Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet terug wil naar de Bundesliga’

Laatste update:

Amin Younes heeft het goed naar zijn zin bij Ajax en mag woensdag aantreden in zijn eerste grote Europese finale. De vleugelspeler, die onlangs nog aangaf de ‘Duitse Sjaak Swart’ te willen worden, kijkt echter ook al verder vooruit en heeft een terugkeer naar zijn geboorteland nog niet uit het hoofd gezet.

“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet terug wil keren naar de Bundesliga”, vertelt Younes, die in dienst van Borussia Mönchengladbach al uitkwam op het hoogste Duitse niveau, in gesprek met Eurosport. Voorlopig lijkt hij echter wel goed te zitten bij Ajax: “Het is een voorrecht om hier te kunnen spelen, ik heb mij op sportief en persoonlijk gebied ontwikkeld. Ik heb zelfs Nederlands geleerd.”

Younes kreeg onlangs zijn eerste oproep voor die Mannschaft door de brievenbus en zal in de zomer aanwezig zijn op de Confederations Cup: “Ik wist dat de bond bij in de gaten hield. Ik ben trots dat ik hier mag zijn en ik heb Horst Hrubesch (de sportief directeur van de bond die Younes in het verleden onder zijn hoede had bij Jong Duitsland, red.) bedankt”, sluit hij af.

Denk jij dat Amin Younes een versterking zou zijn voor de top van de Bundesliga?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Younes jonge, dit is toch een tegenvaller! Na je Duitse Sjaak Swart-uitspraak was je mijn favoriet, dus dit is toch ff jammer... Hopelijk blijft iedereen gewoon een seizoen, want dan staat er volgend jaar geen maat op Ajax (nationaal), en wie weet dat we daarnaast kunnen verassen in de champions league... Het wordt een lange, hele lange transferperiode voor ons Ajacieden.....

22 mei 2017 om 16:07

ach, ik zou dr niet heel rouwig om zijn als hij vertrekt, als de rest maar blijft.

22 mei 2017 om 16:16

Als je bedenkt hoeveel Ajax gaat cashen bij het vertrek van bepaalde spelers dan zou ik me niet zo'n zorgen maken als Ajacied de komende jaren, Ajax heeft een goudmijn op het veld staan en kan flink gaan investeren in de spelersgroep bij het vertrek van deze spelers. PSV en Feyenoord gaan dit financiel niet bijbenen, ik voorzie een aantal treurige jaren voor ons helaas.

22 mei 2017 om 16:22

Datzelfde dacht ik na het succes van Psv in de CL. En kijk hoe ze het nu doen... dat kan Ajax net zo goed overkomen.

22 mei 2017 om 16:33

Er zal alleen maar minder voor terug komen ben ik bang, plus dat je er weer een team van moet smeden, die bedragen zijn allemaal leuk maar er gaat volgens mij een hoop naar de belasting dienst ( weet iemand hoe dat nou precies zit met transfer bedragen? ) persoonlijk zie ik spelers liever blijven nu terwijl ik 10 jaar terug nog vaak zat dacht: bij een mooi bedrag is het goed zo, maar wat heb ik daar nu aan! Beter elke week leuk voetbal op de mat!

22 mei 2017 om 16:50

@arsen(e)al

Welke spelers zouden volgens jou toen veel geld in het laatje brengen dan? Guardado die al over de 30 was? Luuk de Jong die in het buitenland is mislukt? Jetro Willems die zelden 2 goede wedstrijden achter elkaar speelt? De enige die echt constant goed speelt de afgelopen jaren is Zoet, en dat is een keeper die nooit veel geld gaat opbrengen. De rest is allemaal pure middelmaat, alleen Propper zou nog wat geld kunnen opbrengen maar die transferwaarde is dit seizoen ook met de helft gedaald denk ik.

22 mei 2017 om 16:56

@panerai:

Je geeft zelf dus al aan hoe snel het kan gaan!

Een jaar geleden waren Willems, Moreno, Propper, Locadia en de Jong bijv allemaal nog goudmijntjes. Nu 1 jaar een stuk minder is dat ook ineens weer over!

Dit zelfde is bijv met een Bazoer al gebeurd bij een Ajax. Laten we nu gewoon hopen dat deze talenten het goed blijven doen. Want voor je het wet hebben ze een dip en boren we ze weer allemaal de grond in hier in Nederland.

We zijn hier koning in het hype van spelers maar vooral ook kei hard afbranden weer.

22 mei 2017 om 18:03

Denk dat hij doelt op succes van PSV jaren geleden met o.a. Farfan, Alex etc. de periode die erna volgde.

22 mei 2017 om 20:03

@panerai Geld is natuurlijk heel belangrijk en daar heeft ajax zat van. Toch moet je bij nieuwe spelers altijd afwachten wat er van komt. Nu weten ze wat ze hebben.

Ik denk dat RB Leipzig een leuke stap zou kunnen zijn. Voor Dortmund en Bayern komt hij vooralsnog echt te kort, en ook Schalke heeft op de vleugels spelers lopen die momenteel niet voor hem onder doen.

22 mei 2017 om 16:11

Mee eens , en toch vind ik altijd van hem als ze rendemend omhoog gaat is het een wereldspeler die echt de top kan halen (zelfde geld voor traore)

Ik stond er echt van te kijken, toen ik dit seizoen een interview met hem in het Nederlands zag. Geeft toch wel aan dat hij alles eruit wil halen (anders had je de taal niet geleerd.. toch wel een van de lastigere dingen in het bitenland). Mentaliteit heeft hij wel!

Dodelijke dribbel! nu nog het afgeven en het afmaken optimaliseren!

22 mei 2017 om 16:17

Ik verbaas me eerder dat weinig buitenlandse spelers Nederlands spreken. Als er spelers in Italië aankomen. Moeten ze Italiaans leren. Lijkt me toch beter communiceren. Als iedereen gewoon dezelfde taal spreekt.

22 mei 2017 om 16:25

Je snapt toch wel dat Nederlands een van de moeilijkste talen in de wereld is en spelers Nederland al jaren als springplank behandelen. Younes is Duits, dat is onderdeel van dezelfde taalgroep en makkelijk aan te leren voor hem. Heel dat 'goh als wij naar het buitenland gaan leren we de taal' gaat echt niet op. Hoeveel spelers zijn er nu Chinees aan het leren?

Als er een mooi bedrag (min. 15 miljoen) voor Younes wordt betaald, mag hij van mij vertrekken. Hij zorgt voor veel dreiging, maar het rendement is te laag. Als hij wil blijven is het ook prima, maar dan moet hij wel werken aan z'n afronden. Het is frusterend om hem zoveel goede kansen om zeep zien te helpen.

Ik vind Younes echt een aardige buitenspeler die toch behoorlijk beperkt is. Hij is klein, snel en heeft een rechter buitenkantje met een gouden randje maar hij past niet bij Ajax. Hij haalt vaak het tempo uit de aanval, maakt altijd dezelfde beweging naar binnen en geeft bijna nooit de bal goed voor. In de 1 op 1 is hij sterk, komt hij naar binnen maakt ruimte voor een schot maar dat schot is dan vaak matig. Zijn schot is slap, altijd met de binnenkant en meestal recht op de keeper.
Laten we het zo zeggen, hij is niet compleet genoeg voor Ajax. Mocht een Leipzig komen, dan moet hij die kans grijpen en gaan!

22 mei 2017 om 16:26

Wel een erg negatief verhaal, en het klopt ook niet. Zo heeft hij dit seizoen 9 of 10 x paal/lat geraakt. Dat is dus niet recht op de keeper. Zijn slechte statistieken zijn helemaal zo slecht niet. Alleen de 1e seizoenshelft was slecht. Vorig seizoen en na de winterstop heeft hij prima gespeeld en voldoende goals/assists gescoord voor een buitenspeler.

22 mei 2017 om 16:30

Dan heb je de laatste maanden toch niet veel gekeken. Younes heeft denk ik duidelijke instructies van Bosz gekregen en daarbij hoorde dus de actie buitenom. Younes is een stuk gevarieerder gaan spelen en in mijn ogen nu nog dreigender dan voorheen. Kanttekening is wel dat hij nog teveel kansen mist. Tuurlijk maakte hij 2e goal uit bij Schalke en scoorde hij tegen Lyon, maar 3 goals in de competitie is gewoonweg te weinig. 5 goals uit 16 Europese wedstrijden is dan weer wel een goed aantal.

Overigens zie ik Younes in de Europese wedstrijden een stuk beter spelen dan in de Eredivisie. Het hogere tempo en de grotere ruimte lijken hem dan toch te liggen en dan komen er ook wel eens steekballen voorbij.

22 mei 2017 om 16:57

Kan ik niet ontkennen. Hij is inderdaad de laatste weken meer acties buitenom gaan maken wat al een grote stap is, maar zijn voorzetten, passing en afronden moet echt beter!
Wat je nu zelf zegt valt me ook op. In de Europa League krijgt hij meer ruimte en komt Younes tot zijn recht. Echter is het zo dat je 34 wedstrijden in de Eredivisie speelt waar het er vaak niet uitkomt. Daarom vind ik Younes niet compleet genoeg voor Ajax. In competities waar het spel op en neer gaat komt Younes veel beter tot zijn recht.

Het klinkt allemaal ideaal dat de jongens bij elkaar willen blijven, maar als een grotere competitie komt en je kan daar 2 tot 5 keer zoveel verdienen dan zijn ze weg. In Nederland zit ook echt alles tegen. Slechte competitie, "slecht" betaald, kunstgrasvelden en slecht klimaat. In principe hebben alle spelers bij Ajax een prijskaartje en staan alle spelers ook open voor een vertrek.

Ook niet heel gek, hij is zelf Duits en het blijft 1 van de mooiste competities in DE. Altijd volle stadions en veel sfeer.

Zie hem niet naar de top 5 gaan daar, maar zou wel een mooie aanwinst zijn voor de rest. Denk dat hij alleen nog een jaartje bij Ajax zal blijven.

Heerlijke speler om naar te kijken, ken maar weinig spelers met zo'n dribbel. Daarmee creeert hij veel kansen. Ze gaan er vaak niet in, maar het belangrijkste is dat hij kansen creeert. Want als je dat niet doet, kan je dus nooit scoren. Ik erger me er weleens aan, maar dat heb je vaker bij dat soort spelers. Soms briljant en ongrijpbaar, soms helemaal niets. Tscheu La Ling riep een dergelijke ergernis ook vaak over zich af. Maar die nam echt een middagje vrij als het niet liep en hij de pest in kreeg.

Die dribbel na binnen is zo heerlijk, tegenstander moet daar standaard 2 man op hebben. Alleen vraag ik me af waarom je niet standaard 1/2x buitenom gaat per wedstrijd.

22 mei 2017 om 18:08

Omdat hij niks met links kan en uiteindelijk toch weer naar binnen moet.

Met zijn gebrek aan scorend vermogen zie ik Younes niet slagen in de top, een club als Freiburg of Werder Bremen zou in mijn ogen een mooie club voor hem zijn. Als hij daar begint te scoren kan hij altijd nog een stap maken naar een mooie top 5 club.

Younes kan fantastisch dribbelen, maar haalt net als Balverlies Traore het tempo uit het spel van Ajax. Bij een mooi bedrag strik erom heen en weg. Het gaat er voor Ajax om, om de kern/ het centrale hart te behouden (Onana, Sanchez, Ziyech, Dolberg & Klaassen{hoewel het van Davy logisch zal zijn als hij naar een topclub gaat})
Veltman, Younes, Viergever, Sinkgraven, Schøne zijn niet onvervangbaar. Sterker nog voor de meeste heeft Ajax al een geschikte vervanger klaar staan.
Veltman, Viergever, Sinkgraven, Schøne en Younes kunnen nu voor grote bedragen verkocht worden.
Persoonlijk zou ik het fantastisch vinden als Sneijder zou worden opgehaald als vervanger van Schøne (maar denk dat Sneijder verlopig nog niet voor een terugkeer bij Ajax kiest).

Ok Doei! Leuke voetballer maar dramatisch in de afwerking en ik denk dat Ajax betere alternatieven heeft op zijn positie.

Zou mooi zijn als Ajax hem kan verkopen. Prima speler, maar niet onvervangbaar. Ik denk dat je na dit seizoen een aardig leuk bedrag kan binnen halen en voor die 10/15 mln kun je een meer dan prima vervanger halen. Ik zie Klaassen en Veltman ook nog wel vertrekken, zolang de rest dan maar blijft.

Rendement, rendement, rendement !
Is dat serieus het enige wat mensen te zeggen hebben over younes ?
Die jongen passeert zo gemakkelijk zijn tegenstanders en zorgt voor zoveel gevaar.
En achja, als hij ze niet scoort dan scoort een ander wel.
Maar het succes van ajax is mede aan younes te danken !
Ben heel blij dat hij voor onze mooie club speelt

22 mei 2017 om 20:01

Z'n rendement valt op zich wel mee vorig seizoen 9 goals en best nog wel wat assists. Het is dat hij in de 1e seizoenshelft echt dramatisch was in de afwerking maar nu gaat het wel prima.

ajax word weer het slachtoffer van het suc6 wat ze nu hebben,het is mooi dat mooie bedragen krijgen voor de spelers die ze verkopen,maar met de opvolgers word het weer een probleem die willen niet in nederland voetballen,dus kan ajax weer overnieuw beginnen.

Deze jongen moet heel goed nadenken over zijn loopbaan. Hij heeft een delicate manier van spelen die maar bij weinig clubs goed lijkt te passen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren