Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik liet me provoceren in De Kuip, zoiets zou ik nu niet meer doen’

Laatste update:

PSV heeft het traditioneel lastig in uitwedstrijden tegen Feyenoord. Phillip Cocu won als speler van de Eindhovenaren nooit een Eredivisiewedstrijd in De Kuip, al heeft hij weinig met statistieken van jaren geleden. “Het is een echt voetbalstadion, waar een geweldige sfeer hangt. Je moet er alleen maar motivatie van krijgen om daar te mogen spelen.”

/

De afgelopen vier seizoenen kreeg PSV steeds een draai om de oren in De Kuip. Het waren bovendien incidentrijke wedstrijden: rode kaarten en incidenten in de catacomben. Jeffrey Bruma kreeg vorig seizoen tweemaal geel, liet zich door de fans provoceren en kreeg het eenmaal binnen aan de stok met Joris Mathijsen. “Ik liet me provoceren”, erkent de verdediger van PSV in De Telegraaf. “Zoiets zou ik nu niet meer doen. Daar moet je volwassen in worden. Het zijn van die dingen die je moet meemaken om ervan te leren.”

Als voetballer moet je onverstoorbaar zijn en jezelf af kunnen sluiten, zo stelt Bruma. Hij acht de kans niet groot dat er zondag opnieuw sprake zal zijn van een volgend incident in de catacomben van De Kuip. “Naar de spelers van Feyenoord zal geen vijandschap zijn. We kennen elkaar allemaal goed. Op het veld zijn we geen vrienden, maar na de wedstrijd geven we elkaar gewoon weer een hand en is het over.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doet kazim eigenlijk weer mee? Of is ie pas fit voor de interlands

21 maart 2015 om 09:07

Hij heeft de hele week weer getraind. Rutten zei dat als er geen reactie komt dat hij waarschijnlijk gewoon speelt

Ik wil wel eens zien of hij zich kan inhouden als Kazim het vuurtje lekker opstookt tijdens de wedstrijd.
Het heeft er alle schijn van dat hij zondag meedoet.
Bruma is makkelijk te provoceren en daar ligt zijn zwakke plek, hij let teveel op de randzaken ipv het spel.

21 maart 2015 om 09:15

Net als Kazim dus. De afgelopen wedstrijden werden door Feyenoord op volwassenheid en geslepenheid gewonnen. Op voetballend gebied kan PSV Feyenoord wel de baas, maar als je als speler bij iedere inworp en hoekschop uitgescholden en bedreigd wordt door het publiek, dan moet je wel sterk in je schoenen staan en het allemaal langs je af kunnen laten gaan. Verder had Feyenoord natuurlijk spelers als bijvoorbeeld een Mathijsen die een hele wedstrijd kleine overtredingen en incidenten veroorzaken, waardoor je moeilijk in de wedstrijd komt.

21 maart 2015 om 09:25

Nou dit seizoen was PSV Feyenoord helemaal niet voetballend de baas. Eerder andersom. Het is dat Kuipers PSV in de wedstrijd hielp want de 0-2 hing meer in de lucht dan de 1-1 op dat moment. Maar goed, PSV won en daar gaat het om uiteindelijk. Maar om nou te stellen dat PSV Feyenoord voetballend de baas kan zijn gaat wat ver.

21 maart 2015 om 09:51

Feyenoord was vooral tactisch heel sterk in die wedstrijd. Liet PSV het spel maken en gokte op een snelle counter. Als Feyenoord in de afronding iets scherper was geweest, hadden ze PSV inderdaad pijn kunnen doen. Voetballend was het vooral PSV dat het in die wedstrijd goed deed vond ik. Zette Feyenoord in grote gedeeltes goed vast op de eigen helft en combineerden goed om een gat in de 10 mans defensie te vinden. Om nu Kuipers de schuld te geven vind ik te ver gaan, want de beste man liet behoorlijk wat overtredingen van Feyenoord onbestraft, waardoor ze lang hun spelletje konden blijven spelen. (bij een of twee gele kaarten meer, had Feyenoord haar tactiek toch wel aan moeten passen.) Al met al had Feyenoord omdat ze tactisch heel sterk speelden wel een punt verdient, maar viel op de overwinning van PSV niks aan te merken vond ik.

21 maart 2015 om 10:13

Kazim is dus niet zo makkelijk te provoceren, hij trekt zich er niks van aan. Daarnaast weet je dat Feyenoord het beste veldspel van de eredivisie heeft laten zien eerste seizoenshelft. Dat het na de winterstop allemaal wat minder loopt heeft te maken met het wegvloeien van het geloof in een kans op de titel en de Europese uitschakeling. Ook de blessure van kazim bevorderde het spel niet. Als er 1 ploeg vaak wint zonder voetballend beter te zijn dan is het PSV juist. In een uitverkochte Kuip kan Feyenoord 90 minuten jagen en voetballen en dan vrees ik voor PSV dat ze er maar moeilijk onderuit komen en dan gaan ze counteren

21 maart 2015 om 10:22

Des te opvallender was het ook dat Rutten er voor koos om tegen PSV zijn tactiek aan te passen. Begrijpelijk en het pakte ook goed uit tijdens de wedstrijd.

21 maart 2015 om 12:01

Het blijft toch grappig hoe bedrijfsblind die Feyenoorders zijn. Ik ben ook niet objectief maar je kunt toch moeilijk met droge ogen beweren dat PSV niet terecht heeft gewonnen in december. Feyenoord heeft een kwartiertje beter gespeeld dan PSV die wedstrijd en dat is het dan ook. De rest van de wedstrijd was PSV gewoon beter en hebben ze het geweldig afgemaakt. Heeft helemaal niks met Kuipers of geluk of wat dan ook te maken. Het is een surplus aan kwaliteit wat PSV heeft ten opzichte van Feyenoord. Dat surplus gaat zich morgen uitbetalen. Ik heb er een goed gevoel over morgen en ik denk dat PSV gaat winnen in de Kuip. Al dat gezeur over die eerste wedstrijd en de scheidsrechter moet maar eens afgelopen zijn. Praktisch iedere thuis wedstrijd gebeurt er wel wat in de Kuip wat op zijn minst twijfelachtig is als het gaat om scheidsrechterlijke beslissingen. Mede dankzij die ongelooflijk opgefokte en agressieve sfeer in dat stadion. Oh nee, het geweldige legioen noemen ze dat. Ook zoiets. Een bende agressieve en opgefokte mafkezen zijn het die alles en iedereen kort en klein slaan als ze er achter komen dat je niet voor Feyenoord bent (dus ook de scheids als ze de kans krijgen). Dat geweldige legioen wat we hebben gezien tijdens de wedstrijd tegen AS Roma. Fantastisch was het weer, reclame voor het Nederlandse voetbal. Ik begrijp niet dat men dat maar blijft verheerlijken dat agressieve gedoe, maar dat zal aan mij liggen denk ik.

Ook de spelers doen daar vrolijk aan mee. Het zou mij niet verbazen als ze zondag die Mathijssen weer eens van stal halen. Voetballen kan hij niet maar zuigen, schoppen en schelden des te beter. Immers er ook nog bij samen met Clasie en dan is het feestje compleet.

Ik hoop inderdaad dat Bruma en de andere PSV-ers rustig blijven en gewoon de punten pakken zondag. Kan Gini zijn keuze bevestigen als hij straks lekker met die schaal staat en een hele lange neus trekt naar alles wat Feyenoord is.

21 maart 2015 om 13:52

Ik heb één goede uitspraak van je gelezen war75, en die maak je al aan het begin "ik ben ook niet objectief..." de rest is gebrabbel van iemand met een iets te sterke clubvoorkeur. Dat je Immers en Clasie als schoppers wegzet is bijkans je belachelijkste opmerking.

21 maart 2015 om 15:09

Baardagmus

Ik stopte al met lezen na: Feyenoord maar een kwartiertje beter gespeeld... Heeft duidelijk niet de wedstrijd gezien en zowel dan kan je hem niet serieus nemen! Sorry maar kuipers was de meest beslissende man in het veld die dag en elk objectief persoon zou hetzelfde hebben geconcludeerd!

21 maart 2015 om 16:00

Live bij de wedstrijd geweest Soccer4u dus alles uit eerste hand kunnen zien! Er was niks beslissends aan Kuipers, behalve Feyenoord en de media die PSV graag hadden zien winnen!

21 maart 2015 om 16:01

@baardgramus: ja ik heb een club voorkeur en dat steek ik dus ook niet onder stoelen en/of banken. Immers en Clasie zet ik niet weg als schoppers, dan lees je niet goed. Ik zet ze weg als agressieve baasjes en dat is wat anders. Clasie laat zich wat dat betreft graag meeslepen door Mathijssen en Immers.

21 maart 2015 om 16:28

Aub man denk na, als je live bij de wedstrijden bent geweest dan heb je er juist minder zicht op! Als jij gewoon eerlijk en objectief zou oordelen zou je ook zeggen dat de 1-1 nooit had mogen tellen. Waardoor Feyenoord op 0-2 had kunnen komen en andere wedstrijd was geweest! Dan nog die andere goal van psv die heeeeel twijfelachtig was! Soort gelijke Overtredingen wel straffen voor Feyenoord maar bij psv door laten spelen, gelukkig heb je zelf al toegegeven dat je niet objectief oordeelt! Haha

22 maart 2015 om 13:48

En waarom had die 1-1 nooit mogen tellen? Omdat De Jong sterker was dan zijn tegenstander? Die trok hem immers net zo goed aan zijn shirt dus ik begrijp je opmerking niet helemaal?

21 maart 2015 om 11:46

Wat een onzin. Bruma is totaal niet makkelijk te provoceren, hoe kom je daarbij? Omdat hij een keer zijn vuist opsteekt naar het publiek? Het is wat..

Bruma is nog steeds die matige verdediger van vorig seizoen, alleen valt het dit seizoen wat minder op omdat hij beter ontlast wordt door de spelers voor hem.
In de één tegen één situaties is hij nog altijd zwak en hij wil zich inderdaad nog wel eens makkelijk laten provoceren.

Ben ik benieuwd naar, Bruma blijft volgens mij een speler die je makkelijk kan provoceren. Ik weet het zeker dat Mathijssen dat ook bij Kazim zal aangeven.

Met Isimat en Rekik starten. Bruma blijft onbetrouwbaar.

Traditioneel gevecht in de spelerstunnel ben weer benieuwd.

Laat ze revanche nemen voor de uitwedstrijd! Feyenoord had minimaal een punt mee moeten nemen, nu blijven ze alle 3 gelukkig bij ons.

Voor Ajax zou het ideaal zijn als Feyenoord deze wedstrijd wint, Ajax wint zeker van Ado en dan is het verschil weer 8 punten. PSV krijgt na Feyenoord nog een aantal lastige wedstrijden dus Ajax kan misschien nog die schaal pakken op de laatste speeldag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren