetten.
Zo moeten instanties en bedrijven mensen een compensatie geven, wanneer ze minder krijgen dan het oorspronkelijke product waar ze voor betaald hebben.
Dat is nu het geval omdat er geen alcohol mag worden geschonken.
Er zullen supporters zijn die niet naar Qatar zullen zijn gereisd als ze wisten dat er geen alcohol geschonken mocht worden in de stadions.
Dus die mensen hebben recht op een financiële vergoeding.
Zelf heb ik via Internationaal Gerechtshof twee rechtszaken gewonnen tegen grote bedrijven, de eerste was Microsoft, en de tweede Twitter.

Over het beledigen met Pannenkoek en tutoyeren.
Kan ik alleen maar zeggen dat mensen die beledigen, dat vaak doen wanneer ze geen inhoudelijke argumenten kunnen bedenken tijdens een discussie.
Helaas is beledigen alleen verboden tijdens mijn werk in de rechtbank, en niet buiten de rechtbank.
Want als een verdachte beledigt in de rechtbank, ontneemt de rechter hem het woord.
Waardoor hij zichzelf niet meer kan verdedigen.

19 november 2022 om 19:08

Ik geloof je volledig Thomas Angelo. Echt waar!

Infantino is een van de ergste dingen die de voetbalwereld is overkomen, al heeft hi een paar heel goede voorbeelden achter zich gelaten, namelijk Blatter en Havelange. Deze drier musketiers hebben binnen de voetbalwereld corruptie en omkoping een nieuwe dimensie gegeven. Ook de KNVB is daar heel ontvankelijk voor, gezien de keus Infantino voor een volgende termijn te kiezen. Lekker de andere kant opkijken. En slechts 1 kandidaat. Was er echt niet een witte duif onder al die haviken te vinden??

"in landen als Frankrijk, Portugal, Spanje en Schotland gelden precies dezelfde regels. Daar mag je ook niet met bier het stadion in. Maar hier wordt het nu een ding omdat Qatar een islamitisch land is. Eigenlijk kan ik geen andere reden bedenken voor deze ophef."

Er zullen vast mensen zijn die dom genoeg zijn om erin te trappen, maar het probleem is dat ze al die tijd deden alsof je dus wel bier kon kopen, totdat ze 3 dagen voor aanvang opeens zeggen dat het dus niet kan. Iets met valse voorwendselen. Maar goed, de hond likt de kontgat van de hand die hem voert.

Wow. Koop je een WK, heb je 10 jaar om het te organiseren en lukt het je alsnog om als een volstrekte amateur over te komen. Ik heb oprecht niets tegen een alcoholverbod. Alleen is het wel achterlijk als je partners tientallen miljoenen laat betalen, stallingen laat opzetten en dan opeens terugkomt op je woord.

Wat een domme reacties hier. Het gewone volk laat zich weer eens misleiden. Raad eens waar wel alcohol genuttigd wordt.. In de skyboxen, de sponsoren en de bobo's. Klasse samenleving in de 21ste eeuw. Niks geleerd van de 19de eeuw. En mensen stemmen hier mee in onder het mom "hun cultuur". Je bent debet aan dat het verschijnsel steeds vaker (weer) voorkomt. Maar goed waarschijnlijk dezelfde mensen die geloven in de klimaathysterie van o.a. Rob Jetten. Jij mag niet meer vliegen om het klimaat te sparen. Rob Jetten gaat enkele keren per maand. Mensen die werkelijk ergens in geloven zouden zich daar ook aan conformeren.

Houden we deze corrupte bende niet zelf in stand. Als er niemand afreist naar Qatar en ook niemand de televisie aanzet, dan is het zo klaar met dat zooitje corrupte bende. Maar als het uitkomt, roepen we dat de sport gescheiden moet worden van politiek en corruptie. Ik zet de TV niet aan. Het helpt geen donder, maar je moet ergens beginnen.

19 november 2022 om 14:16

Precies dit. Gewoon overslaan dit wk.

19 november 2022 om 14:17



Dus je gaat niet kijken? Want verandering begint bij jezelf. Vind ik sterk van je. iK vind het persoonlijk wel goed zo . Ik ga er lekker van genieten

19 november 2022 om 14:20

Nope, ik sla het over, ik denk dat het weinig moeite kost

19 november 2022 om 16:00

Ik sla t ook over. Heb net iets te veel moeite met kijken naar juichende mensen die genieten in een stadion waar een heleboel slaven aan hebben gewerkt en waar er ook genoeg voor zijn doodgegaan.

19 november 2022 om 14:22

Ja doe je dingen ik ga gewoon genieten van het WK, zei je dit ook over andere Landen waarin grote evenementen of wk en sport evenementen werd gehouden?

19 november 2022 om 14:28

Doe vooral waar je zin in hebt, ik neem het je niet kwalijk. Wel dat eeuwige verwijzen naar andere mogelijke misstanden. Kromme zaken rechtlullen met andere kromme zaken, zou komen we nooit iets verder

19 november 2022 om 16:04

Sinds ik wat maatschappelijk bewuster leef heb ik niet meegemaakt dat stadions door slavernij werden gebouwd.

Dat er meerdere misstanden zijn snap ik. Maar dit WK is letterlijk de oorzaak van vele doden, wanstaltige werkomstandigheden, uiteengescheurde families, mensonterende leefomstandigheden, afgepakte paspoorten, het in stand houden van een klassesysteem en grootschalige corruptie.

Dat gaat mij persoonlijk wat te ver.

19 november 2022 om 14:28

Respect! Maar waar trek je de grens dan? Want veel van onze producten en materialen komen ook van corrumperende bedrijven en mensen. Het probleem zit hem in de gedachtegang van mensen en dat begint bij beeldvorming die nooit de volledige waarheid verteld.

19 november 2022 om 14:29

Dat is een lastige, maar we kunnen niet ontkennen dat dit wel een heel smerig verkregen en georganiseerd wk is

19 november 2022 om 14:48

Dat was Rusland ook en zuid Afrika en Amerika en Mexico en Brazilië en Duitsland .maar toen wisten we er niets van .

19 november 2022 om 14:54

Je moet ergens een keer beginnen, anders blijven we het okay vinden, omdat er elders gelijkwaardige en ergere misstanden zijn. Ik vind deze misstanden ook direct gerelateerd aan het wk. De onderdrukking in China, de doodstraf in de VS en het bendegeweld in Mexico hebben niet direct met de WK te maken.

Stelletje haatzaaiers zijn jullie bah ,het is een moslim land ,stel dat het wk in marrokko was dan zou er ook geen alcohol in de stadiums zijn ,wat is er hier mis mee en heb zelf nergens gelezen dat een bier sponsor klaagt .

19 november 2022 om 14:23

Waarom mogen mensen in de vip box dan wel drinken? Staat dat ook in de Koran?

19 november 2022 om 14:26

Los van de de sjeiks die wel meisjes in huren voor one night stands en zelf wel pap lusten van alcohol, is 2 uur nog wel uit te houden ja het is wel wat hypocriet.

19 november 2022 om 15:05

Jaja het zijn Sjeiks ,een andere rijke man doet dat niet .meisjes inhuren

19 november 2022 om 15:08

Migi ,je kan buiten de stadium al aan alcohol komen ,wat is je punt
In de vio box zal vast geen bier gedronken worden

19 november 2022 om 15:11

Christenen en joden mogen ook niet drinken in hun geloof , maar toch doen ze dat en hoor je niks erover maar als moslims wat doen gelijk commentaar hahaha. En andere rijke westerse mensen gaan natuurlijk niet los en meisjes inhuren niet? Hahaha grappenmakers

19 november 2022 om 15:13

Wat is mijn punt? Dat de regels niet gelden voor rijke mensen. Wat is jouw punt?

19 november 2022 om 15:23

Maar wel alcohol, dat hebben ze namelijk aangegeven. Geen alcohol meer voor het hele stadion omdat Qatar Islamitisch is, maar wel alcohol in de VIP-box, omdat Qatar toch niet zo Islamitisch is als het om rijkelui gaat. Ik denk dat er in de VIP-box zeker wel wat bier gedronken gaat worden.

19 november 2022 om 15:25

Deh ,dat spreekt toch voor zich.
Maar is dat een reden om Qatar te boycoten

19 november 2022 om 15:27

Omdat Christenen en joden niet pretenderen zich aan de regels te houden, en iedereen ook mag drinken. Eerst mocht ook iedereen drinken van Qatar, vond iedereen prima. Toen mocht niemand drinken, vonden de meesten buiten de ongelukkige timing balen, maar omdat de uitleg was dat het een Islamtisch land is ook prima. Nu blijkt dat de gasten in de VIP-box wel mogen drinken, en dat dat Islamtische dus een lulverhaal is, omdat men toch niet zo Islamitisch schijnt te zijn hebben ze er een probleem mee. Als een ander land dit zou flikken zou iedereen er ook een probleem mee hebben, ondanks dat jij maar wat graag gelooft van niet, wegens je hekel aan het 'Westen'.

19 november 2022 om 15:28

Ik denk dat ze daar meer aan de dure flessen zitten dan aan bier ,maar het kan ook zo zijn dat er helemaal geen alcohol wordt gedronken omdat die sjeik het gewoon niet lust .grappemaker

19 november 2022 om 15:35

Maar dat zij het wel mogen en de gewone mensen niet is toch krom? Of ze het lusten lijkt me niet zo boeiend, gaat meer om het principe.

19 november 2022 om 16:10

Ah, dus als je geld hebt kun je niet zo hypocriet als de neten zijn?

Hou toch op, de ene na de andere etterwond wordt zichtbaar met dit WK. Maar geld regeert en geld corrumpeert... do as I say, not as I do.

Schandalige vertoning dit hele WK.

19 november 2022 om 17:18

Hossaini je praat alles recht wat krom is. Je laat jezelf wel heel erg kennen als je dit gaat goed praten. teee dagen voor t begin van toernooi opeens niet je afspraken nakomen maar wel dingen door de vingers zien voor de elite in de skyboxxen en zo. Het is gewoon een gigantische poppenkast

19 november 2022 om 21:28

Voor zover ik weet houdt met name de Britse elite wel van een biertje hoor. De dure flessen worden bewaard tot na de wedstrijd. Gelukkig zitten er naast de sjeik nog genoeg mensen die wel van een lekkere alcoholische versnapering houden, en dat dus gewoon mogen bestellen, in tegenstelling tot het paupervolk. Zelden zo'n dom weerwoord gehoord, en ik heb ooit op de basisschool gezeten.

19 november 2022 om 14:24

Niks haatzaaiers. Volgens mij vind je hier nergens terug dat mensen het er niet mee eens zijn dat er geen alcohol gedronken mag worden. Sterker nog, zouden ze in Nederland ook moeten doen, zou je bijna willen zeggen. Scheelt een hoop ellende. Het gaat erom dat was afgesproken dat het wél zou mogen, maar dat ze er nu op het laatst opeens op terug komen. En dan je uitspraak "het is een moslimland": in de skyboxen in datzelfde stadion, in datzelfde land, mag het wél. Sorry hoor, maar je begrijpt zelf ook wel dat het zo hypocriet is als maar kan.

19 november 2022 om 14:24

Ja ze kunnen toch van te voren goed drinken, redden ze heus wel Zie het probleem niet echt, dan pakken ze maar 3 biertjes extra van te voren..

19 november 2022 om 14:24

Ik denk dat je de plank mis slaat, het is meer de wijze waarop, 2 dagen van te voren. Net even te geregisseerd. Budweiser wordt wel vrijgesteld, aan geld geen gebrek, betaalt uit de opbrengsten die de supporter op locatie en voor de buis bekostigd. En het is natuurlijk niet alleen dit grapje. De FIFA is een hele enge organisatie en Qatar is een heel eng land. Heeft er niets mee te maken dat het een moslimland is. Daarvan heb ik er genoeg gezien zonder enige problemen.

Ik vind het prima dat er een alcoholverbod geldt. Je bent in een islamitisch land te gast, dus je houdt rekening met de cultuur. Maar nu laten ze Budweiser miljoenen betalen om bier te mogen schenken, ze laten Budweiser alle voorzieningen aanleggen en komen dan pas met een verbod. Ik zou als sponsor nooit meer zaken willen doen met zo'n onbetrouwbare partij.

19 november 2022 om 14:39

Heb nergens gelezen dat budweiser geklaagt heeft alleen de leden van de vz .

19 november 2022 om 15:14

Niet met fifa maar met Qatar ,er is geen sponsor die iets durft ,zelf vind ik het prachtig .cash Rules

19 november 2022 om 15:29

Cash rules is prachtig tot jij niet degene met de meeste cash bent, en dat ben jij zeker niet in Qatar.

19 november 2022 om 16:15

Het gaat mij meer om het voetbal ,tenslotte is dit een wk
Hopelijk zijn we allemaal van dit onzin af zadra de bal gaat rollen

Dit WK gaat op vele fronten een groot fiasco worden al zullen de corrupte FIFA vriendjes dit nooit toegeven want met geld is alles te koop. Waarom pas 2 dagen voor de start van het WK bier verbieden? Waarom mogen de vips wel een biertje drinken...? Iets met geld misschien...? Waarom kunnen journalisten niet gewoon hun werk doen? Zijn er dingen die wij niet mogen zien/weten?

Dus als we ons moeten aanpassen aan de wetten en gewoonten van het land waarin we zijn maakt het niet uit. Dan zijn we bv in Nederland af van de zwarte pieten discussie en het hoofddoekjes verbod. Dat zijn hier gewoonten en regels en dien je dus te respecteren en te volgen. We hoeven geen rekening te houden met feestdagen buiten Nederland. Moskeeã«n, of anders geloof gebedshuizen hoeven we niet te laten bouwen en plaatsen. Vrouwen benader je als gelijken en zijn net zoveel waard als jijzelf. Je past je aan naar de gewoonten en gebruiken van het land waarin je te gast bent of naar toe bent gekomen.

Het zal mij aan m’n reet roesten of men er wel of geen alcohol kan drinken, maar het vreemde vind ik dat het wel beschikbaar is voor bobo’s en hoogwaardigheidsbekleders in de skyboxen. Dat is natuurlijk niet helemaal in orde. Maar ja, als ik de afgelopen maanden iets geleerd heb, is het dat die theedoeken totaal niet te vertrouwen zijn en je ze niet op hun woord moet geloven.

Infantielo denkt gewoon gvd, Blatter kon zonder al dat gezeik gewoon zijn zakken vullen, ben ik aan de beurt gaat iedereen ineens overal over zeuren....

Ja dat is leuk en aardig en niet zo een probleem geweest als het meteen bekend was,maar wel lekker de miljoenen van budweiser opstrijken en dan vlak voor het begin zeggen nee doen we toch niet.
Zo als ik bij budweiser de baas was meteen mijn miljoenen terug eisen en de sponsoring meteen beeindigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren