Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik vind dat Ferguson geen goede rol vervulde bij de transfer van Jaap’

Laatste update:

Jaap Stam keert donderdagavond voor het eerst als hoofdtrainer terug in het Philips Stadion. De oud-verdediger droeg tussen 1996 en 1998 het shirt van PSV, waarna hij naar Manchester United vertrok. Oud-voorzitter Harry van Raaij had van Mark van Bommel wel verwacht dat hij na zijn voetbalcarrière het trainersvak in zou duiken, maar niet van Stam.

“Ik heb dat eerlijk gezegd niet in hem gezien toen hij bij ons speelde”, laat de 82-jarige Van Raaij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Bij Mark van Bommel had ik dat vanaf de eerste seconde gezien. Maar Jaap? Ik vond hem juist wat afstandelijk en iemand die wat verder van de groep afstond. Afijn, hij moet het ook allemaal nog bewijzen. Dat Feyenoord hem nu aanstelt als coach, heeft me een beetje verrast. Maar ik gun hem uiteraard het beste.”

Stam maakte in 1996 voor vier miljoen gulden de overstap van Willem II naar PSV. Het duurde niet lang voordat de mandekker op de radar verscheen bij de Europese top. Het was uiteindelijk Manchester United dat 33 miljoen gulden voor Stam betaalde. “Ik vind dat Alex Ferguson (toenmalig manager van Manchetser United, red.) geen goede rol vervulde bij de transfer van Jaap. Hij had hem al benaderd en ons niet ingelicht. Ach ja, zo ging dat toen. Ik heb er nu vrede mee, hoor, en wilde er voor PSV gewoon het beste uit halen”, aldus Van Raaij.

De oud-voorzitter kon goed overweg met Stam, maar had geen sterke band met de oud-international. “Met Mark van Bommel had ik een andere band dan met Jaap. Wat ik met Mark opbouwde, was ook wel heel bijzonder. Ik bedoel het zeker niet negatief naar Jaap. In een selectie heb je altijd spelers die wat meer hun eigen gang gaan. Jaap heeft een prachtige carrière gehad en we zijn heel tevreden dat hij voor PSV heeft gespeeld.”

Wat verwacht jij van PSV - PEC Zwolle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"Ik heb er nu vrede mee, hoor". Haha, wat een heerlijk markant figuur was het toch altijd in de voetbalwereld. Hebben de sketches van Erik van Muiswinkel zeker ook aan bijgedragen.
On: had in Stam ook never nooit een trainer gezien. Maar vind dat ie het precies zo oppakt als hij als speler was. Gedraagt zich totaal hetzelfde. Nu vanavond puntjes pakken, zou wel een verrassing zijn 😉

4 april 2019 om 13:06

Kauwde hij op het voetbal veld ook zo bespottelijk overdreven op een stuk kauwgom? Let er maar eens op vanavond. Verder is Japie Stam toch gewoon een centrale verdediger van wereldtop niveau geweest met een prima voetbalinzicht (niet bijzonder zoals Koeman, de Boer of van Bommel) en spijkerharde mentaliteit. Goed trainersmateriaal toch?

4 april 2019 om 14:10

Heeft ie toch wat geleerd van Ferguson?

Stam was al trainer toen Van Bommel nog voetbalde, dus het is niets nieuws lijkt me. Dat ze qua persoonlijkheid anders zijn kan toch prima, niet elke trainer is hetzelfde.
Maar het gaat mij er voornamelijk om, waarom verbaast het hem dat Feyenoord hem aanstelde. Wat verbaast hem precies?
Door gebrek aan ervaring lijkt me niet, Van Bommel heeft een seizoen jong psv gedaan, thats it.
Stam staat nu inmiddels een jaar of 5 op eigen benen en past qua werkethiek en instelling toch juist heel goed bij feyenoord.

4 april 2019 om 08:13

Omdat hij er mee gewerkt heeft en weet hoe ze als persoon zijn soms herken je persoonlijkheden en dan verwacht je dat ze op latere leeftijd trainer kunnen worden.
Van Raaij had dit vroeger denk ik minder bij Stam en wel bij van Bommel dan maakt het niet uit dat Stam eerder trainer is geworden.

4 april 2019 om 09:05

Het kan hem verbazen dat Stam gekozen heeft om trainer te worden, maar daar heb ik het niet over. Waarom verbaast het hem dat feyenoord voor hem gekozen heeft, dat is mijn vraag.

4 april 2019 om 15:56

Waarschijnlijk omdat Feyenoord de hele tijd heeft geroepen dat ze ervaren trainer wouden hebben en zelfs openlijk met Advocaat flirte.
En toen Advocaat na negatieve reacties er van af zag en dat Feyenoord bij Stam uitkwam heeft ook mij verrast. Omdat Stam nou niet overloopt van trainers ervaring, al gun ik het hem natuurlijk wel net zoals Van Raaij het beste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren