Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik zag een verslagen Van Persie zitten, hij was totaal ontmoedigd’

Laatste update:

Robin van Persie kende een geweldig debuutjaar bij Manchester United, maakte 26 doelpunten in 38 Premier League-wedstrijden en kroonde zich met zijn nieuwe werkgever tot kampioen. Nadien ging het echter bergafwaarts en de aanvaller staat nu op het punt een contract te tekenen bij Fenerbahçe.

/

Rio Ferdinand weet waardoor de Oranje-international minder is gaan presteren: het vertrek van Sir Alex Ferguson. “Toen hij in de kleedkamer vertelde dat hij zou stoppen, zag ik een totaal verslagen Van Persie zitten. Hij schudde zijn hoofd, was totaal ontmoedigd. Het vertrek van Ferguson heeft Robin het meest van alle spelers aangegrepen”, schrijft de 36-jarige oud-verdediger op zijn Facebook-pagina.

“Robin had het in de spelersbus vaak over Ferguson en voelde zich helemaal op zijn plek. Hij had veel vertrouwen en zijn doelpunten hebben ons de titel bezorgd. Ik denk dat ik voor de hele selectie spreek als ik zeg dat het een goede zet van de boss was om Van Persie weg te halen bij Arsenal. Ik wist niet dat hij zo goed was! Good luck Van Pizzle!”, aldus Ferdinand.

Fenerbahçe-fans be like... #vanpersie #instavoetbalzone

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


Is Robin van Persie geslaagd bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou hij heeft zijn titel, dus hij kan later wel terugkijken naar een korte, maar mooie periode bij Utd. Succes bij Fener, Robin!

12 juli 2015 om 23:03

Hij heeft ook wel heel veel pech gehad door die verrekte blessures.
Dan gaat het niet meer
Hij heeft ook pech gehad met Van Gaal.
Als je niet functioneert, kun je er uit.

12 juli 2015 om 23:38

Als je maar 2 seizoenen volledig hebt kunnen spelen heeft het niks met pech of geluk te maken maar puur je fysieke gesteldheid. Desondanks vind ik hem wel geslaagd bij utd. Zijn goals brachten het kampioenschap

13 juli 2015 om 08:06

Fysieke gesteldheid is toch geluk of pech hebben?

Toch een beetje door de achterdeur engeland verlaten. Ik had liever gezien dat hij zich zou revancheren.

12 juli 2015 om 22:59

Ik vrees dat die revanche niet zou zijn gelukt. In mijn ogen takelt hij echt heel hard af. Als je hem de laatste interlands zag voetballen zou je zeggen dat er een 40+er op het veld stond te martelen. Ik denk dat hij voor een club als Fenerbahce nog van grote waarde kan zijn, mits hij wat privileges krijgt in zijn verdedigende arbeid.

12 juli 2015 om 23:39

Van Persie heeft goed beschouwd twee topseizoenen gehad in zijn hele carriere. Zijn laatste bij Arsenal, en zijn eerste bij United. Dat is gewoon te weinig. Hij komt op mij wel over als een sporter die volledig leeft voor zijn sport, dus ik denk dat dit zijn plafond gewoon is. Niks mis mee, hij heeft prachtige dingen meegemaakt. Nu is het tijd voor een klein stapje terug.

13 juli 2015 om 00:15

Niks mis mee? Zijn plafond was beste speler van de Engelse velden. Niks mis mee, wel heel lichtjes voor een van de beste voetballers ter wereld op dat moment. Drie topseizoenen wil ik er wel van maken, de blessures hebben die seizoenen daarvoor vaak verpest en dat áls hij speelde hij geweldig was. De twee laatste seizoenen bij Arsenal liet hij echt zien waar hij toe in staat was. Bij Manchester was hij echt geweldig, fenomenaal. In zo'n zware competitie, dat is heel bijzonder. Misschien is dat wel een reden van zijn blessures, de erg zware schema's. Ik hoop dat hij in Turkije, een stapje lager en minder zware competitie, weer scherp kan worden en er misschien wel 20+ in kan schieten. Dat gun ik hem van harte.

13 juli 2015 om 15:22

Het is gewoon niet iedere voetballer gegeven om 10 jaar dat niveau vast te houden. Dat is erg jammer, maar als het zo is, dan is er niks mis mee om dan een stap lager te gaan voetballen. Veel beter dan vast te houden aan iets wat er niet meer is. Hij zit nu twee jaar in die situatie, dan is het gewoon tijd om die knoop door te hakken, en dat doet hij nu. Hartstikke goed.

Ik gun hem ook van harte dat hij in Turkije weer los komt. Vind het vaak genoeg pijnlijk om te zien als je hem ziet zwoegen op het veld, ook bij oranje.

14 juli 2015 om 00:04

Het enige wat van Persie ervan belet heeft om 10 jaar lang een top 10 (van de wereld) voetballer te zijn waren zijn blessures. Daaromheen was hij ook bij Arsenal in al die 8 jaar een geweldige voetballer, die veel scoorde en assists gaf wanneer hij fit was. Dus jij doet m veel te veel tekort. Hij is samen met mensen als Bergkamp een van de meest technisch begaafde voetballers die we de afgelopen 20 jaar hebben gehad. Op dat gebied zelfs beter dan Robben. Het enige wat Robin niet heeft en had, is een explosieve sprint (precies datgene wat iemand als Robben zo goed maakt), maar ondanks dat toch nog een geweldige speler die (vooral persoonlijk) ontzettend veel bereikt heeft. En in het seizoen 13-14 had hij zijn beste goal conversion rate uit z'n carrière en was hij gewoon ontzettend goed, was alleen gehinderd door z'n blessures. Dus hij heeft welgeteld een jaar een minder jaar, valt erg mee vind ik.

Nu vraag ik me af of het wel de juiste keuze was om naar United te gaan. Hij wilde prijzen winnen? Nou wauw zeg, hij heeft één titel gewonnen. Als hij bij arsenal bleef had hij minimaal twee FA cups gewonnen en wellicht wel meer. Ook had hij het eeuwige vertrouwen van wenger. Ik hoop dat je kunt leven met je keuze Robin. Want je kon echt een legende worden in noord Londen.

12 juli 2015 om 22:33

Een titel is een stuk meer waard dan 2 FA, en FA had hij al gewonnen bij Arsenal. PL titel was zijn hoofddoel, behaald dus hij zal er denk ik niet om rouwen. Betwijfel overigens of Arsenal Sanchez en Ozil had gehaald als RVP er nog was. Misschien was dat wel een turning point.

12 juli 2015 om 22:45

Een titel is inderdaad meer waard dan 2 FA Cups, en hij heeft daarmee in ieder geval zijn doel behaald. Of het het waard is weet ik niet, want hij wordt bij ons uitgekotst en bij jullie zzal hij niet herinnerd worden als een legende. Gewoon een huurling.

Dat gezegd hebbende, ik begrijp je laatste stukje totaal niet. Het is ten eerste totaal onlogisch om je laatste sterspeler te verkopen en daarna nieuwe te gaan kopen. Ten tweede was dat verhaal van weinig geld (stadion, langlopende commerciële contracten etc.) allang bekend, ook dat dat binnenkort zou veranderen. Daar staat Van Persie los van.

12 juli 2015 om 23:21

Ik weet niet hoe t met mijn mede supporters zit maar rvp wordt gewoon herinnert als een clublegende die ons op z'n eigen naar de 20ste titel heeft geschoten

12 juli 2015 om 23:52

Clublegende? Haha gekkie.

Perfect eerste seizoen gespeeld dat ons kampioen heeft gemaakt dus het was wel een geslaagde aankoop gebleken.

12 juli 2015 om 23:58

Elke Utd fan gaat hem herinneren voor prem no.20, had zelf 20 op zijn rug.

Zijn debut kwam hij op het veld voor welbeck nummer 19 voor 20

13 juli 2015 om 07:57

Cunian, je maakt RvP belangrijker dan hij was voor Arsenal. Ik schat in dat bij jou het hele financiële verhaal van Arsenal wel bekend is, het is namelijk vaak zat hier voorbij gekomen. Spelers als Ozil en Sanchez waren sowieso nog gehaald, maar RvP wilde daar niet op wachten. Prima, maar daar betaalt hij nu een prijs voor.

13 juli 2015 om 08:04

Arsenal is een soort van Az in nederland. Net niet en alle top worden weggehaald door grotere clubs

13 juli 2015 om 08:22

Van Persie heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Arsenal een CL plek haalde in de seizoenen voordat hij vertrok. Zonder die CL plek was Tottenham of Liverpool wellicht over Arsenal heengegaan en dan waren Ozil en Sanchez nooit gekomen. Door van Persie kon Arsenal de topteams nog een heel klein beetje volgen.

12 juli 2015 om 22:34

Ik weet het niet. Ik zou alleszins geen spijt hebben. Hij kan zeggen dat hij bij Man U en Arsenal gespeeld heeft en bij beiden heeft hij toch een indruk nagelaten. En ik win toch liever een landstitel dan 2 FA cups. Ik denk toch dat veel Arsenalsupporters die 2 bekers voor een landstitel zouden wisselen.

12 juli 2015 om 22:39

Uiteraard had ik als arsenal supporter liever een titel gezien, dan twee cups. Alleen vraag ik me dus af wat achteraf een betere situatie was geweest voor van Persie. Bij arsenal had hij natuurlijk een iet wat meer beschermende status onder wenger. Wellicht was het anders gelopen als Ferguson nog 3 jaar doorging als manager. Van Persie had daar ook redelijk veel pech mee, het feit dat United nu weer aan het opbouwen is.

Ik probeer alleen aan te geven dat van Persie imo beter af was bij Arsenal. Achteraf gezien dan.

12 juli 2015 om 22:45

Mee eens. Dan stond hij nu nog in de basis. Hadden we Giroud misschien niet gehad en waren Cazorla, Özil en Sanchez waarschijnlijk alsnog gehaald i.v.m. de sterkere financiele situatie.. Waren we ook dichter bij het winnen van de PL geweest. Maar hij had geen geduld en ik denk dat het geld ook een enorme rol heeft gespeeld. Nu zal hij wel worden herinnerd als die goede spits van Arsenal en ManU maar niet als legende..

13 juli 2015 om 00:04

Arsenal fans zijn echt de zieligste, ze snappen niet dat RVP een titel wou en dat hij dat nooit zou winnen met Arsenal.

Arsenal is gewoon geen top van de top club, dat zijn Chelsea, United en City ook nu. Ik denk persoonlijk dat het Wenger zijn schuld is hij is gewoon niet een winner. Hij heeft gewoon nooit tegen Mourinho gewonnen dat is best wel zielig...

12 juli 2015 om 23:07

Dan is er wel heel weinig nodig om een legende bij Arsenal te worden.

12 juli 2015 om 23:23

Beter spijt van een foute keuze dan
spijt van t niet geprobeerd te hebben"


Wat speelt er tussen van gaal en RVP als ienand het weer? De media suggereren van alles maar geen feiten

Off zonde dat hij kiest voor turkije, had t niet verwacht dat dit waarheid zou worden

13 juli 2015 om 05:07

Volgens mij is bouchra ook Turks en is deze stap best logisch naar hetland waar de moeder van ze kinderen vandaan komt. Ben geen rvp fan maar wens hem het beste

13 juli 2015 om 05:07

Volgens mij is bouchra ook Turks en is deze stap best logisch naar hetland waar de moeder van ze kinderen vandaan komt. Ben geen rvp fan maar wens hem het beste

13 juli 2015 om 16:42

Haha Bouchra turks? Jij komt zeker niet uit de randstad :D

13 juli 2015 om 00:17

Hij kan daarmee leven, dat durf ik wel te zeggen. Hij vertrok om de titel te winnen, en die heeft hij gewonnen. Een levende legende worden, eigen belang gaat boven fan en clubbelang in zulke kwesties, vind ik dan.

Welkom bij Fener, Robin! Ik hoop dat je het plezier in het spelletje weer terug vindt net als onze Wesley en zo alle critici de mond gaat snoeren!

Altijd makkelijk inkleuren achteraf. Zo kan iedereen analist zijn,

12 juli 2015 om 22:31

@whopper Hoop het echt! Good luck RvP

Ik was in het begin een beetje tegen zijn komst vanwege z'n Arsenal verleden, maar zijn kwaliteiten hebben me helemaal van mening laten veranderen. Speelde geweldig en liet de spelers om zich heen net zo goed presteren. Ik vind het jammer dat hij de kans niet krijgt die hij om zich voor het laatst te bewijzen voor United. Fenerbahce heeft hier een speler aangetrokken die nog van wereldniveau is. Gefeliciteerd Fener fans, ook met Nani. Zullen jullie erg veel plezier aan beleven!

12 juli 2015 om 22:56

Bedankt maat!!

Voor het rendement is het erg belangrijk voor een speler zich op zijn gemak te voelen bij een trainer. Van Gaal is een ouwe zeur die zelfs de topspelers wilt omgooien naar andere posities etc.

Denk dat hij zich thuis gaat voelen in Istanbul bij Fenerbahce. Sempatieke en gedisciplineerde trainer daar met enorm veel ambitie.

En na de laatste aankopen een team die zich graag wilt gaan meten met europese topteams in de CL. Hopelijk kwalificeren ze zich, zodat we een leuke team kunnen zien spelen. Geeft toch kleur aan de CL zo'n club, stad, supporters.

Wat een poll, als je eigenhandig het kampioen schap binnensleept ben je zowiezo geslaagd

Had naar pakweg Milan of Juve moeten gaan, desnoods een soort supersub bij Real of Barca, maar dit lijkt mij te vroeg!

Had nog makkelijk 2 jaar mee kunnen doen met de wereldtop!

12 juli 2015 om 22:57

Dat gaat hij ook doen de komende 3 jaar met Fener.

Keep it calm en watch the Champions League.

Hij heeft MU kampioen gemaakt.
Doe je het dan goed?
Alleen ging het in het laatste seizoen niet goed door blessure en e verhouding met de moeilijke Van Gaal.

Van Persie wou kampioen worden in Engeland. Als hij bij Arsenal was gebleven was hem dat waarschijnlijk pas gelukt in zijn 85e levensjaar ofzo. Achteraf een prima keuze geweest dus, het einde verdient alleen niet de schoonheidsprijs maar ach dat hoort bij het voetbal.

Jammer dat hij naar de turkse competitie gaat maar goed..

Ik denk dat Fener veel plezier aan Robin gaat beleven. Hij heeft een tijdje gekwakkeld met blessures en daarbij moet hij ook wedstrijdritme opdoen en zijn vertrouwen weer terugkrijgen.van Persie is nu hersteld van zijn blessures en heeft al aardig wat wedstrijdritme opgedaan. Een voorbereiding op de competitie in een nieuwe omgeving na een welverdiende vakantie zal hem goed doen. De fans zullen voor een ware boost zorgen en als superster zal hij veel aanzien genieten in de kleedkamer. Dit laatste is ook niet onbelangrijk voor een spits, omdat je teamgenoten zich dienend zullen gaan opstellen i.p.v. egoïstisch. Dit resulteert in doelpunten plus vertrouwen en we weten allemaal waar een spits van het kaliber Van Persie dan toe in staat is!

Ik wordt een beetje moe van Van Persie. Dan is ie weer verslagen. Dan moet van Hooijdonk weer gaan golfen. Dan heeft van Gaal hem vernederd. Dan misdraagt ie zich weer in een interview voor Nederlands elftal. Hij moet gewoon eens fit blijven en doelpunten maken. Neem een voorbeeld aan Sneijder, Kuijt en Robben. Mentaal niet kapot te krijgen!

RvP hoeft niet zo zielig doen. Meneer verdiend tonnen Euro's per maand en hij moet zich gewoon gedragen als een prof.

Met zijn kwaliteiten moet hij gewoon goed kunnen voetballen onder alle trainers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren