Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik wilde blijven, het liefst had ik mijn hele loopbaan voor Ajax gevoetbald’

Laatste update:

Andy van der Meijde had het liefst zijn hele voetballoopbaan in het shirt van Ajax gespeeld. De gewezen vleugelaanvaller, die tegenwoordig als analist te zien is bij Veronica Offside, kreeg in 2003 te horen dat hij moest vertrekken uit Amsterdam. Van der Meijde werd voor een voor die tijd hoge transfersom verkocht aan Internazionale, maar daar was hij het eigenlijk niet mee eens.

In de podcast Schouders Eronder vertelt Van der Meijde over die bewuste dag in 2003, toen hij na 91 wedstrijden en achttien doelpunten voor Ajax te horen kreeg dat hij weg moest. "Ronald Koeman, de trainer, stuurde me naar het kantoor van de technisch directeur", zo klinkt het. "Dat was Arie van Eijden. De klootzak verkocht mij ineens, haha! Ik wilde helemaal niet weg. Maar ja, ze roepen me niet voor niks en kunnen goed geld aan me verdienen. Wat gebeurt er dan als ik zou blijven, raak ik dan misschien het plezier kwijt? Dat was een moeilijke stap voor mij."

Uiteindelijk telde Inter een bedrag van bijna zeven miljoen euro neer voor Van der Meijde, die als 23-jarige naar het buitenland verkaste. "Natuurlijk, ik ging naar een grote club in Italië en daardoor werd ik ook in Europa bekend, maar het allerliefst was ik gewoon bij Ajax gebleven. Het liefst had ik heel mijn loopbaan bij Ajax gevoetbald. Het eerste van Ajax halen was altijd mijn droom en het was onwerkelijk toen dat lukte. Uiteindelijk heb ik bij Ajax mijn mooiste tijd beleefd. Het buitenland was mooi, maar dit was fantastisch."

Van der Meijde, die in het seizoen 1999/00 door Ajax al eens aan FC Twente verhuurd werd, kwam in het shirt van Inter in twee seizoenen tot 53 wedstrijden. Toch wilden i Nerazzurri in 2005, toen het verblijf van de zeventienvoudig Oranje-international geen onverdeeld succes was geworden, van hem af. Uiteindelijk verkaste Van der Meijde naar Everton, waar het definitief bergafwaarts ging met de voetballoopbaan van de vleugelaanvaller. Na vier jaar vol verhalen over schorsingen en alcoholisme werd Van der Meijde in 2009 clubloos. In 2010 werd hij nog opgepikt door PSV, maar voor die club speelde de Arnhemmer geen minuut.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geloof hij het zelf wel wat hij hier zegt, zijn hele leven bij Ajax voetballen. Ik geloof er iedergeval niks van. Tegenwoordig is het veelal andersom, spelers worden verkocht omdat ze zelf dolgraag wegwillen.

22 juni 2023 om 17:25

Ik geloof dat hij zijn hele loopbaan bij Ajax wilde voetballen ja.

Die droom had ik namelijk ook.

Was het realistisch? Absoluut niet.

22 juni 2023 om 17:29

Caribbean. Denk dat Vd Meijde wel iets beter kan inschatten wat vd Meijde wilde en voelde dan Caribbean dat kan tho

22 juni 2023 om 17:42

Hij is niet de enige speler die dit zegt, o.a. Ryan Bavel zou liever bij Ajax zijn gebleven heeft hij in meerdere interviews aangegeven. Vandaar dat het beste geloofwaardig is.

22 juni 2023 om 17:44

Tegenwoordig ja . Hij heeft het over een iets andere tijd, 20 jaar geleden. Dus misschien was die mentaliteit er niet eens. Of in ieder geval bij Andy niet .

Was in zijn tijd bij Ajax ook wel een heerlijke speler. Groot, sterk, snel, goeie voorzet en goed schot. Zou vandaag de dag minstens 20 miljoen waard zijn

22 juni 2023 om 22:28

Was Andy van der Meijde groot? Hij is 1,78m. En bedoel je dat hij nu niet meer groot is. 😂

23 juni 2023 om 09:15

Heb het idee dat buitenspelers vaak relatief klein zijn, maar misschien zit ik ernaast

Hij had een hele goede voorzet, en goed jaar in de champions league gehad. Op het EK was hij redelijk. Maar ik denk wel dat hij het maximale uit zn carrière heeft gehaald en ajax zijn plafond was

Als luie speler in de serie a en premier league ga je het niet redden arme andy

22 juni 2023 om 22:38

In zijn Ajax tijd was hij zeker niet lui kan ik je zeggen en zijn eerste 2 seizoenen bij Inter ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren