Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik was bij Ajax ingehaald door een Justin Kluivert. Daar had ik moeite mee'

Laatste update:

Vince Gino Dekker staat dinsdag voor waarschijnlijk een van de grootste wedstrijden in zijn 26-jarige leven. De vleugelaanvaller van SV Spakenburg neemt het in de halve finale van de TOTO KNVB Beker op tegen PSV en vecht daarin voor een finaleplaats in De Kuip. Het had echter ook anders kunnen lopen voor Dekker, die enkele jaren geleden nog beschouwd werd als groot talent in de Ajax-jeugd. "Ik vond dat het bij mij ook allemaal snel moest gebeuren. Dat is niet goed geweest", blikt Dekker terug in De Telegraaf.

Dekker behoorde in Amsterdam tot een lichting met onder anderen Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Steven Bergwijn en Noussair Mazraoui. Meerdere factoren speelden hem er echter parten, zo vertelt hij. "In een heel belangrijke fase van mijn carrière ben ik er anderhalf jaar uit geweest door een kraakbeenblessure en toen ik terugkwam, was ik bij Ajax ingehaald door jongere jongens als Justin Kluivert en Dennis Johnsen. Maar ook het mentale aspect is van belang geweest. Ik was in die tijd te ongeduldig. Ik zag jongens met wie ik in de jeugd had gespeeld in het eerste van Ajax staan of mooie transfers maken, en daar had ik veel moeite mee", geeft Dekker toe.

Hij vervolgt: "Het was geen afgunst, maar ik kon het voor mezelf moeilijk plaatsen. Ik vond dat het bij mij ook allemaal snel moest gebeuren. Dat is niet goed geweest." Het zette Dekker naar eigen zeggen ook een hak in Alkmaar, waar hij na zijn tijd bij Ajax naartoe transfereerde. "Ik had nooit na een half jaar weg moeten gaan bij Jong AZ en daar moeten blijven om te vechten voor mijn kans, wat een jongen als Tijjani Reijnders met veel succes wel heeft gedaan. Daar heb ik wel spijt van", aldus de zelfkritische vleugelspits.

Na een kortstondig avontuur bij Go Ahead Eagles belandde Dekker bij Spakenburg, waar hij dinsdagavond de halve finale van de beker speelt. Als het aan hem ligt, is dat echter niet zijn laatste duel van dergelijk niveau. "De ambitie om het in het voetbal te laten zien is er zeker nog. Als er een goede club komt, dan ga ik daar zeker over nadenken. Misschien kan dit bekeravontuur daarbij helpen. Dit is een schitterend podium om jezelf te laten zien. Als ik zie wat er allemaal al is losgekomen na onze wedstrijd tegen FC Utrecht. En dan is dit een nog grotere wedstrijd", besluit Dekker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je de titel leest dan denk je, daar hebben we weer zo’n gevallen toptalent zonder zelfreflectie. Maar op basis van het artikel blijkt eigenlijk het tegenovergestelde waar, en is het een jongen die het juist wel echt bij zichzelf zoekt. Hopelijk beleefd hij een mooie avond tegen PSV.

4 april 2023 om 09:23

Best zeldzaam inderdaad. Hij wijst geen moment naar anderen en kijkt vooral naar zichzelf. Dat soort jongens gun je een comeback, al zal hij het wel moeten afdwingen.

4 april 2023 om 09:48

Geen enkel moment is niet waar. Bij zijn GAE periode wees hij tijdens het interview naar Stegeman

4 april 2023 om 10:00

Sirius bedoelt natuurlijk geen enkel moment in het interview. Bij hem lijkt het kwartje wat later te zijn gevallen. Dit zegt hij ook duidelijk. Dat is erg mooi.

Wie weet zit er nog meer in. Volgens mij was hij ook de reden van de ongeregeldheden bij spakenburg toen. Ik dacht dat hij al een contract bij Ijsselmeervogels had getekend..

4 april 2023 om 18:23

Ja dat klopt. Maar daar waren veel blauwen niet blij mee

"Vince Gino Dekker staat donderdag voor waarschijnlijk het meest beladen duel in zijn 26-jarige leven."

Die wedstrijd is toch vandaag?

4 april 2023 om 08:34

Schijnt dat hij donderdag een pot Rummikub tegen Kluivert gaat doen.

Moeilijk wat van te zeggen. Als je op je 26e bij de amateurs speelt, lijkt me niet dat hij echt een klapper van een transfer gemaakt zou hebben. Alhoewel een paar wedstrijden in Ajax 1 altijd goed voor je carriere is. Wel goede zelfreflectie en mooi doel dat hij toch weer een stap hogerop wil. Ik gun hem een goede wedstrijd vanavond, zolang PSV maar doorgaat.

4 april 2023 om 09:00

Je moet ook geluk hebben, zeker in de jeugd want er zit zoveel talent. En al dat talent is ook nog eens afhankelijk wie ze als trainer hebben. Is het een vader die traint voor de marathon, zullen de kids veel looptraining krijgen. Is het een vader met een aardige voetbalcarrière op fatsoenlijk niveau, dan zal er veel meer getraind worden op beide benen en max. 2x raken. Laatste categorie heeft een grotere kans om gescout te worden.

Ben jij een zoon en tegenwoordig ook dochter van een bekende voetballer, dan is de kans vele male groter dat je in ieder geval wordt opgenomen in een BVO, dan willekeurige toptalenten van de lokale amateurverenigingen.

4 april 2023 om 09:04

Om vervolgens de stap naar het eerste elftal te maken ben je ook weer afhankelijk. Bij Ajax zal op korte termijn weinig mogelijkheden zijn om door te breken op de positie van linksbuiten, vanuitgaande dat Tadic nog een paar seizoenen actief blijft. Met Bergwijn en Tadic heb je dan 2 topspelers voor je.

4 april 2023 om 09:24

Correct!

Maar als je echt buiten categorie bent, wat je moet zijn als profvoetballer om echt door te breken.
Dan kom je altijd wel bovendrijven hoor.
Geen trainer stelt zijn beste speler niet op.
Voetbal is binnen een eigen team eigenlijk heel eerlijk.
Je ziet/voelt direct na 3 balcontacten bij een nieuwe speler in je team of die wat kan.
En de hiërarchie is ongeschreven toch altijd redelijk duidelijk.

4 april 2023 om 10:17

Is maar net hoe je buitencategorie omschrijft. Want veel spelers die met 17 buitencategorie waren zijn dat 5-10 jaar later ineens niet meer. Uiteindelijk heeft je mentaliteit en pech met blessures ook wel echt een rol hoor. Ook heb je toch wel wat geluk nodig soms dat je net de juiste trainer tegenkomt of dat je concurrent geblesseerd raakt. Het is echt niet zo simpel dat je er met alleen talent komt.

4 april 2023 om 12:16

Buiten categorie bedoel ik de robben, vdv, sneijder, persie etc.
Die bij leeftijfsgenoten in de jeugd altijd al veel verder leken/waren.

Bij dat soort spelers is de trainer die het even niet in hem zag zitten een stuk minder.

Heb zelf in de jeugd van een bvo gezeten en ben nu 40, heb vaak allemaal redenen gezocht hoe en wat.
Maar ben echt pas een jaar of 10 echt helemaal eerlijk geweest na vooral mezelf toe. Want in ons team zaten veel jongens die een 6-8 waren qua cijfer zeg maar. En dan lag het aan de dag of het naar boven of naar onder doorsloeg. En dus ook de trainer.
Maar we hadden er 1 die had daar geen last van. En dat is nou net de enige die wel door is gebroken en later op het wk stond etc

4 april 2023 om 12:35

Ik had het geluk niet, ondanks dat ik op m'n 17e al op het hoogste amateurniveau speelde met Spelbos als trainer. Heb zelfs hoofd jeugdopleidingen Rini Coolen nog als trainer gehad :-) Ik weet ook wel dat het door mijn karakter komt, en als ik het over moet doen zal ik niet veranderen ondanks de vele miljoenen die je tegenwoordig kan verdienen.

Maar een hele goede vriend van mij had wel het geluk en juiste mentaliteit om in de BVO van Vitesse te spelen. Ging vaak mee naar wedstrijden en de slechtste speler toentertijd heeft het het verste geschopt, namelijk Roy Makaay. Die gozer ging 5x alleen op de keeper af en verprutste alle 5 de pogingen. Vervolgens schiet hij ergens vanaf de zijlijn op goal en die vliegt erin en is ook nog eens het winnende doelpunt. Moet wel zeggen dat vanaf het moment dat Roy in het eerste kwam, hij ook daadwerkelijk meteen zijn kans pakte en mij in het ongelijk achterliet.

4 april 2023 om 14:34

Vooral zijn blessure toen speelde hem echt parten. Hij was in de jeugd echt nog een ouderwetse linksbuiten. Snel, een goede passeeractie en een geweldige voorzet. Dat kan je nu nog steeds aan hem zien, dat hij dat in z’n mars heeft. Echter is zijn explosiviteit wel wat achteruit gegaan, logischerwijs.

4 april 2023 om 14:49

Ja las het en is inderdaad zeker een goede oorzaak. Bij buitenspelers heeft het vaak meer impact, dan centrale verdedigers of middenvelders. Robben lijkt er een uitzondering op te zijn, al lag die wel alsnog vaak in de lappenmand.

Ik zou me ook echt ontzettend kut voelen. Professioneel voetbal op eredivisie niveau geeft je de kans jezelf financieel veilig te spelen over je hele carrière heen. Bij Spakenburg zit dat er niet in.

4 april 2023 om 10:03

Zijn ouders zijn de eigenaar van Vingino (kledingmerk) denk daarom niet dat hij daar echt over in zal zitten

4 april 2023 om 10:26

Ah, dus dan is het vooral de persoonlijke ambitie. Ook vervelend, maar om de regenachtige zondagen Emmen-uit te moeten missen...

4 april 2023 om 12:40

Daar zijn mijn dochters op jonge leeftijd nog model voor geweest. Kreeg je wat gratis kleding en korting op de nieuwste collectie. Als dat jong nou was doorgebroken, hadden ze de jonge modellen beter kunnen betalen :-)

Vond hem tegen Utrecht beetje houterig. Terwijl hij juist een snelle behendige speler was.
Denk dat het heel erg moeilijk wordt om op niveau terug te komen. Hij mist die trainingen en wedstrijden al een tijdje.

4 april 2023 om 10:35

Dat hangt er vanaf natuurlijk, geen idee wat hij bij Spakenburg verdient, maar dat zal een prima salaris zijn denk ik. Bij menig ploeg in de top van het amateurvoetbal verdien je meer dan bij een ploeg in de KKD. Dus stel een ploeg uit de KKD haalt hem (met een beter salaris) en hij traint vanaf het begin mee, zeg nooit nooit. Talent heeft hij en is pas 26 jaar, dus er zit nog genoeg rek in, maar dan moet hij het wel echt willen!

4 april 2023 om 15:03

Ik weet niet of dat snel zal gebeuren hoor. heeft dit seizoen 23 wedstrijden gespeeld in de 2de divisie veelal als rechtsbuiten 1x gescoort en 6 assists. op zich netjes maar zou nu wel met kop en schouders eruit moeten steken om een niveau hoger te laten zien toch? Gemiddeld maakt ie in de 2de divisie 4 doelpunten en 13 assists wat goed is voor die competitie maar top KKD niet hoor en onderin KKD zullen waarschijnlijk minder betalen dan waar ie nu zit en wil hij dat?

Wat een titel weer Voetbalzone. Het is totaal niet wat hij zegt, en jullie weten precies hoe het overkomt. Het valt al vaker op; quotes verdraaien waardoor de boodschap compleet anders wordt. Ik ben er klaar mee, die Prive & Story praktijken. Deze app wordt verwijderd.

Die kop is echt zonde van een prima interview. Vooral de eigen toevoeging van "een" Justin Kluivert maakt de klank veel negatiever dan de inhoud werkelijk is. Aanhalingstekens zet je overigens ook alleen bij een letterlijk citaat. Niet als je er zelf voor wat sensatie woorden bij verzint.

Ik kan me nog herinneren dat Frank de Boer heeft gezegd dat de voorzet van Vince Gino Dekker de beste voorzet is die hij in zijn hele carriere heeft gezien. En die heeft toch niet met de minste spelers gespeeld en heeft ook wel wat aardige spelers mogen trainen. Jammer dat het er niet uit is gekomen; zo blijkt maar weer dat topvoetbal niet enkel talent is, maar ook een samenhang van allerlei andere factoren (waaronder ook geluk).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren