Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik vind dat de Nederlandse topdrie heeft lopen slapen bij hem’

Laatste update:

Vier jaar lang stond Kamohelo Mokotjo onder contract bij Feyenoord, maar in Rotterdam kwam het nooit van een echte doorbraak voor de nu 23-jarige Zuid-Afrikaan. Een uitstekend seizoen in dienst van PEC Zwolle leverde de middenvelder in de zomer echter een transfer naar FC Twente op.

/

Mokotjo heeft bij de Tukkers geen moment moeite gehad om zich aan te passen aan het niveau en veroverde vrijwel direct een basisplaats op het middenveld, dat hij samen met Kyle Ebecilio en de van sc Heerenveen overgekomen Hakim Ziyech bezet. Voormalig Twente-speler Jan van Halst is van mening dat Mokotjo ook voor Ajax, PSV of Feyenoord een versterking had kunnen zijn.

“Ik vind sowieso dat de Nederlandse topdrie heeft lopen slapen, of Twente heeft heel snel gereageerd”, liet de oud-middenvelder weten bij Studio Voetbal. “Bij Ajax hebben ze in het verleden veel domme aankopen gedaan en daarom kiezen ze nu voor eigen jeugd. Daar zijn ze echter een beetje in doorgeslagen”, meent Van Halst, die tussen 1999 en 2002 ook nog voor de Amsterdammers uitkwam.

Ben je het met Jan van Halst eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Makkelijk praten van Halst. Hoeveel spelers lopen er al niet rond op die positie bij die clubs?

6 oktober 2014 om 13:00

Er is helemaal geen plek bij de topclubs voor deze boy.
Ajax middenveld is vol, Psv ook met Ritzmaier die zelfs op de bank zit en feye heeft het al helemaal druk op het middenveld. Zie ook geen echte toevoegende waarde in hem.

6 oktober 2014 om 13:15

@ivanovicfc Vol met een verdediger en Zimling bedoel je? Haha..

6 oktober 2014 om 13:16

Bij ajax is het middenveld inderdaad vol, vol met middelmatige spelertjes ja.

6 oktober 2014 om 13:29

Simplisten, Mokotjo was al hoog en breed verkocht voordat Blind wegging. Als Blind niet 2 voor 12 wqs verkocht had je hem op dr bang moeten zetten. Dus loop is niet zo simpel dingen te roepen.

6 oktober 2014 om 13:32

Iedereen wist dat Blind vertrok slechte. Dus je had Mokotjo al moeten halen,slecht van Overmars en dat weet je zelf ook wel.

6 oktober 2014 om 13:38

Ze haalden wel viergever terwijl moisander nog niet verkocht was, dus ze hadden ziyech gewoon kunnen halen.

6 oktober 2014 om 13:55

Ja dat bedoel ik.
Wat dacht je dan? Snap ook niet wat daar aan te haha'en valt.
Zimling en Vier kunnen prima het spel verdelen en daarom heb je mokotjo niet nodig.

6 oktober 2014 om 14:25

Rotmanier is aanvallende middenvelder

6 oktober 2014 om 14:26

Blind is in de laatste 12 uur van de transfermarkt uiteindelijk verkocht. Als je een beetje op had gelet dan had je meegekregen dat ze er wel rekening mee hadden gehouden maar dat pas op het allerlaatste moment zich ook iemand concreet had gemeld, Manu.

Dus je gaat geen speler als Mokotjo halen voordat je de zekerheid hebt dat hij ook opgesteld kan worden. Enige wat nog te bezien valt is of de transfer van Zimling waarde toevoegt. Dan had ik liever nog dat Bazoer de kans krijgt, gezien je als Ajax op de jeugd wil focussen.

6 oktober 2014 om 14:54

Ik had t meegekregen dat ManU m idd al heel de transferperiode wilde slechte,blijkbaar heb jij niet opgelet. V Gaal wilde Blind persé hebben dus gekregen dat je dat op de laatste 12 uur gooit is ronduit belachelijk.

6 oktober 2014 om 15:02

Simpel geen discussie te voeren met jou gezien het feit dat je alleen maar onzin neerzet. Ga de interviews maar is na. FdB heeft gezegd dat er tot de laatste transferdag geen concrete interesse is geweest vanuit welke club dan ook. Daarom was men ook boos op LvG dat hij tot het laatste moment wachtte met het bod.

Als je kijkt wanneer de transfer heeft plaatsgevonden op het allerlaatste moment.

6 oktober 2014 om 15:19

Ach t zal mij een worst wezen,maar iig hebben jullie geen nr 6 dus zoveel onzin lul ik niet. Al vanaf t Wk was de kans 50/50 dat Blind mee zou gaan dus gedraag je nou niet als een kleuter zeg. Gewoon verkeerd transferbeleid en dat zijn vele ajacieden met me eens,btw je had Blind ook aan zijn contract kunnen houden dus ligt t probleem toch echt bij Overmars. Einde discussie kleuter.

6 oktober 2014 om 16:17

Helaas is wat FDB en Marc Overmars gezegd hebben niet juist. Dat Blind weg zou gaan was allang bekend. Sterker nog, hij kon kiezen tussen Barca of Manu. Bron? Zijn vriendin, Kae Ray (geloof het of niet) Dus m.a.w., er was genoeg tijd voor Ajax om daarop te anticiperen en Zyech of Mokotjo te halen. Ajax wil gewoon niets halen omdat ze geen geld willen uitgeven. Het argument dat het op de laatste dag gebeurde zodat ze geen tijd hadden om een vervanger te halen is puur om de seizoenskaarthouders/supporters zoet te houden. Daarbij maak je beleid (dus ook transferbeleid) met een toekomstvisie en deze (transfer)visie is momenteel ver te zoeken bij Ajax.

6 oktober 2014 om 13:00

Van halst maakt optimaal gebruik van zijn ivoren torentje en hemelt twente altijd op als het kan. Zijn oude werkgever. Tot nu toe vind ik ziyech goed en mokotjo wat minder. Maar ik zie niet in waarom topclubs hebben liggen slapen. Bij een tadic of kostic kan ik daar beter inkomen.

6 oktober 2014 om 13:02

@mentalist

Altijd dat gepraat van Jan Ipad. Ik wordt zo moe van dat apparaat en Jan. Komt ie weer aan hoor. Dat is nou een leuke speler voor Ajax of Psv. Die hebben echt nodig een speler met diepgaande ballen nodig. En die weken daarop zie je die speler zwaar ondermaats voetballen.

6 oktober 2014 om 14:19

Ik heb eerder t idee dat Jan zijn wijsheden uit fifa en pes haalt. En dat heeft dan gevoetbald.. maar goed eerlijk is eerlijk mokotjo is heerlijk als rotatie speler bij de top 3 want hij verzuipt in dat niveau.

6 oktober 2014 om 14:28

Van Halst is ook wel erg kritisch op Twente. Daarnaast is het zijn oude werkgever, maar heel vlekkeloos is hij er niet vertrokken.
Mokotjo is een minder opvallende spelers als Ziyech, Tadic of Kostic, omdat hij meer van achteruit komt. Daarnaast zit er aan Mokotjo uiteraard ook wel een heel ander prijskaartje. De prijs voor een Kostic of Tadic betaald geen top3 club meer in deze tijd.

Of de topclubs echt hebben liggen slapen vind ik vooralsnog te voorbarig. Ik ben benieuwd hoe hij zich verder zal ontwikkelen en hoe het hem vergaat wanneer Guitierrez weer fit is.

6 oktober 2014 om 17:32

Hij heeft dat zelfs een keer gezegd over hadouir en bacuna. Dan weet je wel genoeg ja

6 oktober 2014 om 19:11

Dus... iemand die in de PL vorig jaar ongeveer elke wedstrijd heeft gespeeld is niet goed genoeg voor een top 3 club?
Ik mocht willen dat we Bacuna hadden!

6 oktober 2014 om 13:54

Daarbij, Twente wil toch gewoon ook bij de top 3 horen? Dan kun je ook zeggen dat Twente gewoon goed gehandeld heeft en verder je mond houden.

6 oktober 2014 om 14:08

Bij Ajax een verdediger, gekocht van AZ. En een gehuurde Deen, van de Duitse topclub Mainz.

6 oktober 2014 om 14:37

Sowieso heeft de top drie niet lopen slapen, want Feyenoord had hem in huis. Daar heeft hij voldoende kansen gehad maar kwam het er niet uit. Dat kan soms gebeuren en heeft ook te maken met hoe je speelt. Met het team dat feyenoord toen had, had mokotjo ook niet de kwaliteiten dat je daar nou een heel team omheen bouwt om alleen hem te laten uitblinken.

Feyenoord heeft al jaren geen plek voor Mokotjo en ook nu niet.

“bij Ajax hebben ze in het verleden veel domme aankopen gedaan en daarom kiezen ze nu voor eigen jeugd. Daar zijn ze echter een beetje in doorgeslagen”, meent Van Halst, die tussen 1999 en 2002 ook nog voor de Amsterdammers uitkwam.

Wat een heerlijke zin om mee te eindigen, zeker na het commentaar van Van Halst zelf :P

Ajax heeft een paar nutteloze aankopen gedaan ja, maar de vraag is of zo iemand het overal goed zou doen. Ajax doet nog steeds aankopen alleen niet meer voor belachelijke prijzen. De reden dat Ajax Mokotjo niet heeft gekocht was duidelijk, eerst verkopen en dan pas kopen. Viergever is een optie voor 3 plekken, dus die aankoop is een stuk minder groot risico dan Mokotjo, want je gaat Blind niet op de bank zetten of linksback meer. Dat Ajax hem niet heeft gehaald lijkt me logisch. Feyenoord heeft ook genoeg middenvelders en daar hadden ze hem al gewogen en te licht bevonden, dus blijft PSV over, maar volgens mij staat het ook prima daar.

6 oktober 2014 om 13:24

Vraag me dan wel af wat belachelijke prijzen zijn?
Volgens mij betaald Ajax ook geen 6/7/8 miljoen voor een speler meer, maar dit vind ik nog geen belachelijke bedragen. Helemaal als je na gaat dat als zo'n speler slaagt bij Ajax ze vaak voor een heel mooi bedrag verkocht kunnen worden. En kwa risico voor Ajax valt het ook wel mee, ze hebben geld genoeg en mocht een speler mislukken die dat heeft gekost dan is het ook nog geen ramp, alleen maar jammer...

6 oktober 2014 om 13:50

Is ook niet super veel geld. Zeker niet als je voor van der hoorn en duarte ook zulke bedragen betaald. Af en toe een gokje wagen kan geen kwaad. Voor suarez betaalden ze ook 9 miljoen en iedereen weet hoe dat is gegaan.

6 oktober 2014 om 14:00

Ajax wil best wel dat bedrag betalen voor een speler. 8,8 miljoen op Van Ginkel geboden nog vorig jaar. Ajax wil alleen een marktconform bedrag betalen en als zij iemand 5 miljoen waard vinden, dan betalen ze geen 7. Dat is het goed recht van de verkopende partij om het te vragen, maar ook het goed recht van Ajax om het te weigeren lijkt me.

Maar als Ajax een speler wil kopen moet er naar meer factoren gekeken worden dan alleen naar de speler. Er moet gekeken worden naar de toegevoegde waarde.. Zou Mokotjo een groter verschil hebben gemaakt dan Viergever en Zimling nu doen? Ik denk het niet echt namelijk. En hoe zit het met spelers die al binnen ajax lopen, komt er een speler aan die dit jaar of volgend jaar kan doorbreken..

Het gaat niet alleen om die centen, maar als Ajax een nieuwe aankoop doet, dan kan je er rekening mee houden dat er ook spelers (willen) vertrekken. Als Moisander bijvoorbeeld bij zou willen tekenen in de winter, zou dat mooi zijn. Maar Ajax weet dat het dan Denswil krijgt zal raken. Moet je dan wel verlengen. In geval Mokotjo heeft Ajax Bazoer rondlopen, misschien dat hij wel in de winterstop zal aansluiten volgens de geschatte planning. Moet je dan wel iemand kopen voor zijn plek.

Er komt een hoop kijken bij een aankoop, meer dan alleen de centen.

6 oktober 2014 om 14:42

Nu ben ik geen fan van Mokotjo, maar hij zou zeer zeker meer toegevoegd hebben dan Zimling en Viergever.
Denk dat Ajax bijna net zoveel aan huur betaald voor Zimling als dat Mokotjo gekost heeft.

Ja dat is ietwat gechargeerd, maar Zimling halen? Echt daar snap ik helemaal niets van, kost Ajax ( volgens Bild 8 ton huur plus salaris) terwijl Mokotjo 1,5 miljoen kost en zijn salaris schat ik op de helft van dat van Zimling.

Ja bij Ajax wisten ze dat de kans groot was dat Blind zou weggaan en dan nog hadden ze hem gewoon kunnen nemen en nu heb je geen behoorlijke vervanger voor Blind want nu zie je ook hoe belangrijk hij was .

6 oktober 2014 om 13:24

En als Blind gebleven was had Ajax te veel spelers voor 1 positie en had Mokotjo voornamelijk bij jong Ajax zijn potjes afgewerkt. Daar is hij te goed voor en bovendien zou hij de ontwikkeling van Bazoer en andere jeugdspelers tegenhouden.

Grote onzin dat hier verkondigt wordt. Na het vertrek van Blind zou Mokotjo een optie geweest kunnen zijn. (mijn optie overigens niet) Maar op het moment dat Mokotjo naar Twente ging zat Blind nog bij Ajax.
Bij Feyenoord is deze jongen al een keer niet geslaagd. Om te stellen dat hij zonder meer een toegevoegde waarde zou zijn voor een grote club is te voorbarig. Bovendien heeft Feyenoord met Clasie, El Ahmadi al 2 prima spelers voor dezelfde positie.
Bij PSV had hij denk ik wel gepast. Echter hebben ze daar met Schaars, Guardado, Hiljemark, Ritzmeier, Hendrikx al voldoende spelers voor zijn plek. Zolang daar niet minimaal 1/2 van verkassen is er simpelweg geen plaats voor Mokotjo.

6 oktober 2014 om 14:07

Als Blind was gebleven ? ze wisten donders goed dat hij weg zou gaan maar lekker lang wachten dan kost het weer geen geld en dan halen we Zimling die had volgens mij zijn schaatsen aan gisteren ipv zijn voetbal schoenen ik vind het knap dat elke keer weer een speler uit de hoge hoed halen die niets toevoegt als het maar niets kost .

Ik weet niet of je gisteren bent wezen kijken maar momenteel is er bij Ajax overal behoefte aan want wat er nu aan kwaliteit in de selectie loopt wordt ik niet warm hoor, ik heb nu ruim 25 jaar een seizoenskaart maar zo slecht als dit seizoen heb ik de selectie nog niet meegemaakt maar als ik dan Marc overmars en Frank de Boer hoor zeggen dat is de beste selectie in jaren is dan neem je de supporters niet echt serieus lijkt mij . Ik hoop toch dat ze nu inzien dat er echt kwaliteit bij moet komen en goede spits en een goede speler die Blind kan vervangen want nu pas zie je hoe belangrijk hij was .

6 oktober 2014 om 15:55

Dat wisten ze helemaal niet donders goed. Zowel vanuit het Ajax kamp en vanuit het kamp Blind is al aangegeven dat de transfer pas zeer laat concreet werd. Daarvoor was er simpelweg nog geen club die zich gemeld had waar Ajax en Blind geen nee tegen konden zeggen. Als Manchester United zich niet gemeld had was Blind inderdaad gebleven.

De uitspraak van Overmars was voorlopig onzinnig. Ze kunnen best vertrouwen hebben in de talenten die ze nu hebben, maar het team met Eriksen, Vertonghen vond ik ook zeker een stuk sterker.

6 oktober 2014 om 17:35

Ooit wel is gedacht dat kamp Blind en Ajax deze uitspraak hebben gedaan omdat ze dat hebben afgesproken? En dat met name om de seizoenskaarthouders en supporters tevreden te houden? Zie mijn bijdrage hierboven, er was al minimaal 4 weken bekend dat zowel Manu als Barca Blind wilde inlijven dus zou er zeker op geanticipeerd kunnen worden. Dat Ajax dat niet doet omdat ze een bepaalde filosofie en transfer policy willen aanhouden is hun goed recht maar vermeld dan wel de juiste gang van zaken.

6 oktober 2014 om 18:10

Zo kan je natuurlijk alles wel in je eigen straatje laten passen. Theorieën gaan bedenken zodat je argumenten kloppen houd ik niet zo van. Laten we het gewoon bij de werkelijkheid houden.

Dat er interesse in Blind was is niet gek. Maar interesse is er in vrijwel iedereen die een bal vooruit kan trappen. De mate waarin deze interesse concreet is bepaald pas of het verstandig is om een vervanger aan te trekken. Bij Blind was er tot een paar dagen voor de transfer helemaal geen sprake van concrete interesse. Als je op basis van vermeende interesse/speculaties (barcelona heeft volgens geen enkele betrouwbare bron zelfs maar met Blind of Ajax gesproken, laat staan dat ze concreet waren) al vervangers moet gaan halen dan puilde de selectie van Ajax deze zomer al over.

7 oktober 2014 om 13:57

Kom op Polop. Regeren is vooruitzien. Ajax heeft wat dat betreft gefaald en nu zitten de supporters opgescheept met pure middelmaat. Zimling? Wie is dat. Sigtorsson? Klote voetballer. Andersen? Weegt 10 kilo. Enz enz enz, allemaal middelmaat. Maar goed, jij bent tevreden, dat is mooi.

Ja bij Feyenoord is die niet echt opgevallen/de trainer zag het niet in hem zitten. En nadat die weg ging buj feyenoord heeft die al aangegeven niet meer voor feyenoord te willen spelen. Dus opzich had feyenoord sowieso geen schijn van kans.

Ik vind niet dat de 'top 3' heeft zitten slapen. Misschien Feyenoord aangezien zij hem hebben laten gaan. Maar ik vind het niet echt een versterking voor Psv, Ajax had hem wellicht kunnen gebruiken, maar ook daar hadden ze hem niet echt nodig.

Ook is het niet een speler waar van je zegt die verkoop je na een paar jaar voor het dubbele aan het buitenland. Althans, dat denk ik, en ik heb me al vaker laten verrassen door zulk soort spelers.

Ook een Ron Vlaar gaf ik weinig kans te slagen in Engeland, maar sommige spelers passen zich gewoon aan aan het niveau dat er gespeeld wordt. Maar om nou te zeggen dat PSV en Ajax heeft lopen slapen? Nee.

Mwah, bij Feyenoord, Ajax en PSV zou hij zeer waarschijnlijk weer op de bank zitten. Hij heeft er goed aan gedaan om naar Twente te gaan. Dat hij het daar goed doet is leuk voor hem. Ik zie hem ook nog wel sportief stappen maken als hij zo doorgaat.

6 oktober 2014 om 14:30

Het is bij Twente natuurlijk ook nog maar de vraag waar hij gaat spelen (en of hij gaat spelen) wanneer Guitierrez weer fit is.

200 % mee eens. Met alleen jeugdspelers en een hele rits koopjes waar je geen zak aan hebt is ajax een saai en kwaliteitsloos elftal. Elke verrassing en creativiteit is weg. Mokotjo of ziyech zijn klasses beter als viergever, zimling of Serrero op het middenveld.

6 oktober 2014 om 13:31

Serero kan zo goed zijn, maar ik snap niet waarom hij niet meer vooruit denkt. Als ik z'n tijd bij Cape Town zag dacht hij altijd vooruit. Ik heb afentoe het idee, dat het 'systeem-voetballen' de kwaliteiten doet ondersneeuwen van sommige spelers.\

Laat Kishna en El Ghazi lekker dribbelen, ram die bal eens naar voren ipv dat eindeloos rondegetik en balletjes breed. :S

Bij Feyenoord weten ze heel goed wat ze aan Mokotjo hadden, en dat was een stuk minder dan bijvoorbeeld Clasie. Ook op het huidige middenveld van Feyenoord had Mokotjo geen basisplaats gehad, Clasie en El Ahmadi zijn gewoon beter. En dan heeft Feyenoord voor het middenveld nog Vilhena, Toornstra en Karsdorp achter de hand.

6 oktober 2014 om 13:35

En Immers

Ik vind het geen wereldspeler en ben benieuwd of hij ook na Twente een stap kan maken. Iedereen was er ook bang voor omdat hij bij Feyenoord totaal is mislukt.
Bij PEC missen ze hem in ieder geval niet.

6 oktober 2014 om 13:06

Nou, daar vergis je je in, met Mokotjo waren nog sterker geweest. We missen hem wel degelijk, had graag een blok Rienstra / Mokotjo gezien. Lam doet het aardig maar is geen Mokotjo. En inderdaad, de top 3 heeft zitten slapen. Kijk naar Ajax, Viergever en Zimling zijn echt een klasse minder dan Mokotjo

6 oktober 2014 om 18:17

Van Haneghem was lyrisch over hem maar blijkbaar heeft hij van Marwijk en Koeman nooit kunnen overtuigen. De wedstrijden dat hij meedeed speelde hij ook niet goed. Weliswaar op een andere positie maar ook als rechtsback of CV had hij meer moeten brengen dan hij deed.
En met Clasie en El Ahmadi hebben we 23 spelers die beter zijn.
Bij Twente begon hij goed maar de laatste weken vind ik hem ook minder spelen.

Ik denk niet dat ze hebben lopen slapen. Punt is namelijk dat Ajax Blind nog had en PSV hem ook niet nodig had. Verder was Feyenoord sowieso geen optie gezien het verleden.

Wat betreft het doorslaan in de eigen jeugd kan ik Van Halst wel volgen. Ajax heeft veel geld liggen en het zou zeker niet verkeerd zijn om af en toe eens in een goede speler van buitenaf te investeren. Liever bv een Mokotjo als Zimling.

Ik vind dat jij top bent in het praten van achteraf. Jij komt altijd met dingen van achteraf. Mokotjo doet het echt uitstekend hoor. Maar je mag toch ook wel begrijpen. Als hij bij Feyenoord het niet heeft gemaakt en dan naar Zwolle gaat. En toevallig het daar wel maakt. Dat clubs als Ajax en PSV zich dan niet in Mokotjo wikkelen? Dit is echt zo speler, die moet je pas halen als hij bij Zwolle goed speelt. Maar Ajax had al Viergever en toen speelde Blind nog. En wat maakt het uit.

6 oktober 2014 om 13:09

Inderdaad. Op het moment doet Mokotjo het prima, maar bij Feyenoord heeft hij het naar mijn mening nooit echt laten zien. Hij had misschien meer kansen kunnen krijgen van de trainers, maar toch. Makkelijk achteraf lullen.

Dit slaat nergens op wat van Halst hier zegt.

PSV heeft daar een Wijnaldum, Gouadao en Schaars allemaal niks minder dan deze jongen. eyenoord heeft Clasie en Vilenha zijn ook beter dan hem. Alleen Ajax had hem eventueel kunnen gebruiken dan een Serero bijvoorbeeld. Al zou ik hem ook bij Ajax liever hebben gezien dan Zimling.

Maar Twente kon hem van al de topclubs het beste gebruiken en hebben hier dus ook goed aan gedaan hem te halen.

6 oktober 2014 om 14:52

Als Mokotjo naar PSV gegaan was had je Guardado niet hoeven te halen natuurlijk, weet niet wat de huursom is voor Guardado, maar Mokotjo koste nog net geen 1,5 miljoen, als je dan meerekent dat het salaris van Mokotjo nog niet de helft is van wat Guardado verdient, lijkt het mij nog niet zo heel dom om 'financieel technisch gezien' voor Mokotjo te kiezen.

Ben geen fan van Mokotjo, maar Schaars gelijkwaardig vinden? Echt dat vind ik een belediging voor Mokotjo

ben het met van halst eens , ja er zijn veel miskopen gedaan , tuurlijk moet je altijd eerst naar eigen jeugd kijken , maar conclusie scouting apparaat is om te janken. kan me niet voorstellen dat de boer zelf scout en of overmars , buitenland bedoel ik dan. de boer kan zelf wel zien wat er op nederlandse velden rond loopt.

en wat betreft jeugd opleiden is ook om te janken, als je filosofie wil hanteren ,om beter op te leiden wel beter doen begint bij de trainer , kluiverts bergkamps davids de boertjes , moesten het ook allemaal leren vraag me af wat ze nu dan verkeerd doen ten opzichte van jaren 90

Het is ongelooflijk dat Ajax Mokotjo laat lopen, met het argument dat er geen plaats voor hem was en dus overbodig was om te halen. Voor 1,5 miljoen! Dat was nog eens een echte (breedte)aankoop geweest in de Overmarsfilosofie. En dan zie je nu een Viergever en een Zimling op de verdedigende middenvelderpositie staan; zo'n beetje de belangrijkste positie voor Ajax om een beetje behoorlijk te kunnen voetballen. Nu heb je dus een gemankeerde Deen en een centrale verdediger daar staan. Ook leuk.

En allemaal leuk en aardig dat ze met zulke argumenten komen dat er geen plek was voor Mokotjo, maar waarom wordt van der Hoorn dan al gehaald voor een nog niet vertrokken Alderweireld. Of wordt een Viergever gehaald voor de nog steeds niet vertrokken Moisander. Je zou zelfs Milik erbij kunnen halen voor de niet vertrokken Sigthorsson, al is dat wat minder duidelijk. Ben dan consequent in je beleid en anticipeer op vertrekken of vang het op met jeugd. Nu heb je helemaal niets.

Ajax wou hem maar Twente was gewoon weg sneller. PSV heeft hem niet nodig omdat ze al genoeg middenvelders hebben. Al met al vind ik het wel een geniale speler, dan moet je vooral maar zijn stats kijken. Veel aanvallen beginnen bij hem en zijn passes komen bijna allemaal aan. Sleutelspeler voor Twente dit. Jammer genoeg kan het voetbal wat Schreuder voor ogen ziet me niet bekoren

Wij hebben hem helemaal niet nodig. Met een fit middenveld zijn er 4 spelers beter, Maher, Wijnaldum, Guardado en Hendrix zijn sowieso beter, Ritzmaier waarschijnlijk ook. Dan heb je nog schaars, Hiljemark en Vloet die op het moment slechter zijn dan hem, maar om 5 middenvelders op de bank te hebben zitten is ook zo'n onzin. Van Halst had lekker in zijn torentje bij Twente moeten blijven zitten, ipv dat constante gejank op topclubs van hem.

Waarom heeft Feyenoord zitten slapen? Onder meerdere trainers niet doorgebroken en als die speelde was het niet denderend... Lijkt me dat die trainers geen prutsers zijn en het gewoon niet zagen, dat die het nu leuk doet dat kan natuurlijk maar zo goed is die ook weer niet om eerlijk te zijn.

6 oktober 2014 om 14:02

Speelde vaak ook als rechtsback maar je weet het van tevoren toch nooit.

Die Leerdam die scoorde zelen bij Feyenoord en als hij een kans kreeg dan wist je van tevoren al dat hij hem ging verprutsen. Bij Vitesse scoort die ineens veel.

Je neemt een gok wanneer je Mokotjo haalt, het moeten preseteren bij ajax heeft ervoor gezorgd dat meer spelers het niet hebben gered. Daarnaast had je dan Serero moeten verkopen, aangezien de Afrika Cup in januari is. Als je twee bepalende spelers een maand lang moet missen. Die vang je niet gelijk op.

6 oktober 2014 om 13:54

Serrero een belangrijke speler ? Die jongen die per seizoen gemiddeld 3 assists geeft en 2 goals maakt bedoel je ?

6 oktober 2014 om 15:08

Een speler die voorop in de strijd gaat en wel duels durft aan te gaan. Persoonlijk zie ik hem liever dan Zimling en Viergever.

Ik snap niet goed waarom er in dit artikel een vergelijking met de traditionele top drie wordt gemaakt. FC Twente bevindt zich met haar financiële positie ook gewoon in de Nederlandse top 3/4, dus is het gewoon een kwestie van snel onderhandelen.

6 oktober 2014 om 14:58

Ajax heeft een omzet van ruim 100 miljoen, PSV van bijna 70 miljoen, Twente van bijna 45 miljoen en Feyenoord van bijna 50 miljoen, dus Twente is qua financiën alleen met Feyenoord te vergelijken.

Heb het over de omzet en niet de begroting, dit aangezien ik het belangrijker vind wat er daadwerkelijk inkomt en uitgaat, als de geschatte uitgaven en inkomsten.

6 oktober 2014 om 15:13

Naar mijn mening heeft ajax een banksaldo van 100 miljoen , geen omzet van 100 miljoen.

6 oktober 2014 om 15:17

Dan zou ik het even Googlen als ik jou was, 2012/2013 omzet 130 miljoen, 2013/2014 omzet 105 miljoen.
Eigen vermogen is 95 miljoen, bij de volgende telling wordt 120 miljoen verwacht

Iemand er wel eens over nagedacht dat Mokotjo, op dit moment, bij Twente misschien gewoon prima op zijn plaats zit???

In zijn periode bij Feyenoord was hij gewoon nog niet zo ver. Daarna heeft hij een stapje terug gedaan en nu een flinke vooruit gemaakt. Twente past, op dit moment perfect bij hem en hij doet het daar geweldig. Als hij dit een jaar of twee weet vol te houden, kan hij misschien wel weer een volgende stap maken.

Misschien is die Mokotje dus zo gek nog niet en neemt hij gewoon heel goede en verstandige beslissingen?!

Rare reactie, als je weet dat het tussen Ajax en Twente ging, waar hij heen kon. Naar Feyenoord wilde hij zelf ook niet

Er zijn wel meer spelers waar de top3 heeft lopen slapen. Ben Rienstra, Younes Mokhtar, Gudelj, Alberg, Michiel Kramer. Dit zijn allen spelers die het bij de top3 zeker wel goed zouden doen.

6 oktober 2014 om 14:48

Gudelj kan ik me nog enigszins in vinden maar Alberg? Goede speler voor ADO en eventueel een Heerenveen maar echt niet voor de top 3. Kramer? Rienstra? en Moktthar? Nee nee die komen toch echt te kort

Nou van Halst, als Mokotjo op het moment nog bij Feyenoord zou spelen had hij echt geen basis gestaan hoor.

Ik ben wel altijd gecharmeerd geweest van Mokotjo. Ik heb het altijd al een aardige speler gevonden. Alleen bij Feyenoord was er gewoon geen ruimte voor hem, en nu is die ruimte er nog steeds niet.

Wat zit je nu te zeuren van Halst , hij voetbalt nu toch bij de top van Nederland.......?

Ajax is doorgeslagen ja. Die hadden Narsingh, Ziyech, Tadic en van Dijk moeten halen.

6 oktober 2014 om 16:37

Helemaal met u eens. Misschien had Maher ook niet misstaan in Amsterdam.

Prima speler maar heeft bij Feyenoord niet laten zien op dat moment beter te zijn dan Clasie of Vormer. Heeft zich bij PEC prima doorontwikkeld maar bij die club is dat makkelijker dan bij een topclub waar je elke week moet presteren. Die tussenstap is dus goed geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren