Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik hoor hele goede berichten over hem, ook van spelers van Ajax’

Laatste update:

Jay Gorter maakte donderdagavond tijdens de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis (9-0 overwinning) zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax. De 21-jarige doelman moest het na zijn komst van Go Ahead Eagles in de eerste seizoenshelft stellen met optredens in Jong Ajax en hij geeft toe dat het soms lastig was om even een pas op de plaats te maken. Tegelijkertijd heeft Gorter geen moment spijt gehad van zijn overstap naar Ajax.

“Ik hoopte de nul te houden. Dat is gelukt én we hebben een grote overwinning geboekt”, jubelt Gorter voor de camera van ESPN. De doelman was vorig seizoen basisspeler bij het gepromoveerde Go Ahead Eagles, maar moest dit seizoen tot dusver zijn speelminuten maken in Jong Ajax. “Het was even wennen na mijn transfer. Een pas op de plaats is altijd lastig. Vorig seizoen was ik een belangrijke speler, maar voor een jonge jongen is het goed dat je het niet altijd even makkelijk hebt.”

“Ajax heeft mij niet voor niets gehaald, maar ik moest op nul beginnen, mezelf weer laten zien”, gaat Gorter verder. “Uiteindelijk is me dat toch goed af gegaan. Ik werk hard, ontwikkel me goed en dit debuut is een beloning. Ajax heeft een plan met mij en ze weten wat ik kan. Ik wil me ook hier laten zien. Ik speelde vorig seizoen nog in de Keuken Kampioen Divisie en nu bij één van de topclubs in de wereld.”

Gorter hoopt op termijn eerste doelman te kunnen worden bij Ajax, maar zegt het tegelijkertijd rustig te bekijken. “Ik hoef niet te haasten. Ik ben nog jong voor een keeper. Ik hoorde maandag dat ik mocht spelen en daar was ik heel blij mee. Misschien komt er nog een volgend potje aan. Ik zou heel graag meer wedstrijden in Ajax 1 spelen, maar laat mij eerst maar van mijn debuut genieten.” Ajax-trainer Erik ten Hag geeft na afloop te kennen dat er geen vaste afspraken bestaan over wie er in het bekertoernooi keept. "We bekijken dat van ronde tot ronde. We willen alle prijzen winnen en we zullen kijken wat we doen als de weerstand hoger wordt."

In de studio van ESPN klinken positieve geluiden over Gorter. "Hij begon bij Jong Ajax met een aantal foutjes... inspeelmomentjes, een beetje overmoedig. Maar de laatste maanden is hij eigenlijk heel stabiel”, zo oordeelt Marciano Vink. “Ik vind hem een keeper met een mooie stijl. Ik houd daar wel van als je iets van bravoure hebt en de ballen ook in durft te spelen. Hij doet het gewoon goed. Hij heeft cruciale reddingen, want ze winnen vaak 1-0 of 2-0, en dan staat hij er wanneer hij er moet staan."

Arnold Bruggink stipt het voordeel aan van het feit dat Jong Ajax actief is in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat is wat nu kan bij Ajax... Deze jongen zou zich natuurlijk in de Eredivisie heel goed kunnen ontwikkelen. Ze hadden hem dus kunnen verhuren, maar nu kan hij bij Ajax ook gewoon in Jong spelen. Ze kunnen hem heel dichtbij houden, dat snap ik wel, maar Jong Ajax is natuurlijk niet meer genoeg voor hem. Hij is heel nederig op dit moment, maar hij moet wel ook door, ook voor zichzelf. Ik ben heel benieuwd naar volgend seizoen. Ik hoor hele goede berichten over hem, ook van spelers van Ajax. Ik neem aan dat hij volgend jaar Pasveer voorbij wil."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel zonde dat zo een talentvolle keeper nu niet te bewonderen is in de Eredivisie. Als hij nu bij Go Ahead was gebleven had hij zich internationaal in de kijker kunnen zetten door goed te keepen in de Eredivisie. Helaas is dit niet zo bij Ajax. Dan heb ik liever Gorter in de goal dan Pasveer.

21 januari 2022 om 09:43

@azijn: Want Pasveer keept slecht? Wat een onzin. Je schuift een keeper van de KKD (vorig jaar) toch niet door naar een team dat CL speelt?

21 januari 2022 om 09:45

Vind Pasveer nu niet echt overtuigend. Er wordt lovend over hem gedaan, maar dat komt ook omdat de verwachtingen ook erg laag waren.

Go Ahead speelt toch geen Champions League?

21 januari 2022 om 09:53

Dat Pasveer niet overtuigend zou zijn slaat werkelijk nergens op. Heeft 14 clean sheets in 16 optredens in de Eredivisie en ook (veruit) het hoogste reddingspercentage van de competitie. Tuurlijk, met een solide defensie en relatief weinig kansen tegen is dat makkelijker te behalen, maar zijn percentage lag in december op meer dan 95 procent, dan ben je toch vrij overtuigend mijns inziens. Ook in de CL heeft hij zich op enkele beslissende momenten laten zien en hield hij 2 keer de nul! Ik ben juist wel verbaasd over hoe goed Pasveer keept dit seizoen eerlijk gezegd.

21 januari 2022 om 09:38

Wereldkeeper, zet zijn verdediging perfect neer !

ON: Hoop dat hij volgend jaar gewoon onder de lat gezet word, laat hem maar wat foutjes maken, daar leer je van.

Denk dat dit wel een keeper is met zeer hoge potentie.

Wat mij betreft volgend jaar gewoon de eerste keeper. Pasveer is een goede stabiele en ervaren keeper en door de perikelen met Onana een goede stand in voor dit overbruggingsjaar maar niet de keeper van het niveau Onana en voorheen Cillesen en Stekelenburg. Ik denk dat Gorter daar wel naar toe kan. Voor de leeuwen gooien volgend jaar.

Hij moet gewoon zo lekker doorgaan, grote kans dat hij na de zomer onder de lat bij het 1e staat (of afwisselt met Pasveer).

21 januari 2022 om 09:31

Het afwisselen heb ik nog nooit echt succesvol uitgevoerd zien worden en zorgt altijd voor heibel. Je krijgt dan constructies van competitie vs beker en champions league, maar uiteindelijk wanneer de tegenstanders beter worden wil je gewoon je beste keeper hebben.
Een duidelijke nummer 1 en een ambitieuze nummer 2 die naar dat niveau kan groeien maar nog wel accepteert dat hij nummer 2 is, is volgens mij het beste voor een team

21 januari 2022 om 09:40

Champions League en Eredivisie stel je gewoon je beste keeper op dat lijkt me duidelijk. In de beker kun je rouleren. Ben wel fan van deze jongen. Had PSV hem maar gekocht ipv Drommel..

21 januari 2022 om 10:23

Precies, als je de beker gaat rouleren levert dat 2 a 3 wedstrijdjes op voor de 2e keeper. Woeptiedoe!! Kan je beter verhuurd worden wanneer je niet accepteert dat je 2e keeper bent

21 januari 2022 om 11:13

@29er: Ik begrijp je punt volledig en ja, de kans op heibel is zeker aanwezig. Ik denk alleen dat mocht het zo zijn, Ten Hag echt wel in staat is om dit in het juiste stramien te krijgen. Pasveer zit al in z'n nadagen van z'n carriere en Gorter is de jonge beloftevolle hond. En ja, als 1 van de 2 echt veel beter is, dan zal Ten Hag die natuurlijk opstellen.

Die staat denk ik na de zomer wel onder de lat bij Ajax.
Doet het goed, maar ik denk dat Ajax hem rustig wilt brengen. Is natuurlijk ook een raar jaar, ook het gezeur met Onana.

En vergeet niet CL of KKD is toch wel een flink verschil. Maakt die jongen 1 fout/ blunder wordt hij volledig afgebrand door een deel van de mensen/ analisten.

Wat ik nou niet begrijp is dat als je een jonge keeper bent en je bent eerste keeper van de KKD club. Je daar in dat jaar voor de eerste keer eerste keeper en keept 42 wedstrijden in dat seizoen. Vervolgens komt Ajax langs en die wil je hebben. Verwacht je dan dat je daar meteen eerste of tweede keeper bent?

Je weet dan toch dat je bij Jong Ajax terecht gaat komen en dat je oude team promoveert naar de ED? Je kijkt toch welke keepers er bij je nieuwe club onder contract staan en dan weet je toch dat je geen eerste keus bent en zelfs geen 2de? Hoezo zeg je dan dat het wel even lastig was om pas op de plaats te nemen? Ik snap dat echt niet.

Snap wel dat ie naar Ajax is gegaan. Kan ie (los van een beter salaris) super veel leren veel spelen bij Jong Ajax (is ook pas zn 2de jaar in die competitie) en verder ontwikkelen. Maar als je echt dacht ED te kunnen keepen waarom ben je dan niet gebleven? of naar een kleinere club in de ED gegaan? Stap van GAE naar Ajax is wel een hele grote stap. Een aantal clubs zochten een nieuwe keeper in de ED dan ga je daar toch eerder naar toe en lukt dat niet blijf je toch nog ff bij GAE om een jaar ED mee te pakken en ga je een of twee seizoenen kijken waar je het beste heen kan? Dit is toch naïef?

Talentvolle keeper. In de toekomst kan dit zeker een optie zijn voor chelsea. Onder de vleugels van Mendy kan hij opbloeien tot een wereldkeeper. Zolang hij maar niet met Lukaku gaat oefenen om een bal aan te nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren