Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik zou in dit geval zeker voor Zoet kiezen als eerste doelman van Oranje’

Laatste update:

PSV wist zaterdagavond met 0-2 te winnen op bezoek bij FC Twente, na een moeizame tweede helft. Toen de Eindhovenaren het lastig kregen, sleepte Jeroen Zoet zijn ploeg er opnieuw doorheen. Willem de Vries, oud-verdediger van FC Twente, constateert tegenover De Telegraaf dat de doelman de constante factor is bij PSV.

“Hij verrichtte een aantal uitstekende reddingen. Vooral op schoten van Oussama Assaidi en Adam Maher. Daarnaast zet hij de verdediging goed neer en waarschuwt hij zijn ploeggenoten op de momenten dat het nodig is”, aldus De Vries, die denkt dat Zoet wel klaar is voor de stap naar het buitenland. "Zoet presteert immers heel constant. Vaak zie je dat keepers over een periode van meerdere wedstrijden altijd wel ergens een foutje maken.”

“Bij Zoet zijn die momenten heel schaars. Dat is natuurlijk een goed teken”, vervolgt de oud-verdediger. De Vries vindt het verrassend dat Zoet nog niet de vaste doelman van Oranje is, temeer om Jasper Cillessen op de bank zit bij Barcelona. "Zoet speelt iedere week. Ik zou in dit geval zeker voor Jeroen kiezen als eerste doelman van Oranje.”

De Vries was als rapporteur voor De Telegraaf in Enschede aanwezig en constateert dat PSV na een goede eerste helft in de problemen kwam. “PSV kwam in de verdrukking, maar had geluk dat FC Twente niet over een echte afmaker beschikt”, zegt hij. De Vries is van mening dat PSV uiteindelijk verdiend met drie punten uit Enschede vertrok. “Het spel was inderdaad niet hoogstaand, maar als je slecht speelt en wel gewoon drie punten pakt, doe je het goed. Dat is op dit moment het verschil tussen PSV en Ajax.”

Ben jij het met Willem de Vries eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jeroen Zoet is geen geschikte doelman voor oranje, omdat Jeroen Zoet goede wedstrijden, zoals zaterdagavond, afwisselt met hele matige wedstrijden. Zoet mist het constante dat echt goede doelmannen hebben. Jasper Cillessen die vergooid zijn carriere in Barcelona op de bank, maar dat is gewoon ene veel beter doelman dan Zoet. In alle opzichten.

29 januari 2018 om 09:25

Vind dat nog wel meevallen. Denk dat Zoet en Cillessen van gelijkwaardig niveau zijn, alleen heeft Cillessen een wat hogere ondergrens. Degelijke keepers, maar ik hoop dat er betere keepers opduiken voor het Nederlands elftal.

29 januari 2018 om 09:52

Zoet is dit seizoen juist de meest constante (Nederlandse) keeper.. Heeft er mede voor gezorgd dat PSV nu 7 punten los staat..

29 januari 2018 om 10:05

Jeroen Zoet speelt dit seizoen juist hartstikke constant. Die hele matige wedstrijden waar jij het over hebt, heb ik al een tijdje niet meer gezien. De laatste keer dat ik keek was hij ook de hoogstgeplaatste keeper in het puntenklassement van Vi.

En Cillessen heeft nu het geluk dat hij de fouten die bij Zoet elke keer onder een enorm vergrootglas gelegd worden niet kan maken. En intussen zijn we al vergeten dat de laatste periode van Cillessen als eerste keeper (bij Ajax, vlak voor zijn transfer) gewoon heel zwak was.

29 januari 2018 om 10:19

We gaan toch niet het VI klassement als graadmeter aanhalen of zijn we al zo ver gedaald? Beide keepers zijn op dit moment geen toppers. Jasper speelt weinig maar wel prima wanneer hij mag optreden, Zoet speelt alles maar klemt veel te weinig ballen en heeft in Oranje nog niet aangetoond beduidend beter te zijn dan wat er al stond. Lood om oud ijzer in dit geval, cillisen heeft dan het voordeel dat hij er al stond blijkbaar.

29 januari 2018 om 10:28

En laten we ook niet vergeten de laatste wedstrijden in oranje was cillissen ook enorm onzeker

29 januari 2018 om 10:38

"we gaan toch niet het VI klassement als graadmeter aanhalen of zijn we al zo ver gedaald?"

Doe ik ook niet. Ik geef mijn eigen mening en haal daarna aan dat die bevestigd wordt door het puntenklassement van VI.

29 januari 2018 om 10:14

Een hoge ondergrens is wel het allerbelangrijkste, zeker bij een doelman.
De laatste fout die Zoet bij PSV heeft gemaakt is die in de uitwedstrijd tegen Feijenoord vorig seizoen en toen had hij ook nog de pech dat daar net doellijntechnologie voor handen was. Anders had er geen kip naar gekraaid. Dit seizoen heeft Zoet vooralsnog alleen nog maar punten gepakt voor PSV.
Zoet is wel een jongen die vertrouwen nodig heeft. Bij Oranje maakt hij tot dusverre inderdaad een te onzekere indruk omdat hij daar het vertrouwen blijkbaar niet voelt.
Zoet werd eerder geselecteerd voor oranje dan Cillessen, op dat moment raakte hij echter geblesseerd waardoor Cillessen zijn plaats in nam.

Mits cillessen vast keept ergens is er geen betere dan zoet op dit moment.
Dus wat mij betreft is hij de nr1 van oranje.
Dit zeg ik eigenlijk voor het eerst.

Lijkt mij op dit moment ook de beste optie. Liever Zoet die tenminste alles speelt dan Cillessen die meer op de Ramblas loopt dan op het veld in Camp Nou.

Het is werkelijk een drama het niveau van de Nederlandse keepers. Ik heb Zoet afgelopen weekend weer allemaal ballen zien weg boksen die een keeper met enig niveau klemvast pakt. Zoet of Cillessen is lood om oud ijzer. Ik mag hopen dat er binnen niet al te lange tijd een Nederlandse keeper opstaat die een paar niveau's hoger is dan deze twee middelmatige grabbelaars.

29 januari 2018 om 09:37

Ik weet niet precies op welke momenten jij doelt, maar Zoet bokst ballen die hij ook gewoon klemvast kan pakken bewust weg dit seizoen, omdat er dit jaar weer veel snelle jongens in de ploeg aanwezig zijn. In de eerste seizoenshelft begonnen veel counters d.m.v. het weg boksen van de bal door Zoet.

Overigens ben ik het wel met je eens. Zowel Zoet als Cillessen zouden bij Oranje onder de lat staan door gebrek aan beter. En dat is vrij schrijnend. Zeker als je kijkt naar Duitsland. Tuurlijk, ze hebben veel meer inwoners, maar het verschil in keepers alleen is al zo groot; Neuer, Ter Stegen, Trapp, Leno, Horn, Fährmann en dan vergeet ik er nog wel een paar.

Pijnlijk is ook dat Courtois nét over de grens geboren is. Was ook een leuke keeper geweest.

Ik weet overigens niet of er in de jeugdelftallen nog wat keeperstalent zit, maar het is te hopen van wel.

29 januari 2018 om 10:41

Weg boksen voor een snelle counter? Zoet mocht blij zijn, dat er geen tegenstander in de buurt was, anders waren dat gewoon doelpunten. En trouwens ik heb Zoet nauwelijks gezien dat hij een snelle counter opzet indien hij een bal heeft. Hij wacht altijd totdat iedereen uit zijn doelgebied is en vervolgens gooit hij de bal naar 1 van zijn verdedigers. Ook zijn uittrappen komt nauwelijks aan bij een medespeler.

29 januari 2018 om 10:46

"weg boksen voor een snelle counter? Zoet mocht blij zijn, dat er geen tegenstander in de buurt was, anders waren dat gewoon doelpunten."

Ik geef toch ook aan dat ik niet weet op welke momenten hij doelde?

Daarnaast zeg ik nergens dat Zoet een snelle counter opzet nadat hij de bal in bezit heeft. Hij zet juist counters op door dat weg boksen van de bal. Dat doet hij heel het seizoen al. Als je dat niet hebt gezien, kijk je wellicht niet zo vaak naar wedstrijden van Psv.

29 januari 2018 om 10:05

Tornado72 precies. Hoe komt iedereen er toch bij dat Zoet zaterdagavond goed was?
Ik vond hem ook bijzonder onzeker ogen. Heeft sowieso de uitstraling van een broodtrommel.

29 januari 2018 om 10:28

Wat zegt dat over jullie spitsen dan dat ze tegen een broodtrommel niet eens konden scoren?

29 januari 2018 om 10:34

Hij zegt niet dat Zoet een broodtrommel is maar dat hij eruit ziet als een broodtrommel
De spitsen van Twente schoten inderdaad niet met scherp. Psv had het geluk van de kampioen. Psv had het zelf in de eerste helft moeten afmaken de tweede helft kwam de overwinning tegen een zwak Twente gewoon nog in gevaar.

29 januari 2018 om 14:22

Twente weet tegen elke topclub thuis wel grote kansen te creëren maar vaak heb ik het idee dat het toch lastig wordt om te scoren vanwege de keeper. Zaterdag had ik juist het gevoel dat Twente juist kansen had omdat Zoet geen enkele bal klem had. Zoals in een ander topic al gemeld heeft hij wel zijn doel schoon gehouden, dus wat dat betreft heeft hij het niet verkeerd gedaan.

Ik denk dat het met de keepers net zo is als met alle spelers. Grijze middelmaat. Maakt weinig uit wie je opstelt. Vorm van de dag is het belangrijkst

Ik zou zelf Bijlow een kans geven in Oranje.

29 januari 2018 om 09:48

Op grond waarvan?

29 januari 2018 om 09:59

Bijlow? Wauw een keeper van Jong Feyenoord...

29 januari 2018 om 10:10

Goed idee. Wellicht kunnen we dan ook de keeper van Ijsselmeervogels B2 oproepen.

29 januari 2018 om 10:23

Bijlow een kans geven zou natuurlijk een grap zijn. Hij schijnt erg talentvol te zijn maar laat hem eerst maar eens twee seizoen eerste keeper zijn bij Feyenoord. Ik zou hem volgend seizoen graag als eerst keeper zien, Jones misschien als tweede man.

29 januari 2018 om 10:40

Ik zou Jones proberen te verkopen. Gaat dan zijn laatste jaar in. Probeer een keeper te halen, Vorm misschien, die genoegen neemt met minder salaris maar wel met speeltijd. Kan Bijlow mooi een jaar meelopen.

29 januari 2018 om 11:17

Het contract van Jones loopt af aan het einde van het seizoen. Vorm zou ook een optie zijn maar ik zou het wel eens leuk vinden als Feyenoord vertrouwen geeft aan Bijlow. Als het zo'n groot talent is moet hij het ook kunnen laten zien.

29 januari 2018 om 10:46

Dit is toch een grapje zeker? Ik ben geen fan van Zoet, Krul of Cilessen, maar Bijlow zou helemaal een vreemde zet zijn.

Zoet vind ik wel een redelijke keeper meer ook niet dan dat. Hij heeft ook zijn minpunten (zoals het meevoetballen, opzetten van een counter, bal plukken uit de lucht, bal vastklemmen). Het probleem is dat Nederland niet echt een topkeeper heeft en dan moet je het doen met middelmatige keepers als Zoet en Cillessen.

Zoet laat nu wekelijks zien dat hij nummer 1 van Nederland is. Is erg gegroeid afgelopen seizoen.

Geen enkele speler die bij zijn club in principe bankzitter is (zoals Cillessen) moet in de basis van Oranje spelen. Dan beloon je zitvlees, haha...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren