Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik respecteer Ronaldo, maar Messi verdient de Ballon d’Or’

Laatste update:

Op 12 december wordt de winnaar van de Ballon d’Or bekendgemaakt. Volgens Mundo Deportivo gaat de prestigieuze individuele prijs naar Cristiano Ronaldo, maar als het aan Neymar ligt, gaat de award naar zijn ploeggenoot Lionel Messi.

/

Na het winnen van LaLiga en Messi’s aandeel daarin, verdient de Argentijn de Ballon d’Or volgens Neymar. “Ik heb geen idee wie er gaat winnen, maar wat mij betreft is er maar een de beste en dat is Messi. Ronaldo is een geweldige speler, een voetballer van wereldklasse. Dat is hij al jaren en ik respecteer hem. Maar ik vind dat Messi degene is die het verdient.”

Ronaldo wordt beschouwd als de favoriet. Hij won de Champions League afgelopen seizoen en werd in de zomer Europees kampioen met Portugal. In het seizoen 2015/16 was hij 51 keer trefzeker voor de Koninklijke. Ook Atlético Madrid-aanvaller Antonie Griezmann is nog in de race voor de prijs.

Wie verdient de Ballon d'Or?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog steeds ongelofelijk dat Griezmann erop staat en Suarez niet. Er wordt gezegd dat alleen aanvallers hem kunnen winnen, maar media-aandacht en naam is volgens mij net zo belangrijk. Denk dat als de media Griezmann niet zo hard gehyped hard hij er nooit zou staan.

Het zou nog gekker als Griezmann hem zou winnen.

8 december 2016 om 14:00

Griezmann gaat hem niet winnen tot Ronaldo en Messi gaan stoppen.

Maar als je objectief bent, dan verdiend Ronaldo hem gewoon. 51x gescoord voor Real en CL gewonnen en met Portugal het Ek.

8 december 2016 om 14:10

Objectiviteit speelt hier totaal geen rol.

8 december 2016 om 14:30

51x gescoord in 2015/16 ja, doet er alleen niet toe. 51 in 2016 zo ver wel. Alleen staat messi er in op 56, met daarnaast ook 15 meer assists.

8 december 2016 om 15:49

Alsof Neymar hier objectief is? Ronaldo gaat hem gewoon winnen en is ook dikverdiend.

8 december 2016 om 15:56

Volgens mij weet jij niet wat objectiviteit betekend en/of wat deze prijs inhoud. Het gaat hier om subjectiviteit. Mening van andere telt, niks meer niks minder.

8 december 2016 om 23:47

Het gaat ook gewoon om de periode 22 november 2015 t/m 22 november 2016

8 december 2016 om 14:09

Griezmann staat er terecht bij vind ik. Hij heeft een grote bijdrage gelevere voor zijn team tot aan de finale. Dit geldt voor zowel Atletico met de CL en Frankrijk op het EK. Zijn bijdrage is hiermee groter dan met alle respect Ronaldo.

Ik zou gaan voor Messi, maar kennelijk telt de winst van de CL en EK veel zwaarder en denk ik dat Ronaldo hem wint.

8 december 2016 om 14:18

Als je griezman terecht vind door zijn bijdrage aan Atl en Frankrijk, dan moet je Ronaldo toch altijd boven Messi plaatsen door de winst van CL en Ek..

8 december 2016 om 14:55

Nee Ronaldo had niet meer bijgedragen dan Messi bij z'n nationale elftal. Daarnaast is het enige goede wat Ronaldo (in 2016!) in de champions league heeft gedaan is zijn hattrick tegen Wolfsburg. Als het een topteam was dan zou het nog een geldige reden zijn, maar kom zeg het is Wolfsburg! Real en Portugal hebben prijzen gewonnen, maar de bijdrage van Ronaldo was niet echt groot... Volgens die logica zou Pepe meer recht hebben op de ballon d'or

8 december 2016 om 23:48

En al die doelpunten en assist dan? Onee dat vergetem we voor het gemak even omdat het ronaldo is

We weten al jaren dat het winnen van bepaalde prijzen leidend is voor de eindwinnaar. Als je puur naar het voetballend vermogen kijkt verdiend Messi hem natuurlijk. Maar daar gaat deze prijs helaas niet om. Ronaldo gaat hem winnen.

8 december 2016 om 13:38

Als je puur naar voetballend vermogen kijkt verdiend enkel Iniesta al jaren die prijs!!!!! Soms vraag ik me echt af waar Messi zou gestaan hebben als Iniesta (en Xavi) niet in zijn team hadden gespeeld.

8 december 2016 om 13:41

Iniesta is geweldig voetballend, zeker top 3 in de wereld. Maar Messi kan dat ook allemaal. Die passjes die Iniesta geeft kan Messi ook geven. Natuurlijk zijn het andere soort spelers maar het is niet dat Messi alleen maar zo goed is door Iniesta. Ze hebben beiden profijt van elkaar. Vinden elkaar blindelings en zijn gewoon de 2 belangrijkste spelers van Barca (Busquets daargelaten)

9 december 2016 om 06:23

De laatste Classico vind ik het perfecte vb. Real was baas, Iniesta valt in en Barca (ook Messi die je een hele wedstrijd nog niet had gezien) komen gelijk van alle kanten!! Ik blijf bij mijn mening; Barca heeft een groter probleem als Iniesta uitvalt dan als Messi uitvalt!

Er is maar 1 persoon die deze prijs verdient en dat is Cr7 en werkelijk niemand anders. CL en EK gewonnen dus Neymar snap dat Messi je vriendje is en ploeggenoot maar kan jouw uitspraak niet serieus nemen. Please.....

8 december 2016 om 13:39

Suarez was duidelijk de beste van 2016 naar mijn mening, jammer blijft dat hij geblesseerd was tijdens de Copa. Messi en Ronaldo zijn niet meer zo bepalend als 2 jaar geleden.

8 december 2016 om 13:39

De criteria voor het winnen van deze prijs blijven lastig. Volgens jouw logica zou Pepe net zoveel kans moeten maken op het winnen van deze prijs als Ronaldo, aangezien deze qua teamprijzen exact evenveel gepresteerd heeft. Dat gezegd hebbende, vond ik Pepe zijn prestaties op het EK beter dan die van Ronaldo, terwijl die van Ronaldo natuurlijk beter waren in de CL, ookal maakt hij er 5 tegen een minder grote club, niet veel doen dat hem na.
Ik zou zelf niet een beter criterium kunnen bedenken, maar ik vind dat Suarez toch veel meer krediet verdient dan hem gegeven wordt, heeft Barcelona afgelopen jaar over zoveel dode punten heen geholpen met belangrijke goals en hoe hij ruimte creeã£â«rt met zijn manier van power voetbal. Qua voetbalkwaliteiten steekt Messi er in mijn ogen toch bovenuit, maar dat is waarschijnlijk meer persoonlijk en vond hem niet zo belangrijk als een Suarez wel was.

8 december 2016 om 14:18

Prijzen winnen doe je niet persoonlijk, maar als team.
In beide finales, en natuurlijk al helemaal in de EK finale, heeft Ronaldo geen rol van betekenis gespeeld.
Je zegt dat je Neymar zijn bericht niet serieus neemt omdat hij voor zijn ploeggenoot kiest, maar aan jouw bericht is ook te zien dat jij waarschijnlijk in een CR7 shirtje voor de buis zit tijdens de verkiezing.

Persoonlijk had ik Suarez de prijs graag zien winnen, heeft absoluut laten zien de beste spits ter wereld te zijn van dit moment en heeft tal van beslissende doelpunten gemaakt en Barca bij de hand genomen toen Messi ontbrak.

8 december 2016 om 13:36

Suarez of Griezmann. Voor beiden valt wat te zeggen. Voor mij is het moeilijk om objectief te zijn. Maar ik kan wel leven met Griezmann op 3 eerlijk gezegd. Het scheelde werkelijk heel weinig of hij had de 2 prijzen die CR nu had, dus we moeten niet doen of hij niks heeft gepresteerd

Goh, Neymar is ook al van WC-eend.

Ik ben voor Barcelona, maar wat mij betreft pakt Ronaldo hem. Was dit jaar als individuele speler dwingender en als teamspeler succesvoller.

Ik vind sowieso dat je als Messi nu niet gekozen kan worden. Als je met je land weer eens een finale verliest en je vervolgens afmeldt als international omdat het allemaal niet lukt, dan is het even niet jouw jaar.

8 december 2016 om 13:34

Ben ik het wel mee eens. Maar zoveel scheelt het ook weer niet hoor. Het zijn enkel die prijzen. Maar goed hij heeft ze gewonnen dus dit jaar verdiend hij het. Ben benieuwd naar 2017 want Ronaldo kan als hij deze wint op 4 gouden ballen komen en zou volgend jaar zelfs gelijk kunnen komen

Ja moeilijke keuze. Ronaldos prijzen spreken in zijn voordeel aangezien het de 2 belangrijkste van het jaar zijn. Messi was natuurlijk ongeveer van hetzelfde niveau, maar andere prijzen (Liga en CDR) maar geen Copa Americana helaas. Dat Griezz erbij zit ipv Suarez zal wel met CL + EK finale te maken hebben. Alhoewel Griezzman dit jaar ook gewoon geweldig was

CR7 verdiend dit jaar de prijs klaar. Statistieken geweldig en 2 hoofdprijzen gewonnen. Ook al vind ik zijn vorm nu minder, hij is de terechte winnaar

8 december 2016 om 14:33

Messi zijn statistieken beter en ook 2 hoofdprijzen gewonnen, ook al zijn het andere hoofdprijzen.

8 december 2016 om 16:08

@tomasderksen

Met het EK en de champions league is alles gezegd

9 december 2016 om 22:32

2 prijzen die Pepe ook heeft gewonnen en waarin Ronaldo beide toernooien niet eens de beste speler was.

Ronaldo won de CL en EK.
Individueel meer goals dan Messi in de competitie 35 tegen 26 van Messi en in de CL 16 tegen 6 van Messi. Al met al verdient Ronaldo hem, vervolgens Suarez en dan Messi.

8 december 2016 om 14:05

Het gaat hier over het jaar 2016.
Ronaldo heeft indd die 2 prijzen maar was niet de beste speler.
Speelt dit seizoen ook heel zwak, ookal scoort hij soms, vaak is zijn spel bedroevend, zeker niet goed genoeg om de beste te zijn

8 december 2016 om 23:51

Gast, de bal word hem nagenoeg nooit afgepakt. Leuk dat alle barcafans door een barcafans door eem barcabrilletje kijken, maar kap een keer met zeggen dat zijn spel bedroeven is, dat is het zeker niet

Toch jammer dat het 3 voorhoedespelers zijn uit dezelfde competitie.
Ronaldo heeft in Benzema en Bale medespelers voorin die ik minder vind als Neymar en Suarez.
Gewonnen EK en CL lijken mij grotere prijzen dan Laliga en CdR winnen.
Mijn winnaar is Ronaldo.

8 december 2016 om 14:13

Het zegt natuurlijk genoeg over La Liga: beste competitie ter wereld. De beste voetballers ter wereld gaan naar een Barcelona of Real, dat is het summum.

Wat ik eigenlijk niet snap is " wat bedoelen zij met beste speler" Ronaldo was dit jaar op 2 wedstrijden echt nergens. Buiten Wolsburg en Bulgarije, heeft hij voor zijn doen echt weinig laten zien. Buiten zijn goals is voetballen echt 10x niks. Als mij oprecht vraagt dan zeg ik geef hem aan Pepe als het om prijzen gaat ook al mag ik Pepe niet dan kan je als nog nog niet er om heen draaien.
Die heeft dit jaar echt constant gepresteerd.

Als het om prachtig mooi voetbal gaat woe het aspect beheerst dan kom je uit bij Messi...ook zijn cijfers waren beter dan die van Ronaldo. Zo als Suarez zei " ik zal nooit gouden bal winnen, want het gaat om de markt"
De hele media speelt een grote rol, als E reclame voor je maken dan gaat iedereen mee...ik weet nog in het begin dat de meeste Real fans Ronaldo graag zien banken en hen afschuw hebben gesproken omdat hij niks liet. Het is gewoon zwaar onterecht.

Maar ja FIFA heeft pas geleden bekend gemaakt dat zij met koud en warm ballonnen hebben gewerkt of een beste schema te creëren en beste ploegen elkaar te ontwijken.

Dat het Ronaldo moet worden vanwege die gewonnen prijzen is ook belachelijk.
Het gaat hier om de beste speler.
Ronaldo vond ik zeker niet de beste, en draait een heel wisselvallig seizoen, de ene wedstrijd maakt hij drie goals, om dan vervolgens drie-vier wedstrijden heel zwak te spelen, en dat is zo het hele jaar geweest.
Hij kreeg ook veel kritiek van de Real fans, en werd soms in thuiswedstrijden zelfs uitgefloten omdat hij slecht speelde.
Nu hij die 2 grote prijzen heeft gewonnen, is hij ineens de grote favoriet.
Hij is dit jaar zeker niet de beste speler geweest, als je wedstrijden van Real ziet dan zie je vaak dat hij zelfs één van de minste is, vaak afwezig en leidt zo makkelijk bal verlies, is toch niet normaal voor de beste speler

8 december 2016 om 20:59

Maar ja, Messi won het de vorige keer ook door zijn prijzen. Individueel was het sws minder dan Ronaldo toentertijd.

2015 Ronaldo: 57 wedstrijden: 57 doelpunten en 17 assists
2015 Messi: 61 wedstrijden: 52 doelpunten en 26 assists

Messi had meer wedstrijden gespeeld maar minder gescoord dan Ronaldo.

Toen vond iedereen het wel logisch dat Messi het won.

Nu zijn de rollen omgedraaid en is het opeens "belachelijk" als Ronaldo het zou winnen?

Copa del Rey vs. een CL en La Liga vs. EK, tja dan is de keuze makkelijk gemaakt.

Prijzen zullen, net als de vorige keer toen Messi het won, de doorslag kunnen geven.

Dat Ronaldo in beide finales niet op zijn best was klopt wel, maar ja, waar was Messi in de CL finale? Die was er niet. In de Copa America finale was Messi bedroevend slecht, met als dieptepunt de penalty die niet eens richting doel was geschoten.

Als Ronaldo het wint, is het gewoon dik en dik verdiend.

8 december 2016 om 21:24

Beetje rare vergelijking eigenlijk strawhat, want in 2015 zat Messi vrij wel overal tussen met zijn spel. Ook scoorde hij ontzettend belangrijke goals in de grote matches. Met name de CL was hij ontzettend belangrijk tegen een van de beste teams in Europa. In de finale zat hij ook overal tussen. Naast al zijn goals en assists was hij ook zeer beslissend wanneer het nodig was. Om te zeggen dat Ronaldo minder speelde en door zijn 5 goals meer individueel beter was is daarom onlogisch naar mijn mening. Messi had dus ook 9 assists meer en dat zie je gelijk over de ogen? Dit is namelijk ook het grootste probleem, goals overschaduwen prestaties zo enorm laatste jaren anders zou de Ballon D'or ook keer naar Iniesta of Modric moeten gaan.

Dat jaar was er geen discussie mogelijk, want naast statistieken van Messi wist zijn concurrent Ronaldo geen stempel te zetten op belangrijke wedstrijden. Als je het met huidige situatie vergelijkt zie je gelijk dat er veel dingen niet overeenkomen.
Zo won Messi 2 titels en bereikte hij Copa Amerika finale, speelt momenteel veel beter dan Ronaldo en staat er beter voor in de CL, in La Liga bijna gelijkwaardig, maar je kunt niet ontkennen dat Ronaldo in 2016 zeer wisselvallig speelt. Het is zeker niet een jaar waar hij qua individuele prestatie op zijn best in is geweest. Het ergste is nog dat Ronaldo waarschijnlijk nu niet eens favoriet zou zijn als Portugal de finale zonder hem verloor, want doordat zijn landgenoten het wel flikten wisten die van Messi niks te bereiken in Copa Amerika en dat geeft nu opeens de doorslag. Dit is denk ik voor veel mensen ook reden tot klagen en ik neem ze eerlijk gezegd ook niks kwalijk.

Zoals ik eerder al zei, het is een jaar wat erg moeilijk is om een keuze tussen de twee te maken voor mij, omdat Ronaldo dus twee belangrijkste prijzen won en daar zeker een impact op had, maar op individuele niveau was Messi 100% beter naar mijn mening en daarnaast speelt Messi heel 2016 gewoon erg stabiel en naast het scoren geeft hij veel meer assists. Volgens mij dubbele van Ronaldo in 2016? iets van 30 tegen 15? Daarom snap ik ook wel dat sommige mensen het nu gek vinden dat het winnen van EK zonder daadwerkelijk in de finale te spelen nu opeens zo zwaar telt =).

8 december 2016 om 23:40

"want doordat zijn landgenoten het wel flikten wisten die van Messi niks te bereiken in Copa Amerika en dat geeft nu opeens de doorslag."

Uhm Messi zelf wist ook niks te flikken toch of wel? Als hij die penalty niet richting de Noordpool schoot maar in het doel, dan had ie hem misschien ook gewonnen? Het ligt niet alleen aan die andere 9 veldspelers maar ook Messi zelf.

Bovendien beginnen toernooien niet in finales of wel? Daar heeft Ronaldo een redelijk aandeel in gehad met 3 doelpunten en 3 assists.

Het ging me meer om het feit dat het nu opeens niet draait om het winnen van prijzen terwijl dat de vorige keer wel als argument werd gebruikt. Dat is, hoe je het ook wendt of keert, hypocriet gelul.

Wie het verder wint, interesseert me ook geen moer.

9 december 2016 om 00:06

Waar ik op doelde was dat Ronaldo EK won zonder de finale te spelen of echt bijzonderlijk goed EK over het algemeen. 3 doelpunten en assists waren leuk, maar dat deed Messi op Copa Amerika ook toch met 5 goals en 2 assists ofzo? In de finale van Copa Amerika werd Messi eerder door zijn teamgenoten in de steek gelaten, voor de zoveelste keer. Rojo die uit de niks rood pakt en Higuain die voor zoveelste keer geen assist van Messi weet te benutten als voorbeeld. Terwijl aan de andere kant een Ronaldo op de bank toekijkt hoe zijn teamgenoten een finale winnen. Het had nooit tot penalties moeten lijden als Messi's teamgenoten hun kop gebruikten, want op middenveld uit de niks een doodtrap uitdelen terwijl je 11 tegen 10 speelt is gewoon net of Argentiniã£â« riep: ''hey Chili, ik (rojo volgens mij) zorg dat we weer 10 tegen 10 komen te staan, want wij hoeven niet per se te winnen''. Hoe verwacht je dat Messi zulke spelers draagt als hij tussendoor ook door 3 man hele wedstrijd gedekt wordt? Penalty had hij zeker moeten benutten, maar zijn situatie maakt het een beetje lullig vind ik aangezien zijn teamgenoten niks deden zoals die van Ronaldo wel deden waar het echt nodig was, snap je? Het gaat meer om de manier van winnen dit keer, want laten we eerlijk zijn individueel was Ronaldo in 2016 echt niet beter dan Messi.

Ik zeg niet dat Ronaldo hem totaaaaal niet verdiend ofzo, maar dat ik wel begrip heb voor de Messi aanhang en hun "frustratie". Het is gewoon gek dat de manier waarop Ronaldo het EK won zo een grote rol speelt bij het winnen van een individuele prijs, terwijl op individuele vlak het niet een geweldig jaar was voor zijn kunnen en ook tegelijkertijd minder was dan Messi.

Verder zal ik het hierbij laten haha, zulke discussies zijn oneindig hier op VZ =). Mocht Ronaldo hem winnen dan heeft ie mijn felicitaties uiteindelijk.

Dit jaar was ballon dor winnaar besloten nadat Portugal EK finale won.

Net als neymar heb ik ontzettend veel respect voor Ronaldo en ondanks dat hij soms arrogant overkomt op t veld en ook bij de rivaal speelt ben ik erg blij voor wat hij heeft betekent voor voetballerij, maar had zijn team de EK finale niet gewonnen dan was het duidelijk naar Messi gegaan. Gekste is nog als Argentinië Copa won zou ik niet eens gek vinden als Messi duidelijke favoriet was.

Op individuele vlak was Messi naar mijn mening de betere, maar Ronaldo won belangrijkste prijzen. Het is voor mij wel moeilijkste jaar om tussen de twee te kiezen aangezien Ronaldo dus twee grote titels pakte en Messi juist schitterde in copa del rey finale, la Liga matches en copa Amerika. Tot de finale was hij geweldig met name tegen USA. Daarnaast heeft Leo geweldig begin gemaakt aan nieuwe seizoen zowel in La Liga als CL. Ronaldo in de CL voor het eerst maar 1-2 goals na groepsfase? Beide teams hebben blessure problemen, maar dan zie je gelijk dat Ronaldo wat minder is als hij geen aanvoer krijgt voorin.

Ach ja op zich wint er altijd maar een en ik zit er laatste 3 jaren niet zo mee als vroeger. Hopeloze beker voor merknamen. Iniesta die hem nooit won bijvoorbeeld zal ik altijd nog om treuren, want ik zou zo een van Messis ballon dors aan hem overhandigen als ik kon haha.

8 december 2016 om 14:34

Klasse reactie man. Ben het wel met je eens; ondanks dat hoop ik toch dat Ronaldo hem wint haha.

8 december 2016 om 21:08

Zou ik ook gedaan hebben als ik Real en Ronaldo fan was eerlijk gezegd. Daar is overigens niks mis mee, want iedereen heeft een eigen voorkeur. Ik ben al blij als mensen af en toe objectief kijken haha.

Waarom noemen ze deze prijs eigenlijk beste speler. Terwijl er wordt gekeken naar de prijzen.
Het gaat er toch gewoon om wie de beste is, ook al win je helemaal niks.
Cr7 is een beest maar zijn inbreng in EK was echt minimaal.

Natuurlijk gaat Ronaldo hem winnen. En dat is naar mijn idee onterecht. Heeft de mooiste prijzen gepakt in 2016, maar was dat dankzij Ronaldo? Je kunt op 1 hand tellen hoeveel wedstrijden hij heeft gespeeld waarin hij echt beslissend is geweest, en dat waren dan vaak niet de sterkste tegenstanders. Zijn statistieken zijn prima, maar die geven een vertekenend beeld van de werkelijkheid. Bovendien gaat het natuurlijk niet alleen om de goals. En voordat mensen roepen dat ik een hater ben (wat veel mensen al snel doen als je kritiek hebt op Ronaldo): In 2014 was zijn ballon d'or meer dan verdiend, en Ronaldo is in de voorgaande jaren een fantastische voetballer geweest, maar in 2016 vond ik het niet meer dan een prima doelpuntenmaker.

Messi en Ronaldo verdienen hem allebei, maar op basis van prijzen dit seizoen zal Ronaldo hem wel winnen. EK winnen met Portugal is niet niks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren