Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik kan alles kopen, maar het is niet nodig, ik kan ook failliet gaan'

Laatste update:
/

Quincy Promes is op zijn plek in Moskou. De keuze voor Spartak deed aanvankelijk wenkbrauwen fronsen, maar met zeven goals is de buitenspeler momenteel zelfs topscorer van de Russische grootmacht. In de Volkskrant vertelt de ex-speler van Ajax, Haarlem, FC Twente en Go Ahead Eagles uitgebreid over zijn leven in de metropool en komt hij terug op zijn verleden in Amsterdam.

Promes, die tot de selectie van het Nederlands elftal behoort voor de duels met Turkije en Spanje, gold in zijn jeugdjaren bij Ajax namelijk als grote belofte. Op zijn zestiende werd hij weggestuurd. "Ik wist niet tegen wie ik wel en niet een grote mond kon hebben", blikt hij terug op dat moment. Hij knokte zich via een omweg terug en belandde bij FC Twente. Daar dwong hij een miljoenentransfer naar Moskou af.

De 23-jarige aanvaller geeft toe dat hij aanvankelijk sceptisch was over een Russisch dienstverband. Spartak zette echter door en kwam tot overeenstemming met de club uit Enschede. "Als dat gebeurt, wijst een club je in feite ook de deur. Ik heb geen spijt. Nu ben ik financieel onafhankelijk en het gaat goed", zegt Promes. "Ik zou hier alles kunnen kopen, meestal blijft het bij windowshoppen. Het is toch niet nodig? Kleding heb ik genoeg. Ik kan ook failliet gaan."

Quincy Promes gaat de Europese top halen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij is dit wel een slimme jongen. Niet alle miljoenen uitgeven die je daar verdiend maar sparen. Dan heb je als je 60 bent ook nog wat aan je geld.

26 maart 2015 om 10:50

Precies @rombomcu, Ik was hem eigenlijk alweer vergeten.. Maar hij doet het uitstekend met 7 goals ik dacht dat hij bij Spartak ging wegvallen en dan over een jaar of 3/4 terug komt bij een NAC ofzo. Gewoon lekker de rekening vullen en zolang die in aanmerking komt voor het Nederlands elftal is het prima daar.

26 maart 2015 om 11:18

@ Aramsey,

Russische clubs kunnen ook veel spelers naar grotere clubs en betere competities brengen en ja, ik kan me voorstellen dat niet iedereen een goed beeld over de Russische clubs heeft.

Dat had ik eerst ook, maar mede door veel informatie van Koni020 (de Russische voetbalkenner hier op Voetbalzone) in o.a zijn Ce's, ben ik ook meer te weten gekomen over het Russische voetbal.

Je verdiend er een goed salaris en als je goed presteert, dan kom je sowieso wel in beeld bij clubs uit grotere competities.

Bekende spelers die in Rusland hebben gevoetbald en uiteindelijk bij grotere clubs zijn terechtgekomen, zijn bijvoorbeeld:

- Nemanja Vidić, destijds van Spartak Moskou naar Manchester United.
- Martin Škrtel, van Zenit Sint Petersburg naar Liverpool.
- Andrej Arshavin, destijds van Zenit Sint Petersburg naar Arsenal.
- Roman Pavlyuchenko, destijds van Spartak Moskou naar Tottenham Hotspur.
- Keisuke Honda, van Cska Moskou naar AC Milan.
- Seydou Doumbia, van Cska Moskou naar AS Roma.

Bij Quincy Promes zie ik dit eerlijk gezegd ook wel gebeuren. Als hij nog minimaal één seizoen bij Spartak Moskou blijft en zich goed doorontwikkeld, dan zie ik Promes uiteindelijk wel bij een grotere club belanden.

Bijvoorbeeld een club als Manchester United, Valencia, VFL Wolfsburg, Atlético Madrid, Liverpool of Napoli lijken mij wel goede en mooie clubs voor Promes, maar wie weet komen er bij goede prestaties van Promes nóg betere clubs.

26 maart 2015 om 11:39

en toen werd je wakker... Hallo Promes is echt geen wereldtalent die het tot de elite van het voetbal gaat schoppen hoor.

26 maart 2015 om 11:44

en waarom zou dat dan niet kunnen volgens jou ? hij doet het momenteel beter dan willems , kishna of depay en is ook een heel stuk verder in zijn ontwikkeling dan deze jongens . nee , dat gaat wel goedkomen met promes .

26 maart 2015 om 12:22

Jij plaatst manchester united in een rijtje met wolfsburg valencia atletico?? Ik neem je al gelijk niet meer serieus..

26 maart 2015 om 12:28

Bedoel je dat Manchester United beter is dan die clubs of bedoel je dat die clubs slechter zijn dan United? Als je voor de tweede gaat neem ik jou ook niet serieus, want Wolfsburg en Atletico overklassen allebei deze United. Valencia weet ik niet zeker, maar ik denk dat die clubs wel gelijk aan elkaar zijn of misschien een tikkeltje beter.

26 maart 2015 om 15:05

Zoals fcgrun050 al zegt, valencia wolfsburg en zeker atletico doen echt niet onder voor dit manchester united

26 maart 2015 om 11:37

@ Rombomcu

Je hebt gelijk, volgens mij best verstandig. Trouwens wel zo dat deze opmerking een beetje uit zijn verband wordt gerukt; het stond in een groot artikel over Promes in volkskrant vanochtend en dit specifieke stuk over windowshopping ging over dat hij vooral rondhangt in een extreem groot winkelcentrum en dat hij daar alles kon kopen, maar dat hij meestal alleen wat ballonnen kocht voor zijn dochtertje, zo algemeen was het dus niet dat hij bijna nooit geld uitgeeft.

Ik vind het alsnog doodzonde dat die naar Rusland is gegaan, maar kennelijk is die zich goed aan het ontwikkelen, ik zou hem graag in de PL zien, is volgens mij een hele nuchtere jongeman die het ver kan schoppen.

26 maart 2015 om 12:04

Niet iedereen kan in de PL spelen. Sommige spelers zoeken andere interesante landen op. Ik vind dat Promes een hele goede keuze heeft gemaakt.

26 maart 2015 om 12:23

Het voordeel is dat wanneer hij weggekocht zal worden dat het hoogstwaarschijnlijk gepaard gaat met een salarisverhoging. Nu verdiend hij 3 miljoen per geloof ik, dus deze jongen heeft wel degelijk een goede keuze gemaakt. Zo lang hij blijft presteren is dat best realistisch en hij is nu sowieso al financieel onafhankelijk waardoor hij zijn keuze op andere gronden kan maken.

In Rusland ontwikkeld hij zich goed. Lekker een paar jaar cashen in Moskou, en dan naar een topclub gaan.

Het hele artikel staat in de Volkskrant. Wel een aanrader. Echt een leuk artikel dat laat zien hoe nuchter hij nog steeds is daar in Moskou.

Ik hoop dat hij deze zomer een mooie transfer kan maken naar de subtop van Engeland of Duitsland. Ik denk dat hij zich daar beter kan ontwikkelen door een hoger niveau en zichzelf meer in de kijker spelen. We horen normaliter niet extreem veel uit de Russische competitie.

Ex speler van ajax...-.-'

Hij heeft daar nieteens gespeelt man. Het is een ex speler van GAE en fc twente

26 maart 2015 om 12:32

Promes komt uit de jeugd van Ajax en heeft daar zeker wel in het shirt van Ajax gespeeld.

26 maart 2015 om 12:38

Hij heeft er zijn hele jeugd gevoetbald. gold in zijn jeugdjaren bij Ajax namelijk als grote belofte. Op zijn zestiende werd hij weggestuurd. "ik wist niet tegen wie ik wel en niet een grote mond kon hebben", blikt hij terug op dat moment. Hij knokte zich via een omweg terug en belandde bij FC Twente.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren